10/10
Sholya 2009 júl. 20. - 11:32:13 10/10 Előzmény Before
(21/281)
Hello! Nem fogják... Én is küldtem, amikor a Voyagert a 16. (!!!!) résznél kezdték el vetíteni.. Még csak választ sem kaptam... 16. résznél! Az eszem megállt. Levetítenek egy 170 részes sorozatot úgy, hogy az elsõ 15 kimarad.. (???) Ha valaki meg tudja magyarázni, kérem, tegye meg! Azóta is egy merõ kérdõjel vagyok...
10/10
jani-wan 2009 júl. 19. - 11:58:37 10/10
(20/281)
A DS9 eleinte nem tetszett, fõleg a TNG mellett, de a harmadik szezontól azért jelentõsen javult, és nálam simán üti a Voyagert.
Jellemzõ hogy itthon a közepérõl kezdenek egy sorozatot. Tipikus, hogy hülyék hozzák a döntéseket.
Engem annyira mondjuk nem zavar mivel láttam az összes részt már jónéhányszor, és a jobbakat (71 részt) letöltöttem.
Ha valakit érdekel (angolul), és jó minõségben:
http://www.tvtorrents.com/loggedin/show.do?id=205
Spityu90 2009 júl. 15. - 18:59:50
(18/281)
Már többen is írtak,hogy küldtek e-mailt de még sehol sem olvastam,hogy válaszoltak volna.Nekem speciel eddig csak a Voyager tetszett deaz elejét sohase láttam sajna.Amúgy a TNG mi?
Before 2009 júl. 15. - 16:42:11
(17/281)
Üdv.

Én küldtem levelet a TV6 nak, reménykedjünk hogy az elejétõl kezdve fogják vetíteni. Kíváncsian várom a válaszukat.

Sziasztok.
10/10
Dinozo 2009 júl. 15. - 14:55:18 10/10 Előzmény tombenko
(16/281)
Én nem tudom mit csinálnak a tv-adók, de minden sorozatot a felénél kezdenek vetíteni.Bele a közepébe, mit számít az eleje!!!!!!Ennyi erõvel visszafelé is adhatnák.Nem?
10/10
tombenko 2009 júl. 13. - 17:37:55 10/10
(15/281)
Basszus, ezek hót agyatlanok. In medias res kezdeni? Nem barátok közt ez, hogy bármelyik két rész felcserélhetõ! :E
stanmart 2009 júl. 12. - 22:39:47
(14/281)
Helyes, hátha a többfrontos támadás többet ér. :) A többi ST rajongót is arra bátorítom, próbálják meg, hátha véletlen az egyikünkét elolvassák. :)
10/10
Mudi 2009 júl. 12. - 16:21:32 10/10 Előzmény stanmart
(13/281)
Én is írok nekik, hátha akkor jobban veszik az adást. :)
10/10
Sinci005 2009 júl. 06. - 16:16:11 10/10
(12/281)
Hát, mondjuk ja. Nemgáz. Normálisak ezek? A 73. résztõl elkezdeni?
Dros 2009 júl. 05. - 20:45:22 Előzmény Sinci005
(11/281)
A Nemesis elõtt már hazaért a Voyager és Janewayt kinevezték admirálisnak.
Ha másból nem is de legal az egyenruhákból rájöhettél volna :)
stanmart 2009 júl. 02. - 16:17:15
(10/281)
Azért a legnagyobb csavart a TV6 tette bele. Most komolyan a 4. évadtól kezdik a sorozatot? Remélem ez csak egy elírás. Már e-mailt is küldtem nekik ezügyben, de még nem válaszoltak. Azért én remélem, hogy ez csak egy elírás volt.

Nekem is a DS9 a kedvencem a Star Trekek közül, verde1 jól megfogalmazta, miért is olyan jó.

Az idõsíkokról pedig egy nagyon jó ábra: http://akhronia.khaeotica.com/images/base/Timeline.jpg
10/10
Mudi 2009 júl. 02. - 13:50:19 10/10 Előzmény verde1
(9/281)
Mindenben igazad van! Ezért a kedvencem. Amikor egy amerikai filmet nézek, gyakran már elõre kitalálom, mi fog történni, mert sablonokban gondolkodnak. A Deep Space 9-ban viszont nem! Mindig beletesznek valami váratlan csavart, amire nem számítok és általában teljesen más a problémák megoldása, mint ahogy azt az ember megjósolná filmes tapasztalatai alapján. A karakterek is nagyon összetettek, senki nem jó vagy rossz, hanem csak emberi lény. Pl. a Maquis terrorszervezet, a Föderáció és Kardasszia is üldözi õket, de mégis egyetértünk a céljaikkal, hiszen elvették az otthonaikat. És nagyon szerethetõek a szereplõk.
Valezius 2009 jún. 30. - 06:20:50
(8/281)
Még sok sok éve Voyagert néztem a Viasaton, amit szerettem is, aztán amikor az nem volt, akkor TNG-t, de azt már nem szerettem annyira.
Aztán elkezdõdött az Enterprise, amit pár rész után le is vettek, én meg csak vártam és vártam, hogy láthassam végre, ami odáig fajult, hogy ez volt az elsõ sorozat, amit letöltöttem. Ezt tartom a kedvencemnek, bár a 3.évad alapgondolata és megvalósítása se jött be, és a negyedik évad elsõ fele is rémálom volt, de az évad vége végül meggyõzött, hogy ez a legjobb.

Na ennyi elõzmény után úgy döntöttem adok egy esélyt ennek a sorozatnak. A harmadik évad vége felé járok, volt jópár rész, ami tetszett, de kimagaslóan jó alig. (ENT esetében kb évadonként 4ilyen volt a számomra, itt jó, ha 1-2)
Dax tárgyalása elég jó volt, fõleg mert arra számítottam, hogy elrabolják, és utána kell menni, de nem :)
Illetve a másik az a rész, amiben O'Brien ül a kompban, írja a személyes naplóját, és próbál rájönni mi történt az állomáson.
Viszont ez a 3. évad tényleg elég vontatott, elsõ részekben ott az alapítók, aztán 10rész nagy semmi, végül eljön a támadás ideje, utána 2rész megint semmi (na itt tartok)
Ráadásul még az évad közepén Sisko szakállt is növeszt...

Igazából most csak azért jöttem ide, mert láttam, hogy a VOY végetér a TV6-on, és júl. 15-tõl DS9 lesz helyette.
Persze miért ne a 4. évaddal kezdenék a vetítést ugyebár...
Lehet ugyanezért nem láttam még soha a VOY elsõ két évadját sem...

Az idõsíkok meg nem túl bonyolultak:
A Borg támadásával indul a DS9, illetve utána 3évvel.
Ez a TNG 5. évad végén lehet, így cím alapján, mert annyit nem néztem, hogy tudjam.
Tehát semmi akadálya, hogy néhanapján az Enterprise elmenjen a DS9hez.
A Voyageren vannak Bajoriak, sõt említik a Gammába vezetõ féregjáratot, úgyhogy a DS9 története kicsit elõbb kezdõdik, de nagyjából egy idõben vannak. Pláne, ha tudjuk, hogy a Voyban szerepelt párszor Troy tanácsos.
10/10
Sinci005 2009 ápr. 19. - 15:53:19 10/10
(7/281)
Õszintén szólva én csak nemrég kezdtem nézni, mert eléggé Voyager fan vagyok. Ha jól tudom, akkor a DS9 meg a Voyager egy idõben van, asszem. Tehát, ha a DS9-ben az alakváltókról hallhattunk, de a Voyagerben nem, ezt annak a számlájára tudnám írni, hogy a Voyager a Delta Kvadránsban kötött ki. Ami mondjuk elég pechesen jött ki. Ilyen az élet. Azt viszont én sem fogom fel, hogy Worf hogyan kerül a DS9-re, de erre valószínüleg az a magyarázat, hogy a TNG nem sokkal a DS9 elõtt van. Ez kb. olyan mint a Nemesisben Janeway már admirális, de még Picardék ott vannak. Pedig elvileg a TNG a Voyager elõtt volt. Attól függetlenül, hogy így jobban belenéztem, tetszik a sorozat. Érdekes. Amit viszont most szúrtam ki, hogy az introban egy pillanatra mutatják asszem a Voyagert. Persze, csak ha jól láttam.
10/10
orwein 2009 febr. 26. - 09:33:42 10/10
(6/281)
Quark a Klingonok feletti gyõzelem után csüggedten ül a bárban, mert a forgalmát csak rövid idõre tudta növelni. Rom azonban biztatni próbálja:
- Na de bátyus a Pénz nem Minden!
- Jaj ha ezt apus hallaná, sósavval mosná ki a szádat - korholja Quark.
verde1 2009 febr. 11. - 23:10:37
(5/281)
Szerintem a ds9 óriási mérföld kõ a star trek történetében, és egyedülálló is marad. Ha megnézitek a dvd-n kiadott bonusz lemezeket, akkor közben rájöttök, hogy mennyire össze van rakva ez az egész, és mennyivel komplexebb mint bármelyik másik star trek széria.
Eleve ott kezdõdik, hogy feladták a föderációs eszközöket/környezetet, és a nulláról kellett egy cardissiai kultúra szerint elrendezett föderációs állomást létrehozni. olyan apróságokat mondanak el, mint például az a lefelé szélesedõ pohár, meg quark üvegei és még millió dolog, amit újonnan kellett behozni.
Ezen kívül szerintem a ds9 messze komolyabb(komorabb) felnõttebb sorozat mint a TNG vagy voyager, amit szintén nagyon szeretek. Eleve a téma, az hogy ki vannak dobva a kvadráns másik végébe, egy tiszta turmix állomáson :)
A karakterek olyan kidolgozottak, quark, dukat vagy leginkább garak, és olyan fejlõdésen mennek át, hogy besz*rás! És a történet is úgy épülget egymásra és annyi irányba megy, hogy ezt a sorozatot csak imádni lehet!
Az amcsiknál kicsit elhasalt a nézettség, mert az egyszerû nyugati felfogásuknak kicsit bonyolult volt, hogy nem csak a gonosz idegenek harcolnak a föderációval, többek között ezért lett olyan a Voyager mint amilyen. Szerintem nagy szerencsénkre, mert ez a kettõ együtt köröket ver minden más star trek-re. üdv, és Dukat a császárkirály! :D
Panyik Ági 2009 jan. 31. - 16:59:02 Előzmény Mudi
(4/281)
Nekem ez a sorozat nem esik nagyon bele a Star Trek idõvonalába, bár Worf, O'Brian Az új nemzedékben jelen vannak, de valahogy nekem olyan mellékállomás ez a sorozat. De ennek ellenére örülök annak, hogy JÓL elkészítették ezt a sorozatot is.
Van egy-két - számomra - hiba a sorozatban, hiszen nem tudok arról, hogy a Voyager sorozatában akárcsak egyszer is hallottam volna az Alakváltókról, vagy a Domíniumról... pedig azt hiszem, az embernek nagyon jólesik, ha régi ismerõs szavak visszaköszönnek a sorozatokban...
De persze ez az én véleményem.
Odot nagyon nehezen szoktam meg ebben a sorozatban, de biztonsági tisztnek nem rossz. :-)
Dax-on meg rendszeresen ledöbbenek, hogy az életben vajon hogyan lehetne így élni, hogy már az x-edik éltemet kellene töltenem mindig valaki más bõrében...
S amikor egy volt feleségével csókolózik (nõként)... Háát, ezt nem vártam a ST sorozatban...
De összességében tetszik a sorozat, bár én Voyager "hívõ" vagyok inkább... :-)
10/10
Mudi 2009 jan. 29. - 19:04:32 10/10
(3/281)
Nekem ez a kedvenc sorozatom.
leopard26 2008 máj. 08. - 13:36:07
(2/281)
szerintem ez túl vontatott és unalmas