1/10
cellasto 2016 márc. 30. - 10:18:47 1/10 Előzmény Csigatilov polgártárs
(2417/2837)
LoL!

szépen megfogalmaztad :)
teljes mértékben egyetértek :)

azt sajnálom,hogy nem lehet utólag az értékelést módosítani
mert így,hogy másodszor csak az egyharmadáig tudtam végigszenvedni...nos így csak 1-csillagot ér,nem kettõt
9/10
zsotya010 2016 márc. 30. - 10:08:00 9/10 Előzmény Csigatilov polgártárs
(2416/2837)
Nem volt benne 136 percnyi tartalom és nekem ilyeneket ne írj, hogy az hozta, ez meg nem hozta, mert ez is egy tartalmatlan válasz volt. Zeneileg, meg volt benne egy Duel of the Fates, ami a párbaj alatt tényleg mesterien adta vissza és tegyük hozzá, hogy az a párbaj is tényleg jól nézett ki, de körülbelül a végén futó három szálból az az egy érdekelt szerintem mindenkit igazán. A film eleje szerintem jól indít, hogy ki akarják menekíteni Amidalát, meg mikor megtámadják alapból a Jediket, aztán belekeverik Jar Jart, aki megint a kutyát sem érdekelte az egész filmben, sõt tovább megyek, a Tatooinos részek és fõleg a Coruscantos részek nem képesek fenntartani az érdeklõdést, a film dereka unalmas és lapos, érzõdik rajta, hogy egy töltelék. Gyerekfejjel rendben volt, meg most sem szólom le, mert akkor nagyon szerettem, de megmondom õszintén már 9-10 éves fejjel is baromira untam a film derekát és a zárást vártam, miközben néztem, essünk már túl rajta kategória volt.
Annyi volt a története, hogy két Jedit elküldtek a Királynõért, mert blokád alá vették jogtalanul a bolygóját és vigyék a fõvárosba a szenátus elé, hogy szavazásra vigye az ügyet (tesznek-e ellene valamit), aztán a többi annyi volt, hogy egy harmadrangú indokkal behozták a képbe Anakin Skywalkert. Darth Maul, meg jó, hogy baromira jól néz ki, meg kétágú pengéje van, de egy összetett mondatot sem képes kinyögni a száján.
Tudod az ébredõ Erõ derekán nem éreztem, hogy unalomba fulladna az egész, de még úgy se, hogy a Storyja átemelt volt. Ez a gáz. A Klónok támadása dettó Baljós árnyak, csak az zeneileg még annyi sem volt. Viszont ha magát a Klónok támadását nézem, akkor szerintem Storyban még az is több volt a Baljós árnyaknál.
1/10
Csigatilov polgártárs 2016 márc. 30. - 09:20:54 1/10
(2415/2837)
"Miben volt jobb a Baljós árnyak mint ez?" - 136 percnyi tartalommal.

" mivel hozta jobban a Star Wars hangulatot, mint ez?" - az hozta a Star Wars hangulatot, ez meg nem.

"Még a zenéjében sem voltak a régi klasszikusokhoz visszatérõ megegyezõ motívumok sem" - ezt inkább ne is írtad volna, ugyanis a Baljós Árnyak az egyik, ha nem a legjobb zenei tracklistával rendelkezõ SW film, amiben volt régi motívum is, és olyan új témákat hozott, ami azt hiszem tényleg megérdemli a mestermû jelzõt, ellenben ezzel a rendkívül ócska filmmel, ami zeneileg teljesen jellegtelen.
borkasztik 2016 márc. 30. - 08:54:36
(2414/2837)
Pontosan ezért is írtam hogy film egyik alaphibája hogy semmirõl sem szól. Ott vannak a történések de súlytalanul. Most ahogy gondolkoztam a saját véleményemen a filmmel kapcsolatban rájöttem valahogy nem tudom felidézni mi történt nagyon benne, nem tudtam nagyon senkit se megszeretni és közel kerülni a filmhez érzelmileg.

A jó pont nálam csak annyi hogy idõnként újra éreztetni tudták velem a régi Star Wars hangulatát. A magam részérõl egy jó kis nosztalgikus film volt. Egy jó film számomra ott kezdõdik ha az elejétõl kezdve betud szippantani a a világába maga hibáival együtt, ez sajnos nem mindig sikerült,gyakran elkalandoztam de jól szórakoztam és bíztató kezdetnek találom

A folytatás(VIII)azonban nem élhet csak meg ennyibõl hogy a régi filmek árnyékában él és folyamatosan azokat utánozza.

De mint tõsgyökeres Star Wars rajongó azért elismerem a rendezõ lojalitását a film hozzáállásához, tényleg látszott rajta a törekvés és én ezt díjazom. Számomra az utolsó Star Wars film mindig is a Jedi vissza tér marad :)Ezek már csak silány utánzatai régi önmagának.
1/10
Alfred White 2016 márc. 30. - 08:49:38 1/10
(2413/2837)
Akik szerint ebben a filmben jó a soundtrack, attól kérdem mégis melyik zene méltó ezekre a korábbi SW filmekbõl.
John Williams régen maradandót alkotott, most meg egy nagy nullát, és ezért jelölték oscarra, ez már röhej tárgya.

https://www.youtube.com/watch?v=41_ooqHzYGc
https://www.youtube.com/watch?v=aFOo86PDDuE
https://www.youtube.com/watch?v=F8jxqyyWWw0
kybuck 2016 márc. 30. - 03:06:10
(2412/2837)
Egyrészt ízlések és pofonok: neked tetszik, másoknak meg nem, ennyike. Másrészt viszont amiket írtál azt mind szépen a filmben kellett volna felvezetni/bemutatni/utalni rájuk, vagyis valamilyen módon megmagyarázni a fennálló status quo helyzetét, nem utolsósorban azért, mert mindenkit az érdekelt mi történt az elmúlt 30 évben! Na, ez az, ami nem történt meg, és ha visszaolvasod a hozzászólásokat ez az, amit leginkább az epizód szemére vetnek, hogy a történetmesélés szabályaira fittyet hányó és alapmagyarázatok nélküli a film - a kopírozás az Új reménybõl, meg a cseppet sem meggyõzõ, sõt kimondottan unszimpi szereplõk igazából már csak habok a tortán.
kybuck 2016 márc. 30. - 00:51:18
(2411/2837)
Erre utaltak korábban még 2015 elején, hogy a hetedik részben elõkerül Anakin fénykardja, ami a Bespin lichthofjában tûnt el, mikor Vader levágta Luke kezét, úgyhogy ez tudható volt. Hogy aztán hogy került manónénihez az egyike a hetedik rész számtalan nyitott kérdésének, de erre talán késõbb választ is kapunk.
borkasztik 2016 márc. 29. - 22:24:44
(2410/2837)
Amúgy meg a lézerkard felfedezésénél is volt egy kis baki nem?

Spoiler
Mikor megtalálja Rey elsõnek a Jedi-k fegyverét, ugye úgy mondták hogy ez Luke-é és az elõtt meg az õ apjáé volt.

Na most ezzel semmi baj nincs de nem úgy volt hogy a Birodalom Visszavág-ban Dart Vader. és Luke összecsapásánál a a fegyver elveszett ahogy levágták Lke kezét? Utánna már csak maga készítette zöld színû fénykardot használt. Szóval az a régi kard már semmikép sem lehetett meg.
borkasztik 2016 márc. 29. - 22:06:19
(2409/2837)
De Han Solo csak arra használta a Birodalom visszavág -ban hogy felvágja a lény hasát, nem hogy harcoljon vele.

Összességében nekem tetszett a film én sokkal rosszabbat vártam ettõl. A régi szereplõ gárda jó volt az újakkal se volt semmi bajom. Néha érzetem azt csak hogy nem Star Wars-os a hangulat és tényleg látszik hogy rajongó csinálta a filmet és próbálja vissza hozni a régi hangulatot. Részben sikerült is.

A film legnagyobb hibája csak az szerintem hogy nem szólt nagyon semmirõl, és folyamatosan ismételte a régi megszokott kliséket.
9/10
zsotya010 2016 márc. 29. - 19:45:15 9/10
(2408/2837)
Miben volt jobb a Baljós árnyak mint ez? De tényleg! Magyarázza meg már valaki, hogy az mivel hozta jobban a Star Wars hangulatot, mint ez? Még a zenéjében sem voltak a régi klasszikusokhoz visszatérõ megegyezõ motívumok sem.

És megint kiemelném, hogy a negyedik részben Lukenak elég volt annyi az Erõ használatához, hogy szabadjára engedte a gondolatait és még mondta is, hogy tényleg érzett valamit. Arról meg nem is beszélve, hogy elõször ült keresztszárnyúban (de egyébként a Tatooint nem hagyta el soha, de Biggs még nem látott nála jobb pilótát) kilõtte a halálcsillagot tûzvetõ computer nélkül ráadásul, Vader még oda is bökte, hogy az Erõ van ezzel.
1/10
cellasto 2016 márc. 29. - 19:24:28 1/10
(2407/2837)
hát még a baljós árnyak is jobban hozta az SW hangulatot,mint ez a szemét
semmi,de semmi olyan érzésem nem volt,hogy ez egy csillagok háborúja film lenne

bóhócmutatvány
9/10
zsotya010 2016 márc. 29. - 19:15:47 9/10
(2406/2837)
Az elõzménytrilógiánál a színészek maguk mondták el, hogy már õket is a színészi játékukat is zavarta a díszletek hiány, azt sem tudták mi van, vagy merre nézzenek, a Klónok támadásában egyedül Padmé szobája volt úgy ahogy megépítve, mindent leforgattak a kék vászon elõtt. Ettõl függetlenül ahogy kinézett abba ne nagyon kössünk bele, mert jól néztek ki azok a filmek is, de fõleg a maguk idejében. Itt azért nem vászon elõtt forgatták le a film nagy részét, építettek egy életnagyságú Ezeréves sólymot is és egy keresztszárnyût is És a falu lemészárlásánál valamint mikor Finn összecsapott a Rohamosztagossal, azoknál a jeleneteknél nagyon érzõdött, hogy ott van díszlet is.

És miért gyalázta a meg a Star Wars univerzumot? Nem értem!
Azért mert copizták a Storyt? Vagy mert Rex be tudta kapcsolni a fénykardot és vele volt az Erõ? (Han is használta a Birodalom visszavágban, különösebb gond nélkül). Vagy mert Kylo Ren félhalottan elveszítette a párbajt az amatõr és a nyers erõ ellen? Vagy mert egy rajnyi X-Wing felrobbantotta a támaszpontot? (ez azért van, mert ennyi az Ellenállás Légi hadereje, az Új Köztársaság nem támogatja az Ellenállást, csak elviseli a jelenlétét, és az Új Köztársaság sem rendelkezik flottával, mert volt egy Galaktikus Egyezség és egy Katonai Lefegyverzési Törvény, valamint a Galaktikus Polgárháborúban meggyengült Birodalmat (Jakku csata vetett véget neki) jóvátétel fizetésére kötelezték. A hidegháborús helyzetben a Birodalom Elsõ Renddé alakult és az ismeretlen peremterületeken új flotta kiépítésébe kezdett. Az Ellenállás tud a valós veszélyrõl, de Organa tábornok szavainak nem adnak hitelt a Szenátusban.)
R4bbit 2016 márc. 29. - 18:56:08
(2405/2837)
A konzisztenciát az eredeti trilógia hangulatára értettem, amihez ez jobban passzol. Az elõzmények csilli-villi képi világára még magyarázat lehetett, hogy akkor még nem volt a galaxisra kiterjedõ háború, tehát voltak akik alapvetõen jólétben éltek, de örülök, hogy Abrams figyelt a folytonosságra a látványnál is. Egyébként valóban több a CGI (nem is a mennyiségre gondoltam), de nincsenek túlzások pl. animált körte, meg felesleges parasztvakítás...csak annyi, amennyi feltétlen kell. Lehet gyengébb a sztori, de a hangulat (még ha erõsen gyúrt a nosztalgia-faktorra) nagyon rendben van
2/10
jani-wan 2016 márc. 29. - 09:47:34 2/10
(2404/2837)
De megváltozott. Már az változás amikor visszament az elsõ Halálcsillag elleni csatában. És utána évekig ott volt a lázadókkal. Már tartozott valahová. Nem volt többé SOLO (egyedül lévõ).
10/10
zora 2016 márc. 29. - 09:46:09 10/10
(2403/2837)
Jé, tényleg!
:-(

Remélem, a 8. rész a Disney-gondolkodásnak az ellenkezõje lesz, tehát sötét, borongós, esetleg megint meghal valaki... Mert a Birodalom visszavágot ezért szeretem a legjobban.
2/10
jani-wan 2016 márc. 29. - 09:38:33 2/10
(2402/2837)
Én is így gondoltam hogy megláttam. Hátha másodjára már szódával talán elmegy.
Nem ment el.
24. percig tudtam nézni és kikapcsoltam.

Ami elsõ alkalommal nem tûnt fel, de most már hogy agyon lett elemezve a film igen, hogy a néger rohamosztagos elméletileg azon borul ki hogy megölik a társát.
De aki lelövi az a csodapilóta! Hozzátenném aki nem csupán csodapilóta de mesterlövész is. 3 lövés 3 találat, és mindet nyakon lövi. Messzirõl.
Tehát adva van egy lázadó aki megölte a néger barátját, de 5 perc múlva öribari lesz azzal aki lelõtte, és gondolkodás nélkül írtja saját volt társait.
Brilliáns forgatókönyv.
2/10
jani-wan 2016 márc. 29. - 09:25:05 2/10
(2401/2837)
"A CGI minimalizálása jó ötlet volt, sokkal konzisztensebb volt így."

Hát nem. Több benne a CGI mint a Baljós árnyakban.
http://www.slashfilm.com/force-awakens-visual-effects/

"What might surprise you is that The Force Awakens actually has more visual effects shots than Star Wars: the Phantom Menace. Not only that, while The Phantom Menace had more miniature work than all of the original trilogy films combined, The Force Awakens features not one miniature."

Nincs itt ebben semmiféle minimalizálás.
És ha szerinted a CGI minimalizálás miatt lenne konzisztensebb, akkor az ellenkezõjébõl viszont arra lehet következtetni hogy így sokkal KEVÉSBÉ konzisztens.
eIemes 2016 márc. 29. - 05:13:36
(2400/2837)
Ford karaktere az SW4-ben csempész. Rutinosan lóg meg (fájdalmas, de sajnos életszerû, hogy a családjától is meglógott -- az emberek nemigen változnak).

Nade egy szökött rohamosztagos... Persze ezek az eddigi filmekben is csak bamba céltáblák voltak.
1/10
Alfred White 2016 márc. 29. - 04:19:07 1/10
(2399/2837)
Ha ezt úgy akarom értékelni mint egy komplett egész estés játékfilmet, akkor 1/10. Viszont fan filmnek egész jó, de persze ez is a régi Lucasfilmes készítõknek köszönhetõ, akik dolgoztak a vizuális és hangeffekteken, ezért sikerült azért valamennyire hangulatosra néhány jelenet. Ha ez csak egy Youtube-ra szánt 30 perces fan film lenne akkor nem lenne vele semmi gond, de a Star Wars folytatástól az ember többet várna, pláne ha ekkora a hype.
kybuck 2016 márc. 29. - 02:51:59
(2398/2837)
Ezt a részt csak az mentheti valamennyire, hogyha a következõ tényleg betartja a történetmesélés szabályait és emellett esetleg még valóban szórakoztató is lesz, mert akkor ezt el lehet könyvelni egyfajta "átvezetésként" nagy jóindulattal, nagyjából, mint a Prometheus esetében. Ha viszont azt is elk**ják, akkor nincs semmilyen mentség semmire!