1/10
dolgosember 2017 dec. 23. - 01:15:28 1/10
(279/599)
Semmi gond nem volt a szinkronnal a filmhez képest.
A Rogue one-on tavaly majdnem ideggörcsöt kaptam Vader szinkronján de a film azt simán feledtette. Itt rendben volt a szinkron, de a film cserébe hulladék.
Steel Peter 2017 dec. 22. - 20:50:36
(278/599)
"Miután Carrie Fisher igent mondott a folytatásra, Hamill abban bízott, Harrison Ford úgyis visszautasítja a filmet. Csakhogy Ford is elvállalta, hogy újrázzon Han Solóként, ezért némi töprengés után Hamill is úgy döntött, újra Skywalkerré válik."
"Elképzelhetetlen lett volna, hogy egyedül én mondok nemet. Én lettem volna a leggyûlöltebb ember a rajongók körében"
"El kellett fogadnom, hogy ez már nem az én történetem. Tudnia kellett, hogy mit gondolok a könyvrõl, ezután kerültünk igazán szoros kapcsolatba a forgatás alatt."

Nem értem még mindig miért probléma az , hogy valaki elvállal egy szerepet majd nyilvánosan kritizálja azt. Nem kerülte meg Rian Johnsont szemtõl szembe megmondta neki is, hogy nem tetszik az amit a karakterrel mûvel.

Amúgy én eredeti szinkronnal néztem és biztos vagyok benne, hogy a magyar közönség azért is csalódott akkorát mert borzalmas a magyar szinkron. Mark Hamill karakteres érces hangját amúgy is nehéz lett volna utánozni de Stohl Bucival pótolni brutális melléfogás volt.
1/10
cellasto 2017 dec. 22. - 18:24:36 1/10
(277/599)
azért forgatókönyvet csak kapott, nem?
és ha csak az õ szövegét tartalmazta, akkor is láthatta mekkora faszság az egész

szóval lehet védeni, de ugy kb két dolgot tehetett volna és akkor egy szavam sem lenne:

-beszáll a filmbe és utána nem húzza le az összes interjúban
-vagy nem száll be a filmbe

írom ezt úgy, hogy imádom hamillt...fõleg amiért még a jay és néma bobba is beszállt ökörködni :D
Steel Peter 2017 dec. 22. - 17:54:32
(276/599)
Most kicsit azt mondod, hogy "ne szarj oda ahonnan enni kapsz". Õ csupán a színészi játékát adta el nem a véleményét. A színész csupán egy eszköz a rendezõ és az írók kezében, megmondják neki hogy mit játsszon felvesznek vele pár hét alatt egy rakat jelenetet aztán az utómunkálatoknál azt csinálnak amit akarnak, a szereplõk nem is látják a készterméket. Ott van a Darth Vadert alakító David Prowse akivel felvették az összes jelenetet majd a hangját utólag kicserélték James Earl Joneséra.
Nem Mark Hamill a kreatív alkotó, nem õ dönti el hogy mit játszik neki maximum meglátásai lehetnek amit ha akar figyelembe vesz a rendezõ.
Nem kétszínû, pont hogy nagyon karakán az hogy elmondja a véleményét , csinálhatná azt is hogy csupán azért amiért szerepelt a filmben az egekig magasztalja ehelyett õszintén nyilatkozik.
Szintén õ mondta azt, hogy Hollywood addig törõdik a minõséggel amíg az jövedelmezõ.
1/10
dolgosember 2017 dec. 22. - 17:47:58 1/10
(275/599)
Volt már 5.4-en is a film és az is közelebb volt a valósághoz, de gondolom páran beregisztráltak 10-eseket adni és így sikerült kicsit feljebb tolni. Nagyjából a realitás olyan 5 körül van, ha nem nézzük hogy Star Wars. Ha nézzük, akkor 3.

"Ezt csak azok kedvéért, akik már annyira felértékelték az elõzménytrilógiát, hogy együtt emlegetik az eredetivel"
Ez sem véletlen, én pl. dec 14.-ig meg voltam gyõzõdve, hogy a klónok támadásánál nem lesz nyálasabb és unalmasabb film Star Wars logóval, hát azóta már tudom, hogy mégis.
2/10
jani-wan 2017 dec. 22. - 17:35:37 2/10
(274/599)
Egy embertõl nem olvastam hogy bárki egy rossz szót is szólt volna Mark Hamill-ra. Nem az õ hibája hogy szar lett. Ahogy a Jar-Jar-t alakító színészt sem hibáztatta senki.
1/10
cellasto 2017 dec. 22. - 17:29:36 1/10
(273/599)
most meg azért utálják, mert annak ellenére beszállt a filmbe, hogy nem ért egyet semmivel amit az agyatlan dizni kitalált a karakterére :D
2/10
jani-wan 2017 dec. 22. - 17:24:57 2/10
(272/599)
***SPOILER***

"Azért Luke nem ilyen volt ez kiderült..."
Az csak egy dolog. Ahogy Mark Hamill is mondta, egyszerûen kizárt ekkora változás. pl. nincs a világon olyan esemény, amitõl egy Teréz anya átmegy Sztálinba.
A Star Wars-ban is igazán Anakin volt aki nagyot fordult, de õ sem egy esemény hatására, hanem hosszú évek kellettek hozzá, sok negatív esemény, és valaki aki tudatosan és folyamatosan terelte a töréspont felé.
Ha Luke hibáját Kylo-val párhuzamba kellene állítani valamivel, akkor az Obi-wan és Vader esete. Mindkét esetben látszólag a mester hibájából a tanítvány rossz irányba fordult, de valójában egyik esetben sem a mester volt a felelõs, mert mindkettõben benne volt. Yoda megmondta már a kisfiú Anakinnál, és Luke is érezte Kylo-nál.
Luke többi tanítványa nem fordult a sötét oldalra, tehát õ jól tanított.
Ráadásul a mester nem feltétlenül felelõs egy tanítvány bukásáért. Ez sajnos benne van a pakliban. Mindig is benne volt. És ezt Luke is tudta ugyebár, a kedves papa jóvoltából. Tehát nem létezik hogy ettõl egy ilyen jellem ekkorát változzon.
És ott van mondjuk Count Dooku, aki Yoda tanítványa volt, és tanította Qui-gonnt a ki jó Jedi lett. Dooku mégis a sötét oldalra állt. Szóval van ilyen. Ettõl még nem áll meg a világ, és nem bujdosok el egy világvégi szigetre ahol nem talál meg senki, de azért hagyok hátra egy térképet hogy megtaláljanak. (micsoda baromság) Nem egy Jedi harcol, és megtesz mindent amit megtehet.
Egy szó mint száz, nem létezik, hogy Luke ekkorát változzon.
Egyszerûen Disney lemásolta ezzel is az eredetit, ahol ugye Kenobi remetének ment, mert egy tanítványa megbukott, LÁTSZÓLAG, persze valójában azért hogy Luke-ot felügyelje, ami Disney-nek nem tûnt fel, így Luke-ból is remetét csináltak.
Ennyire kreatívak.
8/10
tombenko 2017 dec. 22. - 17:23:47 8/10
(271/599)
Na, megnéztük, én és a fiam. Neki nagyon tetszett, bár ehhez hozzátett az is, hogy túl sok filmélménye nincs, és elõször volt moziban. Saját meglátásaim alapján ez egy tûrhetõ film, az eddigi nyolc rész közül a középmezõnybe belefér. Végre volt valami értelme a történéseknek, nem csak úgy hirtelen valaki valamiért csinált valamit, mert miért ne. Jó volt látni Kylo Rent is emberi formában, nem vergõdõ tiniként (bár a liftes jelenet tömény esszenciája volt a kamaszkornak :D).

Az viszont nem tetszett, hogy több lényegesnek bemutatott szereplõnek a (bio)díszlet szerepnél több nem jutott, Különösen Csubakka esetén fájó ez. Az összes Csubis jelenet tökéletesen értelmetlen idõkitöltõ volt. Ugyanez igaz C3PO-ra, és kisebb mértékben Leiára is. Utóbbi sokat tényleg nem tesz a filmben (már amikor egyáltalán szerepe van), mint ül és bánatosan les. Szintén elég zavaró volt, hogy amikor kezdett volna valami mélysége keletkezni a történetnek, azonnal jött valami sekélyes poén, és teljesen leütötte a hangulatot.

Ami meg átütõen ostoba volt:
SPOILER
az Snoke halála. Teljesen üres és ostoba volt. Az ember felkészült egy nagy és heroikus csatára Kylo, Rey és Snoke között - erre egyszerûen Ren kettévágja minden küzdelem nélkül. Na, az hangulatgyilkos volt. Nem kicsit, nagyon.

Szóval jó film, de nem kiemelkedõ, és ami lényegesebb, nézhetõ.
2/10
jani-wan 2017 dec. 22. - 17:01:24 2/10
(270/599)
Meg vannak akik szerint nem 10-es a film, de 10-et adnak, mert nem tetszik nekik hogy alacsony az összesített értékelés.
Pedig a valós eredmény akkor lesz látható ha mindenki a valós értékelését adja meg.
1/10
cellasto 2017 dec. 22. - 16:58:57 1/10
(269/599)
pedig én le sem pontoztam... :D
2/10
jani-wan 2017 dec. 22. - 16:58:34 2/10
(268/599)
Miután Harrison Ford aláírt, Hamill úgy érezte nincs más választása, mert nem akart õ lenne akit minden Star Wars rajongó utál. Megjegyezném szerintem õ is rajongó.
És persze néhány millió dollár is mindig jól jön.
De ez nem jelenti hogy egyet kell értenie a rendezõvel kell a szereplõ tekintetében, mint ahogy Hamill megmondta a rendezõnek, hogy egyetlen egy dologgal sem értett egyet Luke karakterével kapcsolatban.
"The Last Jedi: Mark Hamill 'fundamentally disagrees with virtually everything' written for his character"
De eljátssza amit a rendezõ kér, mert ez a dolga.
Ennyi.
1/10
szamóca67 2017 dec. 22. - 16:53:14 1/10
(267/599)
Ez a szappanopera-sorozat egyre silányabb. Sajnálatos módon, ez figyelhetõ meg minden régi nagy film esetén. Nem csalódtam, mert kb. ezt vártam. Mára már olyan magas szinten vannak elvárások egy ilyen kaliberû filmmel szemben, amit nem lehet megugrani, csak valami zseni f.könyvíró, rendezõpárosnak, amibõl jelenleg igen nagy hiány van magyalfán.
5/10
caseyjones 2017 dec. 22. - 14:49:44 5/10
(266/599)
Eddig úgy néz ki a port.hu-s értékelések alapján, hogy sikerült alulmúlni ez az elõzõ részt. :D A TFA 6,6-on áll, a TLJ pedig 6,3-on jelenleg. Bár mondjuk ezek nem teljesen pontos értékek, hiszen többen is vannak, akik anélkül rányomják az 1-est, hogy látták volna a filmet...
9/10
zsotya010 2017 dec. 22. - 14:29:45 9/10
(265/599)
SPOILER
Azért Luke nem ilyen volt ez kiderült, mondta, hogy egy darabig béke is volt, rengeteg tanítványa is volt, aztán megérte a trauma, hogy a saját vére árulta el és rombolta le mindazt, amit õ felépített. Innentõl kezdve õ elbukottnak érezte magát, egyszer megmentette az egyensúlyt Vader megtérítésével, most viszont úgy vette, hogy õ taszította sötétségbe a galaxist, mert nem volt elég jó tanár.

A befejezõ jelenet volt annyira hõsies, mintha kiállt volna és fénykardpárbajban hal meg, úgy mint Obi-Wan. Ott visszakaptuk a régi Luke-ot.
1/10
cellasto 2017 dec. 22. - 14:10:20 1/10
(264/599)
"ebbõl él meg"
nem hiszem, hogy ha valami ennyire zavarja akkor csak a pénzért elvállalja, aztán utána meg panaszkodik, mennyire szar az egész
szerinted ez életszerû?

ez inkább kétszínüség szvsz
9/10
zsotya010 2017 dec. 22. - 14:06:55 9/10
(263/599)
SPOILERES
Az Ebredõ Erõ picit jobban tetszett, ebben kicsit fájt, hogy a leghosszabb film volt és a Jedikrõl szólt, de mégsem tudtak belecsempészni valahová egy hús-vér fénykardpárbajt, amikor lehetett volna, ne vegyük el a film végén látottak érdemét, az jó ötlet volt és eddig még nem láttunk ilyet. Luke valóban megmutatta, mennyire erõs és nem egy gyáva sz*r, aki meghalni ment egy szigetre. A Rogue One-nak nagyon erõs a filmzárása és a film második fele jó, viszont nekem ez picit jobban betalált az egészet nézve.

Vannak benne erõs túlzások, meg érthetetlenségek, logikátlanságok, viszont egy olyan epizódot nem tudok mondani, amelyikbe ne lettek volna.
Az elõzménytrilógiából kivenném a Sith-ek bosszúját, a Baljós árnyak és a klónok támadása utolsó fél óráját és a többit akkor ugyanúgy értékelhetetlennek nevezném. Ezt csak azok kedvéért, akik már annyira felértékelték az elõzménytrilógiát, hogy együtt emlegetik az eredetivel, hogy azokat kell újranézni szüntelen, ezeket meg felejtsük csak szépen el. Nem értek egyet vele. A 7-8.-rész eddig nálam veri a 1-2-részt, úgy alapvetõen majdnem minden téren. És csakhogy félreértés ne essék az új film köszönõviszonyban sincs azzal, hogy koppintás volna. Nem tudom, miért kell ilyeneket állítani, az egész alapsztorija nem is hasonlít a Jedi visszatérére vagy a Birodalom visszavágéra. Már bocsánat. Az sem igaz, hogy a látványon kívül mást nem kaptunk egyik Disneys filmtõl sem. Volt önfeláldozás és dráma bõvel, ebben is és a Rogue One-ban még inkább. Kylo Ren ebben a részben megtette azt amire Anakin mindig is vágyott.
Anakin: "Erõsebb vagyok az Uralkodónál is, meg tudom ölni, ha akarom, együtt uralhatnánk a Galaxist, nem kell tovább menekülnünk". Na ez most konkrétan megtörténik, a folytatásban meg majd kiderül gondolom, hogy ez az elképzelés hogy bukik el. Érdekesnek találtam a feszültséget, hogy ki fog áttérni hová, mindkét verzió benne volt a levegõben. Luke halála pedig egy Jedihez méltó, utolsó hõsies megmozdulás volt, sok múlott rajta, hogy az Ellenállást nem írtják ki végleg ebben a részben.

9/10-re lefogom értékelni, mert a 6.3-at nem érzem reálisnak hozzá. Annál jobb a film mindenképpen.
Steel Peter 2017 dec. 22. - 14:03:11
(262/599)
Mert ez a szakmája, ebbõl él meg. Mert dollármilliókat kapott a szerepért. Mert a legenda része. Mert még mindig jól mutat az önéletrajzban ha valaki Star Wars filmben játszik és ezzel visszakerült a köztudatba. Mert a Star Wars túlmutat Mark Hamillen.

Nem hiszem, hogy ezekrõl a dolgokról ne beszélt volna Rian Johnsonnal egyszerûen itt nem õ a döntéshozó. Amúgy a filmnek nem az a fõ hibája hogy Luke egy megkeseredett öregember mert ezt jól hozta Hamill hanem az, hogy bugyuta a sztori tele klisékkel.
4/10
Gaben26 2017 dec. 22. - 13:44:01 4/10
(261/599)
Elmentem megnéztem, adtam neki egy esélyt, csak a látványt tudom értékelni pozitívan, Próbált valamit létrehozni újra valami olyat mint az eredeti trilógia de csak az elõzõ 6részt ismétli majmolja kopizza másolja semmi egyediség semmi újdonság semmi ami valóban értékelhetõ lenne. Nem értem miért kell erõltetni ezt a Dart Véder másolat dolgot egy csomo jelenet a régi részekbõl lett átemelve picit más köntösbe de szinte ugyan az.Nekem csalódás volt újra.
1/10
cellasto 2017 dec. 22. - 10:06:12 1/10
(260/599)
ha érti, akkor miért szerepel benne?