Kommentátor jan. 28. 10:17:33
(132/132)

Én azt nem értem, hogy a végén a hadsereg, miután elpusztították az egész másik világgot, csak úgy fogta magát és elment? Az nem zavarta őket, hogy amúgy halomra ölték a katonákat, és elpusztítottak egy baromi drága katonai projektet? Az oké, hogy utána nem volt ott dolguk, és elmentek, de a főszereplőket hogyhogy nem vonták felelőségre?

7/10
offtopic
Károly Kiss jan. 22. 17:38:57 7/10
(131/132)
No... végül csak végig néztem a sorozatot. Szirupos, rebegő szemű sírós érzelgősségekkel van tele. Minden rész után fél lábszárig ért a könny, ami a TV-ből kifolyt. Természetesen kellett bele egy meleg, egy leszbikus és a fehér bőrű, vörös hajú lánynak naná, hogy néger fickója van. Nem érdekelne ez, de már túlzásba vitték az érzékenyítést. És hát
nincs happy end.
Ennek ellenére a sztori jó, fordulatos és a szálak rendre összefutnak, a vége rendesen el van varrva. A túlzásba vitt csöpögés és az erőltetett érzékenyítés miatt utólag már csak 7-t adnék a 10-ből. De az első 3 évad után már értékeltem a port.hu-n, akkor még 9-re.
7/10
Károly Kiss jan. 12. 03:11:16 7/10
(130/132)
Nos, igazság szerint az első három évad után értékeltem. Most nézem a negyedik évadot ... hát bazzz ... ezek eddig unalmas, nyálas, iszonygyenge zombifilmek. Még nézek egy-két részt, de nem látok sok esélyt, hogy az ötödik évadig is eljutok. Ez egy hármas alá a tíz csillagból.
7/10
Károly Kiss jan. 11. 23:58:58 7/10
(129/132)
Gondolom egyedül leszek a véleményemmel, de ez a seriff az állandó ordításával már az agyamra ment. Egyébként teljesen jó a sorozat, tetszett, Neki meg ez volt a szerepe. Ettől függetlenül baromira idegesítő.
kettyo jan. 11. 14:09:44
(128/132)
Én is jóval gyengébbnek éreztem az ötödik évadot a többinél bár még így is nézhető volt azért.
7/10
Albeart jan. 07. 14:18:10 7/10
(127/132)
Vannak benne elnyújtott jelenetek ( túl sok a beszéd benne szerintem itt-ott, olyan jeleneteknél ahol felesleges ), túl sok benne főleg az utolsó évadban az LMBTQ -s szál ( ez már olyan erőltetett), a történet viszont tetszik, ez az 5 évad magával vitt végig.
Ez a sorozat sem tökéletes, vannak hibái és baromságai de végig szórakoztató és érdekes volt számomra.
1/10
Mira78 jan. 05. 23:46:27 1/10 Előzmény steelprophet
(126/132)
Mégis 10-ből 10-re értékelted.
1/10
Mira78 jan. 05. 23:42:23 1/10
(125/132)
Szerintem ez az a film amire egy percet de még 2 Forintot sem áldoznék.
Végig néztem az első évadból 4 részt - megjegyzem nem ɓirt lekötni, de annyira dicsérték páran, így gondoltam próbát teszek-
Kiégett az agyam. 4-ik résznél sem derült ki számomra, hogy ki kivel van és mi ez a Twin Peaks filling, de értelme zéró.
Számomra csalódás volt.
3/10
kadar jan. 04. 22:50:29 3/10
(124/132)
Részemről egy erős hármas. Az ötödik évad teljesen felesleges volt. A teljes sorozatot össze lehetett volna hozni négy évadba.
4/10
4anyreg jan. 03. 22:04:09 4/10 Előzmény LEO BIRDER
(123/132)
Nincs is problémám, a baráti körben voltak és vannak is, és nem ez határozza meg sem őket, sem a kapcsolatainkat. Én itt inkább a történetbe tartom rettentően erőltetettnek az egészet. Ha nagyot akartak volna sokkolni a fivérek, akkor Will Henryhez vonzódott volna, vagy valami hasonló, erre építettek volna egy erős csavart és történeti szálat, ez illet volna egy ilyen agyament sorozathoz, és lett volna helye a történetben. Így viszont nem volt. Teljesen igazad van, hogy tekintve az 5. évad üresjáratait és blődségeit, ez csak pont volt az i-re, semmi több, a maga teátrális és banális mivoltában. Abban is egyetértek, hogy 90%-a a sorozatoknak szignifikánsan gyengébb ennél. Igazából nem indultam nagy elvárásokkal az 5. évadnak, mégis óriási esésnek látom a korábbiakhoz képest. Szokott lejtmenet lenni a sorozatkoban, de ez egy valódi szakadék volt, sajnos. Na, ennyit erről. :)
5/10
LEO BIRDER jan. 03. 20:33:09 5/10 Előzmény 4anyreg
(122/132)
Én teljesen megértelek. Abból a szempontból én sem értettem, hogy már a negyedik évadban (számomra, legalábbis, nem tudom más számára mennyire) egyértelmű volt, hogy meleg, és tetszett hogy a sorozat felnőttesebben kezeli a helyzetet, mint az igazi Woke, és nem ez lesz a sorozat középpontjában, de bizonyos szempontból mondhatjuk azt, hogy mégsem. Természetesen nem feltételeztem rólad, hogy bajod van a melegekkel, (miért is lenne) Csak az én szempontomból a Coming Out jelenet eltörpül a többi baromság mellett, ami ebben a fináléban volt, pont ezért, ahogy mondod nincs jelentősége. (Asszem a történet szerint Willnek ez már nyomta a lelkét, és fel akart szabadulni a teher alól) Szerintem ebből a szempontból vannak sokkal teátrálisabb/erőltettebb sorozatok, te máshogy gondolod, neked ez volt fontos, és ez így van jól.
4/10
4anyreg jan. 03. 16:49:20 4/10 Előzmény LEO BIRDER
(121/132)
A háttérben alakulgatnak szerelmi szálak, közel mindegy, ki-kivel csinálja, a core történet szempontjából indiferens. Miért kell kiemelni látványosan az LMBTQ szálat, miért kell ennyire teátrálisra csinálni a kibontását? Nincs hatása a történetre. A színész valójában meleg, és a tesók bevalássa szerint is őt támogatták ezzel a világ előtt. De ő egy színész, egy szerepet kell eljátszania, hogy szórakoztasson minket, nem egy életrajzi műsort nézünk. Ha valaki többnejűségre adja a fejét, azt is beleírják a tesók a történetbe? Ha aszex lesz egy színészük, akkor a szerepében is annak kell lennie, ha mondjuk előtte nőfaló volt..? Ezeket nem szokás beleírni a szerepekbe, tök kontraproduktív lett az egész. A színész szimpatikus csóka, teljesen elég lenne, hogy jól játszik, és ha a történet úgy hozzná, el kellene játszania tökéletesen a nőfalót is. Jó példa Barney az "Így jártam anyátokkal" c. sorozatban - soha nem írták bele, hogy a való életben meleg, és egyetlen percre sem éreztem a játékán, hogy nem egy igazi csajozó-gép, szuperül nyomta végig. És vannak hetero színészek is, akik jól játszottak meleg párokat is. Na, ez a színészet(!), ez meg így full kretén volt....
6/10
Gulácsi Péter jan. 02. 22:58:08 6/10
(120/132)
Ebből a sorozatból is csináltak egy LMBTQ/WOKE/DEI propagandát. Teljesen kiszámítható, sokszor fájdalmasan hosszú/unalmas, jópár szánlamas pillanattal, tele erőltetett üres drámázással és párbeszédekkel. Pedig anno nagyon jól indult az egész, mára már eljutott odáig, hogy sokszor végigröhögtem a komplett részt. Szegény Nancyből Stallonét, Willből meg homárt csináltak és bár ezt eddig is tudtuk, de a szomorú az, hogy ennek kiemelt műsoridőd is szántak... A látvány viszont nagyon jó volt. Egyszer mindenképp érdemes megnézni az egészet, mert hangulatos és amikor működik, kimondottan szórakoztató.
10/6
k11zoltan jan. 02. 21:42:21
(119/132)
Nem vagyok rajongója ennek a sorozatnak, csak a hype miatt nézem.
Azt elismerem, hogy a látvány jó, és Kate Bush száma is tetszik.
Ezt az évadot lezárták rendesen, nem hinném, hogy még rá kéne tenni egy lapáttal a jövőben.
5/10
LEO BIRDER jan. 02. 09:40:09 5/10 Előzmény Noncsi0601
(118/132)
Nem szeretnék meleg jogi aktivistát játszani, de nem értem; a homoszexualitás ugyanolyan régóta jelen van az emberek társadalmi életében, mint a heteroszexualitás. Lehet hogy itt, európában bizonyos időkben nem volt népszerű, de tudtommal az ókórban, pl a Római Birodalomban nagyon is az volt. (Vagy a görögöknél, lásd; Szaphó) Nyilván, ha valaki túltólja, azért teszi bele a filmjébe, hogy pénzt keressen, az nem jó, de szerintem a D. Brothers szemében itt csak a diverzitás, és a változatosság elérése volt a cél (Tudom, ez AI is lehetne, de nem az)
-Ha a St-ben van hetero szerelmi szál, (Legalább kettő; Max-Lucas, Joyce-Jim) Akkor a melegeket miért hagyjuk ki?
-Szerintem nem érdemes ezen idegeskedned!
5/10
LEO BIRDER jan. 02. 09:18:43 5/10
(117/132)
A nyár végén kezdtem el nézni. Az első négy évad nagyon szuper volt, úgyhogy most csak az ötödiket tárgyalnám:
(SPOLIER)
-Az Első Volume, (ami az első négy részt tartalmazza) Nekem kicsit csalódás volt, nem volt rossz, de éreztem benne egy ilyen iskolás rutint, és a változatosság teljes hiánya, mondjuk az eddigi évadokhoz képest, hát... De, én reménykedtem, hogy jobb lesz;
-A Második Volume, már ezeszer jobban tetszett, itt végre belerázódtunk a cselekménybe, szerintem az ötödik, és a hatodik epizód már-már a negyedik évad színvonalát hozza. Nekem tetszett a hetedik epizód is, de megértem ha valakinek ez megint "túl iskolás" "Gyülekeznek a Felhők" rész volt. Egyre inkább kezdtem érezni, hogy a sorozat nem tud ennyi karaktert mozgatni, példul Murray, aki eddig egy profi kém karakter volt, most már csak egy vigyori balfácán.
-A Harmadik Volume, Ami egy részből állt;
-Nem igazán volt számomra tiszta, hogy mi volt a koncepció. Eddig a szereplők tervét, amit a "Gyülekeznek a Felhők" részben találtak ki, mindig megbolygatta valami a fináléban. De itt semmi! A 7. ep. felvázolta a tervet, és stréber módra végig csinálták. Berakták a pakliba, hogy Henry nem is gonosz, és átáll a sötét oldalról, de aztán az egészből nem lett semmi.
-Lehetett volna az, hogy nem is Vecna, hanem mondjuk Kay és a katonák állnak át a jó oldalra. Megértik, hogy nem 11 a gond, hanem Vecna, s összefognak, eggyütt legyőzik a másik világban. És akkor 11-nek nem kellett volna meghalnia!
-Ha már 11!
-A halála a legnagyobb hülyeség, amit csak a D. Brothers csinálhatott volna!
-Igazából vannak érvek amik amellett szólnak hogy életben maradt, Pl: a hang, nem vérzett az orra, nem volt rajta tetkó, meg ilyenek,
-És vannak érvek amik a halála mellett szólnak:
-Mike-nak csak megbomlott az elméje.
-A robbanás az Up side down közepéből indult, és Kali, még ha nem is halt meg előtte, akkora mire a robbanás elérte 11-et, Kali már régen szénné égett.
-Ebből pedig az következik, hogy sem a halála, sem a menekülése nem magyarázható meg, mert mindkettőt ki lehet zárni érvek alapján. És aki nem is él, és nem is hal, az nem tudom milyen limbóban lebeg. Remélem azért van ott legalább 3 vízesés.
-Az utolsó rész, mindezek ellenére nem volt rossz, az volt vele a baj, hogy nem volt (elég) jó!
-A negyedik évadba az egész 5. besűríthető lett volna, (Megjegyzem a 4. fináléja sokkal jobb volt)
-Szóval szerintem ez az évad teljesen felesleges volt. És az egész sorozatra rányomta a bélyegét.
10/10
steelprophet jan. 02. 01:32:33 10/10
(116/132)
Maradjunk annyiban, hogy ennek a sorozatnak az első részétől az utolsóig az égvilágon semmi értelme nem volt. Azt viszont jól csinálták.
5/10
zsolt1971 jan. 01. 21:21:56 5/10
(115/132)
Szuper a végére teljesen leépített sorozat! Mivel Netflixes természetesen a 05/07-es részben összekell a bilifejünek hívni a többieket egy hatalmas bejelentésre. A párom mondta szerinte mi lesz az, én lehülyéztem hogy hogy jönne az ide (?) De igen, a lényeg az... nem spoilerezek, de kitalálható! Az 5.évadba eljutottak a abszolút semmitmondó párbeszédekig, mindegyik ossza az észt és a felnőtt szinészek régi tipikus mondatait szötték be ezek a kegyetlen írók, bár elég összevisszaságban. Összességében egy gyermekded kortárs találhat benne valamit, egy igényesebb nem ezt nézi...
5/10
KriszXD56 jan. 01. 18:45:53 5/10
(114/132)
Ez csak az 5. Évadra vonatkozik! Spoileres.

Kezdem azzal hogy én szerettem az első 4 évadot. Működött a koncepció, és magával ragadott a sorozat világa. De ez már nem működött az 5. évad esetében. A karakterek szó szerint "kiöregedtek" a gyerek szerepből. Valamint megfáradt az egész Stranger Things univerzum. Az alkotók túl sokáig húzták az időt...
Mind a 8 rész esetében nagyon sok az üresjárat, ami nem viszi előrébb a cselekményt. Sok esetben úgy éreztem egy rész láttán hogy egy helyben topogunk. Azaz a rész végén is ugyan ott vagyunk mint az elején. Max és Holly nagyon sok játékidőt kap . Sokszor még többet mint egy főbb szereplő. (Holly egyfajta újrafeldolgozott Will. Ugyan az történik vele stb.) Sok a felesleges történetszál ami nincs kibontva. Behozták mellékgonosznak a Linda Hamilton által játszott Dr Kay karakterét, aki Tizi vérét akarja hogy új mutánsokat csináljon. Szerintem ezt a karaktert is elpocsékolták mint ahogy Vecnát. Mikor a 8. rész közepi csavarban kiderül hogy ő is csak egy báb. (Meg az hogy a rész közepén gyakorlatilag lezavarták a végső csatát és a 2. fele csak üresjárat. Ezt ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor a Mentalista legyőzi ősellenségét Red Johnt, de készül még egy évad a semmiről.) A negyedik résznél meg tisztára a Halo sorozatban éreztem magam. A katonák csak arra voltak jók hogy a hullák számát növeljék (lőnek mindennel amilyük van, de meg sem sebzik a demókat) ... Jött Cali (nyolcas) is mint visszatérő. Na de minek hozták vissza mikor semmi jelentősége? A kérdés költői hisz a 8. rész megadja rá a választ. Azért hogy be tudják áldozni a fináléban, és a teljes eredeti csapat túlélje. Még egy negatívum a Willt játszó színész hosszúra nyújtott ripacskodása a 7. rész végén. (Félre ne értse senki, nem Coming out miatt!)
A látványvilág viszont még mindig príma volt.
Ez számomra egyszernézős évad. Nem tudnék most hirtelen egy olyan momentumot felhozni ami megfogott volna benne.
1/10
zuzmoxxx jan. 01. 16:57:32 1/10 Előzmény tazmanch
(113/132)
Köszönöm! Ugyanezt gondolom. 1000 más jobb , értelmesebb dolgot csinálhattok Ti és a gyerekeitek, minthogy ezt a bárgyú szrt nézzétek. 1 évad 3. részétől pörgettem.
És én az 50es csak röhögök, hogy 80as évek-hatás szűrőt (Spielbergfilter :) ) kell használni, hogy létrehozzák a 80as -90es évek műanyagélményét az összes klisével,amit anno kitaláltak(és mégelőtte az ókori drámaírok..bizony).
Egyet tanuljatok meg: sorozatnézésből senki nem gazdagodott meg (kivéve pár nagy portál tulaj...akik nem nézik:))) Tanuljatok, olvassatok inkább, fejlődjetek.