Andi16 2006 aug. 28. - 18:30:54
(243/1443)
Az én tesóm tejesen süket sajnos:(, de õ már ezt anyira meg szokta hogy nem is szeretne hallani.
És te melyik gimibe jártál?
mnikol 2006 aug. 28. - 17:50:46
(242/1443)
Köszi, hogy leírtad, jó rész lehetett!!!
Annyira sajnálom, hogy nem fognak összejönni a végén... :((
csancsy 2006 aug. 28. - 17:40:07
(241/1443)
A lényeg, hogy bejött a képbe egy ügynöknõ, Jessicának hívják:)Õ már régebbrõl ismerte Jacket, együtt jártak, nagy és szenvedélyes szerelem volt az övék. Jessica azért jött, hogy elkapja Jonathant, aki emlékezetkiesésben szenvedett. Elkezdõdtek a gyilkosságok, és Jessica Sue-t hibáztatta, mert õ hitt Jonatan ártatlanságában.De JAck megvédi, és elmondja Sue-nak, hogy ne hibáztassa magát, és elviszi egy szállodába, hogy ne találjon rá Jonatan. És Sue-nak ez nem tetszett, de Jack megkérte a csapatot, hogy hagyják magára Sue-val és ott négyszemközt elmondja Sue-nek, hogy ne érezze büntetésnek a szállodát, csak nem akarja a csapat õt elveszteni, és külön kiemeli, hogy õ sem akarja, hogy baja essék.Aztán mikor elmegy Jack Sue szállodai szobájából, Sue-t elrabolja Jonatan. És egy helyen vanna, ahol Jonatan Sue segítségével próbálja visszanyerni emlékezetét. És kiderül, hogy Jessica a bûnös, ezért lecsukják, és Sue elbúcsúzik Jonatantól (vonattal körbejárja Amerikát), és utána Jack odamegy hozzá, és megkérdezi, hogy jól van-e, és hogy jonatan is jól van-e, és Sue mondja, hogy igen, és Jack megkérdezi, hogy éhes-e sue és Sue visszakérdez, hogy õ állja-e És Jack mondja, hogy igen, és Sue erre azt válaszolja, hogy akkor éhes, és mosolyognak egymásra:)
mnikol 2006 aug. 28. - 17:22:53
(240/1443)
Mármint az egészet!
mnikol 2006 aug. 28. - 17:21:59
(239/1443)
Sajnos nem láttam... :(((( Le tudnád írni? Csak azt, hogy volt-e valami Sue és Jack között, a többi nem érdekel annyira! De ha van kedved, azt is leírhatod!
csancsy 2006 aug. 28. - 13:36:43
(238/1443)
Örülök, hogy visszajöttél, már hiányoltalak, azt hittem már nem jössz vissza:)A péntekit nem írtam, mert nem is volt érdekes, meg még ma folytatódik. Amúgy remélem nem hagyod ki a mai-t, mert ma nagyon érdekes és jó rész lesz, az egyik csúcspont, a csókos, és a házastársi rész mellett:)
mnikol 2006 aug. 28. - 13:10:50
(237/1443)
Mostmár én is visszajöttem, elolvastam mindent amit írtatok amíg én nem voltam itt, és remélem újra be tudok kapcsolódni a beszélgetésbe!!! CSANITA! 1000köszi a fáradozásaidért!!!Lehet, h a mai részt se fogom látni, mert apám itthon van, de ezt majd még leírom!!! NEM IS TUDJÁTOK, HOGY HIÁNYOZTATOK!!!
csancsy 2006 aug. 28. - 11:00:11
(236/1443)
Talán azért, mert tényleg jó!!!!!!:)))
csancsy 2006 aug. 28. - 10:04:42
(235/1443)
Hát, elég szomorú, hogy orvosi mûhiba miatt van ez. Sajnos én nagyon nem bírom az orvosokat, és sajnos sok orvost ismerek, aki hibát vétett az ismerõseimen. Nem vagyok megbarátkozba velük:)Én alapfokon tudok mutogatni, tehát nem túl sokat tudok. Gimis koromban kezdtem el jelbeszédet tanulni, mert sajnos szüleim sokáig nem tudták elfogadni, hogy nagyothalló vagyok elég rendesen.És tesód teljesen süket vagy van egy kis hallása?Szerncsére én még valamennyire, elég kicsit hallok, ráadásul elég sokat segít a hallókészülékem:)
Andi16 2006 aug. 28. - 09:33:43
(234/1443)
Az én tesom az orvosi mûhiba miatt mert anyum hasa bevizesedet és nem vette észre az orvos és a fülébe mennt és igy sajna igy született de õ már meg szokta és nem is szeretne változtatni eze hogy pl.: halljon.
De te tudsz mutogatni?
csancsy 2006 aug. 27. - 19:06:22
(233/1443)
Bocsi, most fáradt és álmos vagyok,ráadásul felidegeltem magam, mert közben amit neked küldtem másnak is kellett és hát 3-szor kellett újratölteni a videót,(mert 2-szer áramszünet volt, és mindent elrontott) ami 4 óra alatt töltõdik fel, szóval nem is ez a lényeg:) akkor felveszed vidire.Az jó, de ennek ellenére én már nagyon várnám, nem bírnám ki teljes hétig:)))fõleg a hétfõi, szerdai (akkor épül be Sue és biztos lesz vmi:) és mostmár a csütörtöki részt, most hogy mondtad:)Ezért nagyon hálás vagyok, most megnyugodtam, a lényeges részeket még meg tudom nézni:)
csancsy 2006 aug. 27. - 18:58:48
(232/1443)
jobb fülére teljesen süket, és a bal fülén pedig csak hangfoszlányokat hall:)Örülök, hogy sikerült az utolsó rész letöltése, és kár hogy nem látod, pedig a jövõ héten nagyon jók lesznek. Felveszed vidire vagy ilyesmi?
csancsy 2006 aug. 27. - 18:57:02
(231/1443)
Igen, tudom, nem lehet tökéletes, de szerintem nem lehet annyira feltûnõ.Tesód hány éves amúgy?Sajnálom, hogy így alakult neki.Amúgy szerintem a beszéd nem lehet tökéletes, ugyanis ebbõl adódóan én is beszédhibás vagyok. De sok gyakorlással sokat el lehet érni, úgyhogy ne adjátok fel:))))))Amúgy mi miatt lett süket?Én mumpszot kaptam 3 évesen, meg az orrmandulámat kivették 2-szer és ez sem tett jót a fülemnek.
Andi16 2006 aug. 27. - 18:32:11
(230/1443)
Én elhiszem hogy igazitörténet de ha az egyik fülére hall 1 kcisit akkor azért beszél ilyen szépen mert az én tesóm meg teljesen nem hall és az én szüleim is gyakoroltatják vele a beszédet, de még sem tud olyan szépen beszélni hogy ne jöjenek rá hogy nem hall.
Norcy 2006 aug. 27. - 18:25:07
(229/1443)
Ja, Andi, töltsél le interjút Deanne Bray-el, kicsit jobban artikulál meg jobban megrágja a szavakat, mint az átlag, de tényleg szépen beszél, és tényleg süket, illetve...asszem az egyik fülére picit hall,ha hallókészüléket használna. de nem használ.
Norcy 2006 aug. 27. - 18:23:05
(228/1443)
Én is ennyire örültem neki, mert egész héten nem látom, csak videóra veszem, szóval hétvégén Sue Thomas maratont csapok!!!:) Köszönöm az utolsó részt, egész jó, látszik meg hallatszik minden. Kicsit beszélek franciául, na de azért nem ennyire, a jeleket meg a gesztusokat jobban értettem:))
csancsy 2006 aug. 27. - 17:28:39
(227/1443)
Komolyan?Jaj, de jó akkor azt még látjuk!!!!HURRÁ!!!HURRÁ!!!!NEM IS TUDOD, mennyire örülök ennek, akkor erre a részre nem kell egy évet várni, nagyon köszönöm!!!!Amúgy sikerült az utolsó rész töltés?Mert panaszkodtak a másik fórumon, hogy nincs kép, remélem neked jó valamennyire
csancsy 2006 aug. 27. - 17:26:13
(226/1443)
Amúgy szerintem lehetséges, ugyanis ez igaz történet, és a színésznõ, aki játsza sue-t, szintén süket, és nagyon jól tud szájról ovlasni. másrészt pedig én is nagyothalló vagyok 75%-ban, és én is szájról olvasok, nem is tudok telefonálni, mert nem látom mit mondanak.Viszont a beszéd már tényleg nehezebb, de az igaz történetben és a sorozatban a nõnek az anyja gyakoroltatta ezt vele, és nem lehetetlen sok gyakorlás után, szerintem.
Norcy 2006 aug. 27. - 15:29:08
(225/1443)
Csanita, amiket felraktál képeket Sue-ról és Jack-rõl (amirõl azt hittük, hogy házasok)...na, azt a részt még pont látjuk, az lesz csütörtökön. Ha jól tudom, abban a részben Randy kér vmilyen szívességet Sue-tól...asszem megismert egy nõt, csak éppen nem tudta róla,hogy süket.Vagy vmi ilyesmi. A Tara-Bobby rész meg benne van az 5 le nem adott részben, pont a második az ötbõl. Hurrá.:(
Andi16 2006 aug. 27. - 15:22:06
(224/1443)
hello!
Én is nagyon szeretem ezt a sorozatott csak azért elég hülyeség mert 1 hallássértült(süket ember) nem tud ilyen jol olvasni szájról meg beszélni sem. De azért szeretem mert jó müsor.
ayda 2006 aug. 27. - 14:52:00
(223/1443)
Sziasztok!

Én is nagyon nagyon imádom a sorozatot!! Fura, hogy csak most bukkantam rá erre a fórumra :S de mostmár mindegy. Jövõhét csütörtökön úgy tûnik vége a sorozatnak ;( és nem lesz több rész.. legalábbis 2006ban, jövõre ajánlom nekik hogy leadják..

Amúgy nekem is van rengeteg képem, és videóm, de akinek esetleg megvan a gépén pár rész, vagy pár részbõl kép, azokat nagyon örömmel venném..

Én a magyar jelbeszédet is szorgalmasan tanulom, szerintem igazán egyszerû és élvezetes ;)
Norcy 2006 aug. 27. - 08:41:38
(222/1443)
Elküldtem, nincs mit. A bobbys-Tarás dolgot elolvastam utána, csak már erõm nem volt utána odaírni, kicsit álmos voltam már akkor:) A filmet várom, köszi, remélem átjön:)
csancsy 2006 aug. 27. - 08:32:45
(221/1443)
bocs, csak most fogtam fel, hogy mit akartál mondani (kicsit álmos vagyok és nem fogok fel ilyenkor mindent). Akkor a dalt elküldted max&rexnek?Ha igen, akkor köszike. Amúgy a Bobby-s Tarás dolgot leírtam nemrégen, szóval nem az elején van, gondolom már elolvastad:)
csancsy 2006 aug. 27. - 07:16:10
(220/1443)
Hát, nem tudom, melyik házastársas részre gondolsz?Ugyanis van egy fõ házastársi, amikor egy házban is kell lakniuk, ez már volt kb. 1 hónapja.A másik amikról raktam be képet, az nem tudom, mikor lesz, remélem nem az uoltsó 5 részben lesz, amit nem adnak le. Ez majd eldõl csütörtökig.Amúgy most kezdtem el tölteni az utolsó részt, szóval majd küldöm, de sajnos ez eltart egy darabig, kb. 1-2óra, mert elég nagy a fájl.Lehet, hogy nem is fér rá, de majd kiderül:)
Norcy 2006 aug. 26. - 22:25:09 Előzmény csancsy
(219/1443)
A házaspáros rész mikor lesz? leadják még, vagy az utolsó 5ben lesz? Mi van Bobbyval meg Tarával???? Lemaradtam, most olvasom visszafele a fórumot!
9/10
tundeey 2006 aug. 26. - 22:04:27 9/10
(218/1443)
JACK
9/10
tundeey 2006 aug. 26. - 22:02:59 9/10
(217/1443)
Nagyon régen írtam már ide, de úgy látom nem sok dolog változot a tekintetben, hogy mindenki odavan Sue-ért és Jack-ért, fõleg Jackért.
Nem tudom felfogni, hogy az rtl már megint nem adja le végig, oké tavaly még elment az hogy 14részt nem adank le, de idén csak 5 részrõl lenne szó könyörgöm, miért nem lehet leadni?
A hétfõi részben naygon cuki lesz Jack, mint mindig.
Norcy 2006 aug. 26. - 21:24:17
(216/1443)
Ja, bocsi, ez nem nekem szólt. Nkem akkor elküldöd az utolsó részt? A dalt már elküldtem.
Norcy 2006 aug. 26. - 21:23:21
(215/1443)
Ok, köszi!
csancsy 2006 aug. 26. - 21:20:39
(214/1443)
Elküldöm neked holnap, csak mostmár késõ este van, és fáradt vagyok, most értem haza, és kell egy kis idõ míg letölti.De holnap korán reggel, délelõtt folyamán elküldöm, megígérem:)
Norcy 2006 aug. 26. - 19:48:09
(213/1443)
jó, igen
kaposzta@vadkert.net - köszönöm elõre is! Várom!
csancsy 2006 aug. 26. - 19:08:00
(212/1443)
Sajnos, nem tudom, az biztos, hogy most nem, gondolom jövõ évben.Sajnos várni kell még egy évet, szerintem.Az utolsó rész megvan franciául neked az jó?Majd átküldöm emailben holnap, majd adjál egy email címet, ahova küldhetem.
Norcy 2006 aug. 26. - 14:22:19
(211/1443)
Sziasztok! Azt tudja valaki, hogy az utolsó öt részt mikor fogják leadni? Merthogy tény, hogy csütörtökig vetítik, de a harmadik évadból még hátralesz utána öt rész!!! Azt mikor vetítik? Jövõ ilyenkor? Azért az elég nagy kiszúrás... Nincs meg valakinek az utolsó 5 rész, Nem baj, ha angol...:-)
somvirág 2006 aug. 26. - 10:58:13
(210/1443)
Lécci, nekem is, én se bírom ki!!!!!!
somviri@citromail.hu
csancsy 2006 aug. 25. - 20:50:55
(209/1443)
Kicsit nehézkes lenne, az összes 3 évadot leírni:)))Amúgy az utolsó részben kap egy kedvezõ ajánlatot valahol, és a lényeg, hogy nem fogadja el, és Jackkel és a régi csapattal marad. Szóval konkrétan nem jönnek össze, de úgy csinálták, hogy bármi lehet:)
csancsy 2006 aug. 25. - 20:46:46
(208/1443)
Hát, mondjuk úgy hogy imádom ezt a sorozatot, a magyar fórumokból, meg internetrõl tudok mindent, tavaly már tudtam az összes rész tartalmát angolul és elkezdtem fordítani (tarabobbys részt elõször innen tudtam), meg mindenhol keresgéltem.Nem tudom láttátok-e a mai részt, de ennek hétfõi folytatását is tudom.Aki nem bírja ki hétfõig annak megírom, de ide nem írom be, nem akarom lelõni a poént.Én szeretném ha megmaradna a fórumunk:)Én rajtam nem fog múlni.Amúgy ha nem gond felveszlek az iwiwen, jó?:)
juhaszkata122 2006 aug. 25. - 19:11:07
(207/1443)
irjatok , mi volt az elsõ három évadban és, hogy össze jönnek-e jack és sue . e-mailom juhaszkata12@freemail.hu .
ha irtok meghálálom ! ! !
annita 2006 aug. 25. - 19:10:17
(206/1443)
sztem is nagyon jó volt, de hogy a jack volt nõinek mindig be kell kavarni... :( ott volt az ellie is... de akkor is, a sue meg a jack egymásnak vannak teremtve... már elõre szomorú vok, h már csak 4 rész és vége!!! leadhatnák úgy is, h heti 1-et, és akkor több, mint 1 évig kitartana, nem?? :)
annita 2006 aug. 25. - 19:07:58 Előzmény csancsy
(205/1443)
csanita, te honnan tudsz ennyi mindent? kül. tök jó, a te írásaidból tudok meg a legtöbbet én legalábbis :) és remélem megmarad a fórumunk... mert a dolmenes nem maradt meg :( fenn vagytok iwiwen vagy people-ön? aki tud, az vegyen fel lécci, lécci! Hoffer Anita néven... Gyõr... :D
juhaszkata122 2006 aug. 25. - 19:06:08
(204/1443)
Hello! Imádom a suet , de sajnos nem láttam az elsõ három évadot . Valaki irjon egy e-mail és mondja el hogy mi történt és mondja meg ,hogy össze jönnek-e . Sue meg Jack.
somvirág 2006 aug. 25. - 18:24:14
(203/1443)
Sziasztok,
szerintem nagyon jó volt a mai rész, mert újabb oldaláról ismehettük meg Jacket. Szerintem Sue annyira nem látszott féltékenynek, amikor Tara elmondta a kabpcsolatot Jack+Jessica között, de az a nézés a végén... sok mindent elárult:)
csancsy 2006 aug. 25. - 17:46:30
(202/1443)
Nem csodálom, hogy féltékeny volt, én is az lettem volna a helyében. Nem azért, ahogy néztem Tara jól mondta, elég íntenzív kapcsolat lehetett köztük, hiszen Jack már hogy nézett már a msáik csajra, aki persze nem szimpi, ezzel a bevállalós viselkedésével, hogy rámászott már Jackre. Szóval megértem sue féltékenységét, de nem sajnálom, ugyanis itt volt az ideje, hogy ne csak sue pasizzon, és csavarják el a fejét, hanem Jacknek is. Eddig mindig jack szenvedett, most egy kicsit sue lesz az. most fel kell kötnie a gatyát, itt az ideje hogy lépjen. Kíváncsi leszek a hétfõi részre.
TEni14 2006 aug. 25. - 15:21:24
(201/1443)
elírtam az email címem totheniko14@freemail.hu
(én várom a Beavatás címû részt)
somvirág 2006 aug. 25. - 15:20:47
(200/1443)
köszi:))))
csancsy 2006 aug. 25. - 10:28:53
(199/1443)
Csütörtöki rész-Beavatás:Amandát elhozza Jack Suékhoz, hogy egy hétig velük legyen. Jack elmondja sueéknak, hogy Amanda apja azt mondta, hogy a lány mostanában levert. Végül kiderül, hogy szerelmes, teszik neki egy fiú, de nem figyel rá.Az irodában tanakodik Tara, Lucy és Sue, hogy mi legyen Amandával, és közben Jack kíváncsian érdeklõdik, hogy mirõl beszélnek, és sue elkezdi magyarázni
Sue:Amandának tetszik egy fiú a suliból és azon töprengünk hogyan adhatná tudtára anélkül, hogy megtudná, hogy amanda akarja így a dolgot.
Lucy:Mi lenne az a mód, ha egy lány adhtaná hogy kedvel.
Jack:Ha 13 éves lennék, küldhetne sms-t
Sue:És mit írjon bele?
Hogy megtetszettem neki
Tara:mondja meg kerek perec?
Jack:Finomíthatna rajta, mondjuk kezdhetné azzal, hogy milyen intelligens vagyok, jóképû, vicces, és elbûvölõ
Sue:Egyszóval hazudjon:))))
Végül abba maradnak, hogy véletlenül összefutnak.És sikerrel járnak, de aztán Amanda barátnõi miatt nem jár a fiúval.Végül a barátnõi is elhagyják, és Amanda bocsánatot akar kérni Bentõl a barátjától, és ezért azt javasolja Suenak és Lucynak, hogy menjenek moziba, és elhívja oda Bent is. miközben amanda írja a bocsánatkérõ üzit a parkban sue és Lucy összefut Jackkel a legvégén:)
Lucy:Nézdd, csak ki van itt
Sue:Szia
JackMicsoda kellemes meglepetés!
Sue:Igen
Lucy:Tudtam, hogy nagy futó vagy, de azt nem ,hogy pont ebben a parkban edzel
Jack:Szeretek új helyeket megismerni, ma véletlenül erre a helyre esett a választásom?
Amana idõközben csatlakozik Sueékhoz
Jack:Van valami prgoramotok?
Amanda elmutogatja, hogy moziba mennek, és hogy Jack is jön-e
Lucy erre: sajnos, én mégsem mehetek, van ez az izé. de õk a montrolra mennek, ahol van olyan mozi, ahol csak feliratos filmeket vetítenek.Nyugodtan menj csak velük
Jack:Biztos, hogy nem lánybulit akartatok csapni
Sue:Nem csak mi leszünk ott, hanem Amanda barátja Ben is eljön
Amanda mutogatja, hogy Olyan lesz, mint egy duplarandi
JAck nem értette, ezért Sue azt mondta, hogy Amanda csak azt kérdi, hogy jön-e velük, és Jack mondja, hogy ott lesz. Erre Amanda és Lucy elõremegy és összemosolyognak
Sue:Érdekes, hogy pont abban a parkban bukkansz fel, ahol Levi-t szoktam sétáltatni.Egyesek ezt ügyes trükknek nézhetnék.
JAck:Ez a szép a dologban, hogy sosem tudhatja az ember.
És elmennek Lucyék után
ggggg 2006 aug. 25. - 10:19:51
(198/1443)
annyira jó volt a tegnapi rész hogy Jack épp pont arra futott!
Azok a szép kis véletlene! :)
csancsy 2006 aug. 25. - 10:09:22
(197/1443)
Mnikol!Írom a következõ 2 rész tartalmát.
Szerda-Néma terror
Sue elhívja a csapatot egy költészeti estre és a Tara és Lucy benne van, de Bobby Jack nem. Bobby azt mondja, hogy amire nem menne, az egy felolvasó est.Jack pedig azt mondja, hogy Demetriusnak kell segítenie hajóépítésben, és pont akkor jelenik meg Demetrius és Sue mondja neki, hogy elhívta volna, ha nem építetnének hajót, erre Demetrius elárulja, hogy már kész van a hajó, de neki szülõi értekezletre kell mennie. Ezért Jack kénytelen menni. az felolvasó est Myles-nak nagyon tetszett, és aztán megkérdezi Jack-tõl is sue, hogy hogy tetszett, és Jack ,omdja, hogy Myles számból vette ki a szót. És erre sue, ugye nem tetszett. És Jack mondja, hogy hát, nem vagyok a költészetben annyira jártas, mnt amennyire illene. Sue és Lucy összeismerkedik Carollal és Teddel. Lucyék furcsállják a házaspár viselkedését, ezért el akar menni Sue Carolhoz. És ezért megkérdi Jack-et nincs valami dolguk yorktownban és Jack erre azt kérdi, hogy vajon honnan tudtam, hogy ezt megkérded, erre Sue talán onnan, hogy lángész vagy. Végül carol megy hozzájuk, hogy meghalt a férje. Azt hiszik elõször, hogy Carol ölte meg a férjét, Tedet, mert bántalmazta, de kiderül, hogy Ted megrendezte a saját halálát, és visszatért Carolhoz, hogy õt is vigye magával, de Carol nem akar, ezért rendesen megveri.Végül a kórházban elkapja Sue Leiv segítségével Tedet.Közben pedig Bobbynak és Myles-nak el kell vinnie Arizonába howiet és néger barátját, hogy tanúskodjanak, Repülõgéppel mentek volna, de howie az utolsó pillanatban bevallja, hogy fél a repüléstõl ,és így kénytelelenek kocsival menni, amit benzinkútnál 2 csaj Howie elcsábításával ellop.Ezért szállodába mennek, ahol egy teste seriffnõvel összejön Howie és végül kiderül, hogy nem kell tanúskodniuk, ezért ott hagyjk Howiet a seriffel és repülõvel jönnek haza. Végül irodában elárulják, hogy howie is jönni fog haza, mert összeveszett a seriffnõvel.
TEni14 2006 aug. 25. - 09:58:37
(196/1443)
Sziasztok. én most elõször írok ide de már régóta olvasgatlak titeket :-D Sajnos nem láttam a tegnapi részt (beavatás) a reklámtól :-((( ha valaki felvette vagy megvan neki a rész eltudná küldeni??? email címem:teûotheniko14@freemail.hu légyszike!!!!!!!!!
u.i: nagyon fontos lenne,
elõre is nagyon köszi :-))
csancsy 2006 aug. 24. - 19:46:55
(195/1443)
csancsy 2006 aug. 24. - 18:58:20
(194/1443)
Igen, történ, holnap le fogom részletesen írni a párbeszédet, mert mnikol kérte, de röviden most elmondom. sue és a lányok beszéltek az irodában, hogy segíthetnének amandának megszerezni a barátját. És Jackéktõl kértek segítésget, mert õk fiúk. És Jack mondta, hogy sms-en írja meg, hogy tetszik neki, és eljönne-e randizni.És Suék, mondják, hogy ilyen nyíltan egyszerûen legyen. És Jack mondja, hogy lehetne részletezni, hogy mennyire jóképû, okos, kedves, elragadó, és erre Sue bevágja, hogy akkor hazudjunk:))))