Téma: Sünvadászat

4/10
nikato szept. 21. 12:30:19 4/10
(11/11)
Olyan stílusban, mint a Remélem legközelebb sikerül meghalnod. Nagy alkotásnak nem mondanám és a vége hagy némi kivánnivalót maga után.
7/10
sexykex febr. 01. 08:42:47 7/10
(10/11)
Nem szeretném elmondani, hogy mennyi minden idegesített fel ebből a nem túl hosszú és nem túl bonyolult filmből.

Viszont kétségek között se szeretnék hagyni senkit. Van ez a tündérke, torkában egy csalogánnyal, a Bogi, aki túlhajszolt. A rokonai mindenkit túlhajszolnak – elsősorban magukat és ezzel együtt – őt is. Hogy a bánatba jut eszükbe a vizsganapján egrecíroztatni Mamlaszkát és ő mi a bánatért vállalja el. Boginak kábé annyi esze van, mint a kölyöknek, akire vigyáz. Ő is nyeli a mágneseket és ő se tud megszólalni. Később már énekelni se. És azt se tudja, hogy hány rokona van, aki kíváncsi lenne rá. Szerencsére nem jött el az egész falu.
Lényegében az se jobb, amikor énekel, mert elhiteti Törpikével, aki még így is a legokosabb az egész filmben, hogy a sün egy simogatni való aranyos kis állat, főleg ha megfésülik. Apropó gyerekek! A karakán anyuka ki merte mondani, hogy a Mágnesvadász sok neki és főleg két gyerek sok neki, de a fiatalság ezt képtelen megérteni. Én is mondtam a lányomnak és ő se hitte el – ráadásul a Nagyi se állt mellém – ezért bele is rokkantam a szitterkedésbe. Főleg pszichikailag és gondolom, ez erősen érződik is rajtam.

Viszont mindvégig a manapság divatos pénzhajhászásról, karrierépítésről a család háttérbe szorulásáról szól, amit csak megspékel egy falujában elnyomott – hiszen csak egy lány, akit a papa is szigorúan nevel – jólelkű, béna tündér.

Bizony én beleszerelmesedtem Mariba: az ártatlan pofikájába és a harmatosan is bitang jó alakjába. De, nem erről akartam beszélni! Van az a szó, hogy egzecíroztat, ami a katonaságnál használatos és van az én szavam az egrecíroztat, ami egy Borsodban is használatos tájszó és macerálást, nyaggatást jelent. Aki nem hiszi, járjon utána!

10/10
trev 2025 dec. 31. - 12:22:21 10/10
(9/11)
Zseniális. A túlterheltséghez ugyan semmi köze nincs, de kicsire nem adunk. :-)
1/10
AntiC 2025 szept. 17. - 08:45:50 1/10
(8/11)
Nézhetetlen.
9/10
Ahoj poplacsek 2025 jún. 30. - 23:30:38 9/10
(7/11)
jó!
8/10
treszkaib@gmail.com 2025 máj. 21. - 00:56:51 8/10
(6/11)
Jó, hogy ilyen sokszínű a magyar filmgyártás és a mindennapokból merít. Kiváncsiságból néztem meg, mert jó pontszámot kapott, az elején átsiklottam néhány fontos momentumon, persze később se állt minden helyre, de a film ereje a történetben, a szereplők egymásra utaltságában a konfliktusokban, és azok megoldásában rejlik. Mari Dorottya kiválóan alakítja a készséges, bizonytalan, szerethető figurát, kicsit, mintha autista is lenne, de ez inkább a "címszereplő - süni" karakter. Minden más szereplő is elég jól hozta a szerepét. Az operatőri munka nem érte utol a rendezést. Összességében nekem tetszett, másoknak is ajánlom!
janderka 2025 febr. 24. - 21:14:41 Előzmény India243
(5/11)
Ezt? Addig állj fél lábon :)))
10/10
India243 2025 febr. 24. - 11:12:12 10/10 Előzmény janderka
(4/11)
Nyilván fogják ott is adni.
7/10
Ildikó Nóra 2025 febr. 20. - 09:03:48 7/10
(3/11)
A főszereplő, Mari D. alakítása tetszett, a rendező gyerekei aranyosak. Kár, hogy nem derült ki több minden a főszereplő lányról, hogy Kiss Marinak csak 1-2 perces jelenete volt és hogy nem volt sün a filmben.
janderka 2025 febr. 19. - 19:43:00
(2/11)
Tartottam tőle, hogy ez is túl amatőrfilm feelingű lesz, de pozitívan csalódtam. Persze (már amennyire ezt perzsének lehet sajnos elkönyvelni) itt is volt jó pár olyan snitt, amit értelmetlenűl hosszúra hagyot a rendező (rögtön az elején az ének pl.) , és volt néhány filmélményt nem jelentő "csak úgy lezajlik" jelenet is (főleg a vége a Podmaniczky utcában).
De a sztori elfogadható, átérezthető és néhány pontján nagyon is életszagú.

Talán annyi csak bennem a bizonytalanság, hogy valóban moziba való alkotás-e ez? A 80-as években ugyanis az ilyen témájú alkotások csütörtök esti tévéfilmként mentek. Az nekik a valódi terepük. Szerintem. (Az Urániában 4-en voltunk összesen...) A tévében tuti többekhez eljuthatna. Megérdemelné ugyanis.
Janos Radics 2025 febr. 18. - 16:20:41
(1/11)
Kicsit nyomasztó a film.Alapvetően tetszett.