9/10
Johann 2013 nov. 18. - 18:44:11 9/10
(1/1)
Még tavaly, valamikor az év elején láttam ezt a remek elõadást az Új Színházban s azóta se feledtem, milyen nagyot alakítottak benne a Forrás Színház mûvészei! Immár az "új" Új Színházban mutatták be e produkciójukat - az igazgatóváltást követõen ugyanis volt egy átmeneti hónap, amíg különbözõ vendégelõadások alkották a teátrum mûsorát (ezzel adott Dörner gondolkodási idõt a társulat tagjainak, hogy nyugodtan eldönthessék, maradnak-e vagy sem).
Aznap este sokunknak okoztak feledhetetlen estét a Forrás Színház tagjai. Több produkciójuk is látható volt ekkortájt az Új Színházban s én máig bánom, hogy csak erre az egyre jutottam el. Szerencsére aztán az Újpest Színházban sikerült elcsípnem a Székely betlehemest tõlük és még korábban láttam Csíksomlyói magyar passiójukat is (szintén Újpesten). Fõleg e két utóbbi mûhöz képest volt szembeötlõ számomra, mennyire magabiztosan és magas színvonalon hozták a Szamártestamentum egészen más karakterét is. Tényleg magával ragadó este volt!
S nem mehetek el szó nélkül a zene mellett sem. A Forrás Színház általam látott produkcióinak mindig nagy erõssége az élõ és igényes zene, a legtöbb esetben elsõsorban a NeoFolk együttes kiváló muzsikusainak köszönhetõen.
Talán csak amiatt nem 10 pontot adtam rá (hanem csak 9-et), mert éppen nagyböjtben adták elõ, s én nem tudtam nem arra gondolni: mennyivel valóbb lett volna ez farsangra! (De hát a fent említett praktikus szempontok az én elvi megfontolásaimat érthetõ módon felülírva determinálták a történéseket akkor.)
Úgy látom a Forrás Színház honlapján ( http://www.forrasszinhaz.hu/index.php?id=232 ), hogy jelenleg is mûsoron van ez az elõadásuk. Összességében csak ajánlani tudom! Könnyed, de mégis míves, vidám, de egyszersmind bölcs is. :)