Téma: Százéves Cukrászda

Bigpapa 2009 szept. 16. - 20:09:30
(1/1)
Amikor jóanyámnak mondtam, hogy Gyulára megyünk wellnessezni, egybõl mondta: a száz éves cukiba menjetek be,isteni.
Oké.
Ma jöttünk haza és egybõl arra vitt az utunk. Azt hozzá kell tennem, hogy pár hete voltunk Hajdúszoboszlón wellnessezni és ott a Nelson cukit ajánlották. Na arra visszatérek,mert az ETALON!
Ide betértünk, eleve tök sötét volt.Semmi villany. Oké, hogy nyári idõ volt verõfényes napsütéssel,de maga az üzlet sötét. Aztán a második sokk a cukrászpulton ért. Kb 7 féle süti volt. De max 10. Fagyiból pedig 8 íz. Egyik süti sem volt szimpi,de ha már ott vagyunk, együnk. A párom fagyizott én meg beküldtem (volna) egy százéves torta nevû sütit. Kérdem a lányt, ez milyen. Azt mondja, marcipános. Nah, az király,mert marcipánõrült vagyok.
A sokk innen jött. Ismeritek biztos azt a sütit, amit a Lidl-ben és minden ilyen helyen kapni, tégla alakú,csokival van leöntve,lehet szeletelni,mert ilyen bordázott a teteje és vagy tök csokis, vagy fehér a belseje és meggyes. van 5-6 ízben. Kb 350Ft. Na mindegy, a lényeg, hogy a torta alja és teteje, ami 4-4cm lehetett, pont ebbõl a sütibõl volt, tehát qrva száraz. A két réteg között pedig 1mm vastag marcipán csík. Hát bazze!420-ért? Alig vártam, hogy kijöjjünk. Rémálmomba ne jöjjön vissza. :))) Jah, és vannak bombonok 790/10dkg.
Visszatérve a Nelsonra:))) Ott tátottuk a szánkat. Iszonyat sok süti, fagyi, somlói, édes és sós apró sütik. És a Nelson is patinás hely.Azt melegen ajánlom mindenkinek.

Száz éves cuki 2/10