ferike73 2012 jan. 12. - 03:56:36 Előzmény LajtaJ
(7/7)
Ezt a tesztet a pszichológusok alig ismerik (Magyarországon), ha ismerik egyáltalán. Láttam olyat, aki még nem is hallott róla, de tudok pár pszicho szakosról, akiknek épp csak említették, hogy van ilyen. Meg ez mi, hogy élet és halál urai? Ezzel semmilyen betegséget nem lehet diagnosztizálni, egyáltalán semmit nem döntenek el helyetted ezzel a teszttel. Arról nem is beszélve, hogy ezt te töltöd ki magadnak önismeret céljából. Jézusom...
LajtaJ 2011 nov. 01. - 16:28:08
(6/7)
Ezeknek a hülye teszteknek a segítségével a pszichológusok gyakorlatilag élet és halál urai, ami nagyon nem jól van!

A teszteknek az eredményét gyakorlatilag õk döntik el, ezáltal emberi soresok felett döntenek, eldöntik, hogy ki alkalmas egy bizonyos fajta munka, hivatás ellátására és ki nem. Fellebbezésnek pedig helye nincs, hiszen a pszichológus társadalom is egy nagyon zárt és összetartó maffia, foggal-körömmel igyekeznek bebizonyítani a saját "tudományosságukat" és nélkülözhetetlenségüket. Mindezt teljesen büntetlenül!

Emlékezzünk vissza annak a törökbálinti evangélikus lelkésznek az esetére, akit teljesen ártatlanul másfél évre börtönbe zártak két gazember pszichológus - egyikõjük Kubiszyn Anna - "szakvéleménye" alapján pedofília vádjával. Szerencsétlen lelkésznmek csak egy szerencséje volt, hogy jóval késõbb az egyik bírónak feltûnt valami, így másfél év után kiengedték õt a börtönbõl (az esetrõl részletesen lehet olvasni az interneten is). Mi lett volna, ha - mint az esetek 99 %-ban - nem egy ilyen lelkiismeretes bíróhoz kerül az ügye, akkor még most is börtönben ülne.

Szerencsétlen embernek mennyi fizikai és lelki gyötrelmen kellett keresztül mennie a börtönben (a börtöntársadalom különös módon gyötri és kínozza a gyerekek elleni bûnöket elkövetõket) másfél éven át, mire kiszabadult. A börtönben átélt gyötrelmeket, kínzásokat (a fogait kiverték pl.) megváltani semennyi pénzzel sem lehet, elfelejteni lehetetlen. Mindezt két gazember pszichológus "szakvéleménye" alapján.

Az eset után a Magyar Pszichológiai Társaság, ahelyett, hogy azonnal kizárta volna tagjai sorából a két gazember pszichológust, illetve véglegesen eltiltotta volna õket a hivatás gyakorlásától, köntörfalazásba és magyarázkodásba kezdett.

A megoldás valószínûleg a különféle pszichológiai tesztek alkalmazásának drasztikus visszaszorítása lehet és a pszichológusok élet-halál urai állapotának megtörése lehet csak.
offtopic
ferike73 2011 júl. 14. - 20:02:42 Előzmény Vágyvillamosa
(5/7)
Jó hát én maradok az olvasásnál, de te okosodj csak tovább a tv-bõl...
Vágyvillamosa 2011 márc. 24. - 23:17:43 Előzmény ferike73
(4/7)
"pedig én nem is szeretem az ismeretterjesztõ filmeket" Világos, sokkal jobb az agyhalál.
ferike73 2011 jan. 28. - 00:53:47 Előzmény intj
(3/7)
Azt az oldalt én is ismerem :) Mondjuk lehetne kicsit népesebb is, de tartalmilag teljesen rendben van.

Egyébként ez a mûsor nagyon szórakoztatóra sikeredett, pedig én nem is szeretem az ismeretterjesztõ filmeket. Fõleg a nagy ötletelõkön szórakoztam sokat :) Csak azt sajnáltam, hogy a 16 típusból mindössze 4-et szerepeltettek (az enyém természetesen nem volt köztük). Remélem lesz valamilyen formában folytatása.
Poós Károlyné 2011 jan. 28. - 00:08:56
(2/7)
Köszi az infót, már ki is próbáltam, így én is tudom, hogy melyik csoportba tartozom!
intj 2011 jan. 27. - 20:38:22
(1/7)
Pont minap futottam bele egy ilyen magyar nyelvû oldalba, ami az MBTI -vel foglalkozik, tesztek is vannak az oldalon, és már tudom hogy mi a típusom :)
oldal : http://mbti.tarhely.biz/