corosz96 2022 dec. 27. - 17:01:09
(6/6)
Frenetikus darab. 2017-es felvétel a Műegyetem Szkéné színházából. Aki tudja, nézze meg video-ról, online. Ma, 2022. december 27-én kedden, 23,59-ig.
Unikális élmény. Mindennek a színe és a fonáka. Hasonlít a Szutyok című korábbi Pintér Béla "alkotáshoz."
https://online-pbest.jegy.hu/event/pinter-bela-es-tarsulata-szivszakadtig-2017-szkene/b3cb4ce4-c0ab-4db9-b9b0-ec8623203ba3
9/10
Színháznyűvő 2020 dec. 09. - 21:39:43 9/10
(5/6)
Imádom az ilyen darabokat. Nem tudod eldönteni, hogy abszurd, groteszk, dráma vagy vígjáték.
9/10
Lili Marleen 2020 febr. 15. - 23:30:15 9/10
(4/6)
nagyon tetszett :) fantasztikus ahogy a sűrű poénáradatból egy csavarral egy szempillantás alatt jutunk át a tragédiába! Friedentahl Zoltánnak nagy gratuláció,három szerepe közül Karcsika a legjobb :)
fizsuu 2017 dec. 06. - 23:00:02
(3/6)
"a mai politika kiszolgálójává teszi a szerzõt" - Mruhhaha
2/10
Szamocabarany 2017 nov. 14. - 19:27:55 2/10
(2/6)
Óriási csalódás. \"Karcsi\" alakja teljesen hamis, groteszk, a mai politika kiszolgálójává teszi a szerzõt.
Edmond Dantes 2017 okt. 21. - 19:26:52
(1/6)
Okkal vagy ok nélkül, de élénk, a színházi világon túli visszhangot is bõven kiváltó kirándulása http://katonajozsefszinhaz.hu/eloadasok/bemutatok/42254 után újból saját társulatának írta, rendezte és saját társulatával játszatja és játssza el Pintér Béla legújabb, még márciusban bemutatott darabját. A Szívszakadtig cselekményét nem helyezi történelmi idõkbe, szövegét nem szedi verslábakba és nem archaizál, szereplõivel nem énekelteti \"szólamaikat\", és nem aktuálpolitizál...legfeljebb egy csipetnyit, de ugyan ki nem, hol nem, mikor nem? A színház -szerény és véka alá már többször nem rejtett véleményem szerint- úgyszólván sohasem volt és sohasem lehet vegytisztán politikamentes; mint mindenben, a politizáló színház esetében is a mérték és a színvonal számít. Nos, ezúttal Pintér Béla csupáncsak ír(t). Írt egy színdarabot, olyant, amiben mindaz, amit némely kritikusok netán a darab hibájaként rónak fel, számomra éppenséggel erényként jelentkeznek: kifogyhatatlan mennyiségû és túlnyomórészt jó vagy nagyon jó minõségû gagek, poénok, fordulatos, több mindenbe belekapó, de végsõ soron nyílegyenes cselekmény, olyan bizarr csavarok, amik láttán-hallatán a nézõ kapkodja a fejét és kapkod levegõ után. Hollywoodi forgatókönyvírók sokasága valószínûleg csak álmodik arról az ötletparádétól, amit a szerzõ ránk zúdít bõ kilencven perc alatt. El kell fogadni, hogy az ún. súlyos társadalmi mondanivaló és az ún. szórakoztatás arányát Pintér nem patikamérlegen egyensúlyozta ki (talán máskor sem teszi), és a patikamérleg ki-nem-egyensúlyozott nyelve itt az utóbbi azaz a szórakoztatás javára billent át, noha a cselekményben a tragikomikum, sõt a tragikum is bõségesen jelen van. Poéngyilkosság nélkül is elmondható annyi, hogy a Szívszakadtig a szív, pontosabban egy szívátültetés körül-elõtt-után-okán-apropóján zajlik és -mint címe is jelzi- szívszakadtig tart. Az viszont már maradjon titok, vö.: http://www.pbest.hu/hu/repertoar/56-titkaink történik-e szívátültetés (és még sok minden más) és szakad-e meg szív.

Az együttes ismét tükörsimára csiszolt, az ensemble-kultúra hibátlanul mûködik. Friedenthal Zoltán lehengerlõ egy hasonlíthatatlan stílusú öreg apuka és egy Angela Davis-frizurás, enyhén (?) értelmi fogyatékos, kubai/afroamerikai-magyar \"keverék\" fiú kettõs szerepében, amiért a szakma a Kritikusok Díjával honorálta a színészt, mellesleg harmadiknak egy orvos-epizodista alakjában is átsuhan a színen. Tulajdonképpen Stefanovics Angéla is kettõs, pontosabban két, egymástól úgy 180 fokban széttartó szerepet játszik el kitûnõen, voltaképpen e kettõzött egy-szerep a darab egyik fontos kulcsa, úgyhogy részletezésétõl tartózkodnék. Thuróczy Szabolcs ma már szélesebb körben ismert és elismert személyisége ezúttal is a helyén van. Enyedi Éva, aki dramaturgként is közremûködött az alkotásban, derekasan helytáll seconda donnaként. Szabó Zoltán nemrég érkezhetett a társulathoz a néhai Szputnyik Hajózási Társaságtól: nem tudtam eldönteni, õ volt-e kissé halványabb kollégáinál vagy szerepének íve okán fogy ki kissé kezdeti lendületébõl. Két nõvérke jelmezébe Hajdú Rozi és Hornyák Dóra bújt. Pintér Béla meggyõzõen játssza el a fõorvos saját magára írt és saját maga által megrendezett szerepét. A jelmezeket mint mindig, Benedek Mari tervezte, zeneszerzõ mint sok éve szinte mindig: Kéménczy Antal.