Téma: Szomszédok

dralizs78 2015 máj. 06. - 11:12:23
(6825/6915)
Véleményem szerint Ivancsics Ilonának volt egy rejtett erotikus kisugárzása a kezdeti pár részben!(1988-1991)
jollyjoker 2015 máj. 04. - 11:04:04
(6824/6915)
A közértes/nyugdíjas Lenke néni, a taxis/nyugdíjas Taki bácsi, a stewardess Alámácska -ez ha jól számolom 5 fizetés - nem tudnak megélni 5 fizuból. NAAAAAAAAAAAAAAA!
jollyjoker 2015 máj. 04. - 10:57:31 Előzmény cellasto
(6823/6915)
Amikor a véleményt írtam, még nem volt a Janka néni a képben.
10/10
Nanásnani 2015 máj. 03. - 19:55:46 10/10 Előzmény Veterano
(6822/6915)
Sajnos így volt, a történet igaz, sokan átéltük felnõtt fejjel. Én sem voltam csóró, beutaztam korábban és akkoriban szinte teljes Európát, de ez csak kevesünknek adatott meg. Elõkerültek az ügyeskedõk, jött a korrupció, a privatizáció(tûz közelieknek), a kárpótlási jegyek felvásárlása, illegális videó kazetta másolás, majd az olajszõkítés. Így jött létre az "újgazdagok" köre, akik jelentõs befolyással bírnak ma is a hatalomra, mind a gazdaságban, mind a politikában.
A pedagógusok, kétkezi munkások, a prevenciót nem elfogadó orvosok valóban nem dõzsöltek, nem is beszélve a nyugdíjasokról. A legszomorúbb, hogy mindez ma sincs másképpen, minden epizód aktuális és élõ problémát vet fel ma is. Tán annyival súlyosabb a helyzet, hogy ma sokkal nagyobb a bûnözés, megnõtt a rasszizmus, nagyobb a szegénység, sokkal több a nincstelen, jelentõs a munkanélküliség, a kiszolgáltatottság, felszámolták a magyar könnyû és nehézipart, tönkretették a mezõgazdaságot. Mert Magyarország jobban teljesít!
Akkoriban egyébként kéthetente jelentkezett a sorozat, és minden epizód az éppen aktuális heti eseményekre alapozott, tehát akkor tárgyszerû volt, amit így utólag már nehéz megérteni, követni.
Nekem 10/10 a sorozat. Rengeteg kiváló, sajnos már nem élõ színésszel, szereplõvel. Ha jól utána néztek, a szereplõk közül hárman is a Nemzet Színészei voltak. (Komlós Juci - Lenke néni, Raksányi Gellért - Kutya úr, és Zenthe Ferenc - Taki bácsi).
10/10
Nanásnani 2015 máj. 03. - 08:39:28 10/10 Előzmény Veterano
(6821/6915)
Sajnos így volt, a történet igaz, sokan átéltük felnõtt fejjel. Én sem voltam csóró, beutaztam korábban és akkoriban szinte teljes Európát, de ez csak kevesünknek adatott meg. Elõkerültek az ügyeskedõk, jött a korrupció, a privatizáció(tûz közelieknek), a kárpótlási jegyek felvásárlása, illegális videó kazetta másolás, majd az olajszõkítés. Így jött létre az "újgazdagok" köre, akik jelentõs befolyással bírnak ma is a hatalomra, mind a gazdaságban, mind a politikában.
A pedagógusok, kétkezi munkások, a prevenciót nem elfogadó orvosok valóban nem dõzsöltek, nem is beszélve a nyugdíjasokról. A legszomorúbb, hogy mindez ma sincs másképpen, minden epizód aktuális és élõ problémát vet fel ma is. Tán annyival súlyosabb a helyzet, hogy ma sokkal nagyobb a bûnözés, megnõtt a rasszizmus, nagyobb a szegénység, sokkal több a nincstelen, jelentõs a munkanélküliség, a kiszolgáltatottság, felszámolták a magyar könnyû és nehézipart, tönkretették a mezõgazdaságot. Mert Magyarország jobban teljesít!
Akkoriban egyébként két hetente jelentkezett a sorozat, és minden epizód az éppen aktuális heti eseményekre alapozott, tehát akkor tárgyszerû volt, amit így utólag már nehéz megérteni, követni.
Nekem 10/10 a sorozat. Rengeteg kiváló, sajnos már nem élõ színésszel, szereplõvel. Ha jól utána néztek, a szereplõk közül hárman is a Nemzet Színészei voltak. (Komlós Juci - Lenke néni, Raksányi Gellért - Kutya úr, és Zenthe Ferenc - Taki bácsi).
Veterano 2015 ápr. 29. - 08:17:19
(6820/6915)
Mikor elõször leadták a Szomszédokat még nem néztem, mert nem a tv meg a sorozatok kötöttek le gyerekként. Azért egy-két részt elkaptam akkor is, de nem emlékeztem rá, hogy ennyire szörnyû lett volna.
Most az m3 adja esténként és a feleségemmel nézzük.
Ssenkinek sincs pénze, se orvosnak, se vállalkozónak, se keramikus mûvésznek, mindenki sopánkodik és állandóan aggódik és mindenkivel csak negatív dolgok történnek. A rendszerváltáskor mindenkiben benne volt a félelem a változás miatt és akkor ennek tetejébe még egy ilyen sorozattal mérgezték a közhangulatot és demoralizálták az embereket.
Én akkor még csak 12 éves voltam, de emlékeim szerint nem volt ennyire rossz a helyzet. A szüleim egyszerû emberek voltak -tanár és mûvezetõ- de azért nem kellett azon aggódni állandóan, hogy mit fogunk enni és a környezetemben élõ többi gyerek családjánál is hasonló volt a helyzet. Nem voltunk éppen gazdagok, de azért napi megélhetési gondok nem voltak. A sorozat nem objektív, elferdíti a valóságot.
lilalibaláb 2015 ápr. 28. - 20:39:36
(6819/6915)
Ennek az Etusnak csoda, hogy nem marad úgy a feje a folyamatos szem-meresztgetéstõl. Brrr....
offtopic
cellasto 2015 ápr. 22. - 14:40:20
(6818/6915)
taki bácsi bunkó,janka néni pedig nem?
érdekes egy emberismereted lehet :D
jollyjoker 2015 ápr. 22. - 14:38:50
(6817/6915)
Én is nézem. Újra. De rohadtul idegesít, hogy csak nyafognak. NYAF, NYAF. Semmi más, ha valami jó történik, annak is a negatív oldalát látják. Ez valahogy annak idején nem tûnt fel. Taki bácsi meg egy bunkó Lenke nénivel egyetemben. Bunkó, a közértes, bunkó a hivatalban ülõ alkalmazott. Aki ér valamit a soriba, az Gábor Gábor, Oli és Janka néni.
10/10
nikato 2015 ápr. 01. - 20:53:44 10/10
(6816/6915)
Én szeretem. Mindig jó nézni. :) Csak ugye az m3 azért van, hogy ismételje a réig Mtv-s mûsorokat, de nem folyamatosan kéne ugyanazokat. Még rengeteg minden van amit adhatnának. Sajnálom, hogy a Disney délutánt nem engedélyezték nekik. :S