8/10
napraforgó 2018 okt. 22. - 07:52:55 8/10
(1026/1166)
A műsor némi technikai malőrrel kezd, ami nem is baj, mert én meg Brown atyával kezdtem a vasárnap estét a Duna TV-n.
Így Sári Évi produkciójának csak a végére érkeztem meg (de később visszanéztem produkcióját az elejétől). Ő Lady Gaga, akit én csak az extravaganciájáról ismerek. A hangja jó, mozgása is, a külseje elég furára van alakítva, mű csontos vállak és fura arcfestés, ami az arc csontosságát van hivatva jelezni (legalábbis így gondolom). A produkció jól sikerült, még Majka is megadja az eddigi legmagasabb pontját, a 7-est.
Őt Hien követi, mint Freddie Mercury, a kicsi lány cirka 150 centi és 35 kiló, de ami tőle telik, megteszi. A mozgása, a gesztusai jók, a hangja is, amennyire egy lány utánozni tud egy férfihangot. Mini-Mercury, mondják, de jó pontokat kap.
Őt Pintér Tibor követi. Mondanom sem kell, nyomokban sem hasonlít Beyoncehoz, aki egy nőies nő, Pintér meg egy férfias férfi. Nekem egy meleg klub transzvesztita előadója jutott eszembe róla, a túlbodorírott parókájával, a túlfestett szemével-szájával. A csontos arca és kidolgozott izmai kicsit sem segítették, hogy egy nőt képes legyen megformálni. Pedig látszik, hogy mennyire igyekezett, de a zsűri rendesen kicikizi. Majka szerint olyan ronda nő, hogy őt még a Stohl sem dugná meg... A zsűri a showt értékelte, így 4 és 9 pont között értékelték.
Burai Krisztián következik, ő a gyerekkora óta bálványa Michael Jacksont személyesíti meg. Nem rossz, amit csinál, de nem elég természetes, nem elég könnyed, nem elég felszabadult, inkább olyan nagyon "megcsinált". Persze nagyon nehéz Jacksont jól megcsinálni, de anno Bereczkinek és Gáspár Lacinak is jobban sikerült.
Jön Torres Dani, mit Halász Judit, aki a Boldog születésnapot adja elő egy csapat óvodás között. Ahogy az előző adásban a tűz és a büszke tartás, a szenvedély hiányzott belőle, most nem elég bájos. Viccelődnek is vele rendesen, hisz sem a dal, sem a koreográfia nem kívánt tőle túl nagy erőfeszítést, de közepesen jó pontokat kap.
Odett következik, mint Nena a 99 lufival. A megkívánt rezzenéstelen arccal énekel, nagyon jól hozza a figurát. A zsűri németül tudó tagjai most értik meg a szám szövegét, értelmét. A zsűri nagyon dícséri, az eddigi legjobb produkció, aztán szegény lány mégis a lista végére került és a végén ő esett ki.... Pedig Szabi 10 pontot, Liptai és Stohl pedig 9-et adott!
A műsor közepén lép színre Tolvai Reni, mint Kállay-Saunders András, meglepően kítűnő maszkban.
A zakóval van kis bajom, ott is dudorodik, ahol nem kellene... hát igen, Reni nagyon nőies alkatát elég nehéz elrejteni. De kitűnően levette Kállay mimikáját, mozgását, a hangját hozza, igen kitűnően. Úgy látom, hogy a nők jobb megfigyelők, mint a férfiak, mert Reninek jobban sikerül Andrást utánoznia, mint a fiúnak őt. Aranyos volt, hogy Reni a szám után sem esett ki a szerepéből, az utolsó percig nagyszerűen hozta Kállay rezzenéstelen, mimikátlan, mosolytalan arcát, végig a showban.
A következő számban Kállay-Saunders András hintázva érkezik Tolvai Reniként. Sajnos a lány egy régebbi számát választották, ahol Reni még nagyon máshogy nézett ki, mint most. Andrásnak nem is sikerült olyan jól leutánozni Reni szexi vonaglását és a maszk, smink sem sikerült annyira jól, mint a párjánál. Bár a feladatot maga választotta a 3 lehetőség közül, mégsem tudta, merte bevállalni a nőies mozdulatokat, gesztusokat, csipőriszálásokat. A fiúk rendesen lecikizték, végül mindenkitől egy-egy ponttal kevesebbet kap az előadásáért.
Szőcs Renáta az Aha együttes szólistájaként nagyon meggyőző jóképű fiatalemberként, jó pontokat is kap, de valahogy ő is a lista végére kerül. Hiába, no, a mai fiataloknak már semmit sem mond a '80-as évek zenéje, az énekeseit nem is ismeri, márpedig a közönségszavazatok tőlük jönnek, a pontokat a mai hírességeknek szórják.
Freddie egy nagyon magas, nagyon jóképű fiatalember, ő Szécsi Páltól énekel, aki szintén jóképű és sármos fiatalember volt. Ebben a számban Freddie szebb volt, mint Szécsi Pali, aki a barkójával, a nyakába nőtt hajával és az összenőtt szemöldökével akkoriban nem épp a legcsinosabb formáját mutatta. Freddie igyekezett leutánozni, de Szécsi eszköztelenségét utánozva furán, mereven lógott a jobb karja, a fejét meg sokkal többet rázta, mint Szécsi (nekem a Parkinson-kór jutott az eszembe róla...) A maszk és a ruha is fura volt, nyilván az öltöny a korabeli stílust utánozta (hosszú zakó, alul bővülő nadrág). Freddie hosszú gúnár nyakán nem állt jól a nyitott nyakú ing, kár, hogy levették róla a próbák során feltett csokornyakkendőt. A frizura sem hasonlított, nem tudom, talán nem került paróka a fejére, csak a saját haját rendezték el, némi barkót kapott kétoldalra, de hiányzott a klippben látott hátul nyakbalógó hajrész is.
Völgyesi Gabi következik a Vaya Con Dios énekesnőjeként. A nő nagyon nehezen vette rá magát a lenge ruhácskára és az intenzív csípőmozgásra, pedig isteni alakja van, gyönyörű hosszú lábait szexin rakosgatja egymás elé. Az ének is nagyon jó volt, dícsérik is rendesen, habár inkább a lábait, meg az alakját. Majka (!) és Szabi 10 pontot ad, a többiek 9-et.
olahmiki1959 2018 okt. 21. - 18:46:51 Előzmény napraforgó
(1025/1166)
Nagyjából egyetértek veled, csak néhány apró kiegészítést tennék.
Torres Dani külseje és spanyol kiejtése tényleg rendben volt, viszont nekem nagyon hiányzott az a testtartás, az a tűz, ami minden spanyol férfiban benne van. Nézd meg Banderasnak azt a jelenetét a filmben, a tekintete, a büszkesége, a mozdulatai utánozhatatlanok!
Nekem az egész este talán Sári Évi Vikidál Gyula alakítása tetszett a legjobban - a maszkja elég rosszul sikerült -, a hangja szenzációs volt, amit - mondanom sem kell -, a zsűri nem vett észre.
Könyörgöm, egy nőnek hihetetlenül nehéz férfihangon énekelnie, a két nem eltérő hangterjedelme, a hangok erőssége, mélysége, vastagságának eltérése miatt.
És ezt a feladatot Sári Évi szenzációsan megoldotta - igazából most sem tudom, hogyan sikerülhetett neki.
Ezt - ha valóban hozzáértő zsűri lenne, és nem csak a poénkodásban élnék ki magukat - mindenképpen meg kellett volna említeni, és elismerni.
Persze, mindig én vagyok a "hülye", hogy szakmai döntéseket várok egy showműsorban...:)
Völgyesi Gabi valóban szenzációs volt, mint Chubby Checker.
Ebben az adásban mintha a nők sokkal jobban teljesítettek volna, mint a férfiak.
olahmiki1959 2018 okt. 21. - 18:32:39 Előzmény tortura
(1024/1166)
Teljesen igazad van, a filmeknél én is megfigyeltem ezt az új jelenséget, ez valahogy régebben nem volt divat.
Odakattintok, mert szeretném elolvasni a tartalmat, erre semmi, de tényleg semmi.
Olyankor, ha lejjebb gördítek, és szerencsém is van, valamelyik fórumozó a hozzászólásában leírja a szereplőket és a rövid tartalmat, amit meg kell köszönni neki, hiszen átvállalja azt a feladatot, ami nem az ő dolga lenne.
Milyen abszurd, nem?
8/10
napraforgó 2018 okt. 21. - 16:52:15 8/10 Előzmény tortura
(1023/1166)
A férfiak, ha női énekest kapnak, általában igen rondák nőként. Különösen, ha szép nő a megszemélyesítendő figura és a férfinak meg nagyon karakteres az arca (pl. erős álla van, mint az előző szériában Kocsis Tibornak). Én itt csak Tina Turner külsejére értettem a véleményem, nem az ő, vagy Freddie hangi kvalitásaira. Ebben a műsorban ugyanis a külső hasonlóság is számít, nemcsak a hang. Gesztesiből ezért nem lesz soha Dolly.
tortura 2018 okt. 21. - 14:48:12 Előzmény olahmiki1959
(1022/1166)
Ezt én már az előző szériánál is megírtam. Nem frissítenek semmit. Nem is dolgoznak, a világ legjobb állása az övék. Pénz a semmiért.
Gondolj pl. a filmekre. Felmész egy filmes oldalra, lassan már ott tartunk, se rezümé, se stáblista, semmi nincs. Maguk a fórumozók szerkesztik az oldalt.
Bocs az OFF-ért.
tortura 2018 okt. 21. - 14:46:06 Előzmény napraforgó
(1021/1166)
"Freddie is tetszett Tina Turnerként, de ő eleve csúnya nő, így Freddie nem tudta elrontani."
?????? Hát, ízlés dolga. Ha világnyelv lenne a magyar, szerintem most több millióan hördülnének fel.
8/10
napraforgó 2018 okt. 15. - 18:28:29 8/10 Előzmény Virág Kiss
(1020/1166)
Az apja ír, az anyja angol. Vagyis nem tévedés, hogy írnek néztem és annak is tituláltam.
A brit meg nagyon tág fogalom, angol, skót, walesi és ír népességet egyaránt takar.
9/10
Virág Kiss 2018 okt. 15. - 15:24:24 9/10 Előzmény napraforgó
(1019/1166)
Ed Sheeran nem ír, hanem brit.
2/10
nikato 2018 okt. 15. - 11:38:54 2/10
(1018/1166)
Tolvai Reni a sminket kivéve nem hasonlított Thalíára, végig a saját hangján énekelt, semmi latinos tánc. Unalmas volt nagyon!! Végig csak sétálgatott. Thalía nem ilyen! Majka 4 pontja volt a jó, bár sokan bírálják. De mindenki azon volt régen kiakadva, hogy mindig mindenki 9-10 pontokat kap, akkor minek a zsűri? Azt is el kell dönteni, hogy a hasonlóság, vagy a szórakoztatás van-e pontozva inkább. Freddie jól hozta Tinát. Beletették Gesztesit is a műsorba, nyilván legyen miről írni a lapoknak, szegény Claudiának milyen ciki lehetett, bár ahogy elnéztem jól viselte, hogy a volt férjét kell pontozni.
8/10
napraforgó 2018 okt. 15. - 11:25:52 8/10 Előzmény Pszichoapu
(1017/1166)
Köszi. Most is megírtam, és rákattintottam az elküld gombra, de ki tudja hová küldte a rendszer...
Mégegyszer már nem megyek végig a 12 szereplőn, legalábbis részletesen, összegzésül csak annyit, hogy a szereplők közül két legnevesebb színész, Pintér Tibor és Gesztesi Károly borzasztó rondák voltak, úgy tűnik ennek a szériának ők lesznek a bohócai.
Szőcs Reni Rúzsa Magdi alakítása tetszett, mint ahogy Hien Britneyje is. Torres Dani Banderasa is rendben volt, neki nyilván nem okozott gondot a spanyol nyelv.
Burai Krisztiánt nem ismerem, de roppant csúf Dér Heni volt. Odett, mint Madonna felejthető volt, viszont Völgyesi Gabi Chubby Checkerként igazán kitűnő volt. Mind a maszk, mind a hang kiváló volt, talán az est legjobbja. Freddie is tetszett Tina Turnerként, de ő eleve csúnya nő, így Freddie nem tudta elrontani.
Tolvai Reninek nagyon passzolt Thalia Rosalindája és Kállay-Saunders Andrásból is igen kiváló vörös hajú ír gyereket faragtak. Simple Red Ed Sheeran - jók a maszkmesterei! Kíváncsi vagyok hogy fogják alakítani egymást a jövő héten.
A műsort Sári Évi zárta Vikidál Gyulaként, mellette láthattuk Deák Bill Gyulát is.
Tilla öltönye most is megdöbbentő volt, fekete-vörös virágmintás brokát.
A zsűri szigorúbb volt, mint szokott, főleg Majka, de még így is potyogott pár 10 pont.
Pszichoapu 2018 okt. 15. - 09:44:51 Előzmény napraforgó
(1016/1166)
Szia Napraforgó! Hiányzik a "Hogy volt"-od. :)
Természetesen az idei évadnak is megvan már a kijelölt bohóca, mindjárt akadt 2 is, ha netán az egyiktől rövid távon kiütést kapnának a nézők, még mindig legyen egy pót, amin a zsüri a térdét csapkodhatja és a már-már kötelező jellegű idétlen hasonlítgatásoknak vesse alá a versenyzőt.
A magam részéről értetlenül állok az előtt, hogy hogyan került bele ebbe a mezőnybe a fahangú ogre-Gesztesi? Mindegy, pár részen keresztül jó lesz majd az ő esetlenségén is élcelődni, tök mindegy, hogy kénytelen vagyok lehalkítani a TV-t addig, amíg énekel, mert az viszont egyszerűen elviselhetetlen.
És persze már a szokásos részrehajlások is megjelentek a zsűrizés során, de remélhetően ezt valamelyest korrigálja a műértőbb nézőközönség szavazata, mert azon sosem tudok napirendre térni, hogy míg az egyik előadónál magasról tesznek a tökéletes előadásmódra, az énekhangra vagy az eredeti előadó és/vagy videoklip hű megjelenítésére, addig a másiknál épp ezeket a szempontokat hozzák fel hibaként. No de ezt már kibeszéltük egyszer, kell a népnek a bohócfigura is. ;) Azt viszont továbbra is elfogadhatatlannak tartom, hogy egyes zsűritagok az alapján pontoznak, hogy mennyire kedvelik az előadandó dalt - amit ugye NEM a fellépők választanak maguknak (kivéve a nézői szavazat alapján első helyezettet, aki most ebben az évadban választhat magának 3 lehetőségből).
Na mindegy, attól, hogy megint végig fogom dühöngeni a zsűri hozzá nem értését és alpári modorát, attól még nézni fogom ezt az évadot is. :))
Tilla Reni felé intézett bunkó beszólásához meg nincs mit hozzáfűzni.
8/10
napraforgó 2018 okt. 15. - 04:52:58 8/10 Előzmény olahmiki1959
(1015/1166)
Szerintem nem az operatőr hibája, hanem azé az emberé - rendező, vagy akárhogy is hívják - aki megmondja, hogy mikor melyik kép megy adásba. Gondolom van egy operatőr, aki a produkciót veszi, egy másik, aki a nézőket pásztázza és egy harmadik, aki a zsűrit mutatja. És van a megmondóember, aki vezényli, hogy mikor melyik kamera képét adják ki adásba. Szerintem ő a felelős azért, ha nem látjuk a műsort, mert épp a tátott szájú nézőket mutatja.

Sose felejtem el a legelső közvetítést az augusztus 20-i tüzijátékról, amikror a 30 perces tüzijátékból nem láttunk 5 percet sem, mert a stúdióban ülő okoskodó embereket mutatták a "műsor" nagy részében. Miközben ők mondták az okosságaikat, a háttérben hallani lehetett a tüzijáték petárdáinak robbanásait.
Majdnem olyan vicces volt, mint a badacsonyi szüretről közvetített intervíziós adás....
Vagy ugyanolyan szomorú...
olahmiki1959 2018 okt. 15. - 02:42:16
(1014/1166)
A Port frissességéről csak ennyit - idézet következik:
ZSŰRI:
Ábel Anita
Bereczki Zoltán
Hajós András
Majka
Liptai Claudia

No comment - ahogy mondani szokták.

Az megvan egyébként, hogy - tv csatornától függetlenül - minden magyar televíziós operatőr tehetségtelen hülye?
Miért mondom ezt?
Mert - figyeljétek meg -, amikor valahol történik valami, akkor az operatőr azonnal valami mást mutat.

Például, amikor a színpadon az egyik szereplő csinál egy lélegzetelállítóan nehéz mutatványt, vagy tánclépést, akkor az operatőr éppen a zsűrit mutatja, vagy a nézőket, akik tátott szájjal nézik a produkciót.
Mindenki mindent lát, csak a tévénézők nem, "ezek" miatt...:)

Hihetetlen...

1/10
BReal85 2018 okt. 14. - 20:10:32 1/10 Előzmény Mozi tv
(1013/1166)
Anyóka, a Békemenetről jött haza?
10/10
Mozi tv 2018 okt. 06. - 17:55:22 10/10 Előzmény Pszichoapu
(1012/1166)
Én is!!!
10/10
Mozi tv 2018 okt. 06. - 17:53:37 10/10
(1011/1166)
Szuper átváltozások, Szuper énekesek, és nagyon szimpatikus zsűri. Nézzétek!!!!
Pszichoapu 2017 nov. 14. - 16:36:23
(1010/1166)
Horváth Tomi helyett szívem szerint én is sokkal inkább Király Viktort hoztam volna ki gyõztesként - ha már Ekanem Bálint kiesett, mert ha nem esett volna ki ilyen korán, akkor meg jó eséllyel Õt -, de engem Veca hangja is mindig lenyûgöz. Viszont az is igaz, hogy utóbbi kettõ (mármint Veca és Viktor) nem minden esetben tudott szabadulni az eredeti énekhangjától, nekik gyakrabban "kihallatszott" az eredeti hangszínük, orgánumuk az utánzott énekesébõl, bárhogy is igyekeztek. Mondjuk lehet, hogy ez azért van, mert õk sokkal ismertebbek, több vagy populárisabb dalaik vannak, ily módon jobban beivódik az ember fülébe egy ismert énekhang, mint egy újonnan hallgatotté. Az énektudásuk azonban toronymagasan övéké volt a legjobb. Király Viktor döntõbeli Somló utánzása számomra kifejezetten megnyerõ volt és tökéletesen élethû is egyben, úgyhogy el sem tudtam volna képzelni, hogy más nyerje meg. Horváth Tomi nekem csak legfeljebb a legutolsó adásokban bizonyított, de azt sem annyira fényesen, hogy elsõ lehessen. De ha így lett, az sem baj, csupán akkor lettem volna mérhetetlenül csalódott, ha Pápait hozzák ki gyõztesnek, mert az egyértelmûvé tette volna, hogy egy bunda az egész szavazás. Noha ettõl persze még lehetett az vagy legalábbis erõsen nézõbefolyásoló, de ezt úgy sem tudjuk bizonyítani, talán csak azzal, amikor az egyik adásban Berkes Olivérre állítólag elég érdekes okokból nem lehetett jó ideig szavazni...
olahmiki1959 2017 nov. 14. - 06:22:26
(1009/1166)
Jaj de jó, hogy megemlítetted Ekanem Bálintot, mert én õt nagyon kedveltem, és borzasztóan sajnáltam, hogy kiesett.
Szerintem nagyon tehetséges, elképesztõen jól alakított szinte minden feladatban, nagyon jó hangja van és nagyon jól mozog, tulajdonképpen még azt is elképzelhetõnek tartottam, hogy a végén megnyeri a versenyt, örültem volna neki.
És, ami nem utolsó szempont, egy nagyon rokonszenves, szerény, jó humorú srácról van szó. Örülnék neki, ha még hallanánk róla.
8/10
napraforgó 2017 nov. 14. - 03:33:53 8/10
(1008/1166)
Többé-kevésbé igazad van, Király Viktornak nyilván jobb, iskolázottabb hangja van, mint pl. Pápai Jocinak, vagy Horváth Tamásnak. Ebbõl a szempontból Janicsák Veca is sokkal-sokkal jobb, neki is nagyon szép és kimûvelt hangja van. Horváth Tominak az igyekezetét nagyon díjaztam és azt, hogy olyasmit is bevállalt, amit a civil életben valószínûleg nem tenne meg. (gondolok itt a kis arany fecskére...) És igaz, hogy én tõle nem tudok egy-egy kiemelkedõ produkciót, viszont õ állandó jó színvonalat hozott. Pápai Joci meg egy igazi clown, egy nagy bohóc, mert amit nem tud - és sok mindent nem tud, azt szórakoztatóan elbohóckodja.
Az én döntõs négyesembe helyette Ekanem Bálint jutott volna be és akkor akármelyiket is el tudtam volna fogadni nyertesként.
Én örülök neki, hogy Horváth Tominak adtak egy esélyt és nem a zsûri, hanem a közönség a szavazataival, mert Király Viktor már így is sztár, ismert énekes, õ megengedheti magának, hogy picit háttérbe vonul. Én még Ekanem Bálintot támogatnám, nekem úgy tûnik, hogy rendkívül sokoldalú, itt is énekelt operát (nem is rosszul!), reppelt, énekelt fekete és fehér énekeseket, különbözõ stílusokban, szerintem megérdemli a figyelmet.
De hát ez is csak egy magánvélemény, ráadásul elég laikus is, mert én sajna nem tudok énekelni.
tortura 2017 nov. 13. - 20:50:23
(1007/1166)
Gondolom, nem vigasztal, de én is Viktornak drukkoltam. Annak ellenére, hogy tegnap H.Tamás is elképesztõen jól nyomta Jackot. De összességében Viktor tényleg toronymagasan a mezõny fölé nõtt.
Pápai Joci örüljön annak, hogy elvergõdött a döntõig.
Szerintem egyébként ez egy szórakoztató, jó kis kikapcsolódást nyújtó mûsor - még a gyermekbetegségeivel együtt is. Én szerettem.
Ja, még egy. A zsûritagok közül az a Szabi gyerek rettenetesen irritált a hadarásával meg úgy egyébként is... Viszont örültem Bucinak. Klaudia meg az idõ múlásával egyre jobban néz ki. Sugárzik a boldogságtól, le se tagadhatná. Jó ránézni. Valószínûleg végre megtalálta a párját.