Téma: Szulejmán

4/10
Érsekvári 2014 jún. 25. - 11:05:16 4/10
(2330/3430)
Most már nem szeretnékj lovagolni ezen a témán ,de mivel Te is reagáltál és hosszasan ecsetelted Halit Ergenccel kapcsoltatos véleményedet , úgy gondolom nincs ezzel semmi baj .
Végül is nem a tökfõzelék receptjérõl cseréltünk véleményt . A gombok funkcióját ismerjük ,de köszi a szakszerû tájékoztatást .
Hogy a Szulejmánnál maradjunk Hamarosan elkezdik a KÖSEM SZULTÁNÁRÓL szóló film forgatását , az sem kizárt Meryem UZERli lehet a befutó a szerepre. Viszont újabban BEREN SAAT a legesélyesebb rá . Kiváncsian várom a filmet .
offtopic
Petrapetrus 2014 jún. 25. - 10:47:17
(2329/3430)
Néha itt is megy a kalandozás, persze, de ilyenkor a kommentelõk többsége - én magam is - használom az offtopikot, ezzel tekintettel lévén azokra, akik csak a sorozathoz köthetõ írásokat szeretnék elolvasni. Amikor írjátok a megjegyzéseket, biztos feltûnt, hogy két elküld gombocska is van. Ha nem (kifejezetten) a tárgyhoz tartozó tartalommal bír az üzenet, akkor a jobb szélsõ, "Elküld (offtopik)" gombot kell megnyomni, ezáltal pedig a fórumot olvasók szûrhetik a kommenteket és el tudják tüntetni azt, ami õket nem érdekli.

Halit Ergenç nyilván kapcsolódik ehhez a topikhoz is, lévén, õ maga Nagy Szulejmán szultán megformálója, de például Kıvanç Tatlıtuğ vagy Murat Yıldırım és az õ más filmjeik mondhatni semmilyen szállal nem kötõdnek ehhez a sorozathoz. :)
8/10
gabus53 2014 jún. 25. - 10:18:55 8/10
(2328/3430)
Én úgy látom, hogy nem minden hozzászólásod szól kimondottam a Szulejmán sorozatról, hanem inkább a török filmmûvészetrõl. Érsekvári és én is szerintem csak próbáltunk információt cserélni veled, miután látszik, hogy részben tájékozott vagy.

Egyébként nem egy olyan fórummal találkoztam már, ahol több témában is véleményt cserélnek (pl.: Seherezádé c. fórum, de itt ugyanúgy beszélgetnek a Szulejmán-ról, a Karadayi-ról, vagy akár a színészekrõl. Mint ahogy arról is, hogy Halit Ergenc most éppen Londonban van, és emiatt az Arany Pillangó díjátadón sem vett részt, csak videó üzenetet küldött.)

Úgy gondolom, hogy ezzel semmi baj sincs, hiszen nem lehet konkrétan behatárolni egy fórum témáját, mert ahhoz sok egyéb más is kapcsolódik (színészek, készítõk, zene, bulvárhírek, stb.)
8/10
gabus53 2014 jún. 25. - 10:01:40 8/10
(2327/3430)
Köszönöm szépen, meg is találtam ezt a filmet (A pillangó álma), úgyhogy mindenféleképpen megnézem.
4/10
Érsekvári 2014 jún. 25. - 09:00:46 4/10
(2326/3430)
Valóban nem konkrét Szulejmán téma ment, de mivel arról kevésbé szólnak hozzá (alig- alig ) így a török filmeket dícsértük , hogy más is kedvet kapjon hozzá . Nálad is kiderült nem igen ismered .
Egyébként ha itt a fórumon a reklámadó is többször téma lehet (lehetett ) meg egyébb téma , úgy ez is belefért !
offtopic
Petrapetrus 2014 jún. 25. - 08:00:04
(2325/3430)
Kedves Érsekvári és gabus53! Mivel ez a Szulejmán topikja és a beszélgetés nagyon elkanyarodott a tárgytól, szerintem vagy másik - témába vágó - topikban folytatódjon ez a beszélgetés, vagy privát üzenet formájában, esetleg ha mégis itt cseréltek eszmét, van offtopik is, akkor használjátok azt, én is így teszek. Köszi! ;)
4/10
Érsekvári 2014 jún. 24. - 22:57:25 4/10 Előzmény gabus53
(2324/3430)
Rájöttem már egyszer ajánlottad nekem a Gyöngy fórum oldalán az új Kivanc sorozatot . El is kezdtem nézni ,csak nehezen jutok hozzá . Már irtam nem vagyok tulzottan Kivanc rajongó ,de szeretem a sorozatait .
Általában szerelmes , nõcsábász szerepei vannak ,de mostanában kezd komolyabbra váltani . Te is ismered akkor az eddigi szerepeit éppen ezért ,ha gondolod ajánlom nézd meg a 2013 filmjét a KELEBEGIN Rüyasi (A pillangó álma )
Ez igazi mûvészfilm és itt Kivanc teljesen más karaktert játszik nem is akárhogy. Díjat is kapott érte. Nagyon lefogyott a szerep miatt . Rám nagy hatást gyakorolt a filmdráma.
röviden : a film 1941 ben játszódik egy kis török bányászvárosban .Itt él két jóbarát akik költõk és tüdõbetegek (a szénportól ami belepi az egész kisvárost ) az õ életükrõl , küzdelmükrõl , szerelmükrõl szól ez a szép történet.
Megjegyzés a barátjának a szerelmét az a színésznõ játsza aki a Sura a Kurt Seyitbe.
8/10
gabus53 2014 jún. 24. - 11:26:27 8/10
(2323/3430)
Ha esetleg érdekel, ezeken a linkeken megtalálhatod a Kurt Seyit... nagyon szép zongoraszámát, egy kis videót a filmes bakikrõl, és az Igazgyöngy un. slágerszámait, és teljes OST albumot.

http://osztott.com/dvJx/
http://osztott.com/jgLZ/
http://osztott.com/QqrW/
8/10
gabus53 2014 jún. 24. - 11:20:55 8/10
(2322/3430)
Én is meglepõdtem, hogy még nem ismered Kivanc Tatlitugot, hiszen mos két sorozata is megy a TV-kben (Igazgyöngy, Tiltott szerelem). Arról nem beszélve, hogy nagyon jó képû, gyönyörû kék szemekkel.
A legújabb sorozatában a "Kurt Seyit ve Sura"-ban már érett férfiként és színészként láthatjuk viszont. És nagyon jól áll neki ez a szerep. (Bár most az elsõ évad befejezõdött, és ha jól értelmeztem a fordításokat, õsszel folytatódik a StarTV-n.)

Mostanában én is szívesebben nézek török sorozatokat, mert meglepõen jók, a brazil és mexicói, stb. szappanoperákat évekkel ezelõtt néztem utoljára, de azt hiszem, nem is veszítettem semmit.

Ha tudod, nézd meg az Ezel c. sorozatot, érdemes, mert annak idején tényleg nagy áttörést jelentett a külföldi filmsorozatok között. És hát a fõszereplõrõl nem is beszélve.

Azokból a filmekbõl, amiket itt írtál a fórumon 1-2-öt láttam (bár igaz, hogy csak törökül), úgyhogy utánanézek a többinek is.
4/10
Érsekvári 2014 jún. 24. - 10:27:59 4/10
(2321/3430)
MÉg annyit amiket ajánlottál megfogom idõvel nézni , biztosan érdemes.
Nagyon idõigényes hobbi ,de megéri .
Milyen témát szeretsz igazán ,mert a történelmit írtad ,de az kevésbé van , vagy én nem ismerem.
4/10
Érsekvári 2014 jún. 24. - 10:18:59 4/10
(2320/3430)
Látom szintén nagyon sokoldalu tájékozott vagy a filmek világában. Pár éve nem is tudtam szinte semmit a török filmekrõl színészekrõl. A tv-s fõleg amcsi filmeket mint említettem meguntam . Aztán egy alkalommal a neten youtubon elkezdtem kutakodni és így találtam rá az elsõre ( pár éve). Címe : HATIRLA SEVGILI (NE FELEDJA KEDVES ) ez BEREN SAAT és CANSEL ELCIN -OKAN YALABIK( Ibrahim pasa) játszik benne . Nagyon korai, itt nagyon fiatalok még .
Szerintem mindegyik török sorozatnak ,filmnek nagyon mély érzelmei , mondanivalója van . Ezért is szeretem , a másik nagyon jó színészeik vannak. Most az idei Cannes-i filmfesztivál fõdíját is az Arany Pálmát egy török film vitte el Muri Bilge Ceylan : Téli Álom . Megfogom okvetlen nézni.
Viszont a sorozataik kivétel nélkûl baromi hosszú mindegyik és a neten ugyebár nincs korlát , folyamatosan lehet nézni sokszor éjjelbe nyúlóan.....következõ nap meg zombi vagyok a z álmosságtól.
A Kivanc Tatlitugot meglepett ,hogy nem ismerted igazán . Általában szépfiú szerelmes karaktert alakít ,õ a török Brad Pitt. Kb 2004 tünt fel ,de sokat fejlõdött és drámai szép alakításai vannak már. Különösebben nem rajongok érte,de nézem a játékát.
Általában olyanokat nézek amiben ismert színészek vannak és már másban bizonyitottak .
Az EZEL alighanem áttörés volt a Rtl-en ott ismerték meg a nézõk a török sorozatot és KENAN IMIRZALIOGLUT . rögtön kedvenc lett. Csak a neten a török ATV-n megy a KARADAYI sorozata BERGUZAR KORELLEL , már 2 évad lement , õsztõl jön a 3 évad. Nagyon komoly sorozat,rengeteg díjat kapott már . Még annyit Sok jó zeneszerzõjük van , de talán a legismertebb (gyönyörû zenéket szerez ) Toygar Isikli ). Sok sorozat zenéjét is õ szerezte. A zenéje gyönyörû és kifejezõ mindig .
A super tv2-ön megy minden hétköznap kb 20ó aTILTOTT SZERELEM török sorozat abban BEREN SAAT ésKIVANC TATLITUG szerepel és a ( VALIDÉT játszó , Majhdevránt játszó ) színésznõk . Már 2 éve adták akkor láttam és tetszett , nézz bele , bár jó a közepénél tarthat már .
offtopic
Petrapetrus 2014 jún. 24. - 08:43:47
(2319/3430)
Igen, de gondoltam érdemes lett volna említeni, hogy ez már a második Arany Pillangója lett. :)

Az amerikai filmek és sorozatok 90%-a valóban semmitmondó, pénzhajhász szörnyûség. Legalábbis mostanában. Korábban azért õk is tudtak jobbakat alkotni, csak elfogyott az ihlet. :D

Az Aliye egy sorozat, azt meg én nem láttam. Sorozatokra, mivel hosszúak, nem vállalkoztam. Arról nem is beszélve, hogy nem egyszerû õket megszerezni sem. Az Acı Aºk viszont nekem tetszett, érdekes volt Halit ebben a szerepben. Külön tetszett, hogy tanárt játszott... :) Nos, két vasat is tartani a tûzben... Ez ronda dolog :), de alapvetõen egész jó film volt, még úgy is, hogy azért erõsen benne volt a szerelmi szál.

Többek között az alábbi filmjei vannak meg nekem: Apám és fiam, A hálózat csapdájában 2.0, Tramvay, İlk Aºk, Devrim Arabaları, Acı Aºk, Dersimiz: Atatürk...

Nekem nagyon tetszett Atatürk szerepében is. A másik nagy török történelmi személyiség... Mondjuk totálisan felismerhetetlen a filmben, de érdekes tudni, hogy õt rejti a maszk. :) Aztán szerintem remek film még a Tramvay is, társadalmi problémákat feszeget (például családon belüli erõszak, magány, kirekesztettség) és van benne egy kis adrenalinlöketnek való akció is. Amit még nagyon ajánlok az a Devrim Arabaları dráma. A hatvanas évek elején játszódik Törökországban, ahol Halit Ergenç egy (autó)gyári munkást alakít. Dióhéjban arról szól a sztori, hogyan kockáztatják az emberek a munkájukat és a családjukat a politika kedvéért...

Rá kellett keresnem, hogy ki az a Kıvanç Tatlıtuğ, mert egyszerûen nem tudtam hová tenni a nevét. És rájöttem, hogy nem véletlenül. :) Nem néztem az Ezelt, sõt, a Szulejmánon kívül egyetlen más török sorozatot sem néztem. Ezt is csak azért kezdtem el, mert történelmi. Amikor reklámozták, elkönyveltem magamban hülyeségnek, de kellemes csalódás volt, miután belenéztem. :) Én személy szerint az ilyen történelmi/politikai/társadalmi dolgokat/problémákat/eseményeket feldolgozó filmeket kedvelem, illetõleg a mûvészfilmeket is érdeklõdéssel szoktam megtekinteni. Ha ilyet tudsz, akkor megköszönöm, ha figyelmembe ajánlod õ(ke)t. :)

Az általad felsorolt filmek mirõl szólnak (dióhéjban)?

Murat Yıldırım neve sem mondott nekem semmit, de róla aztán végképp nem tudtam megállapítani, hogy itthon adott filmek közül miben tûnt fel. Az Ezelt bár nem néztem, de tudok róla, a többi török illetõségû darabról már kevéssé...
4/10
Érsekvári 2014 jún. 23. - 19:46:30 4/10
(2318/3430)
A Jelenre vonatkozott a hírcsokor . Tudom persze a Binbir Gece -vel alapozta meg a hírnevét és a díj már akkor jogos volt . A Szulejmánba más a karakter és itt érett kimagasló alakítást nyújt , színte "rászabták" a szerepet. Igen valóban sajátos kinek mi tetszik . Kitartok az álláspontom mellett ami a török filmeket , sorozatokat illeti. PL az amerikai filmekbõl teljesen elegem lett, kész vége .
Nem mindegyik szerepében láttam csak ezekben Aliye , Aci Ask , valahogy nem igazán emlékezetes . TE láttad mi a véleményed róla , ha tudsz ajánlani vele még jó lenne . Köszi .
Bitmeyen sarki (Berguzarral , Küzel -Güney , Menekse ile Halil , és most kezdtem bele a KURT SEYIT VE Sura-ba .Mindegyik Kivanc Tatlitug . Vele ajánlom Neked (ha kedveled ) a KELEBEGIN RÜYASI (A pillangó álma) filmet ebben Kivanc nagyot alakít nem a szokásos szépfiút , nagyon szép film .
Sorolhatnám Beren Saat , Hazal Kaya sorozatok is jók.
Ja igen még a kedvencem MURAT YILDIRIMMEL az ASK ve CEZA (A szeretet és büntetés ).Láttad esetleg ?
Hírtelen ennyi most ! Várom a Szulit Jó részek jönnek már eredetiben láttam .
offtopic
Petrapetrus 2014 jún. 23. - 14:42:06 Előzmény Érsekvári
(2317/3430)
Igen. De én megemlítettem volna, hogy egyébként ez Halit Ergençnek már a MÁSODIK 'Altin Kelebek'-elismerése. Anno kapott már egyet a Binbir Gecéért is (ªeherezádé)...

Hogy a török sorozatok lennének a világon a legjobbak? Ezzel vitatkoznék. Szerintem mindenki csinál jó és rossz mûsorokat, csak azért, mert valaki rajong x vagy y származású színész(ek)ért, butaság ilyet kijelenteni. Pláne úgy, ha az ember csak néhányat látott összesen. (ha többet sem jelent semmit, mert nyilván van kismillió másik, ami kevéssé sikerült jól) Én a magam részérõl a brit filmeket kedvelem a legjobban, de nyilván ott is akad nem egy, ami nem sikerült éppen kimagaslóan jól.

Halit filmjeit érdemes megnézni - ha már így elõkerült a téma. Én az ilyen romantikus sorozatokért nem nagyon vagyok oda. A ªeherezádé sem kötött le túlzottan, láttam belõle összesen kb. egy, másfél részt, azt is Halit miatt, mert érdekelt, ott mit alakít. Nekem a Szulejmán volt vele az elsõ filmes élményem. A Binbir Gecében is jól játszik, de még miatta sem vettem rá magam a sorozatra. A filmjei egy jelentõs részét viszont megszereztem. Na, azok már inkább bejövõsek. :)
4/10
Érsekvári 2014 jún. 23. - 09:49:57 4/10
(2316/3430)
Természetesen hatalmas GRATULÁCIÓ HALITNAK !
A díjátadon nem volt ott személyesen és a díjat a Sorozatban Validét játszó színésznõ NEHEBAT CEHRE vette át helyette . HALIT videóûzenetben köszönte meg a díjat .
Színészi játéka és a orgánuma megunhatatlan .
A Valide saját hangja nagy csalódás nagyon rekedtes , így a magyar szinkronhang ( FRAJT EDIT ) nagyon telitalálat , jobban illik hozzá ( sokkal lágyabb hangszín )
A fb-on rövid videó van a díjátadórol (gondolom lesz majd több is ).
malvinkicska 2014 jún. 23. - 09:09:18
(2315/3430)
HALIT ERGENC meg is érdemelte a kitüntetést remekül játszik és a hang színe az valami csodálatos szinte utánozhatatlan, további sok siker neki.
4/10
Érsekvári 2014 jún. 22. - 21:27:19 4/10
(2314/3430)
HALIT ERGENC SZULEJMÁNT alakító színész megkapta a legjobb férfiszínésznek járó ARANY PILLANGÓ díjat ! A többi dijazottról még nincs hír egyenlõre . Ez a törököknél komoly díj , amolyan török oscar .
4/10
Érsekvári 2014 jún. 22. - 20:16:12 4/10
(2313/3430)
Új hír : Ma este Istanbulba megrendezésre kerül az ARANY PILLANGÓ díjátadó gála.
A legjobb dráma kategória jelöltjei között van a SZULEJMÁN is !
JESSICA ALBA lesz a gála díszvendége , aki az elmúlt nap a török kultúrával , ízekkel, látnivalókkal ismerkedett.
Hürremrõl ( MERYEM UZERLI ) a FB-on szinte mindennap új fotó van fent amit magáról posztol.
Kislánya születése után nagyon levan fogyva , ami jól áll neki , nagyon gyönyörû ! Sokkal szebb mint volt !
Nagyon jók lesznek a elkövetkezendõ Szulejmán részek ( eddig is izgik voltak ). A török sorozatok a legjobbak
a világon !
offtopic
Petrapetrus 2014 jún. 22. - 18:10:12
(2312/3430)
Tessék már gondolkozni. Most ezek után, hogy bejött az adó, még több reklám lesz... Ez már az. Ha fizetniük kell, nem lesz kevesebb reklám, épp ellenkezõleg. Mivel a kereskedelmi csatorna ebbõl él. A reklámokból. Hogy pótolni tudják a nagy kiesést, még több reklámot fognak besuvasztani mindenhová...
Evita99 2014 jún. 22. - 09:22:36
(2311/3430)
Szeretem ezt a sorozatot -nem történelmi hûsége miatt- de egyszerûen nézhetetlen. a 45 perc mûsoridõt 5x szakították meg 7 perces reklámmal.
Fizessék csak akkor a jó nagy reklámadót!!!!