Téma: Szulejmán

8/10
gabus53 2014 jún. 25. - 11:38:02 8/10
(2331/3431)
Egyébként készítettek egy un. "backstage" sorozatot is a forgatásról, pl. hogyan készültek az animációk, a díszletekrõl, ruhákról, stb. Színészek, készítõk mesélnek a forgatásról.
Akit érdekel, a StarTV linkjén megnézheti: http://www.startv.com.tr/dizi/muhtesemyuzyil/gizli-dunya/sayfa/1
4/10
Érsekvári 2014 jún. 25. - 11:05:16 4/10
(2330/3431)
Most már nem szeretnékj lovagolni ezen a témán ,de mivel Te is reagáltál és hosszasan ecsetelted Halit Ergenccel kapcsoltatos véleményedet , úgy gondolom nincs ezzel semmi baj .
Végül is nem a tökfõzelék receptjérõl cseréltünk véleményt . A gombok funkcióját ismerjük ,de köszi a szakszerû tájékoztatást .
Hogy a Szulejmánnál maradjunk Hamarosan elkezdik a KÖSEM SZULTÁNÁRÓL szóló film forgatását , az sem kizárt Meryem UZERli lehet a befutó a szerepre. Viszont újabban BEREN SAAT a legesélyesebb rá . Kiváncsian várom a filmet .
offtopic
Petrapetrus 2014 jún. 25. - 10:47:17
(2329/3431)
Néha itt is megy a kalandozás, persze, de ilyenkor a kommentelõk többsége - én magam is - használom az offtopikot, ezzel tekintettel lévén azokra, akik csak a sorozathoz köthetõ írásokat szeretnék elolvasni. Amikor írjátok a megjegyzéseket, biztos feltûnt, hogy két elküld gombocska is van. Ha nem (kifejezetten) a tárgyhoz tartozó tartalommal bír az üzenet, akkor a jobb szélsõ, "Elküld (offtopik)" gombot kell megnyomni, ezáltal pedig a fórumot olvasók szûrhetik a kommenteket és el tudják tüntetni azt, ami õket nem érdekli.

Halit Ergenç nyilván kapcsolódik ehhez a topikhoz is, lévén, õ maga Nagy Szulejmán szultán megformálója, de például Kıvanç Tatlıtuğ vagy Murat Yıldırım és az õ más filmjeik mondhatni semmilyen szállal nem kötõdnek ehhez a sorozathoz. :)
8/10
gabus53 2014 jún. 25. - 10:18:55 8/10
(2328/3431)
Én úgy látom, hogy nem minden hozzászólásod szól kimondottam a Szulejmán sorozatról, hanem inkább a török filmmûvészetrõl. Érsekvári és én is szerintem csak próbáltunk információt cserélni veled, miután látszik, hogy részben tájékozott vagy.

Egyébként nem egy olyan fórummal találkoztam már, ahol több témában is véleményt cserélnek (pl.: Seherezádé c. fórum, de itt ugyanúgy beszélgetnek a Szulejmán-ról, a Karadayi-ról, vagy akár a színészekrõl. Mint ahogy arról is, hogy Halit Ergenc most éppen Londonban van, és emiatt az Arany Pillangó díjátadón sem vett részt, csak videó üzenetet küldött.)

Úgy gondolom, hogy ezzel semmi baj sincs, hiszen nem lehet konkrétan behatárolni egy fórum témáját, mert ahhoz sok egyéb más is kapcsolódik (színészek, készítõk, zene, bulvárhírek, stb.)
8/10
gabus53 2014 jún. 25. - 10:01:40 8/10
(2327/3431)
Köszönöm szépen, meg is találtam ezt a filmet (A pillangó álma), úgyhogy mindenféleképpen megnézem.
4/10
Érsekvári 2014 jún. 25. - 09:00:46 4/10
(2326/3431)
Valóban nem konkrét Szulejmán téma ment, de mivel arról kevésbé szólnak hozzá (alig- alig ) így a török filmeket dícsértük , hogy más is kedvet kapjon hozzá . Nálad is kiderült nem igen ismered .
Egyébként ha itt a fórumon a reklámadó is többször téma lehet (lehetett ) meg egyébb téma , úgy ez is belefért !
offtopic
Petrapetrus 2014 jún. 25. - 08:00:04
(2325/3431)
Kedves Érsekvári és gabus53! Mivel ez a Szulejmán topikja és a beszélgetés nagyon elkanyarodott a tárgytól, szerintem vagy másik - témába vágó - topikban folytatódjon ez a beszélgetés, vagy privát üzenet formájában, esetleg ha mégis itt cseréltek eszmét, van offtopik is, akkor használjátok azt, én is így teszek. Köszi! ;)
4/10
Érsekvári 2014 jún. 24. - 22:57:25 4/10 Előzmény gabus53
(2324/3431)
Rájöttem már egyszer ajánlottad nekem a Gyöngy fórum oldalán az új Kivanc sorozatot . El is kezdtem nézni ,csak nehezen jutok hozzá . Már irtam nem vagyok tulzottan Kivanc rajongó ,de szeretem a sorozatait .
Általában szerelmes , nõcsábász szerepei vannak ,de mostanában kezd komolyabbra váltani . Te is ismered akkor az eddigi szerepeit éppen ezért ,ha gondolod ajánlom nézd meg a 2013 filmjét a KELEBEGIN Rüyasi (A pillangó álma )
Ez igazi mûvészfilm és itt Kivanc teljesen más karaktert játszik nem is akárhogy. Díjat is kapott érte. Nagyon lefogyott a szerep miatt . Rám nagy hatást gyakorolt a filmdráma.
röviden : a film 1941 ben játszódik egy kis török bányászvárosban .Itt él két jóbarát akik költõk és tüdõbetegek (a szénportól ami belepi az egész kisvárost ) az õ életükrõl , küzdelmükrõl , szerelmükrõl szól ez a szép történet.
Megjegyzés a barátjának a szerelmét az a színésznõ játsza aki a Sura a Kurt Seyitbe.
8/10
gabus53 2014 jún. 24. - 11:26:27 8/10
(2323/3431)
Ha esetleg érdekel, ezeken a linkeken megtalálhatod a Kurt Seyit... nagyon szép zongoraszámát, egy kis videót a filmes bakikrõl, és az Igazgyöngy un. slágerszámait, és teljes OST albumot.

http://osztott.com/dvJx/
http://osztott.com/jgLZ/
http://osztott.com/QqrW/
8/10
gabus53 2014 jún. 24. - 11:20:55 8/10
(2322/3431)
Én is meglepõdtem, hogy még nem ismered Kivanc Tatlitugot, hiszen mos két sorozata is megy a TV-kben (Igazgyöngy, Tiltott szerelem). Arról nem beszélve, hogy nagyon jó képû, gyönyörû kék szemekkel.
A legújabb sorozatában a "Kurt Seyit ve Sura"-ban már érett férfiként és színészként láthatjuk viszont. És nagyon jól áll neki ez a szerep. (Bár most az elsõ évad befejezõdött, és ha jól értelmeztem a fordításokat, õsszel folytatódik a StarTV-n.)

Mostanában én is szívesebben nézek török sorozatokat, mert meglepõen jók, a brazil és mexicói, stb. szappanoperákat évekkel ezelõtt néztem utoljára, de azt hiszem, nem is veszítettem semmit.

Ha tudod, nézd meg az Ezel c. sorozatot, érdemes, mert annak idején tényleg nagy áttörést jelentett a külföldi filmsorozatok között. És hát a fõszereplõrõl nem is beszélve.

Azokból a filmekbõl, amiket itt írtál a fórumon 1-2-öt láttam (bár igaz, hogy csak törökül), úgyhogy utánanézek a többinek is.
4/10
Érsekvári 2014 jún. 24. - 10:27:59 4/10
(2321/3431)
MÉg annyit amiket ajánlottál megfogom idõvel nézni , biztosan érdemes.
Nagyon idõigényes hobbi ,de megéri .
Milyen témát szeretsz igazán ,mert a történelmit írtad ,de az kevésbé van , vagy én nem ismerem.
4/10
Érsekvári 2014 jún. 24. - 10:18:59 4/10
(2320/3431)
Látom szintén nagyon sokoldalu tájékozott vagy a filmek világában. Pár éve nem is tudtam szinte semmit a török filmekrõl színészekrõl. A tv-s fõleg amcsi filmeket mint említettem meguntam . Aztán egy alkalommal a neten youtubon elkezdtem kutakodni és így találtam rá az elsõre ( pár éve). Címe : HATIRLA SEVGILI (NE FELEDJA KEDVES ) ez BEREN SAAT és CANSEL ELCIN -OKAN YALABIK( Ibrahim pasa) játszik benne . Nagyon korai, itt nagyon fiatalok még .
Szerintem mindegyik török sorozatnak ,filmnek nagyon mély érzelmei , mondanivalója van . Ezért is szeretem , a másik nagyon jó színészeik vannak. Most az idei Cannes-i filmfesztivál fõdíját is az Arany Pálmát egy török film vitte el Muri Bilge Ceylan : Téli Álom . Megfogom okvetlen nézni.
Viszont a sorozataik kivétel nélkûl baromi hosszú mindegyik és a neten ugyebár nincs korlát , folyamatosan lehet nézni sokszor éjjelbe nyúlóan.....következõ nap meg zombi vagyok a z álmosságtól.
A Kivanc Tatlitugot meglepett ,hogy nem ismerted igazán . Általában szépfiú szerelmes karaktert alakít ,õ a török Brad Pitt. Kb 2004 tünt fel ,de sokat fejlõdött és drámai szép alakításai vannak már. Különösebben nem rajongok érte,de nézem a játékát.
Általában olyanokat nézek amiben ismert színészek vannak és már másban bizonyitottak .
Az EZEL alighanem áttörés volt a Rtl-en ott ismerték meg a nézõk a török sorozatot és KENAN IMIRZALIOGLUT . rögtön kedvenc lett. Csak a neten a török ATV-n megy a KARADAYI sorozata BERGUZAR KORELLEL , már 2 évad lement , õsztõl jön a 3 évad. Nagyon komoly sorozat,rengeteg díjat kapott már . Még annyit Sok jó zeneszerzõjük van , de talán a legismertebb (gyönyörû zenéket szerez ) Toygar Isikli ). Sok sorozat zenéjét is õ szerezte. A zenéje gyönyörû és kifejezõ mindig .
A super tv2-ön megy minden hétköznap kb 20ó aTILTOTT SZERELEM török sorozat abban BEREN SAAT ésKIVANC TATLITUG szerepel és a ( VALIDÉT játszó , Majhdevránt játszó ) színésznõk . Már 2 éve adták akkor láttam és tetszett , nézz bele , bár jó a közepénél tarthat már .
offtopic
Petrapetrus 2014 jún. 24. - 08:43:47
(2319/3431)
Igen, de gondoltam érdemes lett volna említeni, hogy ez már a második Arany Pillangója lett. :)

Az amerikai filmek és sorozatok 90%-a valóban semmitmondó, pénzhajhász szörnyûség. Legalábbis mostanában. Korábban azért õk is tudtak jobbakat alkotni, csak elfogyott az ihlet. :D

Az Aliye egy sorozat, azt meg én nem láttam. Sorozatokra, mivel hosszúak, nem vállalkoztam. Arról nem is beszélve, hogy nem egyszerû õket megszerezni sem. Az Acı Aºk viszont nekem tetszett, érdekes volt Halit ebben a szerepben. Külön tetszett, hogy tanárt játszott... :) Nos, két vasat is tartani a tûzben... Ez ronda dolog :), de alapvetõen egész jó film volt, még úgy is, hogy azért erõsen benne volt a szerelmi szál.

Többek között az alábbi filmjei vannak meg nekem: Apám és fiam, A hálózat csapdájában 2.0, Tramvay, İlk Aºk, Devrim Arabaları, Acı Aºk, Dersimiz: Atatürk...

Nekem nagyon tetszett Atatürk szerepében is. A másik nagy török történelmi személyiség... Mondjuk totálisan felismerhetetlen a filmben, de érdekes tudni, hogy õt rejti a maszk. :) Aztán szerintem remek film még a Tramvay is, társadalmi problémákat feszeget (például családon belüli erõszak, magány, kirekesztettség) és van benne egy kis adrenalinlöketnek való akció is. Amit még nagyon ajánlok az a Devrim Arabaları dráma. A hatvanas évek elején játszódik Törökországban, ahol Halit Ergenç egy (autó)gyári munkást alakít. Dióhéjban arról szól a sztori, hogyan kockáztatják az emberek a munkájukat és a családjukat a politika kedvéért...

Rá kellett keresnem, hogy ki az a Kıvanç Tatlıtuğ, mert egyszerûen nem tudtam hová tenni a nevét. És rájöttem, hogy nem véletlenül. :) Nem néztem az Ezelt, sõt, a Szulejmánon kívül egyetlen más török sorozatot sem néztem. Ezt is csak azért kezdtem el, mert történelmi. Amikor reklámozták, elkönyveltem magamban hülyeségnek, de kellemes csalódás volt, miután belenéztem. :) Én személy szerint az ilyen történelmi/politikai/társadalmi dolgokat/problémákat/eseményeket feldolgozó filmeket kedvelem, illetõleg a mûvészfilmeket is érdeklõdéssel szoktam megtekinteni. Ha ilyet tudsz, akkor megköszönöm, ha figyelmembe ajánlod õ(ke)t. :)

Az általad felsorolt filmek mirõl szólnak (dióhéjban)?

Murat Yıldırım neve sem mondott nekem semmit, de róla aztán végképp nem tudtam megállapítani, hogy itthon adott filmek közül miben tûnt fel. Az Ezelt bár nem néztem, de tudok róla, a többi török illetõségû darabról már kevéssé...
4/10
Érsekvári 2014 jún. 23. - 19:46:30 4/10
(2318/3431)
A Jelenre vonatkozott a hírcsokor . Tudom persze a Binbir Gece -vel alapozta meg a hírnevét és a díj már akkor jogos volt . A Szulejmánba más a karakter és itt érett kimagasló alakítást nyújt , színte "rászabták" a szerepet. Igen valóban sajátos kinek mi tetszik . Kitartok az álláspontom mellett ami a török filmeket , sorozatokat illeti. PL az amerikai filmekbõl teljesen elegem lett, kész vége .
Nem mindegyik szerepében láttam csak ezekben Aliye , Aci Ask , valahogy nem igazán emlékezetes . TE láttad mi a véleményed róla , ha tudsz ajánlani vele még jó lenne . Köszi .
Bitmeyen sarki (Berguzarral , Küzel -Güney , Menekse ile Halil , és most kezdtem bele a KURT SEYIT VE Sura-ba .Mindegyik Kivanc Tatlitug . Vele ajánlom Neked (ha kedveled ) a KELEBEGIN RÜYASI (A pillangó álma) filmet ebben Kivanc nagyot alakít nem a szokásos szépfiút , nagyon szép film .
Sorolhatnám Beren Saat , Hazal Kaya sorozatok is jók.
Ja igen még a kedvencem MURAT YILDIRIMMEL az ASK ve CEZA (A szeretet és büntetés ).Láttad esetleg ?
Hírtelen ennyi most ! Várom a Szulit Jó részek jönnek már eredetiben láttam .
offtopic
Petrapetrus 2014 jún. 23. - 14:42:06 Előzmény Érsekvári
(2317/3431)
Igen. De én megemlítettem volna, hogy egyébként ez Halit Ergençnek már a MÁSODIK 'Altin Kelebek'-elismerése. Anno kapott már egyet a Binbir Gecéért is (ªeherezádé)...

Hogy a török sorozatok lennének a világon a legjobbak? Ezzel vitatkoznék. Szerintem mindenki csinál jó és rossz mûsorokat, csak azért, mert valaki rajong x vagy y származású színész(ek)ért, butaság ilyet kijelenteni. Pláne úgy, ha az ember csak néhányat látott összesen. (ha többet sem jelent semmit, mert nyilván van kismillió másik, ami kevéssé sikerült jól) Én a magam részérõl a brit filmeket kedvelem a legjobban, de nyilván ott is akad nem egy, ami nem sikerült éppen kimagaslóan jól.

Halit filmjeit érdemes megnézni - ha már így elõkerült a téma. Én az ilyen romantikus sorozatokért nem nagyon vagyok oda. A ªeherezádé sem kötött le túlzottan, láttam belõle összesen kb. egy, másfél részt, azt is Halit miatt, mert érdekelt, ott mit alakít. Nekem a Szulejmán volt vele az elsõ filmes élményem. A Binbir Gecében is jól játszik, de még miatta sem vettem rá magam a sorozatra. A filmjei egy jelentõs részét viszont megszereztem. Na, azok már inkább bejövõsek. :)
4/10
Érsekvári 2014 jún. 23. - 09:49:57 4/10
(2316/3431)
Természetesen hatalmas GRATULÁCIÓ HALITNAK !
A díjátadon nem volt ott személyesen és a díjat a Sorozatban Validét játszó színésznõ NEHEBAT CEHRE vette át helyette . HALIT videóûzenetben köszönte meg a díjat .
Színészi játéka és a orgánuma megunhatatlan .
A Valide saját hangja nagy csalódás nagyon rekedtes , így a magyar szinkronhang ( FRAJT EDIT ) nagyon telitalálat , jobban illik hozzá ( sokkal lágyabb hangszín )
A fb-on rövid videó van a díjátadórol (gondolom lesz majd több is ).
malvinkicska 2014 jún. 23. - 09:09:18
(2315/3431)
HALIT ERGENC meg is érdemelte a kitüntetést remekül játszik és a hang színe az valami csodálatos szinte utánozhatatlan, további sok siker neki.
4/10
Érsekvári 2014 jún. 22. - 21:27:19 4/10
(2314/3431)
HALIT ERGENC SZULEJMÁNT alakító színész megkapta a legjobb férfiszínésznek járó ARANY PILLANGÓ díjat ! A többi dijazottról még nincs hír egyenlõre . Ez a törököknél komoly díj , amolyan török oscar .
4/10
Érsekvári 2014 jún. 22. - 20:16:12 4/10
(2313/3431)
Új hír : Ma este Istanbulba megrendezésre kerül az ARANY PILLANGÓ díjátadó gála.
A legjobb dráma kategória jelöltjei között van a SZULEJMÁN is !
JESSICA ALBA lesz a gála díszvendége , aki az elmúlt nap a török kultúrával , ízekkel, látnivalókkal ismerkedett.
Hürremrõl ( MERYEM UZERLI ) a FB-on szinte mindennap új fotó van fent amit magáról posztol.
Kislánya születése után nagyon levan fogyva , ami jól áll neki , nagyon gyönyörû ! Sokkal szebb mint volt !
Nagyon jók lesznek a elkövetkezendõ Szulejmán részek ( eddig is izgik voltak ). A török sorozatok a legjobbak
a világon !
offtopic
Petrapetrus 2014 jún. 22. - 18:10:12
(2312/3431)
Tessék már gondolkozni. Most ezek után, hogy bejött az adó, még több reklám lesz... Ez már az. Ha fizetniük kell, nem lesz kevesebb reklám, épp ellenkezõleg. Mivel a kereskedelmi csatorna ebbõl él. A reklámokból. Hogy pótolni tudják a nagy kiesést, még több reklámot fognak besuvasztani mindenhová...
Evita99 2014 jún. 22. - 09:22:36
(2311/3431)
Szeretem ezt a sorozatot -nem történelmi hûsége miatt- de egyszerûen nézhetetlen. a 45 perc mûsoridõt 5x szakították meg 7 perces reklámmal.
Fizessék csak akkor a jó nagy reklámadót!!!!
Spanyola 2014 jún. 21. - 20:17:02
(2310/3431)
A szerdai rész jó volt,de ezek nem duplarészek könyörgöm! Csak 20 perccel többet adnak. És egy csomó reklám van még mindig,ami most már egyre idegesítõbb.
10/10
SecretKismet 2014 jún. 19. - 20:36:57 10/10 Előzmény SecretKismet
(2309/3431)
*hitelesebb lesz történelmi szempontból?

elírtam az elõzõben egy mondatot :D
10/10
SecretKismet 2014 jún. 19. - 11:44:20 10/10
(2308/3431)
Azért mostmár nagyon nehéz újat mutatni...nem is tudok sok olyan új filmrõl, amihez nincs még hasonló. De lehetnek ezek még jók szerintem. Az amerikai produkció biztos, hogy a Szulejmánra fog hajazni. Ezt abból gondolom, hogy "a Hárem " címet fogja viselni, ebbõl adódóan biztos, hogy nem a csatákra helyezik a hangsúlyt. Szerintem megspékelik több erotikával és ennyi lesz a különbség.

A török film pedig azért lesz érdekes, hogy hogy tudják ezt a sok évet 3 órában összefoglalni...és vajon több hangsúly fog fordítódni a csatákra/ a történelemre? hmm...kitudja. Olvastam a cikkben, hogy kihagynak majd bizonyos szereplõket. Lenne pár tippem, hogy kik nem lesznek benne, és õk azok lennének nagyrészt, akik kitalált szereplõk voltak (szolgák stb.) akik csak azért voltak beleírva, hogy fordulatosabb legyen a sorozat. Talán a film hitelesebb lesz a történelemhez? kitudja, de meg van rá az esély.
offtopic
Petrapetrus 2014 jún. 19. - 10:37:49
(2307/3431)
Igen, de ami engem illet, a legtöbb amcsi sorozattal sem vagyok kibékülve. Mindig ugyanazok a sablonok kerülnek elõ, 0 kreativitás. Meg ugye a látvány. Ennyi. Kétlem, hogy magára a történelmi hitelességre akkora hangsúlyt fektetnének. Aztán passz... Én mindenesetre maradok az európai filmeknél. (mondjuk Törökország már határeset, de értjük szerintem, mire gondolok :))

Magyarul itten: http://mosaiconline.hu/online/hivatalos-mozifilm-keszul-a-szulejmanbol/ (aztán hogy mennyi igazság van benne, nem tudom, de talán reális, én legalábbis úgy gondolom, az)
10/10
SecretKismet 2014 jún. 19. - 10:31:33 10/10
(2306/3431)
Azért erre az amcsi 6 részes minisorozatra kíváncsi leszek, ha tényleg elkészül :) Mikor elõször szóbajött, azért tartottam hülyeségnek, mert úgy hittük, hogy mozifilm lesz belõle. Ellenben ha sorozatot csinálnak, az szerintem lehet jó, mivel gondolom nem az orbitálisan nagy kasszasikerre hajtanának vele, mint egy mozivászonra készülõ filmmel, így a szurpehõsi képességek és hasonló dolgok kimaradnának belõle.

azt, hogy a törökök mozifilmet akarnak belõle hol olvastad? Tudnál linkelni? :)

Nagyon remélem, hogy nem az Éjjel Nappal BP-t fogják megduplázni...de esélyes, hogy megint a Szulejmánt fogják, mivel ha jól tudom az Éjjel Nappal alatt nincsenek reklámok. Ha viszont a Szulejmán lesz dupla részekkel, akkor dupla annyi reklám....Júliusban megtudjuk, hogy mi lesz ;)
offtopic
Petrapetrus 2014 jún. 19. - 09:17:43
(2305/3431)
Reméljük így lesz. És nem az Éjjel-nappal Dugapestet fogják duplázni. :D

Igen, tényleg Hollywood is szóba került, de azt már akkor is hülyeségnek éreztem/tük. Ez sem sokkal ésszerûbb, de legalább nem az amcsik csinálják... :D
10/10
SecretKismet 2014 jún. 19. - 09:05:13 10/10
(2304/3431)
Érdekes lenne, hogy ott hogyan oldják meg a dolgokat ;)

amúgy egyszer szóba jött az is, hogy Hollywoodban is filmre szeretnék vinni Szulejmán történetét, most ráakadtam a pontos cikkre, amely szerint egy 6 részes minisorozat készül belõle elvileg:

http://www.rtlklub.hu/sorozatok/szulejman/cikk/540345
10/10
SecretKismet 2014 jún. 19. - 09:02:26 10/10
(2303/3431)
Abban reménykedek, hogyha a Barátok Közt elmegy nyári szünetre, talán megint ugyanúgy dupla részeket adnak, mint tavaly nyáron...
offtopic
Petrapetrus 2014 jún. 19. - 08:19:58
(2302/3431)
A még ésszerûbb magyarázat meg az lenne, hogy kell a hely a reklámoknak... :(
offtopic
Petrapetrus 2014 jún. 19. - 08:18:47
(2301/3431)
Amúgy azt még mindig nem értem, hogy miért 3/4 részeket adnak le. Felmerült bennem a gondolat, hogy tán azért, mert csak 2 évadot meg az RTL klub és próbálja nyújtani, amíg lehet. Vagy valamire nagyon idõzíteni akarnak, hogy mire visszatér a "normál mûsorrend", vagyis a "szimpla félrész", addigra elérjenek bizonyos epizódot/jelenetet.
offtopic
Petrapetrus 2014 jún. 19. - 08:16:31
(2300/3431)
Én most jegyzeteltem közben. Konkrétan 10 percenként benyomtak egy 7 perces reklámblokkot. Azt elfelejtettem felírni, mikor kezdték el pontosan és ahhoz képest hány perc után jött az elsõ reklám. A vége felé volt egy olyan, hogy 11-12 perc volt a film, a reklámblokk meg 9 perc... És most, hogy meg van szavazva az adó, pláne ne csodálkozzunk ezeket az idegtépõ megszakításokon... Tuti azért van. Eddig is sok reklám volt, de most még több lesz... Sajnos. :(
9/10
filmimádóó 2014 jún. 19. - 08:12:50 9/10
(2299/3431)
Igen, sajnos ez a baj, hogy fele reklámmal ment el. Néztem is, volt mikor reklám után elkezdõdött a film, de már 15 perc után megint reklám volt.....
zsazsa777 2014 jún. 19. - 08:02:52
(2298/3431)
Amibõl több, mint a fele reklám!!!
Petrapetrus 2014 jún. 19. - 07:32:43
(2297/3431)
Állítólag 3 órás mozifilmet akar a sorozat stábja, majdnem teljesen ugyanezzel a gárdával. Meryemet is vissza akarják csábítani. Szerintetek van ennek bármi értelme? Azon kívül, hogy kiadhatóvá válik ésszerû módon egy, maximum két darab DVD-n? :D Mert amúgy a sorozat rövidített verziója lenne. :P
sorozattündér 2014 jún. 19. - 00:20:09
(2296/3431)
Sziasztok :9 Nagyon szeretem ezt a sorozatot :) ugye még sokáig fog tartani ? :D
9/10
filmimádóó 2014 jún. 18. - 23:22:10 9/10
(2295/3431)
Nekem máris nagyon szimpatikus szereplõ lett ez az Aybige asszony
9/10
filmimádóó 2014 jún. 18. - 23:17:53 9/10
(2294/3431)
Mert 'állitólag' "dupla" részt adnak nyáron
Peti817172M 2014 jún. 18. - 23:04:09
(2293/3431)
Annak mi az oka, hogy néha 1 órás egy epizód, néha meg két órás? Májusban például még 1 órás volt, júniustól viszont két órás, pedig kiírás szerint ugyanúgy egy epizódot adnak.
9/10
filmimádóó 2014 jún. 18. - 22:36:23 9/10
(2292/3431)
Ibrahim jó gyorsan talpra állt, pedig elég rosszul volt...
Spanyola 2014 jún. 13. - 18:36:50
(2291/3431)
Az a Ajesz pasa állítólag felbérelt két manust.Amikor Szulejmán be ment õket kivallatni,le voltak gyilkolva,mert az a pasa bement és kinyírta õket(?).
v_zsuzsi 2014 jún. 13. - 18:27:55
(2290/3431)
Végülis ki nyilazta hátba Ibrahimot? Azt a részt még nem volt idõm visszanézni. Elõre is köszönöm, ha valaki leírja :)
10/10
Péter Csalán 2014 jún. 12. - 18:46:17 10/10
(2289/3431)
Izgalmas, és érdekes a film (még úgy is, hogy elõre nézem az interneten). Csak az a baj, hogy késõn kezdi sugározni a TV. Az is baj, hogy heti egyszeri sugárzásnál már a régebbi részekre nem is nagyon emlékszem, ezért jó volna ha az RTL 2 csatornán elõröl elkezdené ismételni.
Petrapetrus 2014 jún. 12. - 17:13:26
(2288/3431)
A valide hívatta a fiát, hogy kitálaljon neki Hürremrõl. Közölte Szulejmánnal, hogy a felesége megcsalta õt Leóval. Szulejmán nem hitt neki, arra kötelezte az anyját, bizonyítsa, amit állít. A szultán nagyasszony erre azt válaszolta, hogy a bizonyítékok megsemmisültek, de amit állít, igaz. Hogy próbálja bizonyítani az állítását, megkérdezi, hogy akkor elhinné-e, ha Hürrem szájából hallaná... A szultán igennel felel, ekkor elbújik a paraván mögé, a valide pedig Hürremért küldet. Hürrem nem sejt semmit, nem ért semmit. Daye próbál neki jelezni, hogy a férje a szobában van, de Hürremnek nem tûnik fel. Semmi kompromittálót nem húzott ki eddig belõle az anyóspajtás, de nem is fog, mivel Hürrem ki fogja szúrni, hogy az uralkodó is bent van a szobában. Így koppan a valide... :) De ez majd csak szerdán lesz látható. :)
abisztriczky 2014 jún. 12. - 16:35:16
(2287/3431)
Egyébként mi történt a tegnapi rész végén? A nyomorult reklámok miatt átkapcsoltam máshova, és mire észbekaptam, már csak azt láttam, hogy Szulejmán döbbenten bámul, és vége.
2/10
napraforgó 2014 jún. 12. - 12:45:08 2/10
(2286/3431)
Én, ha egy csatorna benyomja a reklámot, rögtön átkacsolok valami másra. persze, ezek a kereskedelmi csatornák meg vannak állapodva, hogy pont ugyanabban az idõben nyomják be a reklámot, mint a másik. Így, ha végig pásztázom az összes csatornát, alig találok olyat, ahol épp ne reklám lenne. Most majd még jobban összefognak, nyilván, ha ez az érdekük.
offtopic
Petrapetrus 2014 jún. 12. - 12:21:58
(2285/3431)
" de több reklámot is kell fizetnie" = de több reklámot is kell ELVISELNIE

bocsi, de már fáradok :)
Petrapetrus 2014 jún. 12. - 12:20:13
(2284/3431)
bocsi, nem reklám, hanem médiaadó...
offtopic
Petrapetrus 2014 jún. 12. - 12:19:41
(2283/3431)
Pontosan. A legtöbb ember csak annyit lát a reklámadóból, milyen jó, mert nem lesz sok "szennymûsor", meg a genyó csatorna had fizessen, ha ennyi reklámmal megszakítja a mûsort. Csakhogy, pontosan az lesz, amit te is írsz. Az egy dolog, hogy valószínûleg több mûsort félretolnak vagy teljesen megszüntetnek, viszont a reklámok száma nõni fog, mivel kereskedelmi csatornákról beszélünk, õk ebbõl élnek. Hogy fent tudják magukat tartani, adó ide, adó oda, kell a reklám. Nyilván kevesebb saját gyártású mûsor lesz és több külföldrõl vásárolt film és sorozat, viszont ezekbe meg beletömködik még szégyentelenebbül a reklámokat. Vagyis a nézõ nem csak, hogy szerényebb kínálatból válogathat, de több reklámot is kell fizetnie. Plusz, tuti nõni fognak a díjcsomag-árak is. Szóval lehet, hogy nagyon jól hangzik a reklámadó, de valójában egy újabb szemét és gerinctelen húzás "kedves kormányunktól".
2/10
napraforgó 2014 jún. 12. - 12:13:13 2/10
(2282/3431)
A baj az, hogy ezentúl még sokkal több reklámidõ várható, hogy meglegyen a bevétel....
9/10
filmimádóó 2014 jún. 12. - 12:02:18 9/10
(2281/3431)
Ezzel egyet értek, a sok hülye reklám miatt elaludtam a tegnapi rész végét :(
abisztriczky 2014 jún. 12. - 11:15:39
(2280/3431)
Az RTL Klub megérdemli a reklámadót, egy csöppet sem sajnálom!!!
respect77 2014 jún. 12. - 09:35:18
(2279/3431)
Nem volt semmi Hürrem és Leo között, legalábbis akkor amikor Hürrem már a szultáné volt, nem. Gyerekkorukban lehetett esetleg valami románc, de gondolom plátói mert azért abban a korban még nem volt túl elfogadott házasságon kívül együtt hálni. Meg még nagyon fiatalok is voltak. Én sem értem miért olyan nagy bûn, ha a szultán elõtt volt esetleg köztük valami románc. Hürrem akkor még nem ismerte a szultánt. Ja, egyébként gondolom a hárembe kerülõ lányokat megvizsgálták szüzesség szempontjából, szóval az is bizonyítja, hogy nem volt Leo és Hürrem között a múltban sem szexuális kapcsolat. A palotában meg pláne nem. Hürrem mindig mondta neki, hogy menjen el, semmi más nem történt.
4/10
Érsekvári 2014 jún. 12. - 08:50:54 4/10
(2278/3431)
Sikerült megint ujra az rtl-nek élvezhetetlenné tenni a sorozatot . A sok ócska reklámmal , ami már a könyökén jön ki az embernek . Illuzió romboló. A csúcsot a vágójuk viszi el , ilyen állati szemét módon megvágni a sorozatot , elképesztõ szakmai barbárságról ad bizonyítékot. Az utolsó jelenet dialógusában Hürrem még besem fejezte a mondanivalóját , nyitotta a száját , hogy válaszoljon Valide kérdésére . Ám ekkor mintha " elvágták " volna, az egész tök hülyén ért végét. A vágó piszok munkája miatt. Lehet direkt csinálják , nem véletlen .....! Nem is árt ,hogy ezt a csatornát sújtja a 40% reklámadó , még kevés is !!!!
Magdi 2014 jún. 12. - 06:53:12
(2277/3431)
Dehogy, nem volt semmi, se a múltban, se most.
10/10
Memoni 2014 jún. 11. - 23:57:40 10/10
(2276/3431)
azaz tudom mi történt a naplóval és a többi, de csók nem csattant el, ugye?
10/10
Memoni 2014 jún. 11. - 23:44:20 10/10
(2275/3431)
Nos tudom, hogy itt már az is megcsalás, ha a szempillái legalább kettõt rebbennek egy férfi láttán, és a múltban történteket sem lenne jó kiteregetni, de végülis nem történt semmi konkrét Leo és Hürrem között miután megkereste õt, ugye? vagy lemaradtam volna valamirõl? :-o
András Kerekes 2014 jún. 11. - 23:25:41
(2274/3431)
Nem bukik le, a szidalmazás közben amikor a Valide Leo szerelmes leveleit említi, Hürrem egy fényes tárgyon meglátja Szulejmánt, rájön a cselszövésre, és elmondja, soha nem tenne ilyen a gyermekei apjával,. Szulejmán pedig mérges anyjára mert " alaptalanúl" vádolta.
shanta 2014 jún. 11. - 23:24:12
(2273/3431)
Meglátja a szultánt,ezért nem sikerül a Valide terve.
nish0209 2014 jún. 11. - 23:24:08
(2272/3431)
***SPOILER*** Hürrem meglátja egy "tükörképben" a Szultánt és nem "vall" ***SPOILER VÉGE***
Magdi 2014 jún. 11. - 23:08:58
(2271/3431)
Valaki írjon spoilert, mi lesz most? Mit válaszol a validének? Gondolom nem bukik le, ahhoz túl okos.
10/10
SecretKismet 2014 jún. 11. - 19:59:24 10/10
(2270/3431)
Mikor az egyik részben Ibrahim arról álmodott, hogy lefejezték, akkor is azt tették be az ajánlóba :D Gondolom azért sokan be is dõlnek, és azt hiszik, hogy ez lesz az aktuális részben...több embert akarnak arra buzdítani, hogy nézzék az extra reklámmennyiséget :DD
Petrapetrus 2014 jún. 11. - 18:41:00
(2269/3431)
Igen.

SPOILER a mérgezett nyíl megteszi a hatását, Ibrahim rosszul lesz, de a matrakosnak hála, megmenekül SPOILER VÉGE
abisztriczky 2014 jún. 11. - 16:26:58
(2268/3431)
***SPOILER***
A mai rész elõzetesében azt sugalmazzák, hogy Ibrahim meghal, pedig még élni fog egy ideig!
***SPOILER***
Lillith Morgan 2014 jún. 06. - 18:14:27
(2267/3431)
SPOILER

A 138-adik bölüm vége úgy is szíven ütött, hogy pontosan tudtam, mire kerül majd sor benne. Annak idején Musztafa halálakor ugyanígy éreztem. De hát ilyen az élet... Akkoriban ez mindennapos volt. (Nem éltem volna akkor.)
Érdekes, hogy míg Musztafa kisfiának halálát nem mutatták, itt Beyazid négy fiáét igen.
Szelim arca is kész tanulmány volt azért közben. És pont õ, a legalkalmatlanabb maradt meg a végére.

A sorozatnak is lassan vége. 1561-ben járunk, a szultán pedig 66-ban halt meg.
Petrapetrus 2014 jún. 06. - 11:10:56
(2266/3431)
Így van, oroszok próbálkoztak vele. Egy boxset 6 részt tartalmaz összesen, ami 6 dvd-t jelent pakkonként. Megint rákerestem, Amazonon van egy Elsõ évad 1-6 rész boxset, meg egy állítólagos 1. évado, 19-24-es részt tartalmazó boxset, amirõl nem nagyon van infó. Ezek szerint van rá esély, hogy kijött az elsõ évad, de akkor 4 darab 6 lemezes szettben. Ebbõl viszont csak az elsõ és az utolsó elérhetõ, ahogy nézem.

Persze, Blu Ray, de az egyrészt drágább, másrészt hiába "avul" a DVD, még mindig sokkal népszerûbb, mint a BR, ilyen olvasó/lejátszó még mindig a lakosság elenyészõ részének van csak. (nekem sincs pl.) Arról nem is szólva, hogy a BR arról szól, hogy még hiperszuperebb minõségû a kép/hang, mint a DVD-n, ergo egy darab rész nem 1,5 GB lenne ebben az esetben, hanem dupla, tripla ennyi. És akkor sem vagyunk sokkal beljebb... Ez a sorozat túl hosszú ilyen szempontból. Brutális mennyiségû lemezre férne rá az egész. Nyilván meg lehet csinálni, hogy limitált kiadásban kiadni és a legnagyobb rajongók megveszik az egészet, de szerintem erre nem lenne akkora a kereslet... Vagy nem tudom. Én nem gondolnám. Akkor már inkább mindenki töltené, viszont letöltésnél is szép kis mennyiség lenne az egész...

Milyen jó, hogy rákerestem, most fedeztem fel, hogy már van Muhteºem Yüzyil Dizi Müzikleri Vol. 2! Gyorsan meg is szerzem. :D
10/10
SecretKismet 2014 jún. 06. - 09:54:40 10/10
(2265/3431)
Oroszoknál már vannak DVD-k, ha jól látom. Ezen a képen a háttérben kettõt is van a polcon. Ha minden igaz, az elsõ és a második évad. Amúgy ha Blu-Ray lemezen adnák ki, simán elférnéne egy lemezen egy évad.
Petrapetrus 2014 jún. 06. - 07:30:17
(2264/3431)
Nem járnánk jobban a DVD-vel. Brutális mennyiségû lemezre férne rá a sorozat. Egy epizód 2, vagy közel 2 órás... Ki lehet számolni. Nem véletlenül nem adták ki sehol a sorozatot, maximum válogatást, vagy csak a legelsõ évadot. (legalábbis én úgy tudom) AVI-ként is egy rendes török rész olyan 1,5 GB körüli, ha jó minõségû.
offtopic
Petrapetrus 2014 jún. 06. - 07:27:13
(2263/3431)
Sajna a kereskedelmi csatornák lételeme a reklám. Ami egy bizonyos szintig rendben van és teljesen tolerálható, de ami pofátlanság, az pofátlanság. Annyira feldarabolják az amúgy sem túl hosszú mûsort, hogy kis túlzással, de teljesen élvezhetetlenné válik. Nem csoda, ha sokan megunják és befejezik a mûsorok megtekintését. Ott az RTLmost, ami jó dolog, de szerintem nem vagyok egyedül olyan, aki nem szeret gépen/kütyün filmet nézni.
nish0209 2014 jún. 05. - 22:34:36
(2262/3431)
értem hogy mondod. de csak azért van így , mert nem úgy játssza mint tavaly, hogy egy telje török rész, hanem úgy hogy a teljes török rész vége és a következõ eleje, ezért jön ki hogy 83-84/84-85
malvinkicska 2014 jún. 05. - 20:23:16
(2261/3431)
Nish0209 köszönöm a tájékoztatást.
10/10
SecretKismet 2014 jún. 05. - 20:17:15 10/10
(2260/3431)
Nekik pont ez a jó sajnos, hogy estére teszik a filmet, így nagyobb nézõközönségre számítanak, és adagolhatják a reklámjaikat kedvükre. Az már más kérdés, hogy minket jobban érdekelne a film. Nekik a reklámban van az üzlet. Amúgy tavaly nyáron ha jól emlékszem azért jóval hosszabbak voltak a "dupla" részek, és kétszer játszották le a fõcímzenét is, ergo tényleg két félrészt láthattunk. Jobban járnánk ha kiadnák DVD-n a szinkronizált részeket (vágatlanul) és mindenki, akit érdekel maga megnézhetné saját ütemezésben.
nish0209 2014 jún. 05. - 19:51:07
(2259/3431)
Szó sincs ismétlésekrõl.
nish0209 2014 jún. 05. - 19:50:36
(2258/3431)
a török rész 42. utolsó kb 40-50 perce és a 43. rész elsõ 25 perce volt lejátszva.
9/10
balipityu 2014 jún. 05. - 18:52:10 9/10
(2257/3431)
Egyetértek az elõttem szólókkal.Ezek tényleg hülyének néznek bennünket.Néztem az órát,mindig úgy tudtam,hogy a dupla az kétszerest jelent.Ezzel szemben egy kicsit hosszabb lett és tele volt idétlen,hülye gagyi reklámokkal.Érdemes lenne valamiféle mozgalmat indítani a sok reklám ellen.Részemrõl,én filmet szeretnék nézni,nem reklámot.Ezek szinte semmire sem jók,legfeljebb arra, hogy az ember ilyenkor megy ki pisilni vagy egyéb dolgait intézni.Talán ilyen a demokrácia?
malvinkicska 2014 jún. 05. - 16:37:37
(2256/3431)
A tenap a török 43-as részt adták akkor jól meg vágták mivel az 93 p-es és evvel szemben láttunk 68p-t. ha tévedtem valaki jobban tudja javítson ki, köszönöm.
Petrapetrus 2014 jún. 05. - 13:44:58
(2255/3431)
Tényleg nagyon sok volt a reklám és nevetséges plusz idõvel toldották meg a félrészt. Az RTL hülyének nézi a nézõket. Vagy legalábbis nem érdekli õket, hogy esetleg embereket érdekelne ez a mûsor, de úgy tényleg... :/
Petrapetrus 2014 jún. 05. - 13:37:32
(2254/3431)
Sümbül nekem is feltûnt, de betudtam félrefordításnak... Néha van ilyen baki.
10/10
SecretKismet 2014 jún. 05. - 12:33:15 10/10
(2253/3431)
Megelõztél...pont kérdezni akartam, hogy csak nekem nem tûnt fel, hogy állítólag dupla részt adtak? Persze, dupla annyi ideig tart, de dupla mennyiségû reklámmal. Arról nem is beszélve, hogy el van csúszva az egész történet, és ahelyett, hogy most dupla rész címen egy normális teljes török részt adnának le, elég gagyin és logikátlanul megvágva kapjuk õket. Ez azért rossz, mert általában nem nagyon történik semmi, csak hirtelen vége lesz. Az igazi török részeket is követõk pedig tudják, hogy minden résznek valami bonyodalommal lesz vége. El is gondolkoztam, hogy talán ezért mondják sokan nálunk, hogy unalmas a sorozat, mert a fent említettek által elég vontatott lesz, fõleg, hogy heti egyszer adják. Mehetne ez a sorozat is minden délután, úgy lenne értelme igazából. Nem baj, pár éven belül csak eljutunk a 4. évadig (ha megvették persze).

Amúgy szerintem eddig ebben a részben jött le legjobban, hogy milyen jól játszák a szerepüket a színészek. Azok az arckifejezések...szavak nélkül is érteni lehetett, mire gondolnak.
respect77 2014 jún. 05. - 12:27:22
(2252/3431)
Ibrahimnak tegnap nem volt jó napja. Nyíl, Hürrem... :P
gb4400 2014 jún. 05. - 11:27:28
(2251/3431)
Mahidevran most itt a rövidebbet húzta, és késõbb elég rossz körülmények közé került, de mégis õ volt az, aki túlélt mindenkit. A szultánt, Hürremet, Ibrahimot, Hatice-t, stb. A XVI. században nagy ritkaság volt, ha valaki 80 évig élt. Mahidevran így járt. S hogy az élete vége felé mégis viszonylag jó körülmények közé került, azt épp Hürrem fiának, Szelim szultánnak köszönhette, mert õ biztosította neki ezeket a körülményeket. Érdekes dolog.
2/10
napraforgó 2014 jún. 05. - 10:52:13 2/10
(2250/3431)
Na igen, meg volt az esküvõ. Bár Hürrem kissé idétlenül végigröhögte... De aztán meg azt mondta, hogy a meghatódottság... hahaha...

Aztán az is érdekes, hogy az esküvõn Szümbül pont a szultánt képviselte, a Hüremmet képviseltet soha nem is láttuk azelõtt - mégis késõbb több ízben is azt állították, hogy Szümbül volt Hürrem képviselõje...
Mondjuk ez nekem érthetõ is lett volna, hiszen hürrem háremhölgy volt, ki képviselhette volna, ha nem a hárem aga?
A másik férfi ismeretlen volt, lehetett akár Szulejmán egyik harcosa, testõre, stb.

Már annyira szappanoperás az egész sorozat..
A válide persze pont akkor lesz rosszul, amikor értesül a hírrõúl, aztán meg egy maszkszerû arccal nyilatkozik mindenrõl.
Minden annyira nevetséges. A válide reakciói, hürremnek, meg a gyerekeinek a jelenete, májdevrán, meg a szerencsétlen magyányos fia, aki szeretne valami testvéri kapcsolatot..... stb, stb.
malvinkicska 2014 jún. 05. - 10:40:38
(2249/3431)
Eddig sem volt könnyû az élet a palotában, de most feleség lett Hürrembõl biztosan sok rossz várható, amitõl elõre félnek, gondolom nem alaptalan.
2/10
napraforgó 2014 jún. 05. - 09:44:35 2/10
(2248/3431)
Nekem nyilvánvalóvá vált, hogy Ibrahim merénylõje nem Hürrem megízásából dolgozott. Az a fickó, aki végülis meglõtte Ibrahimot, a külföldi delegátussal távozott... Na és még ha mérgezett nyilat használt... Bár azt nem értem, hoy a merénykló miért nem a szultánt próbálta meg eltenni láb alól. Egy kiskorú trónörökös, egy régenssel... Talán könnyebben irányítható.

A tényleges politikai helyzettel kapcsolatban véleményem az, hogy a hárem egy viperafészek lehetett, ahol mindenki kûzdött mindenki ellen. Hürremnek sok volt a vesztenivalója (egy rakás gyerek), de sokat tudott nyerni is azzal, hogy megszerezte a szultánt. Nem lennék meglepve, ha kezdõdne szívatás a háremben...
A valise nem tud mit tenni, kénytelen lesz elnézni, ahogy Hürrem terjeszkedik.
Petrapetrus 2014 jún. 05. - 09:17:12
(2247/3431)
Hürrem nagyon szép volt ezzel a fejdísszel. Már önmagában ez felér egy "koronával". :)
Mahidevrant megsajnáltam, de amikor Gülfem fejéhez vágta, hogy õ csak egy szolga... Hát na... -.-" Meggondoltam magam. :D

Ibrahim pedig megkapta a mérgezett nyílvesszõt... Nemsokára jelentkezik is a hatása...

Nagyon helyes volt Nigar, amikor megtudta, hogy Hürrem hivatalosan is a padiºah felesége. :) Azok a kis félmosolyok... :)
timi21 2014 jún. 05. - 09:00:47
(2246/3431)
Végre megvolt az esküvõ!!! Már nem kell sok ahozz, hogy Mahydevran elmenjen és megszülesen Hürrem negyedik fia is megszülesen Cihangir! Már alig várom!!!
9/10
filmimádóó 2014 jún. 04. - 22:59:16 9/10
(2245/3431)
És Hürrem végre Szulejmán felesége lett.... amilyen arcokat vágtak, hát azon már szinte nevettem
10/10
kazsagx 2014 jún. 04. - 22:44:36 10/10
(2244/3431)
Ezek a fejek,reakciók mindent megértek! Hahaha de sokat kacagtam! :D :D :D
10/10
SecretKismet 2014 jún. 03. - 18:15:41 10/10
(2243/3431)
Miután Hürrem meghalt, utána még két fiuk maradt életben. Szelim és Bajezid. A két fiú pedig harcba kezdtek egymás ellen. Szulejmán Szelimet támogatta, így Bajezid mindkettejük ellen fordult. Mikor sikerült megállítaniuk, Bayezid a fiaival együtt a perzsa sahhoz menekült. Ezután Szulejmán és Szelim kiegyeztek a sahhal, és Bayezid és gyermekei ki lettek végezve. Ezért mire Szulejmán meghalt, már csak Szelim maradt életben.
halmaidora 2014 jún. 03. - 16:54:41
(2242/3431)
Mi nem járt sikerrel, mikor Szulejmán halálakor csak egy fia élt?
Önmagával harcolt az utódlásért?
Lillith Morgan 2014 jún. 03. - 16:04:45
(2241/3431)
Bocsánat, félreértettem.
Nem nagyon kéne fórumozni tanulás közben. -.- Megesik az ilyen.

Igen, Szulejmán halálakor már csak egy fia élt. De Hürrem a halála elõtt pont hogy azt akarta elkerülni, hogy az õ gyermekei is egymásnak essenek a hatalom miatt. Nem járt sikerrel.
Lillith Morgan 2014 jún. 03. - 16:03:05
(2240/3431)
Tévedés. Selim és Bayezid hercegek is túlélték Hürremet.
halmaidora 2014 jún. 03. - 15:54:41
(2239/3431)
Nem is nagyon lett volna mibe beleszólnia, hiszen csak egy fia élt már akkor, mikor Szulejmán meghalt. A másik 4 már nem élt.
gb4400 2014 jún. 02. - 22:01:30
(2238/3431)
Sajnos Hürrem már nem tudott beleszólni abba, hogy melyik fia legyen az uralkodó, mert addigra már halott volt.
gb4400 2014 jún. 02. - 21:59:05
(2237/3431)
Úgy látom, most szerdától megint dupla részek jönnek, mert szünetel a házon kívül.
10/10
SecretKismet 2014 jún. 02. - 15:55:00 10/10
(2236/3431)
Megfojtatja, nem lefejezteti. Bár a lényegen ez nem változtat.
pimpampuli 2014 jún. 02. - 15:39:18
(2235/3431)
Hogy igazságos? Majd megdöbbensz amikor, hamis rágalom miatt a saját leg rátermettebb elsõszülött fiát lefejezteti.
Bocs...
Nekem is nagyon tetszik, csak olvasgatok róla elõre, de így is nagyon leköt... Üdv.
Acbar sah 2014 máj. 31. - 00:12:28
(2234/3431)
Ibrahim elõbb még megostromolja Kõszeget!
Petrapetrus 2014 máj. 29. - 09:53:42
(2233/3431)
SPOILER

Daye valóban elveszti a szultánnagyasszony bizalmát, mivel többször is Hürrem mellé áll. Idõvel le fogják fokozni, elkerül a valide közvetlen közelébõl, de a Topkapı háremében marad. Daye is sokat fog szenvedni, s szomorúan is végzi. Bár õ is tesz még addig csúnya dolgokat. Ettõl függetlenül Hürrem a bizalmába fogadja, mellé áll, de Daye elutasítja õt, nem fogadja el a segítségét, mert Ayºe Hafsát tartja igazi úrnõjének a történtek ellenére is. Így amikor a valide meghal, nem sokkal késõbb õ is végez magával.
respect77 2014 máj. 29. - 09:11:59
(2232/3431)
Igen, de amikor meglátták, hogy Hürrem életben van és a Valide közben ránézett Dazse-re, az a tekintet elég árulkodó volt. Mintha egy pici félmosoly lett volna Dazse szája sarkában, egy kis megkönnyebbülés, amikor meglátta Hürremet és a Valide mintha elkapta volna ezt a pillanatot. Szerintem lehet, hogy azért ezentúl nem fog annyira megbízni már Dazse-ben.