Téma: Szulejmán

abisztriczky 2013 nov. 07. - 21:26:22
(1511/3431)
Egyébként Hürrem mikor szembesül új vetéjtársnõjével? Na azt a jelenetet látni szeretném, amikor tudomást szerez az új háremhölgyrõl, aki ráadásul hercegnõ! Biztos nem semmi egy jelenet!
lady 83 2013 nov. 07. - 21:10:29
(1510/3431)
Annyi baromságot olvasni itt komolyan mondom. Méghogy Hürrem feledi származását,a múltját...te jó ég.Mégis mit tehetne???Mit tehetett volna?Olyat is olvastam hogy haragudott a szüleire amiért úgymond elhagyták,magára hagyták,hogy hibáztatta õket amiért meghaltak.Elég nagy sületlenség...De hát feltámasztani õket nem tudta.Muszáj volt alkalmazkodni.Ennyi.Nem több nem kevesebb.Nem játszhatta a Xéna harcos amazont,nem lehetett egyszemélyes hadsereg hogy na majd én megmutatom nektek xD Bárki más is az õ helyében megpróbál alkalmazkodni és a lehetõ legtöbbet,legjobbat kihozni az adott helyzetbõl.És hát mit ad Isten oda keveredik ahova, és ki lesz rá hatással???na ki? Hát ki más mint a nagy Szulejmán...és a szívnek,kémiának nem lehet parancsolni:)))Amikor az ember egyedül marad a világban muszáj felvennie a túlélõ szerepét,megkeményedni,harcolni hiszen nincs más aki segíthetne aki bástya lenne számára.Nem beszélve arról hogy ennyire idegen környezetbe került ahol gyökeresen kellett változtasson a kialakult szokásain,el kellett fogadjon egy más hitvilágot.Azért ilyenkor az ember lelkében nagy hegek keletkeznek.Neki Szulejmán lett a szilárd rendíthetetlen bástya,és amikor valami/valaki rivális jön veszélyeztetve ezt a stabilitást,egyensúlyt,persze hogy úgy érzi az ember mintha kicsúszna lába alól a talaj.
Marika néni 2013 nov. 07. - 20:42:39
(1509/3431)
Azért az elég durva volt, ahogy a bába püfölte a szerencsétlen gyerek popsiját, már abba is belehalhatott volna.
8/10
szivecske8987 2013 nov. 07. - 20:38:33 8/10
(1508/3431)
Elfogadom a véleményyedet es köszönöm a választ. Engem érdekel a fórumozók személye, mert sokszor olyan írásokat olvasok, hogy kiváncsivá tesz,hogy vajon ki rejtõzhet az álnév mögött. Persze nem személyeskedni akarok és utálkozni sem, de emberek vagyunk és kiváncsiak.
Annyit még hozzáfûznék, hogy sorozatokban nem nézek meg olyanokat,amit a te szavaiddal élve közepesnek találok. Azt nézem meg, ami tetszik és ez néhány rész után kiderül. De ebben is minden ember más.
Igen egyébként az is emberi vonás,hogy ha valalkinek tetszik valami és neked mondjuk nem akkor arra jobban ugrik az a valaki... Én mondjuk hülyeségnek tartom "vérre menni " ízlések miatt.
Peterh91 2013 nov. 07. - 12:28:26
(1507/3431)
Mohács után valóban a törökök ellenállás nélkül bevonultak Budára, ekkor hordták szét Mátyás király Corvina Könyvtárát.
malvinkicska 2013 nov. 07. - 09:28:15
(1506/3431)
Annyi mindent írtak már a szereplõkrõl hogy mindenkinek szíve joga el dönteni mennyi ennek a valóság alapja az tudni levõ a törökök mai napig mások mint mi az erkölcsi normákat értem alatta ezért kár egymást ismeretlenül sértegetni az emberek különbözõek vagy el fogadjuk vagy nem de nem az a meg oldás hogy ócsároljuk a másikat.
2/10
napraforgó 2013 nov. 07. - 08:17:33 2/10
(1505/3431)
Tudod, általában én is úgy kategorizálok, hogy "tetszik', vagy "nem tetszik". Azt, hogy jó, vagy nem jó, inkább általánosságban szoktam írni, nem feltétlenül konkrét mûre.
Habár még sohasem láttam, hogy valaki azon háborodott volna fel, mert valaki azt írta egy mûsorról, hogy jó. Miért mindig a "nem jó" váltja ki az ellenszenvet?
Miért van az, hogy némelyek megsértõdnek, ha a kedvencük valaki másnak nem tetszik? Miért van az, hogy szinte erõszakosan akarják meggyõzni az illetõt a véleménye megváltoztatására?

Történelmi tévedések? Nem emlékszem ilyesmikre. Mivel nem vagyok történész, ezekbe nem nagyon ártom bele magamat. Lajos király életkorához szóltam hozzá, no itt nem lehet tévedni, mert szegény tényleg csak 20 éves volt, mikor meghalt. A másik téma Buda ostroma volt, az én egykori történelemkönyvem szerint Budát 1541-ben foglalták el a csellel a törökök (ezt még Gárdonyi Géza is leírta az Egri csillagokban), és nem hallottam róla, hogy Buda városán már '26-ban végigmentek volna, és csak a budai vár elfoglalása történt '41-ben.
Nem voltam ott, nem tudom, hogyan és mi történt, és az oszmán birodalom történelme, hódításai, kultúrája meg nem érdekel annyira, hogy belevessem magam. Én ezekbõl nem csinálok gondot magamnak.
Nézem ezt a gazdag kiállítású, szórakoztató szappanoperát, amelytõl a magyánvéleményem az, hogy közepes, se nem túl jó, se nem túl rossz. És nem felejtem el azt a mondatot, amivel minden rész kezdõdik: történelmi IHLETÉSÛ sorozat, vagyis az alkotók elõre közlik, hogy nem is törekedtek a történelmi hûségre.

És legvégül: maradjunk a sorozatnál, arról beszélgessünk és ne az egyes fórumozók személyérõl - nevezetesen most pont rólam. Ezt én nem szeretem, és szerintem a moderátorok sem tûrik a személyeskedéseket.
offtopic
Petrapetrus 2013 nov. 07. - 07:36:46
(1504/3431)
egy elég sablonos és viszonylag RÖVID életrajzzal

Elnézést, kihagytam egy szót. :)
offtopic
Petrapetrus 2013 nov. 07. - 07:36:00
(1503/3431)
Ez meg a másik. ;)
offtopic
Petrapetrus 2013 nov. 07. - 07:34:56 Előzmény rizsa34
(1502/3431)
Kellett a sorozatba "szórakoztató elem", amitõl kajálja majd a nép. Ha csak egy sima történelmi sorozat lenne, sokkal kevesebben néznék valószínûleg. Kellett bele némi forgatókönyvírói furfang, ami nézõcsalogató.
A valóság szerintem sem így volt, de én ezen nem problémázom. Az igazságnak, tényeknek utánaolvasok, a sorozatot meg nézem, mert kikapcsol és nagyon szépen megcsinálták. :)