Téma: Szulejmán

csabaga 2013 ápr. 05. - 16:49:56 Előzmény Hajreddin Barbarossza
(631/3431)
A családirtással megelõzték a belháborúkat,trónviszályokat,vagyis sokáig "praktikus" intézkedés volt.
Késõbb,mikor már a janicsárok döntöttek a szultánról,már nem sokat ért ez a törvény.
Ani77 2013 ápr. 05. - 11:08:14
(630/3431)
Ja és a másik, hogy valakinek nem szimpatikus ez a figura, vagy amaz... Ez a sorozat, ahogy én érzékeltem, történelmi személyeket, mint embereket próbál bemutatni. Olyanok voltak, amilyenek. Miért kell csak feketén vagy fehéren megítélni valakit, hogy ez jó, az meg rossz?
Ennek a csajnak pl. elég durván derékba tört az élete, mindenkije meghalt. Most a környezetén áll bosszút ezért, úgy kompenzálja a veszteségét, hogy most aztán mindenbõl meg akarja kaparintani a legjobbat, magának és a gyerekének, mindenen és mindenkin keresztülgázolva. Abban a részben, amit láttam, pont azt mondta a csaj: meghalt az elõzõ ember, már csak ez az új van. Ha megölték volna abban a részben, most mindenki sajnálná szegényt, pedig akkor is ugyanez az ember volt.
Ani77 2013 ápr. 05. - 11:01:51
(629/3431)
Ja, ezen a "szép" szülésen én is röhögtem... XD
Vér, sebek, fájdalom, izzadtság, kínlódás, fõleg, ha a körülmények is rosszabbak... Szép szülés...
offtopic
Petrapetrus 2013 ápr. 05. - 10:58:32
(628/3431)
:)
Érdekes, egy másik témában nem olyan régen én is ezt fejtegettem... :D
Amúgy teljesen igazad van. Amerikai a módi, a tökéletes külsõ. Szerencsére az európai filmesek azért nem igazán érzik szükségét a tökéletes látványnak, õk pontosan tudják, hogy egy jó történettel és csúnyácska, átlagos, ugyanakkor kiváló színészekkel is lehet filmet csinálni. Sõt... :)
Ani77 2013 ápr. 05. - 10:57:00
(627/3431)
A színésznõrõl beszélünk, nem arról akit alakít... nagy különbség.
Senki sem szép, mikor épp kitör belõle az állat. :D
Egyébként, ha tényleg csúnyának látod ilyenkor, az azt jelenti, hogy jó színésznõ, nem?
Petrapetrus 2013 ápr. 05. - 10:56:45
(626/3431)
"Még szülni sem tudott szépen"
--> ugyan én még nem szültem, de azért megértem, ha valakinek pont egy ilyen esetben alacsonyabb a fájdalomküszöbe. Hürrem nyilván nem csak a fájdalom miatt ordított, hanem volt benne egyfajta stressz és idegesség Gülnihal és Szulejmán miatt is, amit így hozott felszínre. (a szeretett férfi nincs ott, amikor szüksége lenne rá, Gülnihal szintén felszívódott...)

"mit csinálna, ha megtudná, hogy ki volt a Szultánnál, amikor õ szült, akkor úgy szemléltette, hogy a lányt egybõl majd megfojtotta"
--> szerintem azért összeállt benne a kép: Gülni sehol nem volt, pont akkor, stb... :)

"Örülök, ha ti akkor is szépnek látjátok."
--> én azt mondtam, hogy vannak szép PILLANATAI, egyébként viszont ÁTLAGOS lány. :)
Ani77 2013 ápr. 05. - 10:53:45
(625/3431)
Az a baj, hogy a média nagyon eltorzítja az emberek egészséges testképét.
Még a legszebbet is retusálják a fotókon, nem csoda, hogy ennyi a külseje miatt frusztrált, étkezési zavaros ember a világon. Mellesleg megnézném azokat, akik kritizálják ezeket a színészeket, ÕK hogy nézhetnek ki. ;)
offtopic
Petrapetrus 2013 ápr. 05. - 10:52:57
(624/3431)
Nem beszélnétek meg mindezt inkább privát üzenet formájában..? :)
Petrapetrus 2013 ápr. 05. - 10:44:41 Előzmény Hajreddin Barbarossza
(623/3431)
Bizony. Bár Szulejmánnak lett volna lehetõsége a törvényt módosítani, de nagy volt a ragaszkodás a törvényekhez, hagyományokhoz, melyeket a nagy elõdök vezettek be... :)
offtopic
Petrapetrus 2013 ápr. 05. - 10:41:56
(622/3431)
Ez az, amit én sem nagyon értek. :) Én is jobban szeretem a természetest látni, mint a sok mûnõt és mûpasit, akikkel manapság tele van minden. :)
Ami Meryem Uzerlit illeti, szerintem sem kövér és ronda. Vannak szép pillanatai, de leginkább egy teljesen átlagos nõszemély (és ezt nem sértésnek szánom).

Fogsorról jut eszembe: a sokak által szeretett és imádott Sissi fogsora remek példa: rothadtak a fogai és csúnya feketék voltak. Ezért is ábrázolják zárt szájjal mindig. :) És ezt Schönbrunnban mondták, szóval nekik elhiszem. :)