Téma: Szulejmán

Texas Bill 2013 ápr. 03. - 17:11:44
(591/3431)
120 körül, ez a magyar számrendszerben 240 körülit jelent.
9/10
szevia 2013 ápr. 03. - 16:35:03 9/10
(590/3431)
Hány részes ez a sorozta? tudja valaki?
offtopic
Petrapetrus 2013 ápr. 03. - 07:49:07
(589/3431)
Kritizálni szabad és jogod van. Teljesen igazad van!
Viszont ha már megteszed, akkor ne intézd el 2 rövid tõmondattal, vedd a fáradtságot, hogy rittyentesz egy összeszedett, felépített, sokatmondó kritikát. Mert amit írtál, az valóban inkább a "felesleges" (= inkább le se írtad volna) kategória. Lehet valamit nem szeretni, de akkor tessék kifejteni rendesen a miértjét. :)
offtopic
Petrapetrus 2013 ápr. 03. - 07:45:35
(588/3431)
Neki nem tetszik, szíve joga. Nincs is baj ezzel és azzal sem, ha negatív kritikával illet valamit, hiszen joga van hozzá, azért van itt a fórum. Más kérdés, hogy ha már kommenttel, akkor rendesen fejtse is ki és fogalmazza meg rendesen a problémáját. Viszont tény, hogy ez olyan "gyorsan írok valamit és letudom kritika", amit én sem értékelek nagyra... :)
offtopic
Petrapetrus 2013 ápr. 03. - 07:43:19 Előzmény Tamylla
(587/3431)
Így van! De szerintem Hürrem jellemében eddig is jelen volt ez a küzdés és kitartás. Szerintem is tök logikus, hogy úgy viselkedik az elsõ évadban, ahogy. Ha anno én lettem volna a helyében, lehetõségeimhez mérten én is nyilván hasonlóan próbáltam volna életben maradni és boldogulni. Más kérdés, hogy én nem tartom magam ennyire karakánnak és szívósnak, úgyhogy lehet, hogy engem már jóval elõbb kicsináltak volna... :)
Petrapetrus 2013 ápr. 03. - 07:41:11 Előzmény lady 83
(586/3431)
Igaz is, meg nem is. Renitensek mindig is voltak és lesznek is. És nyilván bizonyos (ritka) esetekben még feszíthetõ a húr, aztán megunják... :)
Petrapetrus 2013 ápr. 03. - 07:39:41
(585/3431)
"és az sem szimpatikus, hogy a valóságban is összejött a filmbeli szerelmével, de nyíltan nem vállalja fel a kapcsolatukat..."

Ez megint egy bulvárpletyi. Igaz, ennek nem jártam utána, igaz-e, de ezt sem kajálnám be maradéktalanul... :)

-----------------------------------
Ami Ibrahimot illeti, azzal egyetértek. Árulónak nevezném én is. Bár hozzá kell tenni, hogy az ember valahol mindig ember marad, akinek vannak saját érzései és preferenciái. Mint magánember, egyetért Mahidevránnal, nem szimpatikus neki Hürrem. És az is logikus, hogy vagy õ, vagy a csaj, (fõbizalmasi poszt) de azt még mindig nem értem, hogy mitõl utálták meg egymást ennyire. Már hogy Hürrem és Ibrahim. Annyira sok közük nem volt egymáshoz. Én arra tudok gondolni, hogy Ibrahim félti a posztját és sértõnek hathat, ha egy nõvel osztja meg az uralkodó a féltett dolgait és nem vele. Nem tudom... :)

-----------------------------------
"megöleti Hürremmel közös fián kívül az összes többi gyermekét"
Én ezt máshogy tudom... :)
offtopic
Petrapetrus 2013 ápr. 03. - 07:33:26
(584/3431)
? Nõbõl vagyok és az erõsebbik nemet részesítem elõnyben, bocsánat... Sajnálom, ha csalódást okoztam... XD
Pink Pearl 2013 ápr. 03. - 00:02:20
(583/3431)
Már egyszer leírtam Adrien111-nek Spoilerban.....de akkor leírom mégegyszer....tessék...

******SPOILER*******
Hürrem nagyon dühös lesz és össze-vissza fogja ütni-verni Maria-t. Sõt! Kis hijján meg is fojtja...
Késõbb úgy néz ki mintha beletörõdne....de egy nagyon gonosz dolgot tesz...
Ott maradt Hürrem szobájában az a szõrme gallér amit Maria kapott a Szultántól az "elhált éjszaka" után....amit Maria büszkén viselt is a nyakában amíg ment vissza a lakosztályába.....de Hürrem letépte a nyakáról....
Szóval mikor Hürrem majdnem agyonveri Maria-t....Hürrem egyik szolgálólánya rohan segítséget kérni a hárem vezetõ agától és Nigar Kalfatól....be is jönnek és szétválasztják õket....
Késõbb Hürrem, utána küldi Nigar Kalfával az ottmaradt szõrmét, hogy adja oda Maria-nak.
Maria nagyon örül neki és úgy fekszik le, hogy a prémet a nyakába teszi....
Nemsokára felébred...és nagyon rosszul érzi magát....belenéz a tükörbe és vérzik az arca...csupa seb...
Azonnal hivatják azt a nõt aki bába is (egyúttal õ látja el az "orvosi" teendõket is)és az a nõ megvizsgálja a prémet és megállapítja,hogy a prém meg van mérgezve.....
Azt nem tudom Maria meg fog-e gyógyulni...ahol abbahagytam ott egyelõre ápolják és az arca be van fáslizva...

Ja és volt egy olyan jelenet amikor Hürrem egy pillanatra mintha megbánta volna (napersze a török szöveget nem értem)....de bement Maria szobájába és közben mutatták Hürrem gondolatait....amikor visszagondolt a kezdetekre....amikor a hajón együtt volt Maria-val és,hogy Maria milyen kedves volt és,hogy törõdött vele....

*****SPOILER VÉGE*******
Pink Pearl 2013 ápr. 02. - 22:50:38
(582/3431)
Acbar Sah!

Ez nem Spoiler volt amit az elõzõ üzidbe bemásoltál, hanem egy írás egy weboldalról....ÉN IS OLVASTAM EZT!

Megmondom azt is , hogy HOL van....ha más is látni akarja az eredetit.....

Íme itt van:
http://nokorszak.hu/kultur/i-szulejman-anyja-megtehette-hurremmel-az-agyassal

Totál nem értetted meg a LÉNYEGÉT annak ami számomra hihetetlen ebben a kérdésben (egyébként más is írta nem csak én).....

Én csak leírtam az én SZEMÉLYES véleményemet/gondolataimat.....
NEKEM ez nem tûnik hihetõnek (akármit is írt abban a cikkben a cikk írója), hogy ilyet meg mert volna tenni valaki, hogy a Szultán tudta és beleegyezése nélkül "eladja" a KEDVENC ágyasát (még ha az anyja is az illetõ)....
Pláne egy ilyen kegyetlen Szultán esetében mint Szulejmán.....aki sokkal pitibb dolgokért is kivégeztetett másokat....
Na persze az anyját nyilván nem ölette volna meg...(ezt én nem is gondoltam).....de nekem ez a kép sehogy nem áll össze ÍGY......

Tegyük fel, hogy Hürrem nem lett volna terhes....akkor nem tudott volna mit tenni...és a Szultánnõ parancsa miatt hozzáadták volna ahhoz a másik pasihoz....! Jó!
De amikor a Szultán hazatér.....nyilván kereste volna Hürremet és az nyilván elmondta volna, hogy ERÕSZAKKAL kényszerítette a Szultánnõ.....
Egyszerûen NEM TUDOM ELHINNI, hogy Szulejmán erre csak "legyintett volna".....
Szulejmán nagyon de nagyon dühös lett Mahidevran-ra is már akkor is amikor megverte....még örülhetett Mahidevran, hogy nem végeztette ki (ezt maga Szulejmán mondta).....
Nem hinném, hogy az anyját megölette volna de.....

******SPOILER*****
miután valaki képes a saját gyerekeit is megöletni (márpedig Szulejmán megtette)......ki tudja?!
Még azon SEM csodálkoznék.....
*****SPOILER VÉGE*****