Téma: Szulejmán

10/10
Arjan 2013 márc. 29. - 17:58:18 10/10
(551/3431)
Kiváncsi vagyok rá, hogy mi lesz most hogy a barátné és is ágyas lett... Nekem a szultán anyja egyáltalán nem szimpi, emlékeztet saját anyósomra, az is ilyen meseterkélt kétszínû nõ és mivel én is más nemzetiségû vagyok, így tényleg nem én vagyok a legkedvesebb személy a fia mellé. Megértem, hogy Hürrem is bevadul néha, ilyen hezetben ki ne tenné ezt. Idegen ország, más szokások, más elvárások. Még épeszû is megbolondulna. Viszont az biztos vitte magával a saját temperamentumát és ez is szokatlan volt törököknél, ezért is tudott ott jobban érvényesülni.
_mason_ 2013 márc. 29. - 16:39:25 Előzmény Zsul
(550/3431)
a Lajos királyos résszel kapcsolatban a számból vetted ki szót :)
_mason_ 2013 márc. 29. - 16:34:39
(549/3431)
Összesen 76.
Petrapetrus 2013 márc. 29. - 14:12:37
(548/3431)
Júj, én "megemlegettem" kicsit szerdán az RTL klub munkatársait... Mindig a legjobb résznél zárják le... :D Még el tudtam volna nézni egész éjjel... Nem értem, mitõl szerettem bele ennyire ebbe a sorozatba, de végig leköt, minden egyes másodperce. :)
Hát Gülnihal SPOILER nem teszi zsebre, amit emiatt kapni fog Hürremtõl XD SPOILER VÉGE.
Zsul 2013 márc. 29. - 06:02:00
(547/3431)
Néha-néha belenézek a sorozatba, érdekes hangulata van, de nem hiszem, hogy rászoknék. Mindenesetre üde színfoltja a sorozatok világának az fix. A magyar királyt kicsit "perverz"-nek állítja be. Persze egy kicsit rádob a magyar szinkron is, nem tudom mennyire direkt.:) Ehhez fûzõdik egyik kedvenc jelenetem: Kardozik a magyar király valamelyik segédjével, amolyan gyakorlásból, amikor jön a hírnõk, hogy:
- Uram jönnek az Oszmánok!
Mire a király:
- Had jöjjenek! Hehe!
És kardozik tovább... persze mindezt kicsit perverz hangsúllyal... hát én halálra röhögtem magam ezen.
Egyébként ami a magyarokat illeti - hogy mi motiválta õket akkoriban is - inkább Hunyadi Jánost idézném ide (Csak NE a mai korból induljatok ki, amikor ízlelgetitek a szavakat) :
„Királyt kívánjunk, aki fényt áraszt a sötétségben és orvosolja bajainkat”

Üdv Mindenkinek és jó sorozatnézést!
_mason_ 2013 márc. 28. - 19:44:58
(546/3431)
Rhodosz ostroma röviden:
A Rhodosz környékbeli szigeteket hamar elfoglalta a török, majd a partraszállást tervezgette.a rodosziak meg-megtámadták a törökök utánpótlásszállítóit, de nyílt összecsapást nem vállaltak.Július 28-án Szulejmán érkezésekor támadás indult a vár ellen.a védõk azonban szívósan ellenálltak.az ostrom egészen a téli idõszakig elhúzódótt, de a rodosziak balszerencséjére a mediterrán térségben nem köszöntött be a hideg, így a török sereg maradt.Decemberre a védõk kifogytak a készletekbõl. Tárgyalások kezdõdtek és ezután nem sokkal Rhodosz megadta magát.

Reméljük ehhez a csatához jobban fogja magát tartani a sorozat,mint a magyar hadjárathoz :)
10/10
csikosi 2013 márc. 28. - 11:22:14 10/10 Előzmény Petrapetrus
(545/3431)
Én ötrõl hallottam csak.
Bruder_N 2013 márc. 27. - 23:29:56
(544/3431)
borzalmasan irritáló, vagy a színésznõ játssza túl, nem tudom. A leírtak alapján a késõbbiekben jól kikupálódik, és mint feleség elsõ számú tanácsadója lesz a szultánnak, aki mindent megtárgyal vele. És hát valljuk be ügyesen kavarta a lapokat. :)
Acbar sah 2013 márc. 27. - 23:19:06
(543/3431)
nem

nem volt mûvelt nõ,bár pap lánya volt akkoriban( is) az volt az értelmiségi.
de 14 évesen rabolták el,alig nõtt ki a gyerekkorból.

ugyanakkor rendelkezett egy olyan tulajdonsággal,amít nagyon szer
etünk a nõknél s amivel addig a szultán nem találkozott!
az empátia.

nyugalmat és békét biztosított a szultánnak,a háboruk és az uralkodás gondjai között.
a leveleibõl egy intelligens,okos nõ arcképe rajzolódik ki,aki 37 évig befolyásolta egy nagy birodalom sorsát,s harmadik fia révén õ ,,adta,, a következõ uralkodót is.
nem sok nõ mondhatja el magától hogy egy nagy birodalom legnagyobb uralkodója mellett temetik el,ahová rabszolgaként érkezett.
Bruder_N 2013 márc. 27. - 22:26:47 Előzmény Petrapetrus
(542/3431)
Köszi. A magyar pl. nem is említi sem a szultán édesanyját, sem Hatice-t... Hatice hal meg? Az egyetlen normális, kedves és bájos az összes hisztis p×××a közül...