Téma: Szulejmán

Amathea 2013 jan. 23. - 19:23:44
(131/3431)
Nem akarom védeni Szulejmánt, de nem õ volt szörnyeteg, hanem így mûködött a török öröklési rend. Aki trónra lépett, az megölette a fiútestvéreit, hogy megelõzze a trónviszályokat. A háremek intrikus légkörében nyilvánvaló, hogy mindegyik megpróbálta megelõzni a rá leselkedõ veszélyt, és elõbb nyírni ki a többieket. Ennek esett áldozatául Musztafa is. Alexandra Lisovskának (Roxolánának, Hürremnek) 5 fia született, kettõ érte meg a felnõtt kort, és õk már az anyjuk halála után fordultak egymás ellen. A tehetséges, és az apjára nagyon Bajazid azonban vereséget szenvedett apjától és testvérétõl, Szelimtõl. A perzsa sahhoz menekült a négy fiával, ám az apja egy rakás pénzt küldetett a sahnak, aki megfojtatta a gyerekeivel együtt. Így Szulajmán halála után a hatalom az anyjára hasonlító, a mulatságokat kedvelõ Szelim kezébe került, aki jobban szeretett a háremében szórakozni, mint hadjáratokat vezetni. Ha lehet ilyet mondani, számunkra kész szerencse, hogy nem a tehetségesebb gyõzött, ekkor kezdõdött ugyanis az Oszmán birodalom lassú hanyatlása (különben talán még ma is itt lennének :-)
taichi44 2013 jan. 23. - 16:15:58
(130/3431)
sehol sem szeretik rossz szinben feltuntetni az uralkodokat vagy a nemzeti hosoket,legyunk komolyak,ez nem torok ugy, ugyanugy a szerbek vagy a romanok stb. sem ismerik be uralkodoik rossz tulajdonsagait es ugyanugy mi magyarok sem,lasd a hortyrol szolo dicsereteket stb.,vagy nem lattatok a makedon sandorrol szolo filmet ahol tisztan kimondtak hogy a nagy hodito meleg volt,mikor megjelent a film a gorogok majd fraszt kaptak,ez van ,a nepeket igy is lehet manipulalni,a legtobb embernek nincsen alapveto tortenelmi ismerete tehat nem nehez elhitetni veluk akarmit plusz kihasznaljak maximalisan a hazafias erzelmeket,es majd isteni szinben tuntetik fel ezeket az uralkodokat,ez van es ez igy is lesz mindig,egy a sok manipulacio kozul
bodzás 2013 jan. 23. - 13:53:36
(129/3431)
Bocsesz, közben rájöttem.
bodzás 2013 jan. 23. - 13:52:31
(128/3431)
Elsõ vagy második Szulejmánról szól a film?
offtopic
orgyen 2013 jan. 22. - 17:06:22 Előzmény Malarki
(127/3431)
Belgrád mindíg is délszláv város(vár) volt. A határfolyónak számító Száva déli, jobb partján terült el. A magyar oldalon Zimony városa volt.
Csak a szerb fejedelemség összeomlása idején került kölcsönbérlet formájában magyar birtokba. 96 évig volt csak magyar végvár, 1427-1521 között. Ekkor fordították magyarra Belgrád nevét Fehérvár-ra, de mivel volt már néhány Fehérvár elnevezésû városunk, megkülönböztetésül Nándorfehérvár nevet kapta.
Mindenütt Belgrád néven ismerik, a 96 éves magyar megszállástól eltekintve mindíg is fontos tartományi székhely ill. fõváros volt. Tehát ITT nyugodtan fogadhatta egy oszmán uralkodó más ország követeit, ha éppen ide szólította valamelyik hadjárata.
fredi60 2013 jan. 22. - 11:42:31 Előzmény aluar
(126/3431)
"Tudjuk, Szulejmán gyászos szerepet játszott a magyar történelemben: õ verte szét a magyar királyság seregeit Mohácsnál, õ foglalta el Budát, tette hódoltsággá az ország egyharmadát. Errõl azonban alig esik szó a sorozatban. Recep Tayyip Erdogan török kormányfõ, aki nagy híve az oszmán birodalmi szellem reneszánszának, egy minapi beszédében ki is kelt a szappanopera ellen. Azt mondta, bepereli az alkotókat, mivel rossz színben tüntetik fel a nagy törvényhozót. „Mi csak azt tudjuk róla, hogy harminc évet töltött lóháton, és elfoglalta Magyarországot, kiverte a lovagokat Rodoszról. Olyasmirõl, amit a tévében látunk, nem hallottunk”.

A miniszterelnököt az bosszantotta fel, ahogy a film a háremben dúló intrikákat, szerelmeket, összeesküvéseket ábrázolja. Van benne szex és – Allah bocsássa meg! – alkoholfogyasztás. Ez pedig nem illik bele Erdogan ideológiájába. A török irodalmárok, újságírók tiltakoznak, aláírást gyûjtenek a beavatkozás miatt, de egyelõre még nem állították bíróság elé a filmkészítõket."
http://nol.hu/kult/20121207-hodit_a_torok_borgia
2/10
aluar 2013 jan. 20. - 17:30:58 2/10
(125/3431)
Szíved joga,hogy azt nézd,ami neked tetszik.
Azok a filmek,amikrõl írtam,teljesen más kategória,más fajsúly.
Tul.képp a Szulejmán az,ami kosztümös,történelmi filmként többet kéne hogy nyújtson azokhoz képest.
Én eddig egy limomádé történetet láttam két részben,és a harmadikat már nem fogom megnézni.
Amúgy tiszteletben tartom mások véleményét,így a tiédet is.
Mindenki nézze,akinek tetszik,csak ne azért,mert az RTL felfújta.
Egyébként valószínûleg a Szulejmán viszonylag nézhetõ film,ahhoz a színvonalhoz képest,amit a kereskedelni csatornák
általánosságban produkálnak.Csakhogy én nem nézem azokat sem,az utóbbi években azt a néhány filmsorozatot néztem
végig,amit felsoroltam.
2/10
napraforgó 2013 jan. 20. - 16:55:08 2/10
(124/3431)
Nem tudom. Azokat nem nézem egyáltalûán.
2/10
aluar 2013 jan. 20. - 16:48:06 2/10
(123/3431)
Nagyon gyenge ez a történet,a rendezés,minden,nekem egyáltalán nem keltette fel az érdeklõdésemet.
Már a második résznél eldõlt,hogy ez engem nem érdekel.Csak azért vagyok megdöbbenve,mert eddig minden egyes török sorozatot néztem,bármelyik adón ment,és imádom õket.Szóval én azokhoz viszonyítok és mondhatom,hogy mindegyik egy remekmû ehhez képest.
Kedvencem az Ezel,de a Szív útjai is egy varázslatos film volt,minden nap,alig vártam,hogy nézhessem.
De jó volt a Tiltott szerelem is,amit csak nagyjából követtem figyelemmel,mert nem igazán az én esetem,de alapból egy jó film volt.A Seherezádé sem volt rossz.
Szégyen,hogy pont ezt az ócska Szulejmán kapta azt a megtiszteltetést,hogy az egyetlen a török filmsorozatok közül,amit fõmûsoridõben adnak.
Biztos nem véletlen:így lesz valami nézettsége,mivel a legtöbb ember szinte csak este tud tévét nézni.
Ha ezt délután adnák,vagy ne adj isten,13 órakor-mint pl.a Szív útjai-t, ezt nem nézné a kutya sem.
Ennyit az RTL kiváló és rafinált mûsorpolitikájáról...Ami persze csak azért tud mûködni,mert a legtöbb ember azt nézi,és attól ájuldozik,amit jól beharangoznak neki és fõmûsoridõben adnak.
Én ezt nem eszem meg,és mindenkinek azt tanácsolom,hogy ha már nézi a Szulejmánt,akkor nem sajnálja az idõt arra,hogy utánanézzen a többi török filmsorozatnak,hátha kiderül,hogy azokat érdemes nézni,ezt meg nem...
Mindegyik fenn van valamilyen filmes oldalon,nem nehéz õket megtalálni.
Én most a Végsõ akaratot nézem-egy szuper jó kis film-amit az RTL II termászetesen délután vetít,nehogy isten õrizz,ütközzön Szulejmánnal.
2/10
napraforgó 2013 jan. 20. - 07:11:18 2/10
(122/3431)
Ugye ez a 80 valahány részes sorozat nem arról fog szólni, hogy ma épp melyik háremhölggyel fekszik le a szultán? A háremhölgyek civakodása sem túlságosan érdekel. És az ortodox pap 15 éves szûz leányát sem ilyen élveteg nagydarab vörös tramplinak képzeltem el.
Még egy-két részt megnézek próbaképpen, de ha nem változik, hát elfelejtem ezt a sorozatot is.
adamnagysweetmovie 2013 jan. 18. - 14:38:14
(121/3431)
Természetesen. Ruhaszárító kötélrõl szóltak. Zúzmara.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2013 jan. 18. - 13:25:26
(120/3431)
Ha Galíciából nem érkezik annak idején bevándorlók formájában segítség, ma már nem is létezne Magyarország, csak a bõ gatya. Szerencsés nemzet vagyunk.
adamnagysweetmovie 2013 jan. 18. - 12:50:21
(119/3431)
Egy kis identitásépítés:

http://www.youtube.com/watch?v=Z4kXaV4hvik
offtopic
fredi60 2013 jan. 18. - 12:40:59
(118/3431)
fredi60 2013 jan. 18. - 11:33:24
(117/3431)
Szulejmán - mint a történelem 23 nagy törvényhozójának egyike - márvány dombormûve az Egyesült Államok képviselõházában, a Capitoliumban.
fredi60 2013 jan. 18. - 11:25:24
(116/3431)
Ha érdekel valakit a szultán életmûve, inkább az angol nyelvû wiki-t ajánlom a magyar helyett (ami szinte kizárólag a magyar történelem oldaláról közelíti meg):
http://en.wikipedia.org/wiki/Suleiman_the_Magnificent
Petrapetrus 2013 jan. 18. - 08:15:36
(115/3431)
Nem csak a magyaroknál volt Nándorfehérvár Nándorfehérvár? Mintha egyszer olvastam volna valahol, hogy csak mi hívtuk így, mások meg nem... ???

Egyébként a sorozat célja elsõsorban a szórakoztatás, szóval sokkal kevesebb szerelmet ne várj benne. Az megy a többi (harcok, hadjáratok, csaták, egyebek) rovására. Ennek én sem örülök, de lehet, hogy bele-belenézek majd ebbe a sorozatba, mert amúgy alapjáraton sosem vonzott a török kultúra, de azért érdekes, hogyan látják õk saját magukat...

Mellesleg nem kell felháborodni az ábrázolásokon. Mi is ki szoktuk "figurázni" az ellenségeinket. Minden népnek "teljesen természetes módon" a sajátjai az elõbbre valók, így ezen abszolút nem akadok fent. Az lenne a fura, ha nem így lenne. Mellesleg mi magyarok se panaszkodhatunk gerinctelenségbõl, genyóságból a történelem során, szóval szerintem csak fogjuk be a bagólesõnket. Ott van mindjárt például igazságos Matyi, aki ha valaki kicsit is jártas a történelemben, pontosan tudja, hogy micsoda szemét dolgokat mûvelt... És még lehetne sorolni sok magyar híres történelmi személyiséget. Én attól vagyok rosszul, hogy a magyar történelem alakjait mindenek fölé emeljük gondolkodás nélkül... Természetesen mindenkinek voltak jó, kevésbé jó és rossz húzásai, de hogy abszolút kikiáltsunk valakit pozitívnak vagy negatívnak, hát az nagy butaság.

Nyilván Szulejmán is kegyetlen volt és sok dologban nem túl szimpatikus, de neki is voltak pozitív tulajdonságai. Amiket meg nyilván a törökök még pluszban fel is nagyítanak. Mint ahogy mi is felnagyítanánk gyanúsan, ha egy saját nagy történelmi alak lenne a fõhõsünk. És ez egy szórakoztató (és nem dokumentarista) sorozat esetében nem számít fõben járó bûnnek. Akit a valódi, hiteles tények érdekelnek, az olvasson sok könyvet és inkább az ismeretterjesztõ csatornák adásait kövesse figyelemmel.
manibani 2013 jan. 17. - 22:56:02
(114/3431)
mármint hetente 4 óra
manibani 2013 jan. 17. - 22:55:18
(113/3431)
ha 80 részes, egy rész 2 óra kb, a RTL klub 1 órásra röviditette, illetve felezett egy részt, hetente egy fél rész, ha kiszámolom, ez a film 3 évig fog tartani? ezt komolyan gondolták???? más oszágban ezt a filmet egy héten kétszer tûzték mûsorra és összesen 4 órás.
Malarki 2013 jan. 17. - 22:04:06
(112/3431)
Érdekes sorozat ez, bár nekem kicsit sok benne a szerelmi szál, remélem késõbb ez visszább lesz fogva, mert engem nem nagyon érdekel még egy török love story. Kíváncsi leszek hogy minket hogy ábrázolnak majd benne. Valami egyszerû, leigázandó népnek, vagy egy európai nagyhatalomnak, a birodalom egyik legnagyobb ellenfelének. Mivel Sulejman a fél életét ellenünk hadakozva töltötte el, gondolom jó párszor szerepelünk majd benne. Mondjuk érdekes volt, hogy a 2. vagy 3. részben mondták, hogy Lajos király Belgrádban fogadt a török követet. Na most azt se értem, hogy miért hívják az akkor még magyar Nándorfehérvárt Belgrádnak, meg azt se, hogy miért fogadná a király egy másik ország követét egy végvárban? Hát ha a történelmi hûség továbbra is ilyen lesz, akkor az elég lehangoló lenne.
adamnagysweetmovie 2013 jan. 17. - 18:33:25
(111/3431)
Én csak reagáltam a vérturulozásra...
offtopic
vénasszonyok -nyara 2013 jan. 17. - 17:38:44
(110/3431)
Ugye fidesz közeli? Íme, hogy jutunk el Szulejmántól a zorbánozásig.
vénasszonyok -nyara 2013 jan. 17. - 17:37:23
(109/3431)
Ott székelt ahová õ is gyalog jár.
9/10
ViKiwi 2013 jan. 17. - 17:33:09 9/10
(108/3431)
Nekem tetszik.Elösször a reklámja alapján nem jött be,de azért múlt héten mégis megnéztem az elsõ részt,és bejött.Jó,lehet,hogy sokan azt gondolják,hogy a magyaroknak miért kell olyan sorozatot leadni,amiben ponthogy a magyarokat "verik le",de nekem tetszik :)
sage 2013 jan. 17. - 16:21:07
(107/3431)
Ha 80 részes,akkor így hogy heti egy rész, meddig tart 2014 ig? pff Szánalom! És most olvastam nézettség 29% Na ja mert késõ este van + tele bax---ák reklámokkal. Csak nehogy ez is lekerüljön a mûsorról,mert szerintem ez lesz a vége. ÁMEN! :)
adamnagysweetmovie 2013 jan. 17. - 14:00:04
(106/3431)
Úgy látom, páran itt szívesen vennék, ha lejáratókampány indulna Szulejmán, mint a magyar identitás aláásója ellen az óriásplakát-cégbirodalom hírdetõfelületein:)
lady 83 2013 jan. 17. - 12:07:49
(105/3431)
Nekem tetszik.Nem untat,kifejezetten leköt.
vénasszonyok -nyara 2013 jan. 17. - 10:29:14
(104/3431)
Valóban egy teljesen más kultúra. Igazán talán abban különbözik a korabeli európaitól, hogy az uralkodót valóságos istenként tisztelték és gyakorlatilag senki nem érezhette magát biztonságban a környezetében. Hiszen még a saját anyját is megfenyegette.
Abban nem látok nagy gyakorlati különbséget, hogy egy ilyen nagyúrnak ágyasai voltak, hiszen ágyas volt pl. madame Pompadour is. Talán annyi, hogy a moszlimoknál a vallás sem tiltotta ezt. Bár Európában a pápának is voltak ágyasai (pl. VI. Sándor, a Borgia pápa).

Lehet, hogy a fõszereplõt alakító színész egy kicsit túl idõs, de szerintem kitûnõ karakter szultánnak. Meg aztán, ahogy valaki már említette elõttem, egy hosszú idõn átívelõ történetben valahogy az idõs kort is el kell majd játszania.
Egyébként nálunk is sok szultán van: a Zoltán a szultánból ered.
Petrapetrus 2013 jan. 17. - 10:11:28
(103/3431)
Az elsõ részt nem láttam, de a tegnapira odakapcsoltam kíváncsiságból.
Hát... Még nem igazán tudom hová tenni... Arra számítottam - annak ellenére, hogy tudom, hogy e sorozat fõ célja a szórakoztatás - hogy valamivel több úgymond történelmi jelenet lesz benne. Mondjuk amik voltak, azok egész jók voltak, de még elfért volna benne 2x ennyi. A szerelmi szál pedig nem túl szokványos, de érdekes. Kétes érzelmeket vált ki. Egyrészt az ember nagyon sajnálja a jelenlegi asszonyt, együtt érez vele és megvan a véleménye errõl a rendszerrõl/kultúráról, másrészt meg ott van a szeretõ, aki meg bár kicsit idegesítõ néhol, valahol mégis egy egészen szimpatikus karakter. Vagy csak a többi szereplõvel való relációi teszik azzá (majdnem mindenki utálja). Amikor a szultánnal közös jeleneteiket mutatják, akkor valahol el lehet érzékenyülni és bele lehet képzelni magunkat abba a helyzetbe, amikor egy párkapcsolat még nagyon az elején tart és sok jóízû beszélgetés, nevetés van, valamint ott lappang az újdonság varázsa. Aztán megint mutatják a síró asszonyt és az ember kezdi magát rosszul érezni, hogy az elõbbi jeleneten mosolygott és elérzékenyült tán... Ezeket nyilván a kulturális különbségek okozzák, amik miatt szintén nagyon érdekes ez a sorozat. Nem is feltétlenül kell nekünk senkivel azonosulni, mert alapesetben nem is nagyon tudnánk. Nálunk más szokások vannak, emiatt nem is próbálom megérteni ezeket a kapcsolatokat, csak igyekszem elfogadni.
Sok kritika érte a szereplõk külsejét. Szerintem nem vészes. A lány kitûnik a többiek közül, más, mint a többiek. Én így értelmezem. A szultán pedig... Engem nem zavar, hogy 40 éves a színész. Nyilván a késõbbiekre is ki fog terjedni a sztori, ahol már idõsebb lesz, másrészt meg nem tartom elképzelhetetlennek, hogy valaki idõsebbnek nézzen ki a koránál, pláne arcszõrzettel és korán kopaszodva... Mindenesetre nekem sokkal jobban tetszik ez az érett pasi, mintha betettek volna valami kis nyikhajt helyette... Sokkal inkább tiszteletet és alázatot parancsoló megjelenése van így.
moni06 2013 jan. 17. - 08:12:55
(102/3431)
Egyet kell értenem...ez a film, valahogy olyan, mint egy rosszul nyújtott rétestészta. Ami lehetne jó is, de a "szakácsnõ" vhol nagyon elrontotta...Alig történik vmi, de az sem fontos.
Marcipáncica_ 2013 jan. 16. - 23:42:02
(101/3431)
No, hát ha ezt a fõszereplõ hölgyikét pozitiv, szerethetõ karakternek akarták beállítani akkor gratulálok: jellemábrázolás egyes... Szulejmán meg 26 éves férfi?? :D LOL. Így két rész alapján ez a sorozat nem képviseli számomra azt a színvonalat amit egy hasonlótól elvárnék. Azt hiszem a továbbiakban hanyagolom. 10/4
csanaklára 2013 jan. 16. - 23:19:48
(100/3431)
A stílusod lenyügözõ! Egyébként meg eltelt fél évszázad.Más , hódítókról / pl. Nagy Sándor stb./ is ilyen fenkölt gondolataid születnek.
manibani 2013 jan. 16. - 23:05:32
(99/3431)
Rettenetes, hogy az rtl klub minen filmet ketté vág!!!ennyire nincs mivel kitölteni a mûsoridõt?muszáj nyúzni húzni minden filmet a végtelenségig? valahonnan le lehe tölteni a szulejmánt? mert akkor nem nézném az rtl klubon, a máricsujt is agyon untam.
10/10
Anikó98 2013 jan. 16. - 22:29:11 10/10
(98/3431)
Te ez egy film...Nem kell rögtön a történelemmel jönni.. Szórakoztatásra van..Tudod nem kell mindent komolyan venni:):)
10/10
Anikó98 2013 jan. 16. - 22:27:26 10/10
(97/3431)
Szerintem nagyon klassz kis sorozat:) Sosem nézek sorozatot,és ebbe is véletlenül néztem bele,de nagyon kellemes csalódás volt:)Alig várom a következõ részt..:) Amúgy akinek meg nem tetszik miért nem néz mást...? Ez az egy csatornája van?...
Doktor Kotász 2013 jan. 16. - 22:23:16
(96/3431)
Ez nálunk kurva nagy bukta lesz. Van egy lófejû paraszt, akit jóképû szultánként akarnak eladni. Van egy jegypénztáros kinézetû átlagos nõ, akit a Galaxis szépének akarnak bemutatni.

Ha valaki nem járt általános iskolába akkor számára szpojler következik.

Ez a lófejû paraszt volt az, aki úgy szétkúrta a hazánkat, hogy azóta sem tértünk magunkhoz. Egy regionális nagyhatalomból világcsicskása mindenki gyarmata lettünk.

Hogy lehet valaki akkora fasz az RTL-ben, hogy ez elkerülte a figyelmét?
capt.nemo 2013 jan. 16. - 21:45:25
(95/3431)
tudnék mit írni, de inkább hagyjuk. már megbántam hogy szóba hoztam.
adamnagysweetmovie 2013 jan. 16. - 21:38:16
(94/3431)
Nem látom be, egy török sorozat mennyiben veszélyeztetné a magyar identitást.
Legfeljebb, hogy a szappanopera (mert ahogy olvastam, sajnos az) még inkább elhülyít, ahogy a kertévé meg a közmédia is általában.
Na ez fenyegetõ, igen. De aki ezeket kajálja, annak úgyis mindegy...
capt.nemo 2013 jan. 16. - 21:29:31
(93/3431)
lényegében én is ezt mondom, veszett fejsze nyele, és annak is a legvége..
capt.nemo 2013 jan. 16. - 21:20:24 Előzmény adamnagysweetmovie
(92/3431)
jaja, hála a retek klub áldásos tevékenységének, az elcsökevényesedett magyar indentitástudat utolsó morzsái is kiölésre kerülnek ezzel a bóvli szulejmánsztárolással..
adamnagysweetmovie 2013 jan. 15. - 23:11:03 Előzmény Máriácska
(91/3431)
Sztem hasznos a történelmet a másik oldalról is megismerni.
Legalább megtudjuk, miért szereti úgy a török a madzsart:)
Hammy 2013 jan. 14. - 21:59:53
(90/3431)
Az RTL Klub is megfelezi az epizódokat! :( Úgy, ahogy a TV2 csinálta a Seherezádé és a Tiltott szeremnél.
A Szulejmán 2. része nem fér bele a 60 perce, meg a reklámok is ott vannak. Persze az elsõ részt végig tudták játszani, és csak 1 reklám volt a vége felé, amikor Alexandráék készülõdtek a tánchoz.
1/10
Fõnix_császárnõ 2013 jan. 13. - 10:43:59 1/10
(89/3431)
Kétlem.
8/10
Máriácska 2013 jan. 13. - 10:27:54 8/10
(88/3431)
Vajon a törökök megvették-e az Egri csillagok c. magyar filmet?
melanett 2013 jan. 12. - 18:39:55
(87/3431)
Bocs, azt akartam írni, hogy nem tudom.
melanett 2013 jan. 12. - 18:37:00 Előzmény suxel
(86/3431)
Tényleg, igazad van. Nem miért a Galambos Péter ugrott be a hangról, de végül is mindegy egyik sem igazán jó hozzá.
Szajci 2013 jan. 12. - 18:29:32
(85/3431)
sziasztok! nemrég bukkantam erre a filmre, amely 2 és fél órás ***moderalva***

eddig egy órát néztem meg belõle, de most este talán megnézem a maradék másfél órát is. Eddig tetszik a film, csak elfogult a törökök felé természetesen
suxel 2013 jan. 12. - 15:21:00
(84/3431)
Hadd javítsak: Széles Tamás lett a hangja, és meg kell jegyeznem, hogy fiatal szultán, fiatal hang, csak ez épp a színészen nem látszik, és a hang sem illik hozzá.
tita7702 2013 jan. 12. - 14:31:28 Előzmény Dalinka
(83/3431)
szia hol lehet még megnézni mert elég késõn van vége és ez az ami engem aggaszt mert az RTL moston nem iditja el a lejátszást.
melanett 2013 jan. 12. - 08:57:47
(82/3431)
Engem nagyon zavar, hogy Galambos Péter lett Halit hangja pedig általában szeretem a hangját. Megtarthatták volna Zöld Csabát szerintem az passzolt hozzá.
Mallow 2013 jan. 11. - 20:09:03
(81/3431)
A késõbbiekben am az Ezel Eysan-ját alakító Cansu Dere is feltûnik benne:)
anonymus95 2013 jan. 11. - 16:52:53
(80/3431)
Sziasztok!
Nekem nagyon tetszett a sorozat, de nem vagyok híve a tv-nek. Online szeretem nézni a sorozatokat, de nem találok sehol olyan rész ami feliratos lenne. Csak eredeti török nyelven. Sajnos nem tudok törökül, így nem bírom megnézni, de a hetente egy részt se bírom kivárni. Tudtok nekem linket másolni, ahol van magyar felirat a részekhez?
Nagyon megköszönném! :)
2/10
napraforgó 2013 jan. 10. - 12:54:34 2/10
(79/3431)
Az akkoriban már pont megfelelõ kor volt a házassághoz, szüléshez.

Kár, hogy a leányzó kicsit sem hasonlít a történelmi személyhez. Pl. ez vörös, az igazi pedig sötét hajú volt. Gondolom a férfiak szívesen nézik, az epizód felében csak táncikálnak a nõk.
Szajci 2013 jan. 10. - 12:44:29
(78/3431)
a csaj meg 15 éves volt.
9/10
HederaM 2013 jan. 10. - 12:31:24 9/10
(77/3431)
A téma nagyságához mérten kissé egyszerû az eddig látott elsõ rész. Ha nem várunk sokat akkor laza esti kikapcsolódásnak tökéletes. Az igazi Szulejmán képeit, szobrát látva minden eszembe jutott annó csak a szívtipró "nem:-D
vadimari 2013 jan. 10. - 12:07:58
(76/3431)
Az elejét nem látva azt hittem hogy brazil sorozat. Gagyi forgatókönyv (legalább ez volna élvezhetõ, ha már történelmileg enyhén szólva egyoldalú), rettenetes szinkron, ripacs színészek, korán vén fõszereplõ, stb. Igazi csemege a sorozatfüggõknek. Brrrr...
Enikõ2007 2013 jan. 10. - 09:49:40 Előzmény Fõnix_császárnõ
(75/3431)
Ezt nem tudtam. Köszi válaszod!
offtopic
dorombka 2013 jan. 10. - 09:10:02
(74/3431)
2/10
napraforgó 2013 jan. 10. - 09:02:52 2/10
(73/3431)
Hány részes ez a sorozat?

Ez a szultán állítólag 26 évesen került trónra. De ez a pasi vagy 20 évvel idõsebbnek néz ki. Legalább a kopasz foltját elfedhették volna... mert azt még megértem, hogy több évet ölel fel a sorozat.
Dalinka 2013 jan. 10. - 08:15:03 Előzmény xyxyx
(72/3431)
Jó kis sorozat, nekem tetszett, érdemes megnézni, de online is fent van a sorozatos oldalakon, tehát nem kell a csatornákhoz alkalmazkodni.
Dalinka 2013 jan. 10. - 08:11:19
(71/3431)
Nekem tetszett az 1 rész, és egyáltalán nem érzem vontatottnak, zajlanak az események.
Dalinka 2013 jan. 10. - 08:10:34
(70/3431)
Nem tudom ki látta tegnap a Fókuszt?,... ott ugyanis elmondták, hogy ezzel a sorozattal a szórakoztatás volt a cél, tehát a történelmi háttér, az események valódisága másodlagos. Próbáljátok így nézni.
vénasszonyok -nyara 2013 jan. 10. - 07:41:18
(69/3431)
Nem tudom mennyire reális a fõszereplõ rabszolganõ lelki fejlõdése. Addig érthetõ volt, hogy a minimális együttmûködést megtagadta a fogva tartóival, hiszen a szeme láttára megöltek a tatárok mindenkit, akit szeretett
és eladták rabszolgának. Erre a lelkiállapotra ott van valóságos példa nem egy palesztin nõ, aki öngyilkos merénylõ lesz, a testére erõsített bombával, miután mindenkijét megölték. Én elõször azt hittem, amikor az életét kockáztatva megszólította a szultánt, hogy elpanaszolja a vele történt vérlázító igazságtalanságokat és szörnyûségeket, a szultán igazságérzetére hagyatkozva. Bár nyilván egy moszlim akkoriban nem tekintett egy "hitetlent" egyenrangú embernek.
Az viszont elég furcsa, hogy ezek után boldogan készülõdik, hogy ágyba bújjon azzal, akinek a rabszolgája lett.
Amellett elég messze van ez a nõ a széptõl. A törökök gondolom buknak a fehér bõrû, vörös nõkre, de kereshettek volna egy valóban szépet a szerepre.
Szajci 2013 jan. 10. - 07:33:29
(68/3431)
http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%BCrrem_szult%C3%A1na tehát 15 éves volt a tegnapi részben
1/10
marxengelszleninsz 2013 jan. 09. - 23:05:19 1/10
(67/3431)
Újabb rétestészta..
Lehetett volna belõle egy kétórás nagyfilmet csinálni, annak talán lett volna értelme.
Mandy98 2013 jan. 09. - 22:58:45
(66/3431)
Nem rossz. Törökországban már a 3. évad megy.
1/10
Gaben26 2013 jan. 09. - 22:34:38 1/10
(65/3431)
ez egy rakás trágya történelmi vonulat ide vagy oda sikerült egy újabb szappanoperát összerakni..............
xyxyx 2013 jan. 09. - 20:28:06
(64/3431)
koszi, nemis bánom. majd lessz valami jobb.
xyxyx 2013 jan. 09. - 15:49:59
(63/3431)
az Ezelt nem néztuk, de ha jól láttam megint megy a reklám az RTL II esen és a multkor a férjem megjegyezte hogy az is jó film lehet. Csak sajnos rovid a nap ennyi sorozatra. Egymás ellen adnak mindent.
1/10
offtopic
Fõnix_császárnõ 2013 jan. 09. - 14:01:18 1/10
(62/3431)
Nem te rólad volt szó.
Ne vedd magadra.
niocle12 2013 jan. 09. - 13:47:50
(61/3431)
És akkor mi van ha szakmunkás.
niocle12 2013 jan. 09. - 13:46:50
(60/3431)
Nem kéne azt nézni hogy kinek milyen végzettsége van.
niocle12 2013 jan. 09. - 13:45:39
(59/3431)
Nem kell lenézni azokat, akik szeretik a sorozatokat.
bekukkancs 2013 jan. 09. - 12:52:38
(58/3431)
Egy újabb épületes alkotás a fotelban tévé elõtt nyáladzó idiótáknak :DD
1/10
offtopic
Fõnix_császárnõ 2013 jan. 09. - 12:32:52 1/10
(57/3431)
Csak szakmunkás :D:D:D:D:D:D:D:D
1/10
offtopic
Fõnix_császárnõ 2013 jan. 09. - 12:28:07 1/10
(56/3431)
Hát persze...

Az ilyen hülyék miatt kéne végzettséghez kötni a port felhasználóiságot.
1/10
offtopic
Fõnix_császárnõ 2013 jan. 09. - 10:22:52 1/10
(55/3431)
Próbáld ki!
Be tudsz oda regisztrálni, egyébként 15email címmel az 5port országban 75nikkem lenne, de az sok.
A minap beregisztráltam a port.ro oldalra és meglepve láttam hogy itt is több lett a szavazatok száma, úgyhogy ez 1000%.
1/10
Fõnix_császárnõ 2013 jan. 09. - 10:13:34 1/10
(54/3431)
A Port.hu egy hálózat tagja, 6órszág tartozik a port hálózatához, ezt a sorozatot már van ahol 1éve adják.
Ha szavazol az egyik külföldi porton itt is látszik, tehát összesen csak ennyien szavaztak, tehát ez még édeskevés.
Enikõ2007 2013 jan. 09. - 08:52:58
(53/3431)
Melyik csatorna vetítette már a sorozatot? Ha egyik sem, akkor a sorozatot hogy tudta értékelni 51 ember?
Dalinka 2013 jan. 09. - 07:49:53 Előzmény xyxyx
(52/3431)
Ki tudja? Talán még neki is tetszeni fog! :D

Anno az Ezelt nézte velem, de az nem ez a kategória :)
C$@ß! 2013 jan. 09. - 07:14:48
(51/3431)
Szulejmánt csak úgy tudom elképzelni,hogy dagadt és állandóan törökülésben ül :)
xyxyx 2013 jan. 08. - 19:59:38 Előzmény Dalinka
(50/3431)
én sem beszéltem rá a férjemet, engem is o figyelmeztetett a sorozatra, és az lett belole hogy fel is kellett játszanom oket neki. igencsak várom hogy folytassák, de talán egyenlore nem tervezik.
Mara60 2013 jan. 08. - 18:58:41
(49/3431)
Hozzátenném, hogy abban az idõben nem csak a török szépségideál volt teltkarcsú. Ha megnézi az ember a korabeli híres festményeket, akkor bizony az európai leányzók sem voltak véznák.
Szajci 2013 jan. 08. - 18:38:47
(48/3431)
lehet úgy gondolkodtak, hogy a kezdeti éveket röviden fejtik ki, és a késõbbi évekrõl fog inkább szólni, ezért játssza egy idõsebb színész, de ez csak feltételezés.
ccaty 2013 jan. 08. - 17:03:49
(47/3431)
Belenéztem pár részbe. Biztosan ez lehet a nõi ideál a törököknél, de európai szemmel ez a nõ - finoman szólva - enyhén kövér és igen nagy tokája van, sõt van hol látszik, elég öregecske is. Az már pedig a negyvenes évei közepén járó fõszereplõrõl pedig a nevetségesség határát súrolja, hogy a frissen uralomra került - 25 !!!!! éves - Szulejmánt alakítja. De mindegy. A lényeg, hogy kb. csaknem 2 évig ezzel fog bennünket boldogítani az RTL, akár hetente egy-egy részt vetít le, akár felszabdalja, mivel másfél, illetve van olyan rész, amelyik egy és háromnegyedórásra sikeredett. 3 évad összesen 80 részben.

http://www.muhtesemyuzyil.tv/Bolum/58222/8
ALDO 2013 jan. 08. - 16:10:11
(46/3431)
Nem olvastam el az összes hozzászólást, úgyhogy bocs, ha valaki írta már:

SPOILER

Egy másik fórumon leírta valaki, hogy állítólag lesz magyar vonatkozású rész. II. Lajos királyt totál idiótának állítják be, aki szó nélkül lefejezteti a török követet, majd visszaküldi. Persze a hõs törökök megtámadják a barbár magyarokat. A mohácsi csata is benne lesz, kb. 10 lóval.
Kíváncsi lennék, hogy vajon Törökországban bemutatták-e az Egri csillagokat.

SPOILER vége.
Ugek 2013 jan. 07. - 14:09:25 Előzmény Fõnix_császárnõ
(45/3431)
Én is szeretlek -mint írtam-, de "az ezévi koreai sorozatra gyúrok" írtam volt. Atsuhime (tudom japán) ismert számomra. A sorozat nem is, de a történelmi kor egy kissé igen. Mivel én nem bántódtam meg "kiigazításodon", remélem Te sem neheztelsz rám, mert a tényeket közöltem. Üdv Néked és udvartartásodnak!
Dalinka 2013 jan. 07. - 08:52:26
(44/3431)
Nem hiszem, hogy a férjemet rá tudnám beszélni! :DD

Anyukámat is kinevette, hogy "mama milyen nagy érdeklõdéssel nézi ezt a sorozatot!" :) Viszont a reklámot õ látta meg elõször és õ hívta fel a figyelmemet.
xyxyx 2013 jan. 06. - 22:48:11 Előzmény Dalinka
(43/3431)
hát igen, hetente 1 rész csak szenvedés, én legalább 4et láttam hetente. Úgy éppen elég volt. Volt ido másra is.
De nekem tetszett, sott meglepodtem még a páromnak is, akinek felkellett hogy játszam DVDre hogy aztán megtudja nézni.
Kellemes estét.
Dalinka 2013 jan. 06. - 14:11:42
(42/3431)
Elszégyellte magát! :) Tényleg szerény :)
Roxer 2013 jan. 06. - 14:07:23
(41/3431)
Ilyen szép kék szemeid vannak?
Dalinka 2013 jan. 06. - 13:58:39
(40/3431)
A szépség relatív :) Egy férfiról nem azt mondjuk, hogy szép, hanem hogy jóképû ;) és ehhez csak egy fokkal kell jobban kinéznie az ördögnél! :DD

De Halit Ergenc (Szulejmán) nekem bejönne ;)
1/10
offtopic
Fõnix_császárnõ 2013 jan. 06. - 13:54:30 1/10
(39/3431)
Az nem virág, hanem rongy.
Akkor lenne értelme ha nem végtelen részesek lennének hanem lényegre törõek STB. STB.
1/10
offtopic
Fõnix_császárnõ 2013 jan. 06. - 13:27:12 1/10
(38/3431)
Azt hiszed nem ismerjük ezeket a szarokat?
De ismerjük, csak ki nem állhatjuk õket.
Dalinka 2013 jan. 06. - 13:20:37
(37/3431)
Fõ az önbizalom ...(és a szerénység) :)
Dalinka 2013 jan. 06. - 13:17:43
(36/3431)
Facebookon kell keresni, mi az oldal neve? Szívesen olvasnék kiegészítõ információkat. :)
Dalinka 2013 jan. 06. - 13:16:35
(35/3431)
Én is szeretem a sorozatokat, bár témája válogatja, de most picit elszomorít, hogy így elhúzza az RTL :(

Legalább naponta adnák :(
10/10
szilvo 2013 jan. 06. - 12:06:21 10/10
(34/3431)
Sziasztok én vezetem a film magyar rajongoi oldalát szerintem rentkivüli film most a 81 résznél tartanak a törökök és ezt a filmet nem lehet meguni igen is izgalmas és romantikus a filmet a törököknél 2013 juniusáig forgatják mindenkinek jó filmnézést szerdán
üdv szilvia
1/10
Fõnix_császárnõ 2013 jan. 06. - 10:50:06 1/10
(33/3431)
Ázsiai sorozatok minden mennyiségben!
Pl. az mtv adott dél-koreai történelmi sorozatokat, Hétfõn délutánonként most egy Japán történelmi sorozat lesz!
HarisnyásPippy 2013 jan. 06. - 10:38:13
(32/3431)
Én szeretem a török sorozatokat, a Tiltott szerelemet is néztem a TV2-n. Nem igazán tudok jó magyar sorozatot, de ha te tudsz nekem ajánlani szívesen belenézek! Várom az ajánlatokat.