Téma: Társ

6/10
lizso02 máj. 12. 08:36:48 6/10
(31/31)
A történet tetszett, érdekes, hogy mit várhatunk a jövőben.
A kötelező érzékenyítés elem levon a film értékéből, ezért adok kevesebb csillagot. Elfogadom a melegeket, de nem akarom nézni ahogy két férfi falja egymást.
8/10
InteriorLulu máj. 04. 15:02:48 8/10
(30/31)
A homofóbok és woke-propagandázók (a két halmaz amúgy a tapasztalataim szerint, és a filmen túlmenően is elég nagymértékben fedi egymást) megnyugtatásául megjegyezném, hogy a filmbeli melegszál dramaturgiai szükségszerűség.
SPOILER -------
Minden sztorinak, így ennek is van pár olyan eleme, amikre az egész épül (kvázi axiómák):
1) Josh férfi, a barátnője Iris nő; 2) a társaság hatfős, ez a történet egyszerűen nem működik sem többel, sem kevesebbel; 3) a ház és egyben a sokmillió dollár birtokosa, Szergej férfi; 4) ez utóbbinak nem valami haverja, hanem csakis emberi, egyúttal Szergej karakterét ismerve heteró párkapcsolata lehet az a Kat, aki még az ő kincset érő jelszavát is ismeri; 5) Josh országos cimbije (Eli) mint ilyen, nem lehet nő, már csak azért sem, mert Josh másik barátja, Kat nő; 6) Iris mellett a másik robot (Patrick) még az előző pontnál is természetesebb egyensúlyi okból férfi; 7) a robotok párkapcsolati/szexuális célúak.
Ezeket tehát alapul véve logikusan nem jöhet ki más, mint hogy Eli meleg.

SPOILER OFF
Más, és már szubjektív. Tök érdekes, hogy egy kifejezetten bájos, sőt igen szép nőnek és egy hasonlóan sármos, sőt igen jóképű férfinek a közös, huszonpár éves fia nem jóképű, nem sármos, de még csak nem is különösebben vonzó. Fizimiskájában ami jót örökölt, az egyedül talán az apja jellegzetes mosolya (amúgy inkább vigyora), viszont míg az az apja esetében hozzáad a sármhoz, az ő esetében nem ad semmi pluszt, emberünk nem lesz tőle vonzóbb.
8/10
nefefe máj. 04. 13:07:31 8/10
(29/31)
Már megint egy film, amiből nem lehetett kihagyni a meleg-propagandát… Ez a film kissé emlékeztetett a Humans c. sorozatra. Na meg a Robotzsarura. A történet érdekes, miszerint hogyan ölessünk meg embert mesterséges intelligenciával. Csak itt a fagyi visszanyal… Szolidan véres thriller, egy kissé horroros beütéssel, és egy kis morbid humorral leöntve. Ebben a sztoriban is ott a figyelmeztetés – nem biztos hogy az IA mindig csak hasznos lesz az emberiségnek, a veszélyeivel is számolni kellene… Egyébként szerintem ez egy jó film volt, nem hibátlan, de fordulatos, jó a zenéje és végig fenntartja a figyelmet. Érdemes megnézni.
6/10
sexykex máj. 01. 18:01:03 6/10
(28/31)
Mondtam, hogy a robotokkal baj lesz. Az MI-vel még több. Gondoljunk csak bele: Az emberek jelentős része kicsit se intelligens, mégis mennyi baj van velük. A film azokról az időkről beszél, amikor az emberiség már túllép a guminőn, de a pénzéhségen még nem. Többé-kevésbé szórakoztatóan.
7/10
Böhöm ápr. 26. 06:12:04 7/10
(27/31)
Nekem valahogy ez a film egészen tetszett. Voltak ugyan benne szerintem kisebb-nagyobb dramaturgiai hibák, pl. amikor meg kellett volna döbbenni, azok a jelenetek elég sutára sikerültek.
További negatívum nekem: OK, legyen minden filmben meleg / színes bőrű / meg minden, de hadd ne kelljen közelről nézni, ahogy két csávó csókolózik. Ha én elfogadom pl. a melegeket, akkor mások meg fogadják már el, hogy nekem meg nem jó látni a csókcsatáikat. Ez amúgy általános jelenség, kicsit túltoltuk ezt az utóbbi évtizedekben, de ez nekem levett a filmből.
Ami viszont nagyon hozzátett, az a zene, ami nagyon jól volt összeválogatva, szerkesztve.
Szintén pozitív nekem: a film humora. Lehet, hogy kicsit én is beteg vagyok, de én nagyon jókat szórakoztam a fanyar, morbid poénokon.
Szóval összességében, bár komoly hibákkal, de szerintem ez egy jó film.
6/10
gyereamozibabe ápr. 21. 04:36:37 6/10
(26/31)
Tetszett egy-két élethelyzet az ember-robot kapcsolatból, és a krimiszál is ígéretesen indult, de aztán gyorsan lelövik a poént, hogy mi van a meghibásodás mögött, és átmegyünk üldözősdibe, majd a vége fájdalmas koppintás az exmachinából. Az is zavart, hogy a csavarok kedvéért a logikát elkezdi leépíteni a film.
SPOILER
A programozó hajlamú srác belepiszkál kódba, majd ugyanez a srác csodálkozik, hogy a robot mindent fölvesz. Manapság még azt is sejtjük, hogy a telónkon vagy az okostévénken keresztül bármikor megfigyelhetnek a fejlesztők, de ennek a realtime megfigyelésnek a veszélye a filmben föl sem merül.
EGYÉB OKOSKODÁS:
A westworldben sem tetszett, hogy autonóm gépként voltak ábrázolva a simán újranyomtatható robotok, holott logikusabb a hálózatos működés. (a chatgpt sem a gépünkön fut, hanem távoli szerverszobában)
Egyetlen esetben tudom elfogadni a testbe zárt (önállóan működő) mesterséges intelligenciát, de ezt a megoldást még egy scifiben sem láttam: ha az emberszerű működéshez mindenképp szükség van pár gramm igazi agyszövetre, ami lelket (egyéniséget) ad a mögötte álló adathalmaznak. Az emlékeit feltölthetjük, a tetteit fizikailag gátolhatjuk, de a gondolatait csak megjósolni tudjuk. Így van értelme "nevelgetni" egy mellénk szegődő robotot, és csak ezzel a szabad (önálló, nem hálózatos) akarattal jöhetnek létre izgalmas anomáliák a rendszerben. Ha nincs ez az agyszövetes fizikai korlátja a tökéletesen emberszerű működésnek, akkor nincs értelme önálló M.I. gépeket építeni. Lásd a Her című 2013-as film, ami korrekten ábrázolja szerveren futó M.I. viselkedését.
5/10
Findzs ápr. 11. 16:44:01 5/10
(25/31)
Lehetett volna egy jó film is de sajnos csak közepesre sikerült.
A helyszín a színészek és a sztori is rendben volt de valahogy nem működött.
5/10
5/10
pihes márc. 25. 14:16:09 5/10
(24/31)
Vannak furcsa emberek, na és ahogy a gépeket maguknak beállítják. Egy közepes a film, sokszor nem vitt el a jó irányba ÖT/TÍZ
8/10
offtopic
Ahoj poplacsek márc. 24. 09:36:20 8/10 Előzmény 3,14159
(23/31)
Mindennel foglalkoztál, csak nem a filmmel.

Javaslom hogy ne bonyolódjunk párbeszédbe, nem vagy azon a szinten hogy ne vesztesen kerülj ki belőle.
10/10
öregvidra márc. 24. 08:47:03 10/10 Előzmény 3,14159
(22/31)
... A film 8-as, de a beteg elmék miatt emeltem rajta...
8/10
offtopic
Ahoj poplacsek márc. 23. 19:55:00 8/10 Előzmény 3,14159
(21/31)
végre megfigyelhetek egy pontharcost, azt hittem, ez a létforma nem is létezik
1/10
3,14159 márc. 23. 17:22:10 1/10 Előzmény Rotovics Kázmér
(20/31)
Bárhogy próbálsz ellensúlyozni, masszívan megy lefelé az értékelése. Mikor írtam a véleményem, még bőven 8 fölött volt.
10/10
Rotovics Kázmér márc. 23. 14:38:41 10/10 Előzmény 3,14159
(19/31)
Az előző, hivatkozott PÍczi-náczi hozzászólását ellensúlyozva 10/10-et adtam rá.
Viszont valóságban (főként a rengeteg kihagyott ziccer miatt) csak 6/10. De csak azoknak, akik bírják a picit abszurd humort és izzadságszagú meghökkentősködést.
1/10
3,14159 márc. 16. 07:36:06 1/10
(18/31)
Akár egy jó film is lehetett volna. Akár 7/10 is lehetett volna.
De mivel az egész sztorit a már elviselhetetlenül agresszív érzékenyítésre húzták fel, és minden erről szól, így csak 3/10.
De miután erősen túlértékelt, amit ellensúlyozni kell, és a libsináci woke propaganda ilyen mértékű túlzása már zéró toleranciás, így ez következetesen 1/10.
9/10
itsme1 márc. 13. 07:22:07 9/10
(17/31)
Úgy látom, már megint az árral szemben úszok. Nekem ez a történet nagyon tetszett. Kreatív, eredeti, fordulatos, tömör, lényegre törő, amit én legtöbbre értékelek.

Jó, hogy nem írta ki a port, hogy ez egy sci-fi, mert elrontotta volna a legnagyobb poént.

6/10
TheOldMan márc. 12. 22:44:12 6/10
(16/31)
Amikor éppen nem untam, el voltam vele. de ezt már most kultfilmnek nevezni, az óriási túlzás. 6/10. Még egyszer nem tudnának elé ültetni. Egynek volt oké, semmi több.
k11zoltan márc. 08. 21:49:21
(15/31)
Nem volt rossz, de nem is nagyon nagy szám.
Egyszer nézhető.
Felhőjáték márc. 08. 19:00:27 Előzmény Gulácsi Péter
(14/31)
Gulácsi te nem vagy gonosz ember menj és javulj meg. :)
Felhőjáték márc. 08. 18:55:28
(13/31)
Már Nyomasek Bobo koszorús költő is megmondta (co. Antal Imre) Fabulon a bőre őre ne feküdjön hideg nőre.
Mert kérem annak meg is lesz a következménye. Hol van már Asimov és a robotika három alaptörvénye: A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben. A robotnak együtt kell működnie az emberi lényekkel, kivéve, ha ez az együttműködés ütközik az első törvénnyel. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni, amennyiben ez az önvédelem nem ütközik az első törvénnyel.
Na szép guzmi mint amikor azt mondjuk Lacikának igaza van és ha Lacikának nincs igaza akkor az első törvény lép életbe.
Szóval és tettel végre egy jó kis fekete humorral megtűzdelt sci-fi itt-ott némi férc ugyan felfeslik elfelejtették kihúzni belőle de mit ne mondjak megéri a dolby sztereóját.
A csodálatos love story egyszer csak neki lódul egyre többet tudhatunk meg a szereplők igazi énjéről már amelyik ember és a legizgalmasabb , hogy a robotokról is új és újabb "emberi" motívumok derülnek ki. Meg ja, az emberek pitik , csalnak, lopnak, hazudnak a robotok viszont sokkal ravaszabbak mint a "gazdáik". Ezzel felfegyverkezve elkezdődik a jófajta angol fekete humor mintájára készült nyiszi-nyaszi a szokásos ki nevet a végével.
Azt nem mondanám, hogy nagy katarzis hagyott bennem és még azt sem , hogy bakfitty, egy valami bizonyos igazi üdítő tragikomédiába oltott fekete humor.
Én megmondtam.....
bkriszta80 febr. 27. 16:46:47
(12/31)
Úgy ültem le a film elé hogy semmit se tudtam róla még azt se hogy vígjáték lesz-e vagy horror vagy sci fi. Kicsit végül mindhárom lett. Nagyon ötletes film a csaj pedig remekel. Aki szereti a fordulatos thrillereket és nem fél a mesterséges intelligenciától az nézze meg. :)