Téma: Téli utazás

szonya1 2014 jan. 19. - 19:19:16
(2/2)
Ennél sokkal tartalmasabb, értõbb kritika olvasható Boronkay Soma tollából a prae.hu oldalán!
http://prae.hu/prae/articles.php?aid=6935&cat=4

Börcsök Enikõ és Venczel Vera játéka miatt pedig különösen kihagyhatatlan az elõadás.
7/10
FElepHánt 2014 jan. 19. - 11:31:31 7/10
(1/2)
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu
Általában 30 oldalig tart a türelmi idõ, ha addig nem tetszik a könyv, nem olvassuk tovább. Jellinek sportkönyvét 12 oldal után vágtuk a sarokba. Szabad asszociációból Ulyssesse óta önellátóak vagyunk. A vígszínházi produkció elsõ része, a textus értelmezhetetlensége miatt, kitartó rémálomba merített.
Hiába a havasi hütte titkokat rejtõ alakzata, hiába csodálatos Börcsök Enikõ deklamációja, de még a két tündérlány, Szabó Erika és az isteni Bach Kata lebegõ látomása sem tudott lekötni.
Szünet után nagyot változik a helyzet. Benedek Mari vörösébe öltözve, a fõszereplõ leginkább szexuális antiéletének történéseit taglalja, egyre inkább belelendülünk mi is, a végén még az eddig némán asszisztáló Fehér Balázs Benõ is formás monológban summázza a szituációt. Tallér Zsófia száncsengõs zenéje fokozódik, gomolyog a köd, himnikus fénybe
borul az alpesi táj, a végkifejletben Zsótér Sándor elképesztõ gyönyörûségbe vezérli a már-már reménytelennek tûnõ elõadást.
Ebbõl is látszik, hogy mi a meghatározó a színházban, talán mégsem a szöveg, a tartalom és az annyit átkozott-áldott "mondanivaló"..., - hanem a vizuális teátralitás, a zene, a fény, a látvány és benne az élõ szellemtestek csodává ötvözõdõ együttese.
De muszáj volt elorozni Jeles András zseniális alkotásának címét?!?