Téma: Tenet

joeydarko 2020 aug. 28. - 05:27:37
(18/238)
Két dolog miatt várom mindig a Nolan filmek premierjét.
Az egyik, hogy tudom, hogy Ő egy olyan rendező, aki úgy készít filmet, ahogyan egy séf egy eldugott, de nagyra tartott étteremben. Szinte vár a bejáratnál, ugyanolyan izgatott, mint én. És rádkacsint, hogy gyere, ezt főztem ki neked :) És tudom, hogy sosem receptből dolgozik. Tudom, hogy ínyencség lesz, olyan, amit előtte sosem ettem még. Mert tudom, hogy tudja, hogy én is ezt akarom. Valami újat. Ez most sincs másképp. És aztán ha ízlik, ha nem, sosem tudnék nem örülni neki, mert tudom, hogy szívvel készítette. És annak is örülök, ha valaki még készít így filmet.

A másik ok talán ettől is érdekesebb. Létezik egy figura, aki minden Nolan film premierje tájékán megjelenik a filmes fórumokon. Gondosan, már hónapokkal a megjelenés előtt nekiáll pocskondiázni. Nem rest több accountot is regisztrálni, hogy aztán (volt már ilyen) akár magával is elvitatkozzon azon, hogy miért szar. Én ezt imádom :D Nagyjából tudom ám ki vagy, felismerem a mondataid és láttalak már face-en is ;) Komolyan haver! Igyunk már meg egy sört valahol! Annyira érdekel a traumád! Mi történt? Elvette Nolan a csajodat gyerekkorotokban? Vagy fellökött az óriáskeréknél? Mi kapart be ennyire, hogy ezt a sok energiát fekteted ebbe?
6/10
vki69 2020 aug. 28. - 02:40:29 6/10
(17/238)
Ez a film sajnos túl bonyolult. Kizárt hogy vki végig tudta követni. Sajnos a kvantum fizika ennyire nem ismert hogy kapásból értse vki. ezért felesleges alkotás. Néhány ember érti a többi meg majd dvd-n leállítgatva visszatekerve talán érti majd.
A gond az hogy aki úgy érzi hogy érti az csak a rendezőben bízik hogy minden kalpol.
Túl gyorsan vált idő irányokat. Ha lett volna egy ilyen másik film amiben mi nézők megtanulhattuk volna ezt a vissza időt akkor az nagyot dobot volna a film érthetőségén.
Észjáték kikényszerítése miatt viszont érdemes majd megvenni.
tirszin 2020 aug. 27. - 09:07:53
(16/238)
Az nem lehet, hogy olyan szintű alkotásnak sikerült, vannak akik nem értik, de azért vannak akiknél működik? Láttunk már több ilyen filmet.
Norhytm 2020 aug. 27. - 08:25:33
(15/238)
Ezután a film után annyi kérdőjel marad, hogy az embert már nem is érdekli a válasz....
1/10
ausztral 2020 aug. 27. - 07:22:11 1/10
(14/238)
Ritka nagy baromság! Egy fillért nem ért. Sajnálom az elvesztegetett időt rá. 🤮
5/10
blood.1 2020 aug. 27. - 01:24:47 5/10
(13/238)
Érdemes imaxben nézni, mert a hangok már-már a kellemetlenség határait súrolják, de mégis ettől bizsereg a véred. A látvány kíváló és a színészi játék (itt Debickit említeném főleg, aki elbűvölő) fantasztikus. A történetet már az első félórában elvesztettem és próbáltam visszavezetni, hogy most pontosan miért is vagyunk ezen a színhelyen, ahol éppen? Nem az inverz ugrásokkal volt probléma, hanem sokszor a célt sem tudtam miért kerültünk egyik helyről a másikra. Ezek rettenetesen gyengén lettek kifejtve, bár lehet csak én vagyok lassú felfogású.

10/5
10/10
sello13 2020 aug. 27. - 01:02:48 10/10
(12/238)
10/10. Ne hallgassatok a lenti idiótákra, ez egy kib..ott mestermű.
7/10
sorozatneked.hu 2020 aug. 27. - 00:33:48 7/10
(11/238)
7/10

Ezt a filmet még meg kell néznem legalább kétszer...aztán még egyszer hátulról visszafele. :)

Nem untam magam a film alatt, mert látványos volt, meg érdekes, de így elsőre nem nagyon értettem...túl lett bonyolítva kicsit...vagy nagyon. Túl sok Nolan lett benne. :) Tehát nem mondanám rossznak, de azért Nolanhoz képest egy kicsit csalódás lett számomra. Lehet, hogy a második megnézés után jobban fog tetszeni. Mindenesetre a zene alatta nagyon tetszett, illett hozzá.
2/10
téltündér 2020 aug. 26. - 23:07:34 2/10
(10/238)
A rendező miatt ültünk be a filmre, de nagy csalódás volt. Fél óra után éreztük, hogy ez nem az, amire számítottunk, mégis végigszenvedtük a 150 percet...Kár volt. Túlbonyolított katyvasz. A kevesebb néha tényleg több...
Gábor Kronecker 2020 aug. 08. - 11:09:24 Előzmény cellasto
(9/238)
Hát nem mondom, a District 9 nagyon bejött nekem is, de az Elysium pl. már nem ütött akkorát korántsem. Viszont szerintem egyik film sem mérhető az Interstellarhoz, nálam az az elmúlt 10 év legjobb sci-fije.
10/10
i-am 2020 jún. 25. - 11:19:54 10/10
(8/238)
nagyon nagy expert vagy, gratulálok. :O
cellasto 2020 jún. 07. - 15:18:58 Előzmény joogn55
(7/238)
blomkamp gagyi?
mert nem feltétlen a látványra megy, hanem el kell gondolkodni a filmjein?
és tényleg csak pár filmet láthattál tőle, mert valamiért tiltólistán van..
talán a district 9 és az elisyum miatt?
aminek van mondanivalója és a világ komoly problémáit feszegeti?
el vagy te tévedve ember
mész is a tiltó listámra szépen
offtopic
joogn55 2020 jún. 07. - 11:56:41 Előzmény cellasto
(6/238)
Láttam egy pár filmet Blomkaptól. Arányaiban több gagyit gyártott, mint Nolan. Szóval ezzel az összehasonlítással nem sikerült meggyőzni. A fehérek/gazdagok fent, feketék/szegények lent kérdéskör meg nem feszeget semmit. A jóléti társadalmakba, ahova a filmjei eljutnak, az alsóbb társadalmi rétegeknek nagy szerepe van abban, hogy szegények maradnak. Kényes témát a média csinál belőle, hogy a birkáknak legyen min rágódnia.
joogn55 2020 jún. 07. - 11:47:14
(5/238)
Nekem nem tűnik úgy, mintha nagy kérdéseket feszegetne. Bár a Tökéletes trükkben jócskán előkerülnek morális kérdések. A jó film akkor is jó film marad számomra, ha érzéseket vált ki, eszeme jut róla egy-egy momentum, stb. és nem akar egetrengető kérdéseket felvetni, megválaszolni. A filmjei között neki is, ahogy mindenki másnak, van minőségi és gagyi. Az utóbbiból jól meg lehet élni, ezért nem lehet senkit hibáztatni. Viszont mindkét kategóriában odafigyel a minőségre és ez becsülendő. Egyébként mit jelent az, hogy "érdekesnek tűnő dialógus"? Egy párbeszéd vagy érdekes, vagy nem.
cellasto 2020 jún. 07. - 10:06:55 Előzmény joogn55
(4/238)
Mond, igen.Netto baromság mind.Valakinel jól fekszik ez a nulla tehetsegu alak, ezert gyarthatja a szarjait folyamatosan hatalmas hype mellett.Az olyanokat, mint pl blomkamp, aki kenyes temakat feszeget, elnyomjak az ilyen nolan féle szarokkal.
Hányinger.
joogn55 2020 jún. 07. - 06:32:56 Előzmény cellasto
(3/238)
Christopher Nolan mint "agyhalott felsztárolt nyomorult"? A Memento, a Tökéletes trükk vagy az Eredet mond neked valamit? Bár több ilyen nyomorult lenne gagyivúdban, talán nem lenne annyira gagyi.
cellasto 2020 máj. 23. - 20:02:47 Előzmény Findzs
(2/238)
nézzed csak meg legalább 10x... szánalom
cellasto 2020 máj. 23. - 20:02:02
(1/238)
agyhalott felsztárolt nyomorult ismét kihányt egy mocskot..
nem baj, mivel zárva vannak a mozik, hamar el is bukik szerencsére..
pattiszon tinivámpir nyomi mint főszereplő...mondjuk az új batman casting óta már nem csodálkozom semmin
gagyivúd a szart is eladja a népnek