Téma: Tények Este

olahmiki1959 2012 nov. 14. - 21:12:03
(129/169)
"Az illemet szerintem nem szabad kierõszakolni."

Ebben teljesen igazad van, viszont illemre nevelni, - példamutatással, otthoni beszélgetésekkel, iskolai szituációs játékokkal, - igenis lehetne, egészen egyszerûen azért, mert másképp a gyerek hogyan tanulja meg, hogyan nevelõdik beléje, hogy mit kell csinálni.
Számomra például az, hogy wc után, vagy kaja elõtt kezet mossak, annyira természetes, hogy szinte figyelnem sem kell rá, olyan ez, mint a nagyon magas övfokozatú karatemesterekbe beivódott, ösztönös reakció, hogy amikor támadás éri õket, a testük már hamarabb elvégzi a szükséges védekezõ mozdulatokat, mielõtt õbennük egyáltalán tudatosulna, hogy mi történt.
Nem kell "gondolkodniuk", különbözõ pózokba beállniuk, mert ösztönbõl, zsigerbõl történik a megfelelõ mozdulat.
Biztosan felesleges szócséplésnek tartod, amit írtam, pedig nagyon is élõ problémáról van szó.
Ez is egyfajta - a rosszul értelmezett liberális nevelésnek köszönhetõ - jelenség, amit nap-mint nap tapasztalhatsz.
Ha a gyereknek mindent szabad, nincsenek korlátok, nincs finom terelgetés, nevelés, akkor hogy tanulja meg, hogy mi a helyes, és mi nem.
Amikor én voltam gimnazista, - hogy egy másik példát mondjak - senkinek eszébe sem jutott, hogy mondjuk egy tanárra kezet emeljen, mert öt percen belül az ország összes középiskolájából kitiltották volna.
Ilyen eseteket te a rendszerváltásig nem hallhattál, mert nem fordult elõ.

Úgyhogy itt nagyon komoly bajok vannak, és nem tudom, hogy ezt a rengeteg kárt helyre lehet-e hozni valahogy.
-csengõzoli-- 2012 nov. 14. - 20:41:43
(128/169)
A probléma és a felháborodás jogos,de semmiképpen sem ez a megoldás.
Senkinek sem szabad népnevelõt játszani, azok az idõk már régesrég elmúltak.
A gyakorlati megvalósításról meg nem beszélnék.
Anno rám is csúnyán néztek,mikor mindenkit beelõzve rárepültem a szabad székekre,pedig egyetlen oka volt: el volt törve a könyököm, csak levették a gipszet,hogy ne álljanak be az ízületek.
Egy diáknak is ezer oka lehet rá,hogy üljön.
Az illemet szerintem nem szabad kierõszakolni.
olahmiki1959 2012 nov. 14. - 20:14:49
(127/169)
Ez most azon nagyon kevés kivételek egyike, amikor ellent kell mondanom neked.
Bizonyos fenntartásokkal, de nagyjából igazat adok azoknak, akik ezt kitalálták, - anélkül, hogy pontosan ismerném a szituációt, és hogy mire vonatkozik az intézkedés, - de bizony, én magam is nagyon sokszor láttam és látom, hogy mostanában bottal közlekedõ embernek, öreg néninek, terhes anyának, vagy a karján kisgyereket tartó nõnek sem adják át a helyüket a buszon egészséges fiatalok.
Az emberek nem nagyon mernek szólni, pláne, ha ezek többen vannak, de a tendencia tettenérhetõ.
Ez valamikor elképzelhetetlen lett volna, ma már egyre megszokottabbá válik.
-csengõzoli-- 2012 nov. 14. - 19:14:02
(126/169)
Kecskeméten kitalálták,hogy ne induljanak el a buszok,míg a fiatalok át nem adják a helyüket.
Ha belegondolok,hogy pozícióban lévõ emberek,ennyire ostobák,te jó ég...
Persze, meg szállítsák le azokat is,akiknek koszos a körme,vagy kócos a haja.
A mobiltelefonálók sem maradhatnak, le velük!
Aztán ott vannak még a büdösek, LESZÁLLÍTANI ÕKET.
Le a molyirtó szagú kisnyugdíjasokkal!
Tolakodók? "Fotelvadászok"? cöcöcö persze,hogy nem utazhatnak tovább!
Az ugrabugráló,heherészõ, sporttáskás iskolásokat is ki kell zárni az utazásból!
Na és persze fordítva is mehet az igazság osztás, ha valakit nem vár meg a buszvezetõ,akkor bizony õt is le kell szállítani.

Tényleg lassan tetõfokon az elmebetegség.
olahmiki1959 2012 nov. 14. - 19:03:33
(125/169)
Nem voltam rest, és bemásoltam a részletet.

Lejött egy hosszú lista, és az elsõre rákattintva, egy szuszra el is olvastam a hírt.

Valóban, ahogyan feltételeztem, különbözõ meggondolások, taktikázások voltak a háttérben, viszont én is bemásolom ide a cikknek a végét. Nagyon tanulságos, szerintem.

"Frank Chalk professzor, aki a kanadai Concordia egyetemen a népirtások történetével foglalkozó intézetet vezeti, a BBC-nek nyilatkozva úgy vélekedett, legalább néhány ezer magyar zsidót meg lehetett volna menteni, ha a BBC annak idején figyelmeztetéseket sugárzott volna.
David Cesarani, a University of London nevû, számos autonóm oktatási intézmény és kutatóintézet alkotta londoni egyetemi hálózat történészprofesszora szerint azonban ez a vélemény "a fantázia szüleménye".
Cesarani szerint egyrészt nem a BBC feladata volt a zsidók figyelmeztetése a nácik jelentette veszélyre, másrészt 750 ezer emberrõl volt szó, akiket "ellenséges lakosság, és a nácikkal szövetséges, vagy a németek által megszállt országok vettek körül ... nem volt hova elrejtõzni, nem volt hova menekülni"

Ez egy akkora baromság, hogy párját ritkítja.
Most természetesen csak a saját véleményemet mondom, - Cesarini-nek ez a magyarázkodása és érvelése olyan szánalmas, pitiáner, szerecsenmosdató, és röhejes, hogy hihetetlen.

Ha ez az ember a University of London egyetemi hálózatának a történészprofesszora lehet, akkor ott elég nagy baj van...
_goldie_ 2012 nov. 14. - 18:10:45
(124/169)
az indexrõl..ha bemásolod a részletet a keresõ egybõl kiad 6-7 lehetõséget
jah kérem..én olvasni nem tudok se értelmezni..
csak másolni..és ez itt nem irónia..
olahmiki1959 2012 nov. 14. - 17:58:10
(123/169)
"A BBC archívuma alapján a magyar adás készítõinek megtiltották, hogy figyelmeztessék a holokausztról a magyar zsidóságot"

Ezt honnan linkelted be?
Ugyanis, ha figyelmesen elolvasod a mondatot, akkor rájössz, hogy semmi értelme, illetve, nagyon zavaros és félreérthetõ.
Ezt most mindenféle irónia nélkül, komolyan kérdezem.
Nem rajtad kérem számon, természetesen, hiszen te csak bemásoltad ide.

Lehet, hogy csak kevés az információ, és a hír megfogalmazója nem volt elég körültekintõ.

Talán pontosabb lenne a hír, mondjuk így:

"A BBC archívumából az derült ki, hogy 70 évvel ezelõtt, 1943-44-ben a BBC akkori magyar adása készítõinek megtiltották, hogy a holokausztról figyelmeztessék a magyar zsidóságot.

Viszont az igazi, nagy kérdés még mindig megválaszolatlan.
Miért tiltották meg a magyar zsidó lakosság figyelmeztetését a rájuk leselkedõ veszélyre, és fõleg, kicsoda?
Miféle rejtélyes politikai és egyéb játszmák, és manipulációk történhettek a háttérben?

És fõleg, lesz-e ennek a bombasztikus hírnek valamiféle utóélete?
Mondjuk, a BBC jelenlegi vezetõi bocsánatot kérnek-e a világ közvéleményétõl, és Magyarországtól, hogy közvetett módon ugyan, de elõdeik közremûködtek többszázezer zsidó honfitársunk halálba küldésében?

Arról már nem is beszélek, mert az megint egy új dimenziót nyit ebben a gondolatmenetben, hogy a különbözõ zsidó szervezetek, - a chicagói zsidók példáját követve, akik beperelték a MÁV-ot, arra hivatkozva, hogy az akkori vasúttársaság közremûködött a zsidóknak a haláltáborokba való szállításában, - vajon a BBC-t is be fogják-e perelni, ugyanennek a logikának a mentén?

Mert manapság már mindent el tudok képzelni, meg annak az ellenkezõjét is...
_goldie_ 2012 nov. 14. - 16:46:02
(122/169)
"a hummeres gázoló ügyvédje az osztrák tévének és az RTL Klubnak is megvásárlásra ajánlotta fel a balesetrõl készült felvételeket..Az ügyvéd szerint a videó az osztrák férfi ártatlanságát bizonyítja..A felvételért 14 millió forintot kértek"
..a pofátlanságnak van netovábbja..

"Márton napi karitatív rendezvényt..meghiúsította a fõvárosi közgyûlés..a rendezvény megtartásához szükséges a helyszínrajzból egyértelmûen kiderülhetett nem foglalt volna túl sok helyet az étel-és ruhaosztás, a tervezett közös vacsora és a filmvetítés..esti idõpontban már szinte nincs gyalogos forgalom..mégis "közlekedési okok miatt" tagadta meg az engedélyt"
..az éhesen maradtak nevében köszönjük Emese..

"borzasztóan megdrágulhatnak az élelmiszereink"
..kevesebbet eszünk..kevesebben leszünk..vagy csak soványabbak..

"Bill jobban van, de koncertjeit lemondta..Tudtam, azért ragaszkodott a gyógyszeres kezeléshez, hogy otthon lehessen, és gondoskodhasson rólam. Nem mutatta, de szenvedett, és ez engem lelkileg megviselt"
..gyógyulj meg drága Bill..

http://www.origo.hu/itthon/20121114-ot-evet-kapott-a-lanyat-megmergezo-no.html
..ennek a nõnek nem kellett volna kimosni a gyomrát..

"Az Együtt 2014 az LMP felé nyit elõször..Gyurcsány és Kuncze csatlakozna..de még nem lehet, tehát Gyurcsányék és Kuncze még gyakorlatilag még tagjelölti státuszt sem kaptak"
"A BBC archívuma alapján a magyar adás készítõinek megtiltották, hogy figyelmeztessék a holokausztról a magyar zsidóságot"
"Orosz hekkerek fedezték fel, hogy a Skype az elfelejtett jelszót lecserélõ mechanizmusában hatalmas biztonsági rést hagyott"
"Nyolcker..a kerület II. József után kapta a nevét 1777-ben..a városrész, mely egyik pillanatról a másikra a hatodik földrész lett..a filmesek imádják" http://travelo.hu/kozel/2012/11/14/pesti_palotak_tele_sztorikkal/

és vmi jó is történik Mo.on:
"Darunézõ túrák, terepmadarász verseny, fotós futam, kisvonatozás a halvasúton és számos gyermekprogram várja azokat, akik pénteken és szombaton ellátogatnak az elsõ fehér-tavi "darvadozásra" Szeged mellé..drága objektívek nélkül is megörökíthetõ legyen a késõ õszi fehértavi táj szépsége, a rendezvény hangulata" http://travelo.hu/hirek/2012/11/14/darunezo_napok_a_szegedi_feher-tonal/
olahmiki1959 2012 nov. 13. - 19:07:34
(121/169)
Akkor rugaszkodjunk neki.
Indiana Jones-hoz hasonló eltökéltséggel kerestem egy fórumot, amelyen híreket lehet elemezni, politikai véleményeket lehet megfogalmazni, és rábukkantam erre a portra.
Amolyan, "ha ló nincs, szamár is jó" alapon.
Meg arra is kíváncsi vagyok, hogy a bezárási hullám mikor jut el idáig is, és söpri el a "Tények este" portot, mint valami virtuális cunami.

Tegnap az volt az egyik vezetõ hír a médiában, hogy Mesterházy Attila nyilatkozott egy olasz újságnak, amelyben arra kéri az EU közvéleményét, hogy figyeljenek a magyarországi káros, negatív folyamatokra, és ne hagyják szó nélkül a fasizálódás felé haladó ország szakadékba való rohanását.
Kálmán Olga erre a hírre reagálva, megkérdezte a nála vendégként megjelenõ Tóbiás Józsefet, hogy mi ezzel kapcsolatban a véleménye, mire Tóbiás - Kálmán Olga legnagyobb meglepetésére, - azzal nyitott, hogy Mesterházy Attila június környékén járt Olaszországban, és akkor nyilatkozott egy ottani lapnak.
- És miért csak most jelent meg ez az interjú? - kérdezte a mûsorvezetõnõ tágranyílt szemmel. Látszott rajta, hogy valóban váratlanul érte ez az információ, nem számított rá.
- Azt nem tudom, - válaszolta Tóbiás. - De valószínûleg az abban foglaltak most is érvényesek lehetnek.

Az esetnek szerintem van néhány tanulsága.
A különbözõ nyugati szerkesztõségek, - amelyek az esetek nagy részében rendkívül egyoldalúan vannak tájékozódva a magyar viszonyokról, miután a híreket és az információkat az itteni ballib köröktõl szándékosan elferdítve kapják meg, - vajon a riportokat, interjúkat hónapokon keresztül jegelik, tartalékban tartják, hogy egy adott pillanatban megjelentethessék õket?
Esetleg úgy, hogy az azokban olvasható információk már régen aktualitásukat vesztették?
Ez nem is fontos, csak az a lényeg, hogy Magyarországról megint el lehessen olvasni, hogy rohamosan fasizálódik és a vesztébe rohan?
Az ilyen eseteknél vajon ne merüljön fel az olvasókban a kérdés, hogy véletlenül nem egy jól felépített, tudatos koncepcióról van-e szó, aminek a célja Magyarország lejáratása?...

Evezzünk át a kultúra világába:
Kertész Imre, a 83 éves, Nobel-díjas, évek óta Berlinben élõ magyar író, a Spiegel címû hetilapnak nyilatkozta, hogy befejezi írói munkásságát.
Ezt a rendkívül fontos, országos érdeklõdésre számot tartó hírt a Klubrádióban minden egyes hírösszeállításban bemondták.
Jankovics Marcell világhírû animációs filmrendezõnek "Az ember tragédiája" címû, egész estés animációs filmje ahol elindul mostanában valamelyik filmfesztiválon, azt fölényesen megnyeri.
A New York Times kritikusa szuperlatívuszokban írt a filmrõl, szín, ötlet és látványorgiáról beszélt.
Ez a hír még annyi figyelmet sem érdemelt a Klubrádiótól, hogy egy mondat erejéig akár csak megemlítették volna.

Nem tudom, az esetnek van-e bármilyen tanulsága.
Szerintem elgondolkodni el lehet rajta...
olahmiki1959 2012 okt. 09. - 18:09:13
(120/169)
Azt hiszem, egy picit tévedsz, - Hollywoodban, a rendkívül kevés kivételek egyikeként, - Joe Eszterhás nem zsidó, habár nagyon okosan, tudván, hogy ebbõl elõnyök származnak, úgy viselkedik és úgy nyilatkozik, mintha az lenne.
Úgy tudom, az apja elég rendesen összejátszott a nácikkal annak idején, talán csendõr is volt, pontosan nem ismerem a részleteket.
Állítólag amikor ezt annak idején, már felnõtt fejjel Amerikában Joe megtudta, meg is szakította az apjával a kapcsolatát.
Régebben az "Elemi ösztön" topikjába írtam is errõl néhány mondatot, azt most kimásolom ide, mert most sem tudom jobban megfogalmazni, amit a dologról gondolok.

"Eszterhasról mindenféle szóbeszéd járja, állítólag csendõr felmenõi voltak, és õ az ebbõl fakadó frusztrációit azzal akarta ellensúlyozni, hogy ilyeneket nyilatkozott. Valamiféle kompenzációnak szánhatta azt a szöveget, hogy kvázi minden magyar olyan szemét, meg aljas, hogy ha bármelyikkel találkozol, nyugodtan pofán vághatod látatlanban, mert biztosan megérdemli.
Lehet, hogy úgy gondolta, hogy Hollywoodban bevágódhat egy ilyen szöveggel, ha a saját nemzetét támadja, talán jobban befogadják, nem tudom. Mindenesetre nem lett szimpatikus nálam, és akkor még enyhén fogalmaztam."

Számomra mindig különösen visszataszító az olyan ember, aki valamiféle elõnyök reményében támadja a saját népét, identitását, eltagadja a származását, "túlteljesít", és azokhoz törleszkedik, akiktõl anyagi gyarapodást, meg karrierben való elõmenetelt remél.
Eszterhás ilyen, emberileg - szerintem - nulla.
olahmiki1959 2012 okt. 09. - 01:01:18
(119/169)
Andor Évike ma este beszélgetett Joe Eszterhással, akivel mindenrõl szó esett, a forgatókönyvírás fogásairól, nagy hollywoodi sikerekrõl, sztárságról, magyar vonatkozásokról, a legfontosabb kérdést Évike mégis "elfelejtette" megkérdezni:
- Kedves Joe Eszterhás! Önnek van egy elhíresült mondata, mely szerint "Ha találkozol egy magyarral az utcán, nyugodtan vágd pofán, õ tudni fogja, hogy miért kapta".
Mondana errõl esetleg valamit? Hogy született ez a mondat, most is egyet ért vele, vagy ma már azért árnyaltabban fogalmazna?

Ezt nem kérdezte meg Andor Évike, és miután nem valószínû, hogy Joe Eszterhás az elkövetkezõ néhány évben újból megtisztelné jelenlétével a TV2 stúdióját, ez a kérdés valószínûleg már soha nem fog elhangzani.
Pedig érdekes lett volna...
1/10
5i 2012 szept. 18. - 00:24:06 1/10
(118/169)
Igen, ez így van!!!Ez a Teve2 csak és szinte kizárólag horror híreket ad!Közlekedési balesetek, családi mészárlás, rabló gyilkosság, nemi-erõszak, stb.!!!Mondjuk az a szörnyû, hogy ezek meg is történnek, bár nem így kellene tálalni, meg a mélyére kellene a dolgoknak társadalmilag ásni és a problémákat gyökerestül megszüntetni, nem mutogatni...
Viszont mellette gondolom értelmes, jó dolgok is történnek, csak azokat nem sikk közölni, mert a proli vagy borzongani szeret, vagy nézni ahogy a celebek milliókra maszturbálnak!:-)MEGKAPJÁK!!!(ha ez kell..TESSÉK!)
olahmiki1959 2012 júl. 25. - 03:54:14
(117/169)
A mai adás se volt semmi, hogy pestiesen mondjam.
Ma megékezett hozzánk az IMF küldöttség, amelynek itt léte valószínûleg elég nagy hatással lesz hazánk gazdasági helyzetére.

Ez a hír a TV2 Tények este címû mûsorában az legutolsó hírek egyikeként szerepelt.
Elõtte volt szó közlekedési balesetekrõl, horvátországi tûzvészrõl, Berki Krisztián újabb autós koccanásáról, és mindenféle egyéb, bulváros hírekrõl.
Az IMF küldöttség érkezése, politikusaink nyilatkozatai, egyáltalán, a közélet történései a TV2 szerkesztõi szerint úgy látszik nem annyira fontosak és érdekesek, hogy mondjuk az elsõ helyeken szerepelnének.
Nyugat Európában, vagy pláne az USA-ban nem tudom elképzelni, hogy az ország elnöke ne az elsõ helyen szerepeljen a hírekben.
Dehát ez Magyarország, mint tudjuk...
offtopic
-csengõzoli-- 2012 jún. 03. - 21:50:31
(116/169)
Ezért szeretnek :D
offtopic
-csengõzoli-- 2012 jún. 03. - 13:50:11
(115/169)
Van az a mondás,hogy "Aki hlye..."
Bocs,de aki 4 milliót átutalgat egy vadidegennek...
Ráadásul nyugdíjasként azt hiszi,hogy egy 26 éves lány benne látta meg élete szerelmét :D annak már tényleg elmentek otthonról...
olahmiki1959 2012 máj. 08. - 22:26:54 Előzmény -csengõzoli--
(114/169)
Hát, ha õ "az" a Szabó László (érted!), akkor ott találkozunk, eszünk egy tálca jó drága sütit a Gerbaud-ban, (természetesen a te számládra), aztán iszunk egy kis üveg szódavizet ketten, (azt meg én fizetem, mert gavallér vagyok), aztán megnézzük a "mûsort", elégedetten összeütjük a tenyerünket, és elköszönünk egymástól, hogy még idõben elérjük az esti híradót.
Na, nem a Tények estét, mert azzal csak elrontanánk ezt a szép napot...
offtopic
-csengõzoli-- 2012 máj. 08. - 18:41:04
(113/169)
Már odaszóltam, a kazetta elcserélõjét, Szabó Lászlót holnap délután a Vörösmarty téren felnégyelik! :)
olahmiki1959 2012 máj. 08. - 18:30:30
(112/169)
Lehet, hogy félreérthetõ volt a fogalmazásom, én a közállapotok alatt most nem politikát, hanem egy általános linkséget, vélemény nem vállalást, a problémák szõnyeg alá söprését értettem. Ha valaki eltol valamit, akkor nem meri vállalni a felelõsséget, elbújik, sumákol, abban reménykedik, hogy elül az ügy, hogy meg lehet úszni balhé nélkül, ha csinál valami hülyeséget.
Azt meg nem akarom elhinni, hogy - ahogy írtam is, - egy televízióban, hiába magán tv társaság, ne legyen egy ember, aki észreveszi, ha valami hiba történik. Ezzel az erõvel egy pornó kazettát is be lehetett volna rakni, hogy a "Tények este" helyett az menjen le adásba. (Lehet, hogy az is lett volna olyan érdekes, mint Andor Évike negédes hírolvasása).
A Dantonbbal való összehasonlításomat most nem reagálom le, mert nem szeretném, ha sírnál ebben a szép nyárias idõben. Gondolom érted, mire akarok célozni...
Darth Plagueis 2012 máj. 08. - 13:06:19
(111/169)
És ezért még fizetést is kapnak ! Õrület.
-csengõzoli-- 2012 máj. 08. - 11:39:59
(110/169)
"Sajnos, ismerve a mostani közállapotokat, sunyiságot, gyávaságot, én az utóbbi változatra szavazok..."
HA megengedsz egy kritikát, szerintem nem kell mindenbõl messzemenõ következtetéseket levonni.
Ez amolyan Dantonb gondolkodás...
A tv2-ben is emberek dolgoznak,eltolták,ennyi.
Ez egy magán cég,úgy kommunikálja,ahogy akarja, ennek a közállapotokhoz semmi köze.
Nem kell a portás Józsi bácsi elalvásából országos erkölcsi válságot kreálni, egyszerûen arról van szó,hogy nappal nem tudott aludni,mert a Manyikának születésnapja volt és muszáj volt ott lennie, még ajándékot is vitt,pedig Manyika igazán nem a szíve csücske,de hát rokon...
Gondolom érted mire akarok célozni :)