Téma: Terminator 6

Sz. Péter 2019 nov. 03. - 13:27:10
(38/178)
"ZS" kategória nem létezik, csak a sznobok találták ki.
1/10
andris80 2019 nov. 03. - 09:36:46 1/10
(37/178)
Már rég be kellett volna fejezni a "sorozatot" a 2-vel....
8/10
Antal Forgács 2019 nov. 03. - 09:20:57 8/10
(36/178)
Mint akciófilm jó volt, de semmi több. Jó kis film ez, de a T2-t nem tudták felülmúlni.
4/10
belala 2019 nov. 02. - 21:48:56 4/10
(35/178)
Hulladék - nagyjából ennyi. Egy B-kategóriás TV-sorozatba való, mind a képi világa, mind a története, és gyakorlatilag végig T2 utánérzésem volt: minden epózód majd hogy nem egy az egyes koppintása annak. Teljesen fölösleges volt elkésziteni, semmi újat nem mond, csak unottan rágózik a nagy előd nagyságán és eredetiségén. Mindkét ősöreg szereplője is csak a lejárt, poros és idejétmúlt érzetet erősiti. A túltolt és nevetséges feminista acélizmú női vonal is nevetséges (nem csak itt, úgy általában: vandál vuman pl.). Halál uncsi, hogy a nőfóbiájukat amazonoknak öltöztetett babákkal próbálják palástolni, egy az egyben férfi szerepekbe nyomoritva szerencsétlen törékeny nőket. Ezzel próbálva kompenzálni valamely belső frusztrációjukat a készitő és rendező urak, mivel hogy epp társadalmi probléma, vagymi, ugye. Mintha ez segitene a szerencsétlen női nemen, ahogy a férfi uralta világban úgy általában kezelve vannak :) Már a posztere is siralmas ebből a szempontból. Ez eccerűen viccz! De elég bárgyuu..
10/10
Yanosh779O 2019 nov. 02. - 16:02:59 10/10
(34/178)
Egy kis időre el kell felejteni a klasszikust, meg az ősszes többit. Legalább is ameddig a filmet nézzük. A mester másra bízta a rendezést mert el van foglalva az Avatarral, de az akciókban benne van keze nyoma az biztos. Kapunk egy profi, mai technikai szinten megcsinált akció sci-fit, amiért érdemes beülni a moziba és megnézni. 10/10.
Sz. Péter 2019 okt. 31. - 21:36:54 Előzmény Kovács kolléga
(33/178)
Konkrétan Cameron is társ-forgatókönyvíró volt (nem csak producer) és még a vágásba is beszállt.
Kovács kolléga 2019 okt. 31. - 20:08:43 Előzmény sawyerx
(32/178)
Majdnem mindenben egyetértek az általad leírtakkal. Talán abban tér el az álláspontom, hogy az 1/10 azért túlzás, mert gyenge 5/10-es azért adható neki.
Tegyük hozzá, hogy a forgatókönyvet az a David Goyer írta, aki A sötét lovag-trilógia egyik alkotója.
Szégyen.
10/10
kobe8_20q@hotmail.com 2019 okt. 31. - 17:54:23 10/10
(31/178)
Sztem kimondottan jó film. Nem vártam ilyen jó folytatást a Terminátortól.
1/10
sawyerx 2019 okt. 31. - 14:21:14 1/10
(30/178)
Tegnap néztük premier előttin, ez a film egy SZÉGYEN. Még a genisyst is alulmúlja.
Gegkapjuk az első két rész remake-jét, disney channeles kivitelezésben. Semmi felvezetés, belecsapnak a lecsóba, egy-két megálló kivételével végig egy nagy üldözés, ami leginkább a Family Guyból emlékeztet a Peter vs. Óriáskakas összecsapásokra. A képi világ gyenge, a CGI borzalmas, a karaktereket nem dolgozták ki, mintha valami béta verziót láttunk volna. Társadalomkritika és lélektan nincs, mindenki felejtse el, hogy ebben a filmben bármi érzelmeset is lát, inkább agyatlan vígjáték az egész. A gonosz szupergép és a három csaj a legdurvább helyzetekben is viccelődik, a dialógusok az óvodások szintjére vannak degradálva, és annyi logikai hülyeséggel nyomták teli, hogy az már fájdalmas. A terminátorok a jövőben nagyon ostobán néznek, ki, mint a Mátrix 3-ban a csáposok, és az a kevés jelenet a jövőből inkább Csillagközi invázió, mintsem Terminátor.
A film elején lényegében semmissé teszik a két klasszikus Terminátort, és utat engednek a feminizmusnak, a látványorgiának és a gyökérkedésnek. Arnold Schwarzenegger EGY KURVA. Szeretem a régi filmjeit, de most nagyot süllyedt a szememben, hogy ezt a szart akkora számnak harangozta be, miközben feltűnik benn fél órát és akkor is egy Al Bundy-szintű idiótát alakít, nélkülözve bármiféle színészi játékot - a rekord gázsit viszont biztos megkapta. A terminátor, a legendás hidegvérű gyilkológép függönyt árul, pelenkákat cserél és poénkodik, bazmeg', mint valami elkúrt sitcom... És ebben partnere Sarah is, aki szintén eláshatja magát ezzel a filmmel. A nyitó archív felvételen kívül ebben a filmben semmit Terminátor nincs, egy komolyan nem vehető, feleslegesen elkészült másolat, amire tim miller és cameron is annyira verte a nyálát. Az előző résznél már cameron elásta magát, amiért zseniálisnak titulálta be azt a paródiát, de már ebből is kezdi kimosakodni magát.
Hatalmas termi-rajongó vagyok, az előzetesek alapján nem vártam sokat a filmtől, de komolyan mondom, ennél még az Asylum is jobbakat csinál, azok legalább nem veszik komolyan magukat. Hihetetlen, hogy ezt a filmet hogyan engedhetik mozikba, mintha valami félbehagyott szart látnék, ami még kidolgozás és színezés alatt áll.
Ha a disney channel délelőtti matinéjába készül, azt mondom, oké, de hogy ez a Terminátor-széria hivatalos harmadik folytatása, ami eltörli a többi részt? A gépek lázadása ehhez képest mestermű. Az R-besorolást sem értem, ha nem eresztenének el benn egy-két (oda egyébként nem is illő) káromkodást, simán mehetne a marvelek mellé.
Áh, aztán le is állítom magam, ez egy állatorvosi ló, SENKINEK NEM AJÁNLOM moziban nézni, max majd x idő múlva letöltve, de talán még úgy sem. A folytatást meg biztos, hogy elfelejthetik, mert Imdb-n is borzalmas kritikákat kap, úgyhogy ez a harmadik trilógia, ami egy rész után elbukik.

1/10, és ilyet még nem írtam, de sajnálom, hogy mínuszba nem lehet menni.

7/10
Paradiselost02 2019 okt. 31. - 10:32:27 7/10
(29/178)
Nem vagyok csalódott, pontosan ennyit vártam tőle.Amúgy tök jó volt, csak hiányzott az elementáris feeling, vagyis az, hogy üldözés közben foscsík legyen a gatyában . Látszik, hogy Cameron keze benne van alaposan, de valahogy mégsem éreztem brutálnak. A q.va polkorrektség beletette a lábát ebbe is keményen. Szomorú ,hogy egy tök macsó sztorit ami eredetileg 18-as karikás kéne legyen, ilyen Nickelodeon szintre operálnak át és közben még oktatni is szeretnének a végzetről meg a felelőségről, shit...
Mivel amúgy Schwarzenegger-t ismerve tudjuk ,hogy lágy szive van ,sajnos inkább tünt egy Bud Spencer -nek ebben a filmben ,mint egy vas kolosszusnak.
Legjobban azonban mégis ő érte izgultam, mert ő volt a legszimpatikusab karakter dacára annak ,hogy Ő csak egy gép.Illetve az egyetlen jelenet amiben érzelmeket váltott ki a film bennem ,az a végén volt, mikor svarci belekapaszkodott a gonosz karakterbe önfeláldozva!A többi inkább csak látványorgia persze a javából!
Maradjunk annyiban, hogy pörgős, szuper jó akciófilm és ebben érződik leginkább a terminátor érzés, de ...de na..
A 16éves fiamnak rohadtul tetszett, de nekem mint rajongónak maradtak fenntartásaim bőven.
Sajnos én régivágású vagyok ezek szerint . Én rühellem a CGI -t . Viszont, annál inkább szeretem a színészi munkát és a felépített trükk vagy effekt jeleneteket .Szeretem ha egy filmnek van mondanivalója, szeretem ha valami igazi és nem mű és ez az érzésre is igaz.Tehát ha halálosztóról beszélünk akkor legyen már a halálosztó félelmetes ..nem ?Ne katonákat aprítsanak hanem civileket, érezzem már azt is,hogy emberek is ülnek abban az autókban amik dobálódnak össze vissza, ne gyárakban harcoljanak elrejtve a világ szeme elől, legyen már világszenzáció ha terminátorok tűnnek fel a bolygónkon, az emberek arcán legyen már kiülve a borzalom stb.
Összeségében nem éreztem hosszúnak a filmet, szarnak sem ,fikázni pláne nem akarom, mert jobbat senki sem tud csinálni elfogadom.Ha ilyen sokan megpróbálták és nem jön át ,akkor vmi más a bibi.
MadDogs 2019 okt. 30. - 22:52:35
(28/178)
Csalódott vagyok. Abban biztos voltam, hogy a T1, T2-t nem fogják megközelíteni, de hogy a Genisys szintjét sem tudják hozni, az finoman szólva meglepett. Mégiscsak ott volt James Cameron legalább az előkészítésnél.
Linda Hamilton teljesen alkalmasnak bizonyult az idősebb Sarah Connor eljátszásra, nem volt Carrie Fisher-effektus. De a karakter a T2-ben lett felépítve, aki most találkozik vele először, az nem biztos, hogy komolyan tudja venni. Svarcit jobban kezelik, mint a Genisysben, nincs idétlen vigyorgás, meg rémes egysoros beszólások akció közben, jobban őrzik a karakterhez illő méltóságot. Valamivel. Pár poént a magánéleti szálából azért kihagyhattak volna, bár az legalább szándékos viccelődés volt (ami viszont nem illik egy Terminator filmbe). A mexikói kiscsajjal sem volt baj. A női emberterminátor nem volt annyira irritáló, mint a trailerekben, de azt most is röhejes, ahogy egy ilyen pálcika csaj keménykedik, ráadásul annyira ordít az egészről a PC-propagandabaromság. A "gonosz" terminátor teljesen jellegtelen, tehát gyenge.

Tele van zsúfolva akcióval a film, szinte azok láncolata. Ez persze a T2-ben is így volt, de ott a sztori azért összetettebb volt, és akkor még frissnek hatott minden olyan eleme is, amit itt is újra elsütöttek. Egyébként is a T2-t próbálják másolni (érthető okokból), majdnem annyira, mint a T3 esetében. De csak halovány utánzat itt minden. A CGI helyenként ócska volt. Sok a keménykedő, beszólogatós duma/humor is ("simán ki tudom tépni a szíved, úgyhogy nem ajánlom, hogy felbosszants" stb.), fárasztó és primitív, nem véletlen, hogy az első két részben ilyen nem volt. Rengeteg logikai butaság is van (pl. elég annyit mondani, hogy fém csípőprotézised van, azt' már meg se motoznak), meg buta, rég lejárt sablonok. Most tényleg el kell még sütni azt a poént, hogy a főszereplő magyaráz a terminátorokról egy olyan valakinek, aki nyilvánvalóan nem fogja komolyan venni? És a végén azt mondja: "Hinnie kell nekem!". Ez már 20 éve is unalmas volt. Csodálkozom, hogy azt nem kellett végignézni, hogy valakit lekötöznek egy székhez, ő meg valamihez hozzádörzsölve a kötelet, kiszabadítja magát. Illett volna ide.

Semmi új ötletük nem volt. Három kisebb "meglepetés" van a filmben, ebből egyet tudunk előre, a másik kettő meg lényegtelen. A T3, T4, T5-ben ennél voltak nagyobb meglepetések, amik vagy ütöttek, vagy üthettek volna, ha ügyesebben van összerakva a film. Ebből meg még az ötlet is hiányzik, ami csavarna egyet a történeten. Az akciójelenetekben sincs semmi olyan, amit ne láttunk volna már. Illetve nem is olyan kidolgozottak és követhetők, mint Cameron filmjeiben. A karakterek nem voltak kidolgozva rendesen, lélektani vonal lényegében NINCS. Ami pedig valamikor iszonyú fontos volt. Ez már tényleg csak egy akciófilm, nincs benne semmi "plusz".
Félreértés ne essék, az előző három film is mind el volt szúrva, de mindegyik másképp. Kb. az alapján lehetne választani közülök, hogy kit milyen elcseszés idegesít jobban, amúgy nagyjából ugyanolyan középszerű mindegyik. Ez meg nem jobb náluk, sőt, valószínűleg ez a leggyengébb a T2 utáni filmek közül.

Nem is tudom, hány pontot adnék erre, talán 6-ot, jóindulattal? Remélem, megbukik, és nem készítik el a két folytatást. Eleget szenvedett már ez a sorozat.
7/10
JoeM 2019 okt. 30. - 22:06:46 7/10 Előzmény Andrew8
(27/178)
Nagyon ráférne a filmre, mert ez így önmagában, mint szimpla akciófilm, már kevés. Próbáltak többet adni, ez látszik a szereposztáson, meg az akció jelenteken, de izzadtságszagú az egész.

Tulajdonképp megcsinálták a rebootot ismét, amit a T5-tel akartak, csak most ésszel. Nem dobták el az összes részt, hanem csak a 2. rész utáni folytatásokat. Kis szarkazmussal, ez a T3 realistic reboot lett. :D

És hogy érdemes-e megnézni moziban? Szerintem igen, mert jó kis akciófilm, de az igazi rajongó persze fanyalogni fog.
Sz. Péter 2019 okt. 28. - 18:41:58 Előzmény idõjós1010
(26/178)

Azt állítottad, hogy B-kategória. Nem az.
Fogd már fel. Akkor sem, ha a film 1 millió embernek nem tetszik.
5/10
idõjós1010 2019 okt. 28. - 10:37:53 5/10 Előzmény Sz. Péter
(25/178)
Vigasztald magad a milliókkal, amit ráköltöttek. Én nem mellébeszéltem, összefoglaltam a lényeget. Sarah Connor krónikáiról hasonló véleményen vagyok. Lesújtó. Bár kívánom hogy legyen legalább fele olyan jó, mint amennyiből készült. Úgy látom vannak itt hárman is, akik már látták, de egyikük sem szeretne hallani több folytatásról. Ketten bármennyire is dicsérik, azért ez mégiscsak elgondolkodtató. Meg az is, hogy James Cameron egy darab forgatáson se volt kint.
Andrew8 2019 okt. 26. - 16:42:15
(24/178)
Nemrég Cameron mesélte hogy 2 db rész lesz még melyek az MI vel foglalkoznak főleg.
IWantSunshine 2019 okt. 26. - 13:10:07 Előzmény Dj TrancEmotioN
(23/178)
Pontosan. A második rész után a legjobb szerintem. De most már nem kell több róka bőrt elhúzni róla. Tegnap láttuk Cineworld-ben.
4/10
Dj TrancEmotioN 2019 okt. 24. - 15:47:22 4/10
(22/178)
Most láttam a filmet Nagy-Britanniában és nem volt csalódás a film ha és amennyiben soha többé nem lesz több rész a Terminatorból! Az akciójelenetek (amiből nincs túl sok a 2 óra alatt) brutálisak, Terminator filmhez méltóak bár a legyőzhetetlennek tűnő gyilkológép elég nevetségesre sikerült ettől függetlenül nagyon remélem hogy ezzel végleg véget ér ez a franchise nincs értelme több bőrt lehúzni a fémvázról.
7/10
JoeM 2019 okt. 22. - 12:37:39 7/10
(21/178)
30-án premier vetítés, jegy már megvan. :D
Sz. Péter 2019 okt. 04. - 18:03:53 Előzmény idõjós1010
(20/178)
Mellébeszélni azt tudsz.
Szóval - ha már te nem vetted a fáradtságot - utánanéztem: 180-200 millió dollárból forgatták.
Vagyis "A" kategória.
5/10
idõjós1010 2019 okt. 03. - 21:57:56 5/10 Előzmény Sz. Péter
(19/178)
Inkább nézd meg október végén a filmet, és sírjál. Mert fogsz. Ezen mást nem lehet. A szakállas Termintár, meg a Transznemű női .... XD