10/10
offtopic
_Freddy_ 2011 szept. 05. - 17:29:48 10/10
(230/590)
én megnézem mert régen láttam, és nagyon jó rész, nekem a 2. a kedvencem :D a többi már nem annyira jó
10/10
offtopic
Ford Mustang 2011 szept. 05. - 11:00:03 10/10
(229/590)
Hát igen...
10/10
Istenasszony 2011 szept. 05. - 09:48:02 10/10 Előzmény _Enzooka_
(228/590)
Ez jó volt :)) és igaz is :))
Szaki 2011 szept. 05. - 09:33:26 Előzmény Ford Mustang
(227/590)
Nagy igazság. A 80 -as években készült hasonló kaliberû filmeknek megvolt a maga hangulatuk.
A mai filmek ugyan teli vannak mindenféle digitalizációval de sok esetben megõli a történetet.
( Nekünk 80')
Szaki75
10/10
offtopic
Ford Mustang 2011 szept. 02. - 14:42:50 10/10 Előzmény eynrg
(226/590)
Jó kis '80-as évek... visszasírjuk azt az idõt...
eynrg 2011 szept. 02. - 12:41:27
(225/590)
Még ma is szívesen nézem az 1.-et leginkább, aminek ez az egyik oka:
a zenéje - http://regiujzenek.blogspot.com/2011/09/elektronikus-filmzenek-2resz-filmek.html
10/10
offtopic
Ford Mustang 2011 aug. 13. - 16:12:25 10/10
(224/590)
:D
offtopic
_Enzooka_ 2011 aug. 13. - 16:11:33
(223/590)
Kéne egy terminator, akit visszaküldünk az idõben, h a 3.-4. részt meghiúsítsa. :P
8/10
convar 2011 aug. 13. - 15:24:39 8/10 Előzmény idõjós1010
(222/590)
"Azért érezném katyvasznak, mert két külön variánsát néznénk meg akkor ugyanannak.
Azt írod elég ha a T2 utáni jövõt mutatja be, de azt meg azért nem mutathatja, mert még egyetlen terminátort sem küldtek vissza ott ahol most jár a T4 idõben. Most azt kezdték el bemutatni, ahogyan megszületnek a terminátorok, és gondolom eredeti terv szerint végig akarják követni mind a 3 idõutazást de most a jövõbõl nézve, és nem a múltból mint eddig. Ha most a rendezõ el akar szakadni a T4 tõl, és azt tenné amit te javasoltál, hogy T2 utáni eseményeket mutatja be, akkor átugrana egy rakatnyi eseményt."

Ezek szerint mégsem értetted a 291. hszem. Még a végén kiderül hogy nem is vagyunk mi annyira egy állásponton :)

Nem ugrik át semmit mivel a visszautazással frissül az idõvonal, vagyis onnantól teljesen másképp is történhetnének dolgok, mint elõtte (így mint pl. a T3ban és a T4ben). Pont ezért mondta a rendezõ, hogy nem szeretné figyelembe venni a T3 és a T4 eseményeit. Ezért gondolom majd ez is úgy kezdõdik hogy vki vagy vkik visszajönnek az idõbõl, és akkor máris tiszta lappal indulhat. Nem kell majd figyelembe vennie semmit.

Azt a topikot meg olvasd át sztem elejétõl végéig. Nem olyan hosszú (bár nem is olyan rövid :) ). Ott nagyon jókat vitatkoztunk errõl. Joe Maschine írásaira különösen érdemes odafigyelned, õ sokkal jobban ki tudja fejezni magát, 100x érthetõbben fogalmaz mint én :)

"A filmsorozat meg azért is lehetett bukta szerintem, mert totál eltért attól a sztoritól amit a film adott nekünk (ha jól emlékszem)."

Igen, de ez mint látod az én értelmezésemben nem gond :) De am ja, ez sokaknál kicsapta a biztosítékot, hogy csak a múlthoz ragaszkodott, a jövõhöz nem. És milyen jól tette :) (mivel az is úgy kezdõdik hogy visszajön 2 termi, vagyis onnantól restart van :) )

"A Sarah Connor karakter pl totál más volt mint a filmbéli, és ezt nem a színésznõre értem. "

Ez jogos, a Lena Headey által megformált Sarah egy nyavajgós, hisztis p.csa a Linda Hamilton féle verzióhoz képest. De fontosnak tartom megjegyezni, hogy csak hozzá képest! :) Nekem nem volt semmi bajom vele. Igazából Linda tette túl magasra a lécet :)

"Plusz egy rakatnyi olyan eseményt mutatott be amire még csak utalás sincs a terminátorfilmekbe. Szó nem volt arról egyik részben sem ha jól emlékszem hogy a gyerek a háború elõtt összefut egy csomó másik terminátorral. Mert ugye errõl szól a sorozat(jól emlékszem?)."

Ennek mi a jelentõsége? Egy sorozatban mindig több idõ, lehetõség van a cselekményt kibontani, a múltbelieket is. Az hogy vmi olyan jelenetet mutatott be a sorozat amely nem volt benne a T2ben az sztem nem jelenti azt hogy meg sem történhetett :)
idõjós1010 2011 aug. 09. - 12:32:00
(221/590)
Azért érezném katyvasznak, mert két külön variánsát néznénk meg akkor ugyanannak.
Azt írod elég ha a T2 utáni jövõt mutatja be, de azt meg azért nem mutathatja, mert még egyetlen terminátort sem küldtek vissza ott ahol most jár a T4 idõben. Most azt kezdték el bemutatni, ahogyan megszületnek a terminátorok, és gondolom eredeti terv szerint végig akarják követni mind a 3 idõutazást de most a jövõbõl nézve, és nem a múltból mint eddig. Ha most a rendezõ el akar szakadni a T4 tõl, és azt tenné amit te javasoltál, hogy T2 utáni eseményeket mutatja be, akkor átugrana egy rakatnyi eseményt.
A filmsorozat meg azért is lehetett bukta szerintem, mert totál eltért attól a sztoritól amit a film adott nekünk (ha jól emlékszem). A Sarah Connor karakter pl totál más volt mint a filmbéli, és ezt nem a színésznõre értem. Plusz egy rakatnyi olyan eseményt mutatott be amire még csak utalás sincs a terminátorfilmekbe. Szó nem volt arról egyik részben sem ha jól emlékszem hogy a gyerek a háború elõtt összefut egy csomó másik terminátorral. Mert ugye errõl szól a sorozat(jól emlékszem?).
8/10
convar 2011 aug. 08. - 23:54:49 8/10
(220/590)
"Aki a terminátor 5. részét fogja rendezni, azt nyilatkozta hogy el akar teljesen vonatkoztatni a 3. és a 4. rész történéseitõl. No már most ez csak egyetlen egyféle képen lehetne kivitelezhetõ,: ha az eredeti jövõt mutatja be, a legelsõ verziót, és nem a módosulatot, mint ahogyan a T4 ben láthattuk. Bár nem látnám értelmét. mert akkor ez így már egy katyvasz."

Nincs ebben semmi katyvasz. A T2 után más irányt vesz majd a történelem, ennyi.

Am nem kell hogy az eredeti jövõt mutassa be, elég a T2 utánit, mivel a T2ig nem fog változni semmi. Utána fog. (ahogy a TSCCben is történt)

"Említed a filmsorozatot is (ha jól látom), azt én nem néztem mert ökörségnek tartottam pár képkocka alapján is, de egyébként nemrég olvastam is hogy óriásit bukott az a sorozat."

Az ilyen az én szememben nem számít semmit, nem érdekel a "közízlés" ;)
idõjós1010 2011 aug. 08. - 23:18:52
(219/590)
Ez a megfogalmazás is tetszetõs, sõt egy újabb ötletem vezeti elõre.:
Aki a terminátor 5. részét fogja rendezni, azt nyilatkozta hogy el akar teljesen vonatkoztatni a 3. és a 4. rész történéseitõl. No már most ez csak egyetlen egyféle képen lehetne kivitelezhetõ,: ha az eredeti jövõt mutatja be, a legelsõ verziót, és nem a módosulatot, mint ahogyan a T4 ben láthattuk. Bár nem látnám értelmét. mert akkor ez így már egy katyvasz.
----------
Említed a filmsorozatot is (ha jól látom), azt én nem néztem mert ökörségnek tartottam pár képkocka alapján is, de egyébként nemrég olvastam is hogy óriásit bukott az a sorozat. Pedig idefent a Port.hu n sokan istenítik. De most nem ásnám bele magam hogy miért nem tetszett nekem, mert már ködös.
----------------
Linket majd olvasom.
8/10
convar 2011 aug. 08. - 22:19:34 8/10 Előzmény idõjós1010
(218/590)
Ebben is van logika, de 2038ról sosem volt szó. 2028ról volt ;) De am mondom, jó a gondolatmenet ;) Én ezt máshol 1x így fogalmaztam meg ill. vezettem le:

"A T4ben látott jövõ ez már nem az a jövõ, amit a T1ben vagy akár a T2ben láthattunk, hiszen az azokban történõ visszautazások következtében frissült az idõvonal attól a pillanattól kezdve, ahogy megérkeztek a jövõbõl. Így másképp alakulhat minden, a történelem új mederben folytatódik.

Persze nem feltétlenül változik meg minden, hisz a T Univerzumban mint láthatjuk maga a J Day elkerülhetetlen, de annak lefolyása, hatása, vagy ideje változhat. Az idõ pl. biztosan változott többször is, lásd a T1ben még 1997rõl beszélnek, amit a T2ben elodáztak, és így csak 2003ban jött el.

Egyébként nemhiába mondta azt a T4ben Connor, hogy "Ez már nem az a jövõ, amirõl anyám mesélt." ;) Ezzel is érzékeltetni akarták, hogy megváltozhatnak dolgok.

Ez megmagyarázza azt is, hogy pl.

- miért van még sok más új típus is a T4-ben, miért vannak már akkor is, stb.

- miért olyan "erõs" a T-800 a T4-ben. Azért, mert ez már nem a T1 T-800-asa, ez úgy látszik erõsebbnek sikerült :D (jobb felhasznált anyagok pl.)

De akár azt is, hogy a sorozatban

- miért T-888 van és miért nem T-800 ill. T-850, és miért T-1001 és miért nem T-1000

- stb. stb. még lehetne folytatni, mondom, szinte bármilyen elvileg logikai bakinak látszó valójában így nem is logikai bakival :) "

De a lényeg u.az, abban egyetértünk: a jövõ változhat.

+++

Ide kapcsolódik még egy poszt egy másik fórumról, a terminatorchronicles.hu-ról. Íme:

http://www.terminatorchronicles.hu/forums//viewtopic.php?p=18475#p18475

A 2010.09.19., vas. 19:16-i hsz a lényeg. Tényleg érdemes elolvasni, sztem nagyon nagy koponya a srác.
idõjós1010 2011 júl. 29. - 13:01:11 Előzmény convar
(217/590)
Hát igen. így van ! És az arra a felvetett kérdésre is magyarázatot adna amit egy másik fórumtársunk tett fel, hogy mégis mit keres a Terminátor 4-ben a T800 as terminátor mikor még csak 2018-ban járnak. A terminátor elsõ részében pedig mint egy vadonatúj prototípusról tesz említést Kyle Reese Sarah Connor-nak, és mindezt 2038 hoz köti.
Erre én azt a magyarázatot találtam hogy még a körforgás kezdete elõtt az eredeti Skynet önmagától csak sokkal késõbb jött létre, az idõutazás pedig felgyorsította ezt a folyamatot. Ford Mustang fórumtársunk írta hogy a Skynet az idõbõl visszautaztatott gép megtalált maradványának eredménye lett. Az a technológia adott löketet a Skynet-hez. És ebbõl én azt hoztam ki hogy így felgyorsítottak az elkerülhetetlen bekövetkeztének az eljövetelét. 20 évvel.
8/10
convar 2011 júl. 28. - 23:06:03 8/10 Előzmény idõjós1010
(216/590)
"De Mindennek van kezdete,.."

Pontosan. És pont ezért hülyeség a körforgás elmélet.

Hogy mondjak egy 1xû példát: a körforgalomba is elõször bele kell hajtani, mivel senki sem születik oda :) Onnantól végülis kezdõdhet a körforgás (mint a T1ben :) ).

Ezért mondom, kellett hogy legyen egy eredeti idõvonal, ahol 1984ben nem történik semmi (azon kívül hogy Saraht megkettyinti vki, akitõl fia születik :) ), de amelynek a végén ez a férfi visszaküldi Kylet 1984be, aki meghal, Saraht pedig lefotózzák egy benzinkútnál. És ennek az idõvonalnak a végén pedig ezt a képet adja oda John Kylet segítségül, hogy az megtalálhassa az anyját. És...innentõl jön a T1 cselekménye.
8/10
convar 2011 júl. 28. - 22:54:24 8/10 Előzmény vlad90
(215/590)
Jogos a 2 pont, ezzel már 1x a TSCC topikban is megfogtak :D ;) Kíváncsi voltam itt mikor jön vki vele.

Az kétségtelen és számomra is világos, hogy a T1 a körforgás elmélet szerint íródott. Vagyis hogy az egész egy ördögi kör, amelyben újra és újra megismétlõdik a történelem.

Viszont: mivel a folytatások felborítják ezt a szisztémát (hiszen pl. a J Dayt eltolják 1997rõl 2004re, vagyis csak változik a történelem), azért én, komplexen a T Univerzummal kapcs. nem tudok ebben gondolkodni, mivel nem mûködik.

Ezért én a T1et úgy kezelem, hogy amirõl én beszéltem (tehát az eredeti idõvonalról amiben még nem Kyle az apa), az nem a filmben látható cselekmény elõtt volt, hanem még eggyel elõtte. Vagyis a T1 cselekménye, amit a filmben látunk már másodjára zajlik le, de továbbra is azt vallom, hogy az elsõ elõtt megvolt az a bizonyos eredeti idõvonal, amikor 1984ben még se Kyle, se T-800 nincs sehol.

Nemtom érthetõen fogalmaztam-e :) :S
10/10
offtopic
Ford Mustang 2011 júl. 28. - 20:13:59 10/10 Előzmény AvatáR Gil Maerth
(214/590)
Igen, hoppá. :))
10/10
offtopic
Ford Mustang 2011 júl. 28. - 20:12:57 10/10 Előzmény idõjós1010
(213/590)
Igen, jól érted.
AvatáR Gil Maerth 2011 júl. 26. - 20:49:31 Előzmény Ford Mustang
(212/590)
ja igen. ezt a "nem lesz skynet" dolgot elsütötték az elsõ részben IS.

szóval ha megsemmisitik a chipet,a tér-idõ koontinum felborul és vége a világegyetemnek.
Hogy idézzem korunk legnagyobb elméjét: Emmet L. Brown-t.

:) nincs tehát se kyle, se john, se skynet.
és sarahot se üldözi senki.
HOPPÁ !
AvatáR Gil Maerth 2011 júl. 26. - 20:45:53
(211/590)
tényleg.
szóval a skynet által visszaküldött terminátor megmurdel és a karjában lévõ chipbõl lesz maga a skynet.
hmm. Paradoxon nem?
Ez olyan mintha a jövõben megismerném a feleségem, visszajönnék a múltba és elmondnám önmagamnak, kit kell elcsábítanom.
de nem? :)

sztem ezért húzták be a 3. részt, ami logikus, és így hangzik:

a Skynetet a sereg fejlesztette ki: ez egy egész világra kiterjedõ fegyver-vezérlõ rendszer.