9/10
zee944 2009 júl. 21. - 11:45:47 9/10
(135/595)
Ez a film még mindig rendben van. Sok szempontból persze elavult, de annyira érezni rajta az egyéni ízt, ami az alapötleten túl is klasszikussá tette, hogy ebben az elemelkedettségben már a bábu-Schwarzengger sem zavaró. Sõt, igazából hihetetlen, hogy mit hozott ki Cameron 6.4 millió dollárból, egy akkori blockbuster költésvetésének a harmadából. A jövõt bemutató képsorok most sem rosszak. A tizenötszörös költségvetésû T2-höz képest persze szegényesek, mert nem keltik háborús zsúfoltság látszatát, de ami a képre került, abban látszik, mennyi munka van. A fémcsontváz mozgása darabos, amikor teljes egészében látjuk, és már profi, amikor csak részleteiben.

A lövöldözések, akciójelenetek majdhogynem mintaszerûek, egy dolgot leszámítva. A hangmérnöki munka tényleg B-filmes színvonalú. Teljesen következetlenek a hangerõszintek. Bizonyos neszek túl jól hallhatóak, miközben ugyanabban a jelenetben a dialógusra koncentrálni kell. A lövöldözések és robbanásszerû hangok dobhártyarepesztõek minden máshoz képest, fel-le kell állítgatni a hangerõt, ha nem szeretnénk halláskárosultan végezni. Ugyanakkor az autók hangját, mechanikus zajait szinte nem is hallani, ami mellesleg agyonvágja a máskülönben mívesen kidolgozott üldözési jeleneteket is. Talán csak a DVD hangsávját cseszték el, de nem valószínû.

Érdekes, hogy mennyi mindent hasznátl fel újra a T2 ebbõl a filmbõl, pedig annyira másnak tûnik (és tulajdonképpen az is). Már itt elõkerülnek mindenféle nehézgépészeti eszközök, amikhez Cameron annyira vonzódik; kamion, tartálykocsi és leszámolás valami fémmegmunkáló gyárban.

Egy dolog zavart engem a cselekményben: Reese miért mond el mindent a rendõrörsön? Nincs az a bolond, aki ennek csak a töredékét elhinné, pláne, hogy az égvilágon semmit nem is tud bizonyítani, és inkább röhejes kifogásokkal szolgál. Nem passzol a film ésszerûségébe, talán ki kellett volna hagyni az egészet.

Ja, igen, a befejezés is éppen olyan, amilyen egy sci-fi akciófilmben lennie kell: nemcsak a végsõ akciójelenet dramaturgiája, hanem a zárókép is. A fénykép elkészülte és a dél-amerikai kietlen sivatag. Minden a helyén.
10/10
Bsmarcona 2009 júl. 20. - 09:56:20 10/10
(134/595)
Nekem a Terminator a Kedvenc filmem. A zenéje ( Brad Fiedel) fantasztikus hatással van rám. Ez a film szerintem egy legenda a története, zenéje, és szereposztása miatt is.

Fantasztikus!
10/10
Wuss 2009 júl. 18. - 04:46:01 Előzmény Csonger
(133/595)
Az alienek lehet, csak bebábozták.
De a predator viszont felkoncolta rendesen, viszont elõtte kedves volt, mert megkínálta egy kis cukorral.
Wuss 2009 júl. 18. - 04:33:10 Előzmény Csonger
(132/595)
Szerintem, ha végzett volna sarah connorral visszament volna a kedvenc szobájába, (ahol a gondnok szerint döglött macskát tartott) és ott elücsörgött volna egy jó 120 évig.
Vagy kivárná valahol a háborút, ami onnan számolva egy olyan 20-30 év.
De lehet, hogy minél hamarabb kapcsolatba lépne a Skynettel, hogy aztán a haverjaival tovább zúzhassa a rock'n rollt.
Csonger 2009 júl. 17. - 13:01:26
(131/595)
Én mindig arra voltam kíváncsi, hogy mit csinálnak a Terminátorok, amikor végeznek a feladatukkal. Tehát például ha a T800-nak sikerül megölnie Sarah-t. Vagy a T1000 megöli Johnt. Utána mit tesznek? Leállnak, és kikapcsolják magukat, esetleg beindítanak valami önmegsemmisítõ programot?
Vagy nekiállnak kedvtelésbõl találomra embereket ölni még 120 éven át?
Esetleg beilleszkednek a társadalomba, és családot alapítanak?
offtopic
Csonger 2009 júl. 16. - 10:46:22 Előzmény Wuss
(130/595)
Hja, szerintem sem biztos, hogy attól a rácshoz-csapódástól meghal. Sõt, abban sem vagyok biztos, hogy az Alienek megölik, végülis csak azt látjuk, hogy elragadják. Az is lehet, hogy a robbanás végzett vele. A Predátor viszont tutira megölte.
Wuss 2009 júl. 15. - 17:06:43 Előzmény Csonger
(129/595)
Én úgy emlékszem, hogy a terminátor nem öli meg, csak odahajítja valami rácshoz. A mellette lévõnek tépi ki a szívét, a harmadik pedig összeszarva adja neki oda a ruháját.
Csonger 2009 júl. 14. - 19:08:04 Előzmény Wuss
(128/595)
Bingó! Nyertél egy csokit! Átvehetõ bármelyik sarki boltban, némi készpénz ellenében. :D

A megoldás helyes, Paxton, Henriksen és Biehn a három közös szereplõ.
Bill Paxton így az egyetlen színész, akit megölt egy Terminátor, egy Predátor és egy Alien.
Wuss 2009 júl. 13. - 18:52:45 Előzmény Csonger
(127/595)
1.lance henriksen
2.michael biehn
3.bill paxton
(+ a rendezõ)

Nyertem valamit?
Ney marsall 2009 júl. 09. - 20:05:32
(126/595)
Egész jó film, bár valahogy jobbra számítottam.
De hát 1984-ben készült.A terminátort Schwarzenegger jól alakítja.Érdekes elméletet tartalmaz az idõutazásról.
offtopic
Csonger 2009 jún. 22. - 16:19:27 Előzmény eynrg
(125/595)
"Amikor elõször láttam a nyolcvanas években még az osztrák tévén"
Ez jó; én is mindent az osztrák 1-en láttam. :)
Csonger 2009 jún. 22. - 16:16:11
(124/595)
A Halálosztót elõször a Fazekas-féle képregény-változatban ismertem meg. A képregényfüzet másik felében pedig A bolygó neve: Halál volt (szintén Fazekas által rajzolva). Ebben az az érdekes, hogy a két filmnek három közös színésze is van (de nyilván nem ezért kerültek egyazon képregényfüzetbe, csak véletlenül).
Mikor a Halálosztót kiskoromban elõször láttam filmen, addigra a Bolygó nevét már sokszor láttam. A közös szereplõk közül elõször egyik sem tûnt fel (gyerekként nyilván a rettegéssel voltam elfoglalva, nem a színészek felismergetésével).
Néhányadik nézéskor felismertem, hogy az egyik fõszereplõt játszó színész megegyezik a Bolygó neve fõ mellékszereplõjével.
A másik közös szereplõ csak sokadik nézésre tûnt fel, a harmadikról pedig csupán tizensok év múlva, azaz most hétvégén szereztem tudomást.

Kérdés: Tudjátok-e, ki a két film három közös színésze?
eynrg 2009 jún. 16. - 20:15:54
(123/595)
Amikor elõször láttam a nyolcvanas években még az osztrák tévén, annyira
nem nyûgözött le, mert valami nagyon nagy filmre számítottam.Aztán késõbb
többszöri megnézésre egyre jobb lett.Ami a legjobban tetszik benne az Brad Fiedel zenéje, az hátborzongató hatással van rám.
Valezius 2009 jún. 06. - 14:22:37
(122/595)
Nem mondtam, hogy nézzék, csak azt, hogy nehéz összehasonlítani a minõségét egy 12-es és egy 18-as karikás filmnek. :)
Utóbbinak az az elõnye, hogy szabadabban lehet bármihez nyúlni.
Emellett persze megértem, hogy nem ebbe az irányba mentek tovább.
Valezius 2009 jún. 05. - 16:17:59
(121/595)
Most, hogy ideért a negyedik rész. Kicsit visszagondoltam a többire is. Azt kell mondjam, hogy ma már ez a kedvencem (a 4-et csak a közeljövõben nézem meg). Jópár ízelítõt kapunk a jövõbõl, ami még ma is felborzolja a kezemen a szõrt. És a végén a csupasz fém váz, ahogy kiül a rettegés a fõhõsökre, hogy még mindig nincs vége, egyszerûen felejthetetlen :)

Remekül megalkotott mozi, és nem kellett elrontani, hogy 12évesek is megnézhessék :)
10/10
dragahan1024 2009 márc. 23. - 17:41:16 10/10
(120/595)
Nagyon jó film, szerintem. Mondjuk olvasva még jobb, nem számoltam össze, de minimum 40 db regényem van róla ebook formájában. :-)
Valezius 2009 febr. 04. - 19:00:44
(119/595)
A legutóbbi újranézéskor a legérdekesebb nekem az volt, amit Kyle mond.

Valami olyasmit, hogy Sarah tanította meg szervezkedni a fiát, amikor bujkáltak a háború elõtt.

De egy pincérnõnek miért kell bújkálnia a háború elõtt?
Persze lehetséges hogy a jövõ abban a pillanatban átalakult, hogy átléptek az idõn. És Kyle már az ezt követõ évekre emlékezik.

Bár nekem jobban tetszik a körkörös magyarázat, azaz amikor John visszaküldte Kylet, már tudott mindent arról a napról. És csak hazudta, hogy a jövõt meg lehet változtatni.
10/10
angyalbandi89 2008 dec. 09. - 22:30:10 10/10
(118/595)
Én csak azt nem értem, hogyan lehet ilyen filmet kitalálni és megcsinálni 1984-ben?!
10/10
Thorne 2008 aug. 22. - 17:17:56 10/10
(117/595)
Kiváló film,de azért nálam is a T2 a kedvenc.
10/10
serpos 2008 júl. 31. - 14:13:01 10/10
(116/595)
nagyon jól megcsináltak,ahhoz képest hogy 84-es film.
de szerintem a második azért jobb
a harmadik meg a leggyengébb