offtopic
Sz Peter 2015 júl. 13. - 17:13:49
(199/419)
- hiteles akciók?

Mondj már egyetlen akciófilmet ahol hiteles akciók vannak! ;)
AvatáR Gil Maerth 2015 júl. 13. - 10:06:01
(198/419)
Megmondom mi kéne:
- kevesebb CGI
- rusztikus sztori, kevés vagy semmi extra
- hiteles akciók
- az elsõ két terminátorba ijesztõk voltak a robotok. manapság valahogy ez nem jön át.
- hangulat !
- több fény. A sötétség nem mindig jelent komor/nyomasztó hangulatot! (lásd: genisys)

Az elsõ részben például még a sercegõs bakancstalp-lépésnek is külön hangulata volt.
az pedig hogy egy sorozatgyilkolásból teljesedett ki, külön pikantériát adott neki.
Ilyesmit várok én.
frenchbullie 2015 júl. 13. - 04:50:30 Előzmény Sz Peter
(197/419)
Igen, olvastam, ezért írtam. Elnézve Linda Hamilton régi képeit, vagy az eddigi filmeket, szerintem Clarke-nak még mindig nincs annyira vastag ajka, mint az õs-Sarah-nak. (Bár messze nem ez a Terminator mesék lényege:-)
10/10
honfoglalo111 2015 júl. 13. - 00:43:43 10/10
(196/419)
Mozi elõtt megnéztem a terminátor filmeket 1-tõl 4-ig, minden nap egyet-egyet.

Szerintem szuper jó lett 5. résznek, alapvetõen épített az elõzõekre! Végig izgalmas volt, jól sikerült a reboot, a történet vége olyan szép lett és kerek (egy-két apróságtól eltekintve), olyannyira, hogy megállná a helyét egy lezáró, befejezõ részként is! 10/10

Emilia Clarke pedig gyönyörû! :D
Nem volt gond az alakításával.

Én biztos újranézem!:)

*Spoooooiler* XD

Arnold beszólásai:

#Upgradeltem! - Ez hatalmas volt! XDDD
#Párosodtatok már? :DDD
#Az új szállóige: Öreg vagyok, de VAGYOK. :)))
#És a kihagyhatatlan: Visszajövök!

Végre nem halt meg Svarci és más pozitív szereplõ sem! :)

*Spoooooiler*
offtopic
Sz Peter 2015 júl. 12. - 20:38:30
(195/419)
Nem bír olyan dús ajkakkal?

Egyesek pont azt kritizálták itt korábban, hogy túlságosan is dús ajkakkal bír. :)
frenchbullie 2015 júl. 12. - 19:47:46
(194/419)
Üdv! Amikor az elsõ Terminator film készült még tinédzserek voltunk a párommal, s mert "nosztalgiázni vágytunk", DVD-n megnéztük az összes "régi" részt, aztán elszáguldottunk egy moziba, és megtekintettük a Genisys-t... Mivel számunkra Schwarzenegger az örök Terminator, a hangulat megvolt rögvest, ahogy színre lépett Arnold papa:-) A látványvilág is talált. (Fõleg 3D-ben.)

Spoileres

A történet követhetõ, még az idõben való össze-vissza ugrándozás ellenére is.
Szerintem Jai Courtney nem rossz Kyle Reese-ként, kellõképp katonás, a kezdeti csetlés-botlását pedig betudtam annak, hogy nem abba a szituba landolt, amire számított. Inkább Courtney, mint Anton Yelchin. (Aki nekem mindig Odd Thomas lesz, halottlátóként remekelve.) Emilia Clarke is hozta a Sarah Connor figurát, bár nem bír olyan dús ajkakkal, mint Linda Hamilton:-) S azt is el bírta feledtetni velem, hogy õ a sárkányos, szõke amazon, igen, én Sarah-t láttam benne.

Összességében jól szórakoztam, a film megfelelt annak, amit vártam. Kíváncsi vagyok a folytatásokra, nem úgy, mint pl. a Prometheus esetében. (Ha már Biehn, akkor eszembe jutott ez is. Mármint, hogy sajna mindkét opus folytatásából kimaradt immár:-(
4/10
JoeM 2015 júl. 12. - 17:37:54 4/10
(193/419)
Érdekes, ez mostanában nem jut eszükbe. Most tényleg nehéz lett volna a T3 idõvonalának a végérõl indítani? A szereplõkrõl: Sarah hiteltelen, Kyle valami szörnyû, Connor olyan semmilyen, a T1000 viszont tetszett. És a sztori nagyon popcornos. Amúgy a film a salvation-ra hajaz, nem igazi terminátor film, hanem akciófilm terminátorokkal.
8/10
Gladyator 2015 júl. 12. - 16:29:13 8/10
(192/419)
Plusz
Beruháztam a mozira és nem bántam meg,
Viszonylag jól megoldották a még 1 bõr lehúzását.
Kicsit sok logikai gondolkodnivalót adtak a kreátorok dehát belefért.
a CGI remek, ilyesmit várok el 2015-ben, a poénok is ülnek szépen a helyükön.
Akcióból nincs hiány, unatkozni nem lehet.
Papa hozta a kötelezõ tutit

Minusz
Sarah Connor vasszüze kicsit fiatalra sikerült.
"Egy újszülöttnek minden vicc új", nekünk már nem, hol is tartunk? ötödik rész?
Kyle-nak is jól jött volna egy rátermettebb faszi

Nyolcas (meg még egy fél pont)
6/10
Mike088 2015 júl. 12. - 15:21:19 6/10
(191/419)
Kicsit ülepednie kell még bennem a filmnek. Arra számítottam hogy ez a rész a jövõben játszódik majd és azt mutatja be, hogyan gyõzik le a skynetet -illetve azt, hogyan fogják be a t800-at és küldik vissza a múltba stb. Ez helyett teljesen átírják a múltat ami egy alternatív jövõhöz vezet. Vannak benne jelenetek az elsõ részbõl, hatásosnak nem mondható poénok, és néhány meglepõ dolog is. A filmben jó pár idõparadoxon, logikai bukfenc fedezhetõ fel,ami rontja az összhatást -ettõl függetlenül azért történetileg érthetõ-. A Kyle-t alakító színész gyengus, Emilia Clark jó, de igazából Schwarzenegger teszi a filmet élvezhetõvé. Úgy gondolom ez a film alulmúlta a várakozásokat, de számomra vállalható szórakozást nyújtott.
10/6+++

SPOILER: John Connor akibõl a skynet gépet csinált, valahogy nem illik bele a képbe, ez és sok más miatt is logikai bukfencek sokasága fedezhetõ fel. Én azt mondom a kevesebb néha több. Jobb színészekkel és egyszerûbb történetvezetéssel ez nagyobbat üthetett volna.
6/10
offtopic
Mike088 2015 júl. 12. - 09:56:43 6/10
(190/419)
Na most megyek megnézni de az elõzetes kritika és a hozzászolások nem tùl biztatóak. Remélem a harmadik rész szinvonalát eléri azért.
Kovács kolléga 2015 júl. 11. - 21:32:05
(189/419)
Lehet, hogy jobban tették volna a film alkotói, ha abbahagyják a Connor-család + Schwarzi cselekményszál csócsálását, és azt teszik, amit pl. a Star Wars esetében megléptek, azaz egyszerûen folytatják a történetet.
7/10
Bsmarcona 2015 júl. 11. - 21:01:58 7/10
(188/419)
Még egy bõrt lehúztak a Terminátorról. Szánalmas hogy ez a hulladék egyáltalán elkészülhetett, egyedül Schwarzenegger teszi nézhetõvé. A Kyle Reese-t alakító színész nagyon rossz, nem hasonlít az eredetire. Az 50 kilós csajszi se alkalmas a szerepre. Egyébként az 1991-es Terminator 2-ben jobb autós üldözések és akciójelenetek voltak. Ez a film paródia akart lenni, vagy komolyan gondolták?? Gyenge színészi játék, felejthetõ akciójelenetek, sz*rul megírt forgatókönyv, és bugyuta történet. Szégyen az eredeti két Terminator filmre nézve.
zegorias 2015 júl. 11. - 18:44:09
(187/419)
A korábbi terminátor filmek az egyszerûségük miatt voltak jók..., ez viszont egy INFORMÁCIÓ-APOKALIPSZIS.
AvatáR Gil Maerth 2015 júl. 11. - 16:00:28
(186/419)
sajnos tényleg nincs kiemelkedõ játék:
emilia túljátszotta
kyle mintha ott se lett volna: letartoztatják, lefejelik :)
schwarzi öreg, mint az országút
john connor: ha ilyen fejem lenne, felraknám a buszra és integetnék neki
stb,stb, stb :(

jobb a négyes résznél, ennyi a pozitívuma.
Kár hogy nem a harmadik résznél folytatták, ott pár érdekesség be volt hintve
(gyerekekrõl, john meghal,kate küldi a terminátort stb)
1/10
Tomiiii 2015 júl. 11. - 14:59:54 1/10
(185/419)
CGI, CGI, CGI....ebbõl lassan kezd elegem lenni. Arnold rettenetesen megöregedett, ez van. A filmmel megpróbáltak még egy bõrt lehúzni a témáról, ezzel mindent el is mondtam.
8/10
offtopic
mro26 2015 júl. 11. - 14:55:54 8/10
(184/419)
BOCSÁNT LEMARADT A SPOILER AZ ELÕZÕ HOZZÁSZÓLÁSOMBÓL SZÓVAL AZ

SPOILERES!!!!!!!!!!!!!!!!
8/10
mro26 2015 júl. 11. - 14:55:20 8/10 Előzmény Eddyboy
(183/419)
***SPOILER PÓTOLVA***
Zavaró volt nem mondom, hogy nem csak az élõ szövet öregszik, hanem romlik a gép teljesítménye is az "öregedés" során. Manapság is így van már a mosógépeknél is 5 évre gyártják hogy addig bírják majd lehessen újat venni...

De tény, hogy rossz volt ez a dolog.

Annak viszont örültem, hogy a fiatal T-800-as ilyen badass volt, hiszen az összes Terminator filmek közül az elsõben volt a legfenyegetõbb, legkeményebb ellenfél. Az elsõ részben szinte olyan volt a kiborg mintha horrorfilm szereplõ lett volna, nem lehetett megállítani, fenyegetõ volt már a megjelenése is, még mikor rohadt is, kopott róla a bõr látszottak a fém részek (ezek miatt sokkal félelmetesebbnek tûnik számomra mint a T-1000-es).
Szóval ez a jó pont volt.
Kovács kolléga 2015 júl. 10. - 21:25:19 Előzmény jmisi31
(182/419)
A 129 millió dollár nem a nemzetközi bevétel, hanem az összesített (amerikai + külföldi). A másik dolog, hogy ha egy 155 millió dollárba kerülõ film 28 millió dolláros hétvégével nyit a hazai pályán, akkor az oltári nagy buktának számít.
6/10
Attaca 2015 júl. 10. - 15:45:34 6/10
(181/419)
A sztori is tetszett nekem.
6/10
Attaca 2015 júl. 10. - 15:42:08 6/10
(180/419)
Hát ez elég gyenge lett, Sarah és Kyle karakterei nagyon gyenge színészek. Arnold, meg a korábbi filmek miatt tudtam élvezni, de sajnálom, hogy így mellényúltak a színészekkel. A látvány szerintem jó volt, logikátlan dolgok, meg mindegyik Terminator filmben vannak.