offtopic
wukovsky 2009 jún. 09. - 22:16:31
(432/1272)
Márpedig az a t-600-as az meg akarta ölni az elején. És a harvester óriás is. Nem vagyok benne biztos, hogy ami gépeket az ellenállók el tudnak fogni, azoknak nem kukkantanak bele a kis kobakjába :$ És ha megtalálják benne az adatot, miszerint jön márkusz. Gondolj csak a hydrobotra, vagy mire, amin az elején tesztelik a jelet. Annak szépen bele túrnak a memóriájába.

2008-ban egy laptopival a sorozatban is bele tudott túrni a buksijába Vic-nek, akkor itt mire lehet már képes. Késõbb még át is fogja programozni õket.

Úgyhogy biztos, hogy titkos volt, csak késõbb kaphatták meg a kódot, hogy marcus eszköz. Egy skynetnek meddig tart kódokat elõállítani, és naponta hetente cserélni a kódolást. Semeddig. Milyen kommunikáció lehet a gépek között, ha csak arra gondolsz, hogy mi most, hogy tudunk egymás között kommunikálni, mobilok, gps-ek, mühöldas mobilok, és a többi.
8/10
zolten 2009 jún. 09. - 22:08:33 8/10 Előzmény wukovsky
(431/1272)
Hát ennek semmi, de semmi értelme! Titkos volt!? És ha az elsõ terminátor, ami szembe jön vele, szétlövi a fejét? Gondoljátok, hogy a SN ezt megkockáztatta volna? Dehogy!
offtopic
wukovsky 2009 jún. 09. - 21:44:09
(430/1272)
Igen, a harvester a robotzsarukból ismert két lábon lépegetõ gépecske volt :D Viszont ugyanúgy plazma ágyú a tetejinnnn :D Mi ez ha nem plágium. sok új gépet nem csináltak, csak össze lopkodták mindenhonnan, és ez nekem fáj.

T1 a végén mindenki fullon volt, hogy uhhhhh

T2 az elsõ átváltozásnál uhhhhhh

T3 össze kombinálták a kettõt, ami uh volt, csak uh, az az, hogy végre voltak olyan funkciók, amik igazán jó géppé tették, más gépek vezérlése, átprogramozása, és a többi

T4 amikor meglátjuk, hogy milyen a T-600, akkor mindenki uhhhhh, viszont itt negatív értelemben. Ha egy kicsit jobb a célpontosság, és nem olyan hülyék, akkor nincs semmi gond
lostangels 2009 jún. 09. - 21:17:44
(429/1272)
Hát ezzel a "kritikával" vannak kisebb-nagyobb problémáim. (Felfoghatod piszkálásnak, vagy építõ jellegû kritikának).

Stilisztikailag csak annyi problémám van: ha nem véleményrõl, hanem kritikáról van szó, akkor hanyagolni kellene a smileykat, és pár vesszõ is hiányzik.

Ettõl függetlenül, van pár tartalmi - ha hívhatom így - "félrefordítás". Elsõsorban Marcust nem 2003-ban alakították át. Akkor kapta meg a halálos ítéletet, akkor írta alá a papírt. A teste a Cyberdine-hoz került. Ugye a 2003-as Ítélet napja után a Cyberdine lett a központ. Ennek megfelelõen itt alakították át géppé. Gondolom 2010 után, mert addigra erõsödhetett meg a Skynet, és válhatott önfejlesztõvé technikailag.
Másfelõl ezt a mondatod nem tudom hova tenni:

"Erre a következõ rádióüzenet hangzik el nem szószerint idézve: "Ha lebombázzuk a SkyNetet MEGHALUNK MIND" :)))))))))))) Nem kicsit nagyképû a srác, én kérek elnézést a nevében utólag is."

Miért lenne már nagyképû? Õ az emberiség vezetõje, ez az út van számára kijelölve. Kyle Reese megölésével valószínûleg nem tûnne kámforrá (most paradoxonokba nem mennék bele).

Csak mélyebben vettem a levegõt a "Worthingtonra beindulóknak" címen. De komolyan, kritikában ilyet, hogy "evés elõtt, evés után"???
A "kritika" vége meg már kritikán aluli. Zavaros és kusza.

Kapásból csak ezt a kritikát ismerem. Nem mondom, hogy tökéletesek, de mérföldekkel jobbak.
http://filmbuzi.hu/archives/2009/06/06/terminator-megvaltas-terminator-salvation/
http://sarahconnorchronicles.hu/news.php?readmore=339

Akinek van még kritikája az bedobhatna még párat.
offtopic
wukovsky 2009 jún. 09. - 21:16:50
(428/1272)
A fogoly szerzésrõl meg csak annyit, hogy a németeknek nem volt birodalmi lépegetõjük, mégis ejtettek vagy 600.000 foglyot a barbarossa hadmüvelet kezdetén :$


A sorozatban is láthatjuk, hogy igen komoly kísérletek folynak az embereken, van több nagyon jó rész is, pl az egyik ahol egy ember egy másik emberen szimulál pszihés reakciókat, a burkolat nélküli T-800-850-888-ok meg ott állnak és lesnek, mint egy mütéten a medikusok. A beépüléshez igen igen komoly mentális tudáson kell átmenni, a gond csak annyi, hogy a jövõben a bunkereknél elviekben elég hamar ki lehet szúrni öket, és ha már eljutnak a bunker bejáratáig, akkor indithatnak elég komoly offenzívát oda be.
10/10
offtopic
robinnyo 2009 jún. 09. - 21:01:44 10/10 Előzmény wukovsky
(427/1272)
már csak azért is.
offtopic
wukovsky 2009 jún. 09. - 21:00:25
(426/1272)
"meghát a szívet és átprogramozást illeti, nem lehet szívet programozni. "


Na itt egy kicsit elvesztem. A fegyvereken azért vagyok fent akadva, mert léteznek olyan fegyverek, amikkel ki lehet lõni egy terminátort.


A másik, ha még emlékszünk a Congo címû filmre, ahol is az éjszaka megtámadják a tábort a Gorillák, és az automata védelmi géppuskák hogy szedik le õket, pedig ott 1995-öt írunk.

És 2018-ban egy terminátor célzási pontossága, hát hogy is mondjam, szóval nevetséges volt.

Továbbra is azt tartom, amit már elmondtam, hogy ha a harci jelenetek nem hitelesek, akkor az egész film nem hiteles!!!!
Uzsmuzs 2009 jún. 09. - 20:57:02
(425/1272)
Sziasztok!

Uzsmuzs barátja vagyok, de egyáltalán nem személyeskedni akarok, inkább csak pár meglátást a filmmel kapcsolatban.

SPOILER

Sokaknak gondja van a hangulattal. Nincs meg az a félelmetes, meneküljünk érzés. Sokaknak ugyanez volt a gondja a Mátrix esetében is. Miért nem kábelezik össze magukat a szereplõk, ha terminátort/ügynököt látnak?
Teljesen más emberek a szereplõk. Az egyben például adott volt az anyuka (illetve még csak leendõ anyuka), akinek egyetlen fegyvere a frizurája volt, míg most a szereplõk túlélõk és katonák akiknek az élete a gépek elleni harcból áll.
Lehetetlen hasonló hangulatra számítani. Mondjuk pont a sokak által fikázott "gyûjtögetõ" robotos üldözéses résznél van meg ez talán, hogy csak meneküljünk.

Gyûjtögetõ robot: egyes terminátor regények említik, hogy eleinte nem csak elpusztítás volt a direktíva, hanem foglyok ejtése is. A Skynet tesztelhette a különbözõ fegyvereit a kísérleti alanyokon, valamint munkatáborokat is teremtett (sajnos volt honnan ötletet merítenie)
És ez a film ugyebár eléggé a jövõ elején játszódik. (elég érdekes mondat...)

Fegyverek: pont mivel a jövõ elején játszódik, ezért nem is egyezhet meg az eddig látott képekkel. Említettél plazmafegyvereket. Ha jól emlékszem Westinghouse-ról olvastam a regényekben. A Skynet találja majd fel (neki is idõ kell a projektekre) és majd harctéren szereznek be a gerillák és utána gyártanak õk is. Már a könyvek szerint, lehet, hogy a forgatókönyvírók teljesen máshogy gondolják az egészet.
Stingerek. Nem tervezhetnek igazán hosszú távra egy helyen sem a lázadók, így a gyáraik sem éppen stabil és hosszú életû helyek. Szóval a rakétákkal eléggé csínján kell bánni, általában csak különleges esetekben használják õket, csak úgy nem lófrál senki. A cél a túlélés és a csapásokat szervezetten osztogatják, nem pedig mindenki csak úgy kimegy a nagyvilágba, a nap végén meg a legtöbb fraget gyûjtögetõ szintet lép...
Amúgy amikor tesztelték a rádióhullámot, akkor például kaptak is rakétát, fõleg mert Connor is kitette magát a veszélynek,

Marcus: semmi köze a T-800-asokhoz. Õ egy orvosi kísérlet eredménye, amit aztán megkap a hadsereg. De már készen. Az ötlet megtetszik a Skynetnek (gondolom legalábbis) és kicsit továbbfejlesztve (mármint szerinte ez az), szív és emberi agy nélkül elkezdi a sorozatgyártást. Mivel Marcusnak agya van, valószínûleg ezért szükséges neki a szóbeli magyarázat a kivetítõrõl (bár az a rész nekem sem tetszett annyira)
A film alcíme az, hogy megváltás. Sokan kérdezték, hogy ki vált meg kit? Marcus önmagát. Õ egy gyilkos, akit halálra ítélnek, valószínûleg nem ok nélkül, mint erre õ maga is utal. De kap egy második esélyt, ahol õ önzetlenül életeket, sõt az egész emberiséget megmenti. Van egy másik elég népszerû könyv, ahol egy ember önfeláldozása során az egész emberiséget váltja meg. Persze a kettõ össze sem hasonlítható, csak ha már a megváltás szóba jött...

Motorobotok: Az eddig látott képek a jövõbõl mindig járhatatlan városi környezetben készültek. Voltak HK-k, a T széria tagja, valamint a nagy lánctalpas fejvadászok. Ezek tudnak mocorogni a város kocsiromokkal zsúfolt utcáin.
A sivatagban és az országutakon nem igazán lennének hatékonyak, bár igazából a HK-k létezése miatt a motorobotok feleslegesnek tûnhetnek. Mindenesetre szerintem nem olyan nagy hiba.

Szerintem ez a film bõven élvezhetõ, annak ellenére, hogy nincs olyan részletesen felépítve a jövõ víziója, mint ahogy a rajongók elvárhatnák. Én nagyon szeretem az egész terminátor világot, és talán azok alapján amit leírtam, talán elhiszitek, hogy nem csak a popcorn miatt ülök be egy moziba.
Ez egy akciófilm és annak szerintem bõ nyállal elmegy.
Üdv,

Toka
5/10
Mumminka 2009 jún. 09. - 20:43:59 5/10 Előzmény wukovsky
(424/1272)
nekem nagyon gyanús, hogy mindig a pasik mondják, hogy CB szar volt a filmben. semmi baj nem volt vele. kifogás nem lehet. arról nem beszélve, hogy a fegyvereken vagy leragadva, mikor ezt nem is tom ki írta, hogy star warshoz hasonlítja. miért? hiszen ez a jövõ nem? innen küldenek majd vissza robotokat mellesleg fegyver nélkül. tehát semmi nem vihetõ át a múltba. ugye.azért hiányolta arnika a kemény fegyvert a (ruha után)mert õ ahhoz szokott hozzá a jövõben. lehet hogy nem pont te írtad, de ezt sokan elfelejtik.
szerintem is uncsi volt abból a szempontból, hogy nem volt semmi új, de ha belegondolunk azért nem, mert nem ez volt a lényeg. ugyanis ha lesz folytatás, akkor majd itt a jövõben is telik az idõ, és akkor lesznek majd új dolgok, egyenlõre még egy csomó embernek ezt is nehéz felfogni, hogy itt még john conika még ismerkedik kylival és majd visszaküldi ha lehetõsége lesz rá stb. meghát a szívet és átprogramozást illeti, nem lehet szívet programozni. de ami egy kicsit szentimentális, azt mér akarjuk felfogni ésszel?logikával. annak itt nincs helye.
de ami tényleg kiba.ottul idegesített, hogy mindenki egytõl egyig cicababa volt! pasi, nõ egyaránt. pont minden ruci úgy állt mindnekin ahogy kell, minden divat szerint, meg haj, meg minden. áh. az alien sorozatban az tetszett pl. hogy igazi emberek voltak nem girnyó cicababák, meg pont modell alkat, hanem hihetõ harcos emberek. ha lehet ezt érteni...
Kathlen2 2009 jún. 09. - 20:40:47
(423/1272)
Ja, OK, leesett-kösz:-)
offtopic
wukovsky 2009 jún. 09. - 20:28:08
(422/1272)
iR egyik hozzá szólásában találod meg a választ, azért mert Marcus hozta be JC-oort, és addig a kiléte titkos volt, de onnantól, hogy a terv elért arra a szintre, hogy bekellett mennie a központba, addigra megkapták rádión az infót, hogy marcust ne öld meg :$

Ez logikus, ezen nem vitáztunk.
offtopic
wukovsky 2009 jún. 09. - 20:26:29
(421/1272)
Egyébként egy újabb hiba a filmben, amire nem is gondoltunk, illetve Ti nem. Onnantól kezdve, hogy elaltatják, megmérgezik Marcust, nem tudom, hogy mennyi mindenre használható a teste, illetve ellenszérum beadása után újra éleszhetõ-e még, és azt roppant gyorsasággal kell megtenni, mert a halál után 10 percel már elindul az agysejtek bomlása, ha jól tudom, de fél óra a biztos. Szóval a börtönbõl ki, Cyberdyne-hez be, és újra éleszt, vagy kivégezték, és rögtön beront egy orvos csoport, jó akkor halott, a teste már a miénk, újra éleszt kérem szépen, újra éleszt :$


Amit én a leges legjobban hiányoltam a filmbõl, az az, hogy Marcus mit tett, azon kivül, hogy az öcse és két rendõr meghalt. Ez csak azért fontos számomra, hogy megértsem a motívumait, hogy miért akarja Kyle-t megmenteni, miért tekint rá úgy, mint egy öcsi pótlékra, és miért vállalja a halált, azzal hogy JC nek adja a szívét, ami ideális esetben ha 0-ás vércsoportú kb univerzálisan hozzá férhetõ mindenki számára :$


Amúgy pedig az egy fullos tábori kórház volt, habár igaziból egy kicsit zártabb, de ma már tábori körülmények között bármilyen mütétet simán lefolytatnak, a technikai feltételei adottak. Az más kérdés, hogy egy szívátültetés elõtt mesterségesen le kell gyengíteni az inmun rendszert, hogy ne vesse ki az új szívet, az pedig egy megint más kérdés, hogy bárki lehetett volna donor, és arra az idõre rákötik Connort egy mûszívre, illletve azt sem tartom kizártnak, hogy addigra már igen kisméretû mûszívek lehettek, hiszen már most is elég komoly szinten állnak ezen a téren. Csak a megfelelõ energia ellátás a gátja egy szív méretû mûszívnek :$
8/10
zolten 2009 jún. 09. - 20:25:03 8/10
(420/1272)
***SPOILER***

Marcust miért nem ismerte fel az óriás terminátor, meg az amelyik szétlõtte a saját lábát? Azután meg simán beengedik a központba.
SPOILER vége!

Kb. hétezer kérdést lehetne feltenni a stábnak...
Ne vitázzatok hülyeségeken!
offtopic
wukovsky 2009 jún. 09. - 20:20:12
(419/1272)
Spoiler.

Az egyik másik másik gép volt, a szállító gépnek volt az ember bepakoló daru szerkezete, legalábbis én úgy láttam, de lehet, hogy tévedek. Már csak azért, mert a szállító gép négy hajtómûves volt, aminek a teljesítménye ahhoz elég, hogy az a dög nagy szállító gép üzemelhessen.
offtopic
wukovsky 2009 jún. 09. - 20:16:15
(418/1272)
Igen, ez a film engem shokkolt. Tudtam, hogy más lesz, de hogy ....

Most éppen Rómát nézek, hogy helyre hozzam a lelki világom. Fáj a szívem, hogy a terminátor kultúszt ilyen szinten sárba tiporták. Egyébként a lépegetõ gép:

http://www.youtube.com/watch?v=DAvG88gKBZ8&feature=PlayList&p=823D325CB23FA28D&index=1


Kicsit mintha nem a transzformerszbõl való lenne-e :$

Azt hiszem ez az Orsonos verzió, de nem vagyok benne biztos, ha az, akkor 50-60 évvel ezelõtti :$
8/10
offtopic
iR T-800u 2009 jún. 09. - 20:15:34 8/10
(417/1272)
[reklám: be]
Igen.
[reklám: ki]
Igen, és hogy mennyire azt nem tudom megállapítani, de annyit igen, hogy van véleményegyezésem az íróval. :)
Vasti 2009 jún. 09. - 20:09:31
(416/1272)
Nem akarok okoskodni, de késõbb ugyanaz a nagy robot egy bazi nagy szállító gépen trónol és Marcust veri éppen - a hidas jelenet után. Tehát nem gyalog, hanem repülõn érkezett. :D Vagy az egy másik fajta robot volt?

Ha tévedtem bocsi! :S
8/10
offtopic
iR T-800u 2009 jún. 09. - 20:05:34 8/10
(415/1272)
"..nem lehet várat építeni"

[kapcsolódó idézet keresése]
[találat: Hofi Géza - Napsugaras jó éjszakát!]
[24 perc után színdarabbal kapcsolatos]
"..és utána megkérdezték, hogy hát direktor úr, hát akkor milyen volt?" (a premier)
válasz: ..fos.
kérdés: Igen, és hogy ha összeáll?
válasz: Akkor.. még lehet szar.

:D
Kathlen2 2009 jún. 09. - 20:04:46
(414/1272)
Én hétvégén láttam a filmet és kiccsit csalódtam:-(
Jobbra számítottam:-( CB egyik kedvenc színészem,de ez a film nem fogott most meg. Azért nézhetõ volt és ha tényleg lesznek további részek, meg is kellett nézni:-)

*******SPOILER!********************************************

Az nem volt viágos, hogy a T2-ben a még kissrác John Connor találkozott ember külsejû terminátorral (AS)-akkor Marcus miért volt neki újdonság (miközben hallgatta az anyja magnófelvételét, akkor töprengett ezen)? Kiesett neki? Vagy arra értette, hogy "érzõ" terminátorral nem találkozott még?
Azért a "prénin" végzett szívmûtét sem volt semmi a végén-se vércsoportkülönbség se semmi, minden klappolt...mondjuk..milyen lehet egy terminátor vércsoportja?:-)))))Na, mind1:-)
8/10
iR T-800u 2009 jún. 09. - 19:22:54 8/10
(413/1272)