10/10
Pantagruel59 2025 okt. 24. - 22:05:36 10/10
(11/11)
Nem túl gyakran esik meg velem, főképp mostanság, hogy egy film vagy sorozat bármiféle hatást is elér nálam, hacsak az unalmat, a dühöt vagy a totális közönyt nem tekintjük hatásnak, köszönhetően annak, amit az utóbbi időben a pc és egyéb ostobaságok nevében tettek a filmművészettel vagy inkább filmiparral. Ezért gyakorlatilag zéró várakozással ültem neki a Zsúfolt szobának, de valahogy már az első epizódban megfogott benne valami. Innentől SPOILER: annak ellenére, hogy nem olvastam vagy hallottam róla semmit, szinte rögtön kitaláltam, hogy egy tudathasadásos személyiség tragédiáját látom. Valahogy teljesen nyilvánvaló volt, akár a címéből is, de főképp az intrójából, illetve az egésznek az atmoszférájából. És nem értek egyet azokkal a nézetekkel, amiket utólag elolvastam, miszerint ez a csattanó nem működik jól vagy épp kitalálható, netán felesleges, nézőket megtévesztő, vagy egyenesen zavaró, és amitől abszolúte egyszernézős. Egyáltalán nem, sőt, éppen az ellenkezője! A csattanó mindössze csak egy dramaturgiai elem, amit elsütöttek, de a sorozat nem ettől lesz jó vagy rossz. Szerintem pont jól csinálták, jól adagolták és tökéletesen betették éppen a közepébe a várt fordulatot. Ugyanis nem egy csattanóra épül fel a történet, hanem a tragédia mélységeinek a bemutatására és annak árnyalására. És az pedig mesteri. A szinészek mind remekül alakítanak, néha leesett az állam is. Nincs sehol túltólva, ha meg igen, akkor jó okkal. Gondolok itt például Jack karakterére. A doktornőből annyi empátia árad, hogy szinte azt érzi az ember, hogy látatlanban még engem is megért és elfogad. Van, aki szerint unalmas és van, aki szájbarágósnak érezte. Mivel a téma kemény és a mentális betegségek a mai napig egyfajta stigmát hordoznak és tabuként hallgatunk felőlük, ezért ez szinte szükséges. Be kellett mutatni, hogy ez egy igazi ember, nem egy szuperhős, ettől aztán néhol akár unalmas is, mint a legtöbben. És a személyiségzavarról meg beszélni kell, hogy érthető legyen. Ha valakit ez zavar, akkor az a talán azt jelenti, hogy még nem kellően nyitott vagy érett erre. A tárgyalásos részek is jól sikerültek. Az ügyvéd nagyon odatette magát. Persze ez egy mese, mivel csak egy film. A pajta dimenziói emlékeztettek a Csillagok közt szingularitására. Gyönyörűen ábrázolták a tudat különböző szintjeit és mélységeit. Az elárasztott alteregók metaforája különösképpen tetszett. Nagyon megrázó és szép az egész egyszerre. Le vagyok nyűgözve, pedig ez nem gyakori filmeknél, mert valahol mindig elcsúsznak, de ezt kereknek éreztem. Max a londoni kocsmajelenetet hiányoltam, azt nem mutatták be valós szemszögből, de annyi baj legyen. Tom Holland előtt le a kalappal. Meg az alkotók előtt is, akik mertek ehhez a nehéz témához hozzányúlni. Számomra feltétlenül többszörnézős, ámbár iszonyúan megterhelő is. A Csenobilhoz tudnám hasonlítani, mégha ég és föld is a tartalmukat tekintve, de mindkettő szív és torokszorító élményt nyújt. Vitathatatlanul 10 pontos alkotás.
Gabó58 2025 okt. 22. - 19:26:27
(10/11)
Kriminek nem krimi.Valmiféle pszichológiai kísérlet. Olvastam,hogy a főszereplő színészt megviselte a színészi játék.Engem is lefárasztott, 8. részig bírtam.Sajnos nem tudok osztozni a többiek lelkesedésében.
9/10
Herke Attila 2025 máj. 21. - 10:02:56 9/10
(9/11)
Hát ez a sorozat nagyon jó lett!
10/10
Juhbogadri 2025 jan. 11. - 21:33:32 10/10
(8/11)
Most fejeztem be a sorit. Rég láttam már egy ennyire jól összerakott sorozatot, aminek még mindig a hatása alatt vagyok. Tom Holland nagyot alakít. Nálam 10/10
k11zoltan 2024 dec. 26. - 17:00:35
(7/11)
Nem volt rossz, de nem is kiemelkedő.
Kb a 4., 5. rész végén már nyilvánvaló, hogy mivel van dolgunk.
Utána 1-2 részben be lehetett volna fejezni.
A színészek jól játszanak.
10/10
SailorArwen 2024 febr. 14. - 00:33:49 10/10
(6/11)
Nagyon ritkán szoktam amúgy hozzászólást írni...de megláttam az index- es lehúzó cikket erről soriról, és kötelességemnek éreztem, hogy elmondjam; igazából fantasztikus lett, érdemes megnézni!!!
10/10
SailorArwen 2024 febr. 14. - 00:25:54 10/10
(5/11)
A Queen's gambit után kezdtem bele, ami az első résznél azonnal magával ragadott..ennél a sorinál tényleg kellett pár rész, hogy kedvet kapjak hozzá..De nem szálltam ki- van olyan, hogy 1 rész után abbahagyok valamit- De kitartottam..És ???Totálisan megérte végignézni!!! Szuper sorozat lett és külön említésre méltó benne Tom Holland zseniális alakítása.
10/10
UncleSam 2023 dec. 15. - 18:46:41 10/10
(4/11)
Fantasztikus film. Az 5. résztől indul be igazán, előtte megalapozza az előzményeket. Ez tűnhet páraknak unalmasnak. 10/10.
8/10
Gaddemon 2023 szept. 28. - 00:56:46 8/10
(3/11)
Nehezen indul be, és valójában rövidebben is meg lehetett volna ezt oldani, de összességében tetszett. Tom Holland fantasztikusat alakít.
10/10
azabaj 2023 aug. 23. - 04:34:18 10/10
(2/11)
nyilván bele lehetne néhol kötni, dehát mibe nem? az a legjobb, hogy egyáltalán nem akarok. az utóbbi idők legértelmesebb és egyik legfontosabb sorozata. olyan témákra irányít figyelmet, amiket szeretünk szőnyeg alá söpörni, vagy nem tudomást venni róla. családi, közösségi vagy akár társadalmi szinten sem. próbál lavírozni a még emészthető, értelmesen elmagyarázó, de a még nem túl tömény között. pedig hát de. tömény.(és amúgy ez jó, csak hát ugye a nézők nagy része nem így lett trenírozva). a cselekmény eleve rengeteg dilemmát, kérdést vet fel, bőven van mire figyelni, és Tom Holland (akiről eddig gőzöm se volt kicsoda) bravúrosan teljesít. külön büszkeség rajta a magyar rendező keze nyoma. Köszi, tökre kellett.
game4d@gmail.com 2023 júl. 21. - 19:42:33
(1/11)
de jó lett volna, ha készül ebből a "billy milligan" storyból egy jó film/sorozat, ahelyett, hogy az "alkotók" elpocsékolnának ennyi jó színész fantasztikus energiáit egy ilyen szájbarágós izé-re.