Téma: The Shack

Sternanis1 2019 máj. 21. - 16:33:12 Előzmény tesz-vesz
(30/70)
Lehet, hogy azért, mert nem várhatsz arra, hogy minden "megoldódjon magától", és azt sem hihetjük gőgösen, hogy egyedül mindent megoldunk. Önrész + kegyelem. Kb. ezt érzem. Az én elképzeléseim szerint az egészséges spirituális élet (vagy nevezze mindenki, ahogy akarja, én most a full materialista felfogás ellentetjeként használom) nem zárja ki a fizikai törvényeket. Attól még létezik a fizikai sík (tudtommal, itt vagyunk, és ezért tudunk reggelni, és most itt írni), csak elképzelhető, hogy van egy magasabb/elvont síkon a dolgokra, törvényekre magyarázat. Nem látom, hogy kizárnák egymást.

A filmet meg nem láttam, de épp most megy a TV-ben, csak a könyvet olvastam. Akkor már elérhette a célját, ha valakinél betalált. Ennyi.
1/10
tesz-vesz 2018 okt. 24. - 18:08:02 1/10 Előzmény Adorjánné Földes Margit
(29/70)
ja, ez a vallásokra nagyon igaz, nem kell túlbonyolítani, azért kell fel a Nap mert isten úgy akarja, azért esik az eső mert isten úgy akarja, a vihar meg isten haragja miatt van. nincs túlbonyolítva, csak tudnám miért raknak villámhárítót a templomokra manapság.
Adorjánné Földes Margit 2018 okt. 24. - 12:38:04 Előzmény tesz-vesz
(28/70)
Nem kell túlbonyolitani. Mindenki azt ért meg belőle, amire a lelke nyitott.
1/10
tesz-vesz 2018 okt. 22. - 16:56:19 1/10
(27/70)
ez a Mac vagy LSD-zik, vagy hazudik, nagyon beüthette a fejét szegény. vagy a könyv írója hazudik csupán?

SPOILER, RONTÓC IS LEHET! bár tökmindegy, higgyetek nekem.

biztos örülhet hogy Mac összetörte a könyv írójának a kocsiját delíriumos képzelgéseiben. összetörte a kocsiját a félkegyelmű, aztán a másik nyomoréknak előadta ezt a mesét, hogy Istennel vacsorázott, aki segített megbocsátani a lánya gyilkosának, hogy az ne legyen rá olyan mérges, amiért nem tud vezetni. így a barátja, a könyv írója könnyebben tudta megbocsátani a tulajdona elvesztését, az okozott kárt persze tuti nem térítette meg,
"papa azt üzeni hogy nagyon kedvel téged" - mi mást mondana, miután összetörte a barátja kocsiját, "összetörtem a kocsidat, de még Isten is utál!" hát nem valószínű, inkább nyalizik. ez a Mac mindig is tudta, hogyan kell kibújni a felelősség alól, apja megölését is megúszta, ennek a balesetnek is ő volt az okozója. a könyv velején írja, hogy pontosan nem is tudja az író, hogy Mac mivel is foglalkozik, valami csempész lehet, vagy díler. kábítószerfüggő kóros hazudozó.

vagy!: közösen találták ki ezt a mesét, hogy a sok hülye aki megveszi a könyvet, majd azok finanszírozzák az összetört autó árát! ez egy nemzetközi vallásos összeesküvés. mert azért jobb vallásfilozófiát is hallottam már. gyakorlatilag a kocsmában jobbakat mondanak a spirituális vezetők.
a könyv írója egy igazi balek, még ő mosolyog amikor Mac magához tér a kórházban. hát nagyon örülnék én is amikor a "haverom" ellopja a kocsimat, a kajámat, az egész túrafelszerelésemet, aztán még totálkárosra is töri a kocsit. bár lehet azért örül annyira, mert így ki tudta fizetni a kárt.

a rébuszok nagyon bejönnek a vallásos embergyerekeknek. tiszta gejl az egész, giccs ész nélkül. multikulti nagyon a film. Isten márpedig fehér volt, nem pedig egy koszos néger! (viccelek) vagy egy indián! (csak vicc, Istennek jogában áll olyan alakot ölteni amilyet akar, ha szeretné, Koncsita Wurst alakját is felvehetné, joga van hozzá! és ő nagyon szereti az ilyen extravagáns dolgokat úgy látszik, nagyon sokszínű, talán még a melegfelvonuláson is van egy kamionja).

viszont a film elképesztően ostoba. az amerikai keresztények degeneráltabbak a magyar keresztényeknél?

- van olyan ember akiért nem rajongsz?
- nincs, nem lennék képes rá, tudod én ilyen vagyok - mondja Isten, ezekszerint a pedofil gyerekgyilkosért is rajong. Isten hitlernek és sztálinnak is nagy ragongója, ez egy félhülye elmebeteg, mosolygó pszichopata, aki altruistának és empatikusnak álcázza magát, tényleg ilyen képzeletbeli barátot akartok magatoknak, birkák? én jobb barátot is ki tudnék találni magamnak, ha gyengeelméjű lennék, még akkor is.

vannak még azért hajtépő mondatok:
"a bűn maga a büntetés" - ostoba debil. ezt részletezni kell bárkinek is, miért egetverő imbecillisség?
"én állok minden mögött, amit ti zűrzavarnak hisztek" - a holokausztot is Isten tervelte ki. ezért is Führer nagy rajongója
"mi nem magyarázkodunk" - nem, mert az nem is menne.

a sárga Szentlélekkel kigazolják a kertet, az embereket is kigazolhatnánk akkor már. ja hogy azt már nem lehet mer' csak. nem magyarázkodnak. (a sárgát néha rakhatták volna csinosabb ruhába is, jól állt volna neki)

a Bölcsesség allegóriája kicsoda? ez már nem a keresztény vallás, hanem valami ókori politeizmus.
de mi a fene amúgy a Szentháromság? miért találtak ki ilyet az ókori hazudozók? már a Szentháromság alapból politeizmus, a kereszténység nem monoteizmus, nem egyistenhit.
a háromfejű sárkány három különböző tudattal bír. ez több isten. és nem is biztos hogy egy teste van a háromfejű sárkánynak, simán lehet három egyfejű sárkány is a Szentháromság, hol egy "szakértő" pap, aki elmagyarázza a primitív kitalációkat?

attól még hogy a pedofil apja is pedofil, még nem lesz ártatlan egyik se, emellett nem minden pedofil apja volt pedofil, ostoba keresztények, a pedofília nem így alakul ki.
minden bűn Ádámig visszavezethető? akkor Ádám eléggé alvilági figura lehetett, tevékeny volt a paradicsom bűnszervezeteiben. népirtó volt, pedofil, hullagyalázó nekrofil? milyen könnyű leegyszerűsíteni a buta keresztényelnek a bűn-büntetés-bűnhődés témakörét.

nyilván ezekszerint Isten is bűnős, mert miért teremtett pedofílokat? miért létezhet ez egyáltalán? miért létezet gyilokpornó?
már a dinoszauruszoknál is teremtett Isten pedofiliát? vagy a dinókat nem Isten teremtette?

de a keresztény amúgy ne sírjon egy jó ember halálakor, mert a hite szerint a menny az egy jobb hely, kár hogy óvodás kitaláció, ugyanúgy ez is, mint az arabnak a 32 szűz, de akkor e kéne a keresztény birkának sírnia.

aztán miért kéne Macnek választania a gyerekei közül, hogy ki kerüljön pokolra, és ki a mennybe?
isten nem tud különbséget tenni, a gyerekgyilkos pedofil, meg a templombajáró törvényeket betartó ember között?
a keresztény isten nem tud disztingválni a bűnök között? hogy aki ellóg otthonról az nem akkora bűn mint a gyerekgyilkosság? pokol mindkettő?
jaj de ostoba film/könyv.
"isten szerette Missyt, nem ezt érdemelte"
nem! az analógia nem ez, hanem hogy isten szereti a gyerekgyilkost, és szabad akaratot ad neki, a filmkésztők azt se tudják melyik a jobb meg a bal kezük. olyan buták. dehát a vallásos emberek se az eszükről híresek, érvelni nem tudnak, vitázni velük olyan, mint egy darab kaviccsal beszélgetni. szelíd elmebetegek.

szóval akkor ki kerül a pokolba? a gyerekgyilkos se kerül a pokolba?
Jézus most azon a szellemmezőn a halott charles mansonnal bulizik? mondom én hogy ez is egy beteg vallás. ostoba keresztények akik ajánlák a könyvet meg a filmet. kicsit tovább kéne gondolni az elhangzottakat de nem képesek rá, még egy egyszerű kérdést se tud buta agyukban felvetni a film. megbocsánati a gyerekgyilkosnak?!
előbb meg kéne bánni a bűneit. esetleg, de még csak nem is mutatják a gyerekgyilkost pedofílt a filmben! mégha elmebeteg lett volna vagy valami, de így eléggé erőtlen és szerencsétlensorsú szemét a film, ha csak rámondásra megbocsátja a gyereke gyilkosának.
hihetetlenül ostoba film!

Mac ha már ott volt Istennel megkérdezhete volna, hogy mi van a feketelyukakkal, mit csinál a feketelyuk az anyaggal? létezik-e az Eisten-Rosen-híd a gyakorlatban, nemcsak matematikai alapon, mi van az univerzum határain kívül, ciklikus-e az ősrobbanás, vagy egszeri alkalom volt? vannak idegen éetformák? az UFO-kat is a mi istenünk teremtette? vagy megkérdezhette volna hogyan jött létre isten maga, mi vol előtte? hogyan tud teremteni? energizálással, ráolvasással.

dehát agya nem ért fel idáig, ezek a dolgok soha nem érdekelték. ilyenekről soha nem beszélnek a miséken. vajon miért? egyszerű, primitív, kezdetleges emberek.

a vallásosak agya egy hibás program szerint fut, régen a primitiv népeknek jól jött, mert erkölcsöt, törvényeket adott, de ma már inkább szégyen a csodákban hívő felnőtt, a 21. században.
hihetetlen hogy vannak olyan emberek, akik egyértelmű dolgokat nem értenek. és tanult ember is lehet vallásos. tanult ember, ki elvileg arra lenne hivatott hogy okos legyen, mégis neki is hibás program szerint futhat az agya, nem ért szavakat

egyáltalán miért vehető számba az az opció, hogy létezik valaki, akit a primitív ember kitalált, mert nem tudta mitől ég a Nap, mitől nem esik az eső? stb sokkal bonyolultabb struktúra lehet egy olyan lény, aki csak úgy létrehoz a semmiből életet, bolygókat, fekete lyukakat, einsten-rosen hidakat, mint az ősrobbanás elmélete. de bizonyára a primitív ember, ki még a vírusokról se tudott, se arról, hogy a föld gömbölyű, aki még se az asztrológiát, se az asztronómiát nem választotta széjjel, bizonyára teljes hitelességgel meg tudja mondani ki alkotta a fekete lyukakat is, úgy hogy még azt se tudja mi a fekete lyuk. csodálatosak ezek a vallásos emberek..... kicsit szégyen hogy létezhet még ilyen, aki ilyet gondol.
mi értelme olyan istenhez imádkozni aki szabad akaratot ad a bűnözőnek, tehát nem véd meg senkitől, értelmes ilyen képzeletbeli baráttal barátkozni? beszélgetni, imádkozni, hinni neki? a vallásosak olyanok mint a laposföld hívők. agyuk egy hibás program szerint fut, embergyerekek. jaj vannak csodák! teremtő erejű imák! angyalok!
fogjuk meg egymás kezét és énekeljünk, addig se kell gondolkozni.
4/10
warynski 2018 okt. 12. - 22:56:36 4/10
(26/70)
Ezzel a filmmel nem az a gond, hogy "ballib diverzifikacios propaganda" meg hogy "neoliberalizmus legcsúfabb formája" ahogy kedves, bizonyára hívő, és magukat jó embernek tartó hozzászólók írták. Ha a különböző bőrszínű "szentháromság" által elmondottakat fehér, szakállas idős/fiatal emberek mondták volna, akkor is a jó és a rossz, az élet és a halál, a megbocsátás, a szeretet, és a hit felfoghatatlan, csodálatos ellentmondásait, elképesztően alacsony szintre degradálták volna. Mert ez történt ebben a filmben. És ez gond. Ettől gyenge és didaktikus az amúgy talán jó szándékú film.
10/10
Traumeel 2018 okt. 06. - 21:37:32 10/10
(25/70)
A végén patakokban folyt a könnyem..... Nagyon megérintett.
1/10
sorozatneked.hu 2018 jún. 16. - 19:03:07 1/10
(24/70)
1/10

Nekem sajnos nem tetszett. :(
1/10
sflkjs 2018 máj. 18. - 23:44:23 1/10
(23/70)
Nagyon gaz film, pedig en hiszek Istenben es spiritualis vagyok, de ez nagyon gaz volt. Egyetertek, hogy a fekete nő, azsiai csaj, arab ferfi es öreg indiàn magyarazzak az eletet a feher embernek, ez egy előre rendelt ballib diverzifikacios propaganda. Undorito volt. Octavia Spencer azzal a tenyerbemaszo pofajaval, mezes-mazos magyar hanggal, bárgyú mosolyaval iszonyat. Mű jelenetek, eröltetett magyarazatok. Mindazonaltal megegyszer meg fogom nezni, hatha van benne olyan tanulsag, amit elsore nem vettem eszre.
10/10
31Andrea 2018 máj. 01. - 22:20:06 10/10
(22/70)
Gyönyörű film. Óriási segítséget adhat annak aki elveszített valakit, és nehezen talál vissza önmagához.
SzilviaSzlávik 2018 márc. 31. - 19:01:09
(21/70)
Sajnos ezt a filmet nagyon kevesen értik.Aki nem spirituális életet él, és nem a tudatosodás felé halad annak ez film kínai....Megdöbbentő 1-2 ember véleménye. Semmit nem fogtak fel belőle.
10/10-es a film
1/10
S@nya 2018 márc. 19. - 18:42:44 1/10
(20/70)
Nagyon nehezen bírtam végig nézni, a felétől szenvedés volt, kíváncsi voltam a végére.
Rég nem láttam már ilyen rossz filmet, de ez csak az véleményem, azt is elfogadom hogy mások szerint jó.
6/10
InteriorLulu 2018 márc. 16. - 21:13:53 6/10 Előzmény Owl
(19/70)
Teljes tévedésben vagy, ami nem annyira csoda, hiszen csak kábé a feléig láttad a filmet. Ami semmiképpen nem a vallásról szól, sokkal inkább a hitről, persze többminden más mellett, melyek egyike sem a vallás.
Szerintem amúgy érdemes volna megtanulnod a különbséget a két fogalom között, már csak azért is, hogy megkíméld embertársaidat az olyan hajmeresztő, és amúgy ezer sebből vérző kinyilatkoztatásoktól, mint az "Ahhoz, hogy normális legyél, normálisan élj, semmi szükség a vallásra, jó erkölcsre annál inkább. Sajnos, mivel több vallás létezik, és mindnek vannak követõi, hasonlóképp a focicsapatokhoz - soha nem lehet nyugalom és béke."
10/10
promy 2018 márc. 08. - 20:48:08 10/10
(18/70)
érdemes megnézni
1/10
Owl 2018 febr. 27. - 00:20:59 1/10
(17/70)
Nehéz misszió ezt a filmet végignézni, nekem nem is sikerült. Az lehet az oka, hogy egyáltalán nem vagyok vallásos. Mindent a maga idejében. Az õsember, híján minden tudományos ismeretnek a tûz körül ugrált és a barlangrajzokra dobta lándzsáját. Így remélt sikeres vadászatot. Hitt benne. Szerintem ez a korszak végérvényesen lezárult, mióta minden tudományos ismeret elérhetõ. Persze nem mindenhol. Például az afrikai varázslók még ma is megölik és feldolgozzák az albínó embereket, a testrészeiket varázslatokhoz használva. Hisznek benne. Talán egyszer õk is leforgatnak egy ilyen filmet, amiben elmagyarázzák, hogy tetteiket a puszta szeretet vezérelte.
Ahhoz, hogy normális legyél, normálisan élj, semmi szükség a vallásra, jó erkölcsre annál inkább. Sajnos, mivel több vallás létezik, és mindnek vannak követõi, hasonlóképp a focicsapatokhoz - soha nem lehet nyugalom és béke. Az egyik vallás szépen (vagy csúnyán) ki fogja irtani a másikat. Én ebbõl nem kérek és ha egy vallási fanatikus felém indulna, hogy rám ragassza a rögeszméit, remélem, hogy lesz módom védekezni.
A film együgyûsége végtelenül irritált, a vízen járásnál telt be a pohár. Senkinek nem ajánlom, keressünk inkább önállóan válaszokat a kérdéseinkre.
Feri 666 2018 febr. 17. - 22:53:06
(16/70)
Sajnos itt tart a világ ! Egy fekete asszony ,ásziai no egy arab férfi meg az indián magyarázza a fehér embernek .hogy kell viselkedni, Ez gyalázatos! A neoliberalizmus legcsúfabb formája,Fuj!!!
Feri 666 2018 febr. 17. - 22:52:58
(15/70)
Sajnos itt tart a világ ! Egy fekete asszony ,ásziai no egy arab férfi meg az indián magyarázza a fehér embernek .hogy kell viselkedni, Ez gyalázatos! A neoliberalizmus legcsúfabb formája,Fuj!!!
Filmgusztália 2018 jan. 21. - 16:31:16
(14/70)
Rémálmomban ne jöjjön elõ!
1/10
b.sandor 2018 jan. 06. - 22:09:52 1/10
(13/70)
10- bõl minusz 10
cellasto 2017 dec. 04. - 20:57:57
(12/70)
inkább a te hozzászólásaidat nehéz röhögés nélkül kibirni...
elég csak beleolvasni az eddigi "munkásságodba"
szerencsétlen
1/10
bekukkancs 2017 dec. 04. - 20:44:25 1/10
(11/70)
Nyáltól tocsogó,hatásvadász,rendelésre készített egyházi propagandafilm.
Gyerekek butítására készült,önálló gondolkodásra képes felnõttek húsz percig bírhatják
röhögés nélkül :)