Téma: The Titan

5/10
pihes 2018 okt. 23. - 15:17:47 5/10
(5/25)
Amiről szól, az a föld pusztulása. Egy új emberi faj létrehozása, ami jobban képes viselni a viszontagságokat. A kísérletek kudarcba fulladnak. Röviden, és tömören.
Nem egy felemelő film, és nem is egy nagy durranás. De, el voltam vele...

5/10

TitusLivius 2018 okt. 22. - 23:16:49
(4/25)
Sam Worthington lassan már többet játszik titánt, mint Bánhidi proletár melóst, egyébként nem olyan rossz ez, mondjuk se füle-se farka, de legalább nincs túlbonyolítva. Azért az árulkodó, hogy pár hónappal a mozipremier után már a második ismétlést is megélte a kereskedelmi televízióban..... nagyot kaszálhatott a stúdió :)
1/10
tesz-vesz 2018 ápr. 08. - 12:11:03 1/10
(3/25)

hogy lehet ilyen filmekre összekalapozni a pénzt? nem tudják már a fejlett nyugaton mire költeni a vagyonukat? ennyira gazdag a nyugati világ? ezekkel a filmekkel a pénzt mossák csak tisztára. annyira felesleges film

mert jó, elindul a film. katona férj és doktor feleség, mint az annihilationban, expedícióban, annyira hiteles már a kapcsolatuk, mintha a mérnök és a segédmunkás alkotna egy párt, tök valószínű, rengeteg orvosnak van biztos gyalogos paraszt katona párja. legyen. de egy órányi köldöknézegetés után sikerül a filmet is kiherélni, mert az érdekes a filmben a titán nevű bolygó volt, és hogy ott élnek majd a kísérleti nyulak.
így indul a film, nem értem a feleség miért hisztizik annyit, mikor eredetileg is ez volt a terv. belementek nem?! a film többi részében mit játssza az eszét, tudhajta, hogy soha többé nem látja munkásparaszt katona férjét az értelmiségi doktor feleség. akkor? mire a nagy hiszti?

spoiler, rontóc is lehet, de nem számít

szóval jó, ha b-c-kategóriás akciófilmet akarnak csinálni belőle, legalább előtte járja már meg a Titán nevű bolygót a szomorúszemű szuperhősünk, mert ez a film legérdekesebb része. erre csinálnak nekünk a filmből egy elcseszett dr. monroe-szigetét (jelzem a Dr. Monroe szigete legalább jó film), sok szomorú képpel, búsúló juhász, meg kölyökkutya tekintettel, olyan undorító, visszataszítóan ostoba klisékkel, hogy a gyomrom felfordul, lásd pl a nagy kivégzőosztag hatalmas pálfordulását, édes istenem, annyira megható volt, mintha a szemetet vinném le a konténerhez egy zacskóban. ahhoz is mindig ilyen szomorú zenét kéne paszarintani baszki. szappanoperát forgatnak egy scifiből.

és a végén mégis elment a titánra? a film közepén derül ki hogy csak hazugság az egész, aztán kiderült hogy mégse, jó a forgatókönyvíró...
de amúgy miért jó nekünk embereknek, hogy a titánon él egy külön patkányfejű kopasz faj? mert a földön egészen jobbnak tűnnek még a körülmények. van légkör pl. de jó, bázist épít vagy valami, de mennyivel jobb lett volna, ha a bonyodalom már a titánon van, pl egy másik vakondfejűvel kerül összetűzésbe, és nem itt földön csinálják a szappanoperát? nem lehet csak egy ötletre felfűzni a filmet ( menjünk a titánra). ez még nézhető ötlet lenne, csak épp pont a filmkészítők mondják a közepén, hogy ez csak hazugság. még maguk a filmkészítők sem tudták, hogy mit kezdejenek a filmmel. pénzmosás áll inkább a forgatás mögött, mint valódi alkotói vágy. fogalmuk nem volt a készítőknek hogy mi az hogy történet, dramaturgia, tudomány, valódi érzelem.




7/10
kobax 2018 márc. 31. - 22:52:23 7/10
(2/25)
Az eleje tipikus USA hurrá optimista " 'murica, oil and freedom".
Aztán kezd egész érdekes lenni a történet.
A végér még valami használható kerekedik is belőle.
7/10
1/10
Trevor Belmont 2018 márc. 31. - 22:02:44 1/10
(1/25)