Crystal 62 2013 jan. 14. - 14:44:31
(1099/1599)
Én is úgy gondolom Weisz Viktornak van helye a döntõben,Monikárol már ezt nem állítanám én kicsit csalódtam benne.
Pál Dénesnek is van esélye mert sokan szeretik ahogy hallom ,ismerõseimtõl is õk a szerénységéért és a különleges hangjáért szurkolnak neki+teremt egy különös légkört mikor a színpadon áll.A szeme már csak másodlagos az magában kevés lenne ahhoz hogy idáig eljutott.
Én örülnék ha bejutna persze a hangja miatt ami nagyon jó,de már az is szép amit eddig elért ahhoz képest ahogy a válogatón vélekedtek róla,végül is kicsit leírták .Csak kapna már egy olyan dalt amiben még többet mutathatna.
Egyébként már most venném a lemezét,ha nem jut döntõbe is mert abszolult az egyik kedvenc.
A másik Viktor õk ketten.
A Bálint nekem túl tökéletes vagy merev nem is tudom,valamiért nem fog meg.
10/10
laza_kivi 2013 jan. 14. - 12:21:42 10/10 Előzmény Ezüstliliom
(1098/1599)
Ott a pont! :)
10/10
laza_kivi 2013 jan. 14. - 12:21:07 10/10 Előzmény Ezüstliliom
(1097/1599)
Tudod, azt nem értem, hogy a backstageben már értelmesebben beszél, de pl volt valamelyik tv2-es reggeli mûsorban, ott meg tudott normálisan fogalmazni.

Andinál az nem tetszik, hogy míg mást õ leszólhat, de amikor nála fogalmaznak meg kritikát, akkor meg megsértõdik és duzzog. Pl angolban jók voltak a Mesterek közötti csipkelõdés, de itt ezért nem élvezhetõ.
Plusz párbajoknál érezhetõ volt mindig, hogy melyik versenyzõt részesíti elõnyben, és a dalválasztás is úgy kedvezett embereknek.
Plusz amikor megsértõdött és szintén duzzogott, amikor valamelyik barátnõjét kiejtették.(ahogy láttam következõ lemezén énekel is velük, valami díva számot.., Berkes Gabi, Fehér Adrienn) Nem azzal volt bajom, hogy kritizálta a döntést, hanem a hogyan-nal.

Caramel nekem meg egyszerûen sok, azzal a leki dolgokkal, vagy nem tudom megfogalmazni. Szóval itt bennem van a hiba.
lilei 2013 jan. 14. - 12:19:56 Előzmény olahmiki1959
(1096/1599)
Hello, Kb egyetértek Veled.
Szerintem Pál Dénes is esélyes a végsõ gyõzelemre...no nem a hangja miatt (bár nagyon imádom) , hanem õ is közönségkedvenc azzal az ártalan kék szemével :-)
Szeretnék már tõle egy igazi, belevaló, lüktetõ számot!!!!!
Ezek a kis langyikás számosk jól állnak neki, de egyszer kiengedhetné már õ is hangját...és mégegyszer mondom: imádom Õt!
Nekem egyébként a Gájer Bálintos dal tetszett nagyon pénteken...az volt a csúcs...habár nem a legkedvesebb énekesem :-)
pneklara 2013 jan. 14. - 12:16:57
(1095/1599)
Én meg az olyan emberekkel vagyok szívesen, akik sírnak, ha szomorúak, ha úgy kívánja a helyzet, káromkodnak,asztalra csapnak, mert valóban dühöt éreznek,s sokat mosolyognak, mert mindenkihez a barátságosság,az elfogadás szándékával közelednek.De nyitott könyvként lehet õket kiismerni, s ezáltal kezelni is. Az, aki bájosan vigyorog,ha kell, ha nem, de a szemében nem látod meg azt a szikrát, csak a szája mosolyog, a gondolataiba meg jobb, ha be sem nézel, abban nem bízok. Andreát a szomszédokbeli szerepében sem szerettem, de mostani faragatlan beszólásai - nem a tartalmi,hanem a stílusbeli- ledöbbentettek. S a durvasága után, amikor a kamera rásiklott, már ismét bájos volt, szerethetõ, laza,önfeledt, vidám, vagány csaj.
Na, azt hiszem nem õ lenne az, akinek a nevét leírnám arra a pszichológiai tesztre, kivel tudnál egy hetet egy szobában eltölteni. Akkor inkább a vademberrel. :)) Mert jobban felfognám esetében,hogy mikor dühös rám, vagy mikor ért velem egyet. De megint mondom, még soha nem néztem végig egyik adást sem, csak oda kapcsolgatok. Most elszánom magam, és a következõt végigkövetem:)
offtopic
Ezüstliliom 2013 jan. 14. - 11:47:07
(1094/1599)
A magam részérõl szivesebben vagyok egy olyan ember társaságában, aki szinte állandóan mosolyog, mint aki soha. Persze van olyan, aki a mosolygás mögött kígyó természetet hordoz magában, de ez szerintem nem igaz minden mosolygós emberre.
pneklara 2013 jan. 14. - 11:39:27
(1093/1599)
Sokszor azt sem ismeri ki az ember, akivel tartósan együtt él:) , de egy színész habitusára lehet következtetni pl. az eszközeibõl, amikkel dolgozik. Andrea arcáról le nem olvadt a kellemkedõ vigyorgás, akkor azt hittem, ezzel palástolja a kevés önbizalmát - végül is nem szokott terepen mozgott azzal az epizódszereppel. De a vigyorgás mára is megmaradt. Szerintem azok az emberek ilyen örökmosolyúak, akik nagyon akarják, hogy szeressék õket, viszont ha sérelem éri az egójukat, tovaszáll a mosoly, és ellentmondást nem tûrõen hozzák felszínre a véleményüket. Amíg a szándékuk és a visszajelzések szinkronban vannak, addig bájosak, finomak, cukik és leereszkedõek, de ha kétségbe vonják a döntéseik helyességét, akkor nem finomkodnak, nem tapintatosak. Erre mondja a szakma, hogy nem kongruens emberek.
10/10
-csengõzoli-- 2013 jan. 14. - 11:35:33 10/10
(1092/1599)
Ma visszanéztem Berkes Olivér produkcióját,mivel -velem ellentétben- mindenhol szidták.
Hát annyira tényleg nem acélos...
pneklara 2013 jan. 14. - 11:30:44
(1091/1599)
A Nagy Duett bizony nem élõ produkció volt. Ha hinni lehet a bulvárnak, 5ször is neki kellett futniuk, mert valaki mindig tévesztett. Tehát ez keményen felvétel volt.
Ezüstliliom 2013 jan. 14. - 11:02:40 Előzmény danton b
(1090/1599)
Hát... azért mikor Misi Mónit választotta a párbaj után, nem az õ ismerõsét, igencsak haragudott rá. De az is igaz, hogy még akkor sem vetkõzött ki magából.
Ezüstliliom 2013 jan. 14. - 11:00:09
(1089/1599)
Ha egyetértesz, akkor miért hozod fel a nézettséget érvként, mikor a színvonalról beszélünk?:)
Ezüstliliom 2013 jan. 14. - 10:57:55 Előzmény pneklara
(1088/1599)
Értelek. Egy dologra szeretnék csak reagálni: egy szerep az csak egy szerep. Abból a színész valódi személyiségét nem lehet szerintem megítélni.
olahmiki1959 2013 jan. 13. - 19:15:48
(1087/1599)
A Voice-t Weisz Viktor fogja megnyerni.

Olyan magasan veri kenterbe az egész mezõnyt, tehetségben, erõteljes, kristálytiszta hangban, elõadásban, hogy senki nem jön a közelébe.
Az összes versenyzõ közül egyedül õnála tudok nyugodtan hátradõlni a székemben, és nála nem szakad a víz a hátamon a drukktól, hogy vajon kijön-e az a hang, aminek ki kell jönnie, tisztán fog-e énekelni, stílusos lesz-e az elõadás, hanem valóban úgy tudom figyelni a produkciót, mintha egy világhírû elõadó koncertjén lennék egy hatalmas, elegáns koncertteremben.
A srác már most úgy énekel, hogy el lehet kezdeni szervezni neki a koncertkörutakat, és elkezdhetik írni neki a számokat, amikkel jó nagyot kaszálhatnak majd a szerzõk, akik idejében lecsapnak Viktorra.
Ilyen szempontból még a másik kedvencemet, Schwartz Dávidot is lekörözi, aki hiába nagyon tehetséges, de a Voice-ban eddig sorozatosan rosszul kiválasztott számokat kapott, a Crazy címû szám éneklése közben például a magas hangjai állandóan átmentek rikácsolásba, pedig azt hittem, azon már túl vagyunk.
A stylistok katasztrofális munkáját már meg sem említem, mert teljesen felesleges. Gondolom, olvassák a hozzászólásokat, és úgy látszik, nem tanulnak belõlük.
Elõnytelen, vagy éppen röhejes ruhákat adnak az énekesekre hétrõl-hétre.

A pénteki döntésekkel nagyjából egyet lehet érteni, egy nagyon nagy melléfogás történt, mégpedig Nádor Dávid továbbjuttatása.
Azt tudjuk, hogy a szavazatok döntõ többségét fiatal lányok küldik az ilyen mûsorokba, ezért történhetett, hogy a tegnap eléggé közepesen éneklõ Dávid, aki túlságosan nagy fába vágta a fejszéjét Freddy Mercury számának az eléneklésével, továbbjutott, méghozzá elsõként.
A hosszú, szõkehajú Schrott Péternek, aki baromi stílusosan, erõteljesen és kristálytisztán énekelte el Hevesy Tamás rock számát, még nem kellett volna kiesnie.
Ebbõl is kiderült, hogy a közönség szavazásainál nagyon sokszor nem a teljesítmény számít, hanem valami egészen más...

Verse Mónika a Flashdance címû film talán legismertebb betétdalát énekelte, és nekem nagyon tetszett a csajnak a... segge.
Az hibátlan volt, mondhatni, tökéletes.
Az éneklése viszont annál gyengébb volt. Végig alacsonyabban énekelt, a hangja sem volt elég erõteljes, és a produkción még a tánckar sem tudott lényegesen javítani.

Pál Dénes száma, a "Földvár felé félúton" nekem nagyon tetszett, megfogott az egyszerûsége, a letisztultsága, - köszönhetõen persze Bródy zseniális szövegének is, - éppen ezért, nem értettem Malek Andrea fanyalgását.
Ha egy nõt egy ilyen szám, és egy ilyen elõadás nem érint meg, ott elég nagy baj van szerintem...

A két Szécsy ikerlányban kb. "ennyi volt".
Én már a múlt héten sem engedtem volna õket tovább, aranyosak, kedvesek, tehetségesek, de még borzasztóan kiforratlanok, és éretlenek.
Rengeteg hangtechnikai problémájuk van még, a mély fekvésekben sokszor hamisak, erõtlenek, és nem utolsósorban, én elküldeném õket egy beszédtanárhoz is, mert amikor beszélnek, nyilatkoznak valahol, alig érteni a mondataikat. Motyognak, nem artikulálnak rendesen, pedig a tiszta beszéd egy énekesnél elengedhetetlen.
Amikor a múlt héten az egyikükkel szemben kiesett Bûdi Szilárd, aki az egyik legszínvonalasabb produkciót nyújtotta azon az estén, a "You can leave your hat on" címû szám elõadásával, akkor gondoltam azt sokadszorra, hogy Mezõ Misi beválasztása a zsûribe talán a legnagyobb baklövés volt.

Henderson Dávid esete megint csak nagyon érdekes és tanulságos.
Kiderült, hogy amikor nem meghitt, vallásos jellegû, áhítatos dalokat énekel, - amivel magába a versenybe is bekerült, - akkor a megszokott színvonalától eltérõen, sokkal gyengébben teljesít, hamiskás, nem érzi a színpadi mozgást, nincs benne egy olyan temperamentum, ami a lendületesebb számokhoz szükséges lenne.
Az õ kiesése, ahogy megyünk elõre az idõben, sajnos természetes volt, Dávid egy nagyon rokonszenves, tiszta lelkû srác, én viszont tartok attól, hogy az õ személyisége nem alkalmas arra, hogy ezen a pályán, ebben a kemény médiavilágban hosszú távon talpon tudjon maradni. Itt egy olyan dörzsöltségre, jó értelemben vett vagányságra, csibészségre van szükség, ami õbelõle hiányzik.
De persze, tiszta szívbõl drukkolok neki.

A sokak által jóképûnek tartott (khm...) Berkes Olivér, amellett, hogy egy abszolút felejthetõ számot énekelt, már nem elõször, és nagy jóindulattal is csak közepesnek mondható színvonalon, a rá szavazó kis nunik szavazatainak köszönhetõen még bent maradt, de csak idõ kérdése, hogy kiessen.

Gájer Bálint egy nagyon nehéz dalt énekelt, nagyon jól, de én félek attól, - zenészként, tapasztalatból mondom, - hogy az õ általa preferált dzsesszes, szvinges stílus nem igazán áll közel a magyar közönség ízléséhez. Hosszú távon nagyon nehéz dolga lesz, ha ezzel akar nálunk karriert csinálni.
Sajnos, mert egyébként nagyon kellemes Bálint hangszíne, és nagyon magas színvonalon énekel.

Falusi Mariann és Radics Gigi duettje...
Hihetetlenül érdekes, többrétegû, sokkal több jelentést hordozó produkció volt, mint amilyennek elsõ látásra gondolnánk.
Két teljesen eltérõ egyéniségû, korú, testalkatú. hangi adottságokkal rendelkezõ elõadót láthattunk.
Érdekes módon, valahol mégis kiegészítették egymást.
Nekem az volt a benyomásom Falusi Mariann éneklésérõl, hogy bizony, már nem mindig jönnek ki neki azok a magas hangok, amik valamikor játszi könnyedséggel kijöttek, éppen ezért, hihetetlenül okosan, és dörzsölten, mélyen, "dögösen", recsegõ hangon énekelt, mint egy nagydarab fekete gospel énekesnõ, és azt baromi jól is csinálta.
Radics Gigi, az új, fiatal, feltörekvõ tehetség, elképesztõ hangterjedelemmel, és a mai stílusjegyekkel anyanyelvi szinten élni tudva énekelt, brillírozott, de érezhetõen meg volt illetõdve a "nagy bölény" társaságában.
És a kétféle stílus, tapasztalat, zenei érzék, eddigi életút egy hihetetlenül izgalmas elegyet képezett, a "nagy öreg" és a fiatal fruska, a rutinos róka, és a szikrázóan tehetséges kezdõ, a mélyebb hangú Mariann, és a csillagászati magasságokba is játszi könnyedséggel felszaladó hangú Gigi lubickolt a produkcióban
És még az sem volt zavaró, hogy idõnként a szövegben elcsúsztak egymástól, - hangban nem, - ez is bizonyította, hogy nem egy steril, milliméterre kidolgozott számot adtak elõ, hanem mindketten beletették, amit lehetett, és ami még ennél is fontosabb, a meghívott vendégek gyakorlatától eltérõen, ÉLÕBEN! énekeltek, nem pedig playback-rõl.

Azt hiszem, a mesterek most jutottak el ahhoz a ponthoz, amikor már a saját, jól felfogott érdekükben, - miután nyerni akarnak, - a jobb képességû versenyzõket fogják bent tartani, és a gyengébbeket elengedik. Kár, hogy eddig nem ezt csinálták, és sok, a mostaniaknál jobb énekest kiszórtak a versenybõl.

Weisz Viktornak, Gájer Bálintnak, és Schwartz Dávidnak szerintem mindenképpen benne kellene lennie az utolsó fordulóban, õk ütik meg azt a szintet, akik megérdemelnék a végsõ gyõzelmet.
7/10
Árpi Nagy 2013 jan. 13. - 12:22:27 7/10
(1086/1599)
Szerintem Mónika nem volt most jó nekem nem jött be nem állt jól neki,az elõadása valamiért nekem sem õszinte.
Bálint nagyon tetszett most,és Regina is.
Hendersonon viszont csodálkoztam hogy kiesett,de tényleg nem volt annyira jó.
Pál Dénes én imádom a srác hangját de sokkal jobbat is hallottam tõle ,nem ebben a mûsorban ,nem tetszik hogy folyton ilyen dalokat énekeltetnek vele ez rossz döntés Misi részérõl ,olyan mintha beskatulyáznák miközben sokkal jobbat többet is mutathatna egy ilyen hanggal.
Én az ikreket is sajnáltam.
10/10
-csengõzoli-- 2013 jan. 13. - 11:11:01 10/10
(1085/1599)
Találtam Berkes Olivérrõl egy gyerekkori videot:
https://www.youtube.com/watch?v=UVaH6fE5yTs
Towner 2013 jan. 12. - 22:26:54
(1084/1599)
Bálint meglepett rendesen, õ volt a legjobb. Caremellel egyetértek nekem is jobban tetszett mint az eredeti. Bálint saját magára formálta a dalt, nem utánozta Adele-t, aki amúgy sallangmentesen gyönyörûen énekli a Skyfall-t, Bálint elõadásában azonban rengeteg érzelem volt, és a technikája amivel elõadta...nagyon ott volt.
pneklara 2013 jan. 12. - 20:04:40
(1083/1599)
Nekem is ez a véleményem:)) "Mikit" én is egy mély érzésû, udvarias,jó humorú, jólelkû embernek tartom. Ezt a mûsort viszont rendszeresen néztem, és õt igazi pedagógusnak tartom. Bár nem értettem, Adél miért mozgatta meg a fantáziáját, de képes volt végig önbizalmat adni a lánynak, s a legemlékezetesebb /nem legszínvonalasabb/ produkciókat õ nyújtotta.
danton b 2013 jan. 12. - 20:03:15
(1082/1599)
Úgy látszik a kolleganõ nem látta még keresztes ildit,mert õ aztán a lekezelõ és az üvöltõ dervis.hozzá képest Andi legvadabb kirohanása is ájtatos megjegyzés.Ráadásul szerintem egyáltalán nem sértõ még ha vitázik is valakivel ,mert nem vérre megy nála ,soha nem kattan be.
pneklara 2013 jan. 12. - 19:57:21
(1081/1599)
Én azt írtam, hogy az örökké mosolygó embereket nem szeretem. Abban a szerepben nemigen találni olyan részt, ahol emberien viselkedett volna: bármirõl volt szó, õ vigyorgott, vigyorgott.
Szakmailag nem tudom megítélni, mert tegnap egyik mentoráltját sem láttam, csak a visszajátszós részleteket.Ilyen szakmai + családi háttérrel, mint az Andié, nem is feltételezhetõ, hogy ne lenne kisujjában a szakma.Lehet, hogy a büszke, fennsõbbséges megnyilvánulása éppen a hatalmas önbizalmának,önbecsülésének, világlátásának is köszönhetõ. Hogy az ikrekbõl nem tudtak többet kihozni, ez természetes. Sokat jelentett, hogy ki látott meg bennük fantáziát,lehetõséget, s ki kapott érett, kiforrt mûvészt- bár ez sem könnyû dolog minden esetben.
Hogy ki hogy fejlõdött a mûsorfolyam alatt, azt nem tudom megítélni, mert olyan villámlátogatásokat teszek. Lehet, hogy nem is ildomos kritizálni így, de benyomásokat azért szereztem a mûsorról.
Ezüstliliom 2013 jan. 12. - 19:45:47
(1080/1599)
Azért gondolod így, mert valószínûleg nem láttad azokat az adásokat, mikor Misi viselkedett Andival elítélhetõen, bután, udvariatlanul, ráadásul szakmailag is vitatható véleményt hangoztatva. Andi egy darabig nem vágott vissza, de úgy tûnik, mostanra betelt a pohár nála is.