Balta 2013 jan. 20. - 19:18:30
(1279/1599)
Az külön tettszik, hogy mindenki a sms-t küldõ tinilányokra fúj, miközben biztos vagyok benne, hogy senki nem ismer senkit, aki sms szavazatot küldött volna.

Értsétek meg, ez nagyon régóta nem tiszta játék. Amúgy sem az sms számít már rág, hanem a reklámidõ.

Csak nem képzelitek, hogy egy többszázmilliós gépezet néhány tinilányra bízza a forgatókönyvet...???
Balta 2013 jan. 20. - 19:12:14
(1278/1599)
Az hagyján, hogy Nádor a leggyengébb, (Számomra mamamkedvenceOlivérel már legalább két adás óta ki kellett volna esnie...) De miért mondják el mindig, hogy neki milyen nehéz magyarul énekelnie! Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de amikor egy magyar anyanyelvû ember pár év külföldi tartózkodás után eljátsza a "hogy is monygyákmadzsarul?", na az engem vérig sért!!!

Ráadásul azt látom, hogy mindenki S. Dávidnak drukkolt, akkor kinek tettszett ez a sótlan majom???
olahmiki1959 2013 jan. 20. - 18:04:46
(1277/1599)
Csak azokat a sárga nadrágokat tudnám feledni...

Lakatos "Márkinõ" újabb nagy dobásának lehettünk tanúi pénteken.
Szerintem úgy gondolhatta, hogy miután nemsokára véget ér a Voice, hozzunk ki még belõle, amit lehet.
Állítólag a legutóbbi Love Parade alkalmával a teherautókon vonaglók levetett nadrágjait nejlonzsákokba gyûjtve akarták bedobni a kukába, és az ENSZ-megfigyelõként éppen arrajáró... khm... Lakatos "Márkinõ" - "jó lesz ez még valamire!" - felkiáltással, és egy szemfüles mozdulattal a" magáévá tett" egy ilyen zsákot, aminek a tartalmát hétrõl-hétre, - nagyon kreatívan - már eddig is fel tudta használni az énekverseny résztvevõinek az öltöztetésére.
Most jött el a sárga nadrágok, meg a nyugtatótabletták ideje.
Nem elég, hogy Weisz Viktor egy - az õ szintjéhez képest - abszolút gagyi, tinglitangli számmal jött ki, de amikor megláttam rajta ezt a rettenetet, majdnem dobtam egy hátast.

Regina szépen, kissé unalmasan, különösebb hiba nélkül énekelt, de szerintem érezhette, hogy Weisz Viktorral szemben kb. "annyi az esélye, mint hintalónak az epsomi derby-n", - (ez egész jó poén, annak ellenére, hogy nem én találtam ki), - ami érzés méginkább elõjött a duetteknél, ahol bizony meglehetõsen hamiskásan énekelt, a betonbiztonságú, erõteljesen, és magabiztosan éneklõ Viktor mellett.
Somló Tamás mára már eljutott addig, - amellett, hogy a múltkor, Nils Holgersson említése kapcsán furulyán eljátszotta a "Magyar népmesék" címû rajzfilmsorozat fõcímzenéjét, amit a mai napig sem tudott megmagyarázni a sebtében összehívott orvosi team, - hogy amikor elkezd egy mondatot, mire a végére ér, már sem õ nem emlékszik a mondat elejére, sem a nézõ, akinek szakad a víz a hátán, amíg hallgatja.
Azzal pedig, hogy Reginának adta a 60 százalékot, míg az egész mezõnyt magasan verõ Viktornak a 40-et, az egész eddigi tevékenységét fullasztotta közröhejbe.

Caramel eddig hozott néhány vitatható döntést, de most jóvá tette azzal, hogy a nagyon jól éneklõ Gájer Bálintot jelölte meg továbbjutóként, a szépfiú külsejû, de sokkal gyengébben éneklõ Berkes Olivérrel szemben, akinek a kiesését már nagyon régóta tûkön ülve vártuk. Hálaistennek, Olivért még az ezerrel rá szavazó kis csajok sem tudták megmenteni.

Pál Dénes, és Veres Mónika összecsapásánál borítékolni lehetett a végeredményt, - Mónika az egész verseny alatt talán most énekelt a legfajsúlyosabban, tisztán, erõteljesen, hitelesen, de Dénessel szemben semmi esélye nem lehetett.
Pontosan ezért tartom teljesen elhibázottnak a Voice szisztémáját, mert itt már nem két-két versenyzõnek kellett volna megmérkõznie, hanem mind a nyolcnak, hogy bent maradhassanak a legjobbak.
Csak akkor elõfordulhatott volna, hogy az egyik mesternek két tanítványa is továbbjut, a másiknak meg egy sem.
Ezt pedig a tv - presztízs okok miatt - nem engedhette volna meg magának.

Pál Dénes még egy jó darabig meg fog tudni élni a kétségtelenül egyedi hangszínébõl, és mindig meglesz a nõi rajongótábora, az ezzel járó anyagi, és más elõnyökkel együtt, a többi pedig ne érdekes.
Azt azért remélem, hogy Veres Mónika nem kallódik el, annak pedig örültem volna, ha egyetlen nõként be tudott volna jutni a döntõbe.
De hát, amíg Magyarországon az ilyen versenyeket gyakorlatilag a nõi szavazók döntik el, - akik "természetesen" a fiúkra szavaznak, ha kell, ha nem, - addig csodát ne várjunk.

Ahogy közeledik a verseny vége, kezdünk egyre lejjebb menni a színvonalat tekintve.
A zsûrinek, - ha ezt a négy embert egyáltalán zsûrinek lehet nevezni, ugyanis a szisztémából kifolyólag úgy néz ki, hogy az elsõ pillanattól az utolsóig gyakorlatilag négy különálló csapat saját, belsõ versenyt vívott, és egészen a döntõig nem kellett egymással megmérkõzniük - most pénteken sikerült alulmúlnia eddigi önmagát, és például Malek Andrea - aki miután elmondta, hogy Schwartz Dávid milyen hatalmas tehetség, és mennyi minden lehetõség van benne, rögtön ezután pedig az abszolút jelentéktelen egyéniségû, vértelenül, jellegtelenül éneklõ Nádor Dávidnak adta a 60 %-ot, - azonnal le is nullázta nálam magát szakmailag.
És erre a katasztrofális döntésre még az sem lehet magyarázat, hogy esetleg izgalmasabbá akarták tenni a versenyt azzal, hogy a tehetségesebb, de kevesebb százalékot kapó versenyzõre a nézõk majd biztosan többen fognak szavazni, mert nem jött be, a Nádor Dávidnál nagyságrendekkel tehetségesebb Schwartz Dávid szépen kiesett.
Holott neki mindenképpen ott kellett volna lennie a döntõben.

Hernádi Judit és lánya - mint vendég fellépõk - kedvesek voltak, mindenképpen pozitívum, hogy élõben énekeltek, és ezzel nagyjából mindent el is mondtam róluk, amit lehetett.

A jövõ heti döntõben Nádor Dávid a futottak még kategóriában fog szerepelni, semmi esélye a végsõ gyõzelemre, valószínûleg Gájer Bálint lesz a harmadik, és az elsõ hely sorsa Weisz Viktor, és Pál Dénes között fog eldõlni, ahol Viktor megkérdõjelezhetetlen énekhangja, rutinja és énektudása fog összecsapni Dénes bársonyos, behízelgõ hangjával, tehát a nõi szavazók kezében leszünk mi is, meg a versenyzõk is.
A nõi szavazók kezében pedig, - a tapasztalatok szerint - bárhogy "elsülhet" a dolog...:))D
10/10
-csengõzoli-- 2013 jan. 20. - 14:44:02 10/10 Előzmény Ezüstliliom
(1276/1599)
"Én azt mondom,hogy a Reginánál a nõiessége az emánci.., emancipáció.. õõõ hogymondjam... gyõzedelme, azonkívül a családon kívüli erõszak sajnálatossága dacára... õõõ... õbelõ.. õbelõle az jön ki, mindig.. mindig megújul valami."

A megfejtéseket a Csezõli@portmoderácio.hu emailcímre várom :D
Towner 2013 jan. 20. - 14:19:37
(1275/1599)
S Dávid pont akkor szerezte Nádor ellen a több (addig Nádor mindig szavazatokkal ment tovább) szavazatot amikor a szabályok rá nézve negatívan változtak. (48%-ig tornázta a 40%-át)
Bálint remélem magyarul is megszólal majd a döntõben. Bár nagyon meglepõdnék ha nyerne. Dénessel vannak tele a lapok, ügyesen marketingólnak. Õ a nagy esélyes.
10/10
-csengõzoli-- 2013 jan. 20. - 10:41:17 10/10 Előzmény laza_kivi
(1274/1599)
Szerintem nagyon szarok voltak.
Utálom Hernádi stílusát, abszolute nem passzoltak egy énekversenybe.
perry 2013 jan. 20. - 10:05:42
(1273/1599)
Elvileg Pál Dénes lett volna. :)
10/10
laza_kivi 2013 jan. 20. - 00:50:01 10/10
(1272/1599)
Ige, ilyenkor elõjön az értelmi szint.
De amúgy fõleg azért is lepõdök meg, mert arccal együtt vállalják már fel ezt a fröcsögést az emberek. Mert régen mindenki elbújt a kis felhasználó neve mögé, de nyíltan kulturált véleményt formáltak. De már ilyen nincs.
Én is sok ilyennel találkozom, mert kíváncsiságból és mivel érdekel is mások véleménye, így elolvasom a hozzászólásokat. Jó példa: egy magyar kosaras oldal, na ott szép fröcsögés megy, mivel elvetemült szurkolók vannak ott. És van egy másik oldal is,ahol már csak facebookkal tudsz hozzászólni, na ott szinte nincs is hozzászólás...

Hát igen, eléggé embertelen dolog, de itt õk csak áruk... Régen ilyen ellen fellázadtak...
Teljesen egyetértek ezzel a hasonulás dologgal is.
Jó dobbantók ezek a tehetségkutatók, de nagyon különlegesnek/újnak kell lenni, mert nem kell ennyi énekes/nõ a "sztárvilágba". A régieknek pl Fatima abból volt jó, hogy újra tudja indítani karrierjét. Dénes még az akibõl lehet valaki, mert fiatal, hiánycikk a hangszíne. De pl Viktor lehet, hogy visszajut oda, ahonnan elindult, mert éttermekben,rendezvényeken énekelt. De legalább ezek után többet kérhet... Mert a stílusát én máshoz nem is tudom elképzelni, majdnem azt mondhatom ,hogy egy jó mulatós... Túlságosan merev.

Móni, a hangja jó, de nem mozgat meg semmit (lehet bennem van a hiba), de nem szégyen háttérénekesnek sem lenni... Henire is ugyanez vonatkozik. Nála fõleg, mert ellentmondásos, míg azt hangoztatja, hogy ki akar törni, és pl a mûsor alatt is beállt valaki koncertjén háttérénekesnek. Na akkor ilyenkor mi van?

Bûdi visszamegy haknizni, meg mûsorokat vezetni.
Akinek eddig volt együttese, nagy részt velük folytatja szerintem, és ugyanaz érvényes rájuk,mint a Viktorra. Így több felkérést kapnak és több gázsit.

Akik eddig nem voltak híresebbek:
Ikrek pár év múlva beérnek. Ha ezek után nem kallódnak el. Azt, hogy melyik, nem tudom. Talán Böbe lehet befutó.
Berkes 1-2 évig megélhet a tinilányokból. + még anyuka egyengetheti egy picit útját, nem tudom mi lehet majd.
Regina,mint mondta dalokat ír, így ha ügyesen használja ki a dolgokat, akkor a lassúbb, érzelmes dalokkal elevickélhet egy darabig. Remélem sikerül neki. És plusz pontot adok azért, mert nem szeretem amikor egy énekesnek nincsenek saját dalai. Mert oké, van hogy a profik olyan jókat írnak neki, ami ráillik. (ezért szeretem pl. Jessie J-t, aki sok saját dalt énekel)

Nem vagyok szakértõ, okoskodni sem akarok, csak a véleményemet írtam le.
stanmore 2013 jan. 20. - 00:49:11
(1271/1599)
Hát nem sokan lesznek, akkora életmûvûek mint õ:)
stanmore 2013 jan. 20. - 00:46:18
(1270/1599)
Mire gondolsz konkrétan ,mert szerintem mindig lehetett érteni ,amiket mondott,pl a végén hogy a közönség úgy látzsik jobban látott,vagy másként ítéte meg más szempontok alapján a versenyzõket.Ebben mi a nem érthetõ?
10/10
laza_kivi 2013 jan. 20. - 00:24:49 10/10
(1269/1599)
Eurovíziós nevezések:

Dénes-Szilvi: http://www.zene.hu/20130119_eurovizios_dalfesztival_2013_agardi_szilvipal_denes_sziveddel_lass
Fatima: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Gl-7pSOU6n0

Nem nagy eresztések, bár ezt a többire is mondhatnám...
10/10
laza_kivi 2013 jan. 20. - 00:22:48 10/10 Előzmény -csengõzoli--
(1268/1599)
Vélemény? :)
Ezüstliliom 2013 jan. 20. - 00:19:08
(1267/1599)
Hát gratulálok, ha Te érted, amiket mond! Én tisztelem Somlót, mert nagyszerû zenész, de hogy nem tud egy mondatot sem összerakni ebben a mûsorban rendesen, az biztos, és ez szomorú.
Ezüstliliom 2013 jan. 20. - 00:17:05
(1266/1599)
Igen, ezen én is kiakadtam. Hgy lehet egy ilyen gagyi számot adni Viktornak??? Egyedül Caramel merte szóvátenni.
És Somló... Hogy jön Reginához az emancipáció és ... már nem jut eszembe, milyen sületlenséget hordott még össze, ráadásul bárhol keresek rá a neten, csak a dalokat találom, az utánuk következõ értékelések még a TV2 honlapján sincsenek fenn.:/
Ezüstliliom 2013 jan. 20. - 00:03:09 Előzmény stanmore
(1265/1599)
Móni tényleg ma volt a legjobb, de amikor kiereszti a hangját, és még rekeszt is hozzá kicsit, az ehhez a dalhoz nagyon nem illik. Teljesen elveszti a varázsát tõle az egész.:( A lágy, érzelmes hangulat helyett durva, vad hatású lesz. Szerintem.
Ezüstliliom 2013 jan. 19. - 23:10:21 Előzmény olahmiki1959
(1264/1599)
Hehe.:)))
perry 2013 jan. 19. - 21:29:54
(1263/1599)
Sajnos már meglepõdni sem tudok a "felhasználók" emberi és érzelmi vagy mentális megszólalásain.
A gyûlöletbeszéd mára mindennapos össznépi játékká vált. Arról nem is beszélve , hogy minden típusú politikusaink
minden megtesznek annak érdekében , hogy a az õ szeretett népük tanuljon tõlük.
Engem is elképesztenek azok a jelzõk melyeket egyes emberek használnak másokra. Egyszer teszteltem egy ilyen felhasználót és abban a fertelmes stílusban válaszoltam neki amiben õ írt. Ne tudd meg, a pokol bugyrainak leírása Dante viszonylatában játszótér képzetét keltette az illetõ megnyilvánulása mellett. Ezzel csak azt szeretném érzékeltetni, hogy az empátia, emberi kedvesség mára úgy látom levetett és elnyûtt holmivá vált.
Arról nem is beszélve , hogy ilyenkor az ország túlnyomó része abszolút hallással rendelkezik, vagy is inkább a posztolók.
Az is tény ezek a mûsorok inkább szólnak a bevételrõl és nem a tehetségekrõl, bár én már elég öreg vagyok és nekem még azt mondták az ember nem árucikk, hát most olvastam egy nyilatkozatot ahol az itt fellépõket marketing alanyoknak nevezték. Tovább menve ezen az analógián csak látszólagosan fontosak az énekesek és még azt is elhiszem , hogy a mentorok komolyan is gondolják az érzelmeket, de ezen túl ez egy kõkemény üzlet.
A nézõnek meg élmény kell kivel tud azonosulni, kit nem szerethet, vagy kin töltse ki a "bosszúját".
Vissza térve Dánielre.
A fegyelmezettség és a kifelé is érzékelhetõ kisugárzás szerethetõvé teszi, ehhez járul egy érdekes és kifejezõ arc, valamint egyedi hang, ettõl válik szerintem sokak számára kedvencé. Az emberek túlnyomó többsége azonosulásra vágyik, önmaga meg meg nem valósított én képét látja a versenyzõkben. Sokszor pedig sajt modorosságukat vagy rossz tulajdonságukat vélik felfedezni, ettõl viszont ellenszenvessé a másik.
Arra nem vennék mérget, hogy õ fog gyõzni ez az "ezerfejû" pillanatnyi tetszés indexétõl függ majd. :)
Egyre jó ez a verseny , ha tényleg piac a zeneipar, akkor ez lehetõség arra, hogy ott jelen lehessenek, akkor pedig ah ebbõl meg is tudnak élni akkor már jó , hogy nem a munkanélküliek táborát szaporítják.
lilei 2013 jan. 19. - 20:37:52
(1262/1599)
Szerintem tegnap nem voltak egetverõ produkciók....valahogy olyan semmilyen kis dalok voltak. Weisz Viktort amúgy nem szeretem, jó a hangja, de valahogy tegnap nekem õ is alacsonyan maga alatt teljesített. Pál Dénesnek meg már mondtam, hogy egy nagyon-nagyon dinamikus számot adjanak már!!!!!! Misi!!!!!!!...gyönyörûek ezek a lassú számok , de lehet már megunjuk a végére! Bálint is azért lett kedvenc sokaknak, mert váltott!!!
Ha a jövõ héten duettek lesznek a mesterekkel...szerintetek Misi mit fog énekelni Dénessel???....meg Somló Viktorral?
Caramelnek is más a stílusa, mint Bálintnak, habár Caramell annak idején bizonyított, hogy minden mûfajt tökéletesen elõ tudott adni:-) Andiék gondolom hozzák a muzikeles vonalat majd.
tompika74 2013 jan. 19. - 18:20:48
(1261/1599)
Ha Pál Dénes nem énekelte volna a vak lánykával a párbajt, szerintem sokkal kevesebben szavaznának rá. Így viszont közönségkedvenc. Én a Mónikán azt láttam, hogy õ ezt pontosan tudja, amikor kiírták a 90-10 százalékot, és tudja, hogy a Dénesé a 90. Pedig Mónika egy ligával feljebb énekel. De nem bánkódom rajta túlságosan, hogy kiesett, mert a Voice-ban a legrosszabb énekes - Berkes Olivér - is simán verné az X-faktor 10 legjobbját. És Mónika nem gyõzött meg az eddigi szereplésével.
Sajnálom, hogy Schwarz Dávid kiesett. Õt tartottam az egyik legjobbnak. Végülis Nádor Dávid se sokkal rosszabb.
Két favoritom a Weis Viktor és a Gájer Bálint, a felsorolás sorrendjében :)

Nagyon sajnálom, hogy nincs nõ az elsõ 4-ben, mert ha pszichoteszten asszociációs játékban azt mondja nekem valaki, hogy "énekes", akkor én azt mondom rá, hogy "nõ" :)
10/10
laza_kivi 2013 jan. 19. - 13:49:45 10/10
(1260/1599)
Ezért is elõbb kellett volna elhagynia a swinget, mert sajnos arra nem sokan vevõk. Nagyon jó az az elõadása. És a hangja is remélem behozza a lemaradását, mint közönség-kedvenc. Facebookos oldalának likeolása is megugrott.

Viktor állandóan azt hajtogatja, fel keltetted az érdeklõdésemet, így megnéztem az oldalát. Ott is folyamatosan kunyerálja a szavazatokat. Végül is így nyerhet, és Somló ezért mondta azt amit, és ezért is adta neki a 40-et.