Dius 2012 okt. 22. - 18:28:54
(179/1599)
Mivel ez a nagyon sokadik ilyen tehetségkutató, már unalmas és egysíkú. A zsûrirõl és a versenyzõkról nem téve említést.
Az elsõ adásra szántam 15 percet, azóta sem, ahog az X-faktorra sem... szerintem ez a megoldás a legjobb. helyette annyi értelmes program van. :)
1/10
Meklód fia 2012 okt. 21. - 09:20:05 1/10
(178/1599)
és mi jó ebben, hogy befutott sztárokat hívnak meg? A pankráció nincs megrendezve, de ez a mûsor sajnos igen
1/10
Semprini 2012 okt. 20. - 23:37:52 1/10
(177/1599)
Köszi. egyébként nem hogy a zsûriról nem írok többet, de a mûsorról sem szándékszom, sõt valószínûleg nézni sem igen fogom. :-)
10/10
offtopic
-csengõzoli-- 2012 okt. 20. - 23:12:11 10/10
(176/1599)
Ott van jobb hangjuk a versenyzõknek?
Vagy ez poén akart lenni?
RMCF 2012 okt. 20. - 19:03:15
(175/1599)
Kicsit unalmas. Az X-faktor az elején vicces volt, most meg érdekes, szerintem ott jobb hangjuk van a versenyzõknek átlagban.
Towner 2012 okt. 20. - 18:41:27 Előzmény Semprini
(174/1599)
Rendben. Tolerálom a véleményed. Nem pöccentél be. (pedig erre számítottam) Látod fõ a nyugalom. Semmiségeken (zsüri stb) minek idegeskedjünk:)
olahmiki1959 2012 okt. 20. - 16:55:00 Előzmény -csengõzoli--
(173/1599)
Móni annyira egyértelmûen volt jó, hogy azért nem említettem. Meg azért sem, mert - ahogy írtam, - mindig a számomra valamilyen szempontból emlékezetes versenyzõkbõl szeretnék mazsolázgatni.
Mindenkit nem akarok minden alkalommal kielemezni, mert akkor az én írásommal lenne tele a topic.
(Mondjuk az nem lenne rossz, de nem esem a telhetetlenség bûnébe.)
Talán a számodra ismeretlen "mazsolázgatni" kifejezés tévesztett meg téged, ez nem az ismert, aranyos bábfigurára való utalás volt, - Mazsola és Tádé, - hanem a "szemezgetni, válogatni, találomra kiválasztani, kedvünk szerint csemegézni belõle" jelentéssel bírt.
Majd megpróbálok kevésbé bonyolult kifejezéseket alkalmazni írásaim közben, hogy ne forgolódj nyugtalanul az ágyacskádban, mert nem értettél meg valamit. (Hühü!)
Veres Móni egyébként - minden szempontból - annyira jó, hogy nagyon szívesen "tollhegyre tûzném", ha érted, mire gondolok...
1/10
offtopic
Semprini 2012 okt. 20. - 14:47:23 1/10
(172/1599)
A fórum a mûsor kritikájáról kellene h szóljon, és nem a többi fórumozót kell itt fikázni, már bocsi!
Towner 2012 okt. 20. - 14:32:16
(171/1599)
Arról a nézõ típusról írok (itt fórumoznak néhányan) akik rendkívül szenzitívek negatív értelemben.. Konkrétan egy-egy zsûritag esetleg versenyzõ irritálja õket. Szimpatikus esetleg nem szimpi. De irritálja?
Ez a zsûri különbözõ egyéniségekbõl áll ahogy kell,de egyik sem viselkedik túlzottan kirívóan. Mindannyian mások vagyunk, kéne egy kis tolerancia az emberek felé. Akiket (pl:Semprini) ilyen semmiségek irritálnak azoknak naon rossz lehet...
1/10
Meklód fia 2012 okt. 20. - 09:50:03 1/10
(170/1599)
Mekkora nagy trágya ez a mûsor. Meghívott énekesek vannak. Izgalom nincs, mert mindenki továbbjut.
Rosszabb mint az x-faktor.
10/10
offtopic
-csengõzoli-- 2012 okt. 20. - 09:20:11 10/10
(169/1599)
Jól olvasom, hogy Móniról nem írtál? Szerintem õ volt a legjobb!
Õt kihagyni... Öregszel! Höhö
Valôszínûleg nézettségben idén is az Rtl nyer, a többi meg tudod,hogy egyik tévét sem érdekli.
olahmiki1959 2012 okt. 20. - 08:17:01
(168/1599)
A második adás sem volt rossz.
(Azt szokták mondani, a második az már jó, az elsõt általában elidegeskedi az ember, de ez most nem ide tartozik...)

A versenyzõk általában jók, bõven megütik azt a színvonalat, ami egy ilyen tehetségkutatóhoz szükséges, a gyakorlat is folytatódott, - az elsõ adáshoz hasonlóan, - tulajdonképpen mindenki hatalmas rutinnal rendelkezõ, már hosszú évek óta a szakmában mûködõ ember volt, arról nem is beszélve, hogy rengeteg ismert figurát, rockszínházas, operettes, musicales elõadót lehetett látni a versenyzõk körül, sõt, még Ungár Anikó bûvész is feltûnt néhány pillanatra.
Mivel én mindig azokra próbálok koncentrálni a sok jelentkezõ közül, akik valami miatt nekem emlékezetesek maradnak, most is ezekbõl igyekszem mazsolázgatni.

Gyürky Beatrix, a nagydarab, kékruhás lány jól énekelt, de annyira nem, hogy rögtön sztárallûröket kezdjen mutatni, amivel szerintem - a humorát leszámítva - elég sok ember szemében válhatott antipatikussá, ha nem is nagyon, egy kicsit.
Többek között az enyémben is.
Akármilyen tehetséges valaki, rögtön az elsõ meghallgatáson ne viselkedjen úgy, mintha õ lenne Aretha Franklin, vagy Whitney Houston. A megjátszott lazaság - a levett cipõ, a zsûrit a színpadra hívó lezser, kissé lekezelõ mozdulat - a legkényesebb dolog a világon, egy pont után nagyon könnyen visszaüthet, és akkor az illetõ pont az ellenkezõ hatást éri el vele, mint amit szeretne.

A vietnami srácot, - a neve nem is olyan egyszerû, Nguyen Anh Quan - színikritikákban úgy írnák le, mint "szereposztási tévedés"-t, abszolút nem illik ide, egy bizonyos mûfajra alkalmas hangszínnel rendelkezik, de általános énekesként szerintem nem lehet hosszútávon gondolkozni benne.
Nem tudom, a zsûri mit hallott ki a hangjából, én még most, utólag visszahallgatva a netrõl a számát, sem találtam benne semmi különöset.
Legközelebb talán a "Fürge rókalábak" címû örökzöld dal felturbósított változatával kellene színesítenie a magyar könnyûzenei élet palettáját, amely számból egyúttal el is készülhetne egy új videoklip.
(Jól rá lehetne ijeszteni Fluor Tomira, meg SP-re...)
A következõ mondatot vele kapcsolatban találtam a neten.

"Õ egyébként a Magyarországon megrendezett Asian Voice 3.helyezettje."

Mi van???
Hallott valaki közületek arról, hogy Magyarországon, - gondolom, az itt élõ ázsiaiaknak - már rendeztek egy Asian Voice nevû tehetségkutató versenyt?
Mert én nem hallottam róla. (Jézusom, már annyian vannak nálunk, hogy külön versenyt lehet nekik rendezni???)
Ezen túllépve, ha valaki egy ilyen versenyen 3. helyezést ér el, akkor mi a jó ...anyját akar még? Mi ez a harácsolás? Nem elég neki a "saját" népe körében aratott siker?
Mindegy, ezzel a hangszínnel, remélem, nagyon hamar meg fogják köszönni neki az eddigi fáradozását, és további sok sikert kívánnak majd neki, kifejezve a sajnálkozást, amiért kiesett.
Viszont lehet, hogy a TV2 már elõre a rengeteg ázsiai szimpatizánsra, és a tõlük érkezõ sms szavazatokra gondol...
Juj, ebbe bele sem merek gondolni...

Schrott Péter, a szõke, hosszúhajú srác nagyon jól, tisztán, erõteljesen énekel, teljesen otthonosan nyomul a keményrockban, vannak is a zenekarával videói fenn a neten, viszont amikor azt mondták, hogy tízéves kora óta gitározik, ugyanakkor a nyakában egy öthúros basszusgitárral ment fel a színpadra, akkor kissé elcsodálkoztam.
A gitár és a basszusgitár külsõleg nagyon hasonlítanak egymásra, még a hangolásuk is megegyezik, a különbség mégis alapvetõ köztük.
A basszusgitárnak sokkal mélyebb, dübörgõbb a hangja, mint a szólógitárnak, és a zenekar alaphangzását szokta megadni, ritmikailag, és az akkordok alaphangjának kihangsúlyozásában, a szólógitár pedig élesebb, magasabb hangszínû. (Ezt nem kell érteni, csak nekünk, szakmabelieknek szól.)
Ezt vagy nem vették észre, vagy a srác mind a két hangszeren jól tud játszani, és legközelebb már tényleg egy szólógitár lesz a nyakában? Izzadó tenyerekkel várom a nagy rejtély megoldását.

Bûdi Szilárd nevével nagyon olcsó dolog lenne poénkodni, (ezt megelõzendõ, az õ helyében én azért a mai világban, amikor szinte nem tudsz olyan embert mutatni, akinek az lenne a neve, mint ami eredetileg volt, másik "mûvésznevet választanék magamnak), viszont ami miatt emlékezetes maradt a számomra, az a rendkívül irritáló, beképzelt, nagyképû viselkedés, amivel egészen végig megnyilvánult.
"Bemelegítõ, tapsoltató ember, mûsorvezetõ" - olvasható róla a neten.
A hatalmas színpadi rutinnak is megvannak a veszélyei. Az egyik a túlzott magabiztosság, ami soha nem szerencsés, a másik, hogy ezt az attitûdöt, ezeket a felvett, beidegzett manírokat már nincs olyan ember, aki ki tudná gyomlálni belõle.
A produkciója nem volt rossz, a Blues Brothers címû film talán legemlékezetesebb betétdalát énekelte, de hasraesni nem kellett tõle, az éneklése jó-közepes szintû, viszont ami nekem egyértelmûen tetszett, amikor a gitárral hajszálpontosan, "uniszónóban" együtt énekelt néhány taktus improvizációt, az valóban jó volt. (Jellemzõ módon, azt nem vette észre a zsûri. Nekem kéne ott ülnöm...)
Malek Andreának azért nem kellene beszólogatni, akármilyen vagányak is vagyunk.

Páll Tímea, a fekete, göndörhajú lány, akinek a zokogása annyira meghatotta a zsûrit, hogy egy újabb próbálkozást is megengedtek neki, - amiben tényleg jobb volt, de csak valamivel, - jogosan esett ki, nagyon akart, nagyon erõlködött, ami sajnos visszaütött.

Elgondolkodtam azon, hogy a rengeteg, hatalmas rutinnal, képzett hanggal, magabiztossággal megáldott versenyzõ közül vajon melyiknek fog sikerülni az a nagy áttörés, amire esetleg hosszú évek óta várt, hogy országosan ismert sztár lehessen belõle.
A tehetségen, és a jó hangi adottságokon túl rengeteg szerencse is kell hozzá - hogy ilyen közhelyes legyek.
A zsûri ma nem csinált különösebb dolgot, Malek Andreának igaza volt, amikor szóvá tette Bûdi Szilárd nagyképûségét, Mezõ Misi viszont egyre inkább "sok" lesz, a teátrálisan túljátszott lelkesedésén, és a tetovált felsõtestének a mutogatásán kívül jó lenne látni tõle valami komolyabb dolgot is.
Õ az egyik olyan zsûritag, akinek kíváncsian várom a csapatával kapcsolatos szakmai munkáját, mert érdekel, hogy egyáltalán megérdemelte-e, hogy zsûritag lehessen egy tehetségkutató versenyben.
Somló Tamás eddig néhány elegáns, a többiekhez idomuló, visszafogott megjegyzésen kívül nem sokat mutatott, az õ esetében is felmerül, hogy mit tud majd kihozni a pártfogoltjaiból.
Malek Andrea és Caramel nekem továbbra is a két megkérdõjelezhetetlen ítész, az õ véleményük 95 százalékban találó, és helytálló.
A selejtezõk, a válogatások elõbb-utóbb véget érnek, velük a beforduló székek is elveszítik a szerepüket, és akkor elindulhat az igazi verseny.
Ez a mezõny jóval erõsebbnek tûnik már most is az X Faktor mezõnyénél, és a Voice-ból néhány selejtezõ ráadásul még hátra is van.
Szerintem a két csatorna konkurenciaharca az idén a TV2 gyõzelmével fog végzõdni, talán elõször a tv-k történetében.
mulao 2012 okt. 20. - 00:08:54
(167/1599)
Manapság már nincsenek jó tehetségkutatók, sõt manapság már szinte mindenre mondható, hogy csak a régi szép idõkben volt jó. Ez még is sokkal jobb, mint az X-faktor. Ide rossz hangú énekeseket már eleve nem is engednek, persze lehet, hogy a népet jobban elszórakoztassa, hogy röhöghessen a vetkõzõ, pocakos és még énekelni sem tudó srácon. A mai tv-mûsoros zsûribõl már kb csak az Aranypálcánál vannak igazán hozzáértõ és magukat nem megjátszó zsûritagok. Innen engem Mezõ zavar csak, õ túlzásba viszi, Malek a kedvencem még ha sokat mosolyog és bájolog is, Somló kb egy élõ-halott, alig szólal meg és még a gombot is alig nyomja meg és valóban kivehetné már a rágóját. Caramel meg a szimpla jó fiú, nem túl érdekes egy ilyen mûsorba. Nálam ez nyerõbb, mint a 999. X-faktor, ugyanazzal a 4 zsûritaggal.
1/10
offtopic
Semprini 2012 okt. 19. - 23:33:54 1/10
(166/1599)
Nagyon el vagy tévedve ugyanis ismerem Malek Andrea Ausztria elõtti munkásságát, csak nem tartottam fontosnak ideírni az egész Rockszínházat meg Szomszédokat meg az Elveszett paradicsomot (igen, én még azt is láttam vele és Kállai Ferenccel, bizony!), stb. De mivel jópár éve kiköltözött, és ott lépett fel sokkal többet, ezért írtam ilyen kicsit félreérthetõen.
6/10
Zsuzsi68 2012 okt. 19. - 23:17:32 6/10
(165/1599)
Nekem tetszik, hogy végre nem a "sóóó"-n van a hangsúly és hát igen, a mezõny magasan veri a faktort, egyéb kései megasztárokról nem is beszélve. A mesterekkel nem tudok mit kezdeni, elég passzívak, de ez lehet, hogy direkt van így, szegény Misi meg teljesen más képet ad le magáról, mint amit szerintem mesterként nyújtani tud(na).
Semprini, muszáj megjegyeznem, hogy kissé le vagy maradva Malek Andreából (vagy én vagyok túl öreg), de a helyzet az, hogy õ elég szépen csúcsra futott pályakezdõként itthon, mielõtt kiment volna a sógorokhoz - szóval rá abszolút nem passzol a "hazajött megmondani a tuti"-t, esetleg olvass vissza kis Rockszínház történelmet (ahhh, a régi szép idõk...).
offtopic
mandulavirág 2012 okt. 19. - 22:49:19 Előzmény olahmiki1959
(164/1599)
"Mohamed Fatima, - a Fekete Vonat egyébként valóban kitûnõ énekesnõje, klipekkel, lemezekkel, és kissé a fiatal Whoopy Goldbergre emlékeztetõ külsõvel - nála nem volt kétséges, hogy továbbjut"
Ezt a videót kifejezetten neked linkelem: http://www.youtube.com/watch?v=s_cFYP5hfFg Mohamed Fatima keresztény gyülekezetben. (Közben a rendõrség évekig körözte valami csalási ügyben, nem találták.)
10/10
-csengõzoli-- 2012 okt. 19. - 22:46:23 10/10
(163/1599)
Én másképp látom.
(persze nem akarlak meggyõzni,neked nem tetszik,ezzel semmi baj)
Én örülök, hogy olyanok versengenek,akiknek már van némi zenei múltja.
Egyrészt,mert sokadjára már nem viccesek a bénázó fogyatékosok, akikkel minden eddigi ilyen mûsor indult, másrészt meg szerintem ezzel kapcsolatban kering egy tévhit.
Ez egy szakma, ezt tanulni kell!
Kell hozzá egy Isten áldotta tehetség, de a jó hang mellett rengeteg tanulásra van szükség,hogy hogyan kell énekelni, hogyan kell hangokat biztosan tartani stb.
Akiket az eddigi Xfaktorban stb láttál,azok közül is rengetegnek volt már zenei múltja!
Ez egy ilyen szakma, csupa magamutogató emberrel,akik imádnak szerepelni és minden alkalmat meg is ragadnak rá.
Vastag Csaba korábban esküvõkön énekelt, Tabáninak saját zenekara volt, Nikolasnak lemeze is volt már az Xfaktor elõtt, Szirota Jennifer musicaleket énekelt, Veca sem a mûsorban kezdte(fõcím dalokat, betétdalokat énekelt korábban),szóval a végtelenségig folytathatnám a sort.
Nincs ezzel semmi gond.
Nekem sokkal inkább azzal van bajom,mikor a tinik kedvéért továbbengedik a tehetségtelen,ámde jó kiállású szépfiúkat,szépkislányokat.
Elárasztják velük a piacot, a csapból is õk folynak és csak azért lesznek ismertek,mert valamelyik tévécsatorna futtatja õket.
Soroljam? Király L. Norbi? Burgess Benji? :D áh...
Számomra ez olyan,mint mikor egy filmrõl valaki azt mondja "KRVAJÓ, olyan robbantások vannak benne,meg olyan látványos!"
Naneeem,ezt mind csak körítés,pont lszrom milyen látványos,ha nem szól semmirõl.
Ezért is örülök,hogy itt tényleg csak a tehetség számít, ez nagyon tetszik.
grace08 2012 okt. 19. - 22:43:32
(162/1599)
Nem tudom, de én már nem is gondolkodom el rajta, nem fárasztom magam ilyenekkel. Ilyen ez a világ. Mindenki és minden fordítva van bekötve.:)
fo.ma 2012 okt. 19. - 22:39:12
(161/1599)
Végülis nekem mindegy, ha jó énekeseket hallhatok. De az X-faktort már nem szívesen nézem, mert már az elején sokkal jobbakat kirúgtak, mint akiket benntartottak. Csak azt nem értem, ez kinek jó?
grace08 2012 okt. 19. - 22:25:04
(160/1599)
Nem mintha a versenyzõknek bármi közük lenne a döntéshez. Ugyanolyan elõre megírt, eltúlzott, hatásvadász, mû az a mûsor, mint az X. Annyiban szimpatikusabb, hogy legalább itt nem mutogattak retardált, énekelni nem tudó embereket.