proletár 2009 márc. 05. - 22:59:11 Előzmény Mianserin
(12/32)
? csak lenéztem a szerzõket a vége-fõcímrõl. de az útleírások közül tényleg olvastam párat, azokból szépen visszaköszöntek epizódok. a kajakban megjelenõ eszkimók, vagy a csónakok vonszolása a jégen, stb..
Mianserin 2009 márc. 05. - 18:58:57 Előzmény proletár
(11/32)
Szerintem is zseniális és jó volt olvasni, amiket még külön észrevettél. :)
Mianserin 2009 márc. 05. - 18:58:14 Előzmény PhdDarthRobert
(10/32)
Nekem is nagyon tetszett. Egyébként szerintem nincs semmi baj a film mûfajával, a kiírás is teljesen korrekt volt: dokumentum játékfilm, tehát nem dokumentumfilm. A kettõ nem ugyanaz.
PhdDarthRobert 2009 márc. 04. - 13:01:31
(9/32)
Az mindenképpen jogos, hogy illett volna feltüntetni a készítõket, színészeket, stb.-t a végén (én errõl már lemaradtam), mert hát ha nem dok. film, akkor nem kellett volna annak beállítani. Külsõségeiben sem. Ez teljesen igaz. De azért nem mondanám hogy felesleges, meg hogy nem éri meg végignézni... Szerintem film, és mint olyan, a lényege a szórakoztatás. Ha valaki elhiszi teljesen, az se baj, mert legalább elkezd rajta gondolkodni az ember. Átverés vagy nem, a kétely ott van, és ettõl lesz az egész olyan misztikus. Ebben van a stílusának lényege. Igaz, a presztízsén ez sokat ront, de hát tökéletes semmi sem lehet. Szerintem nagyon szórakoztató volt, akkor is ha kacsa az egész. Volt értelme nézni, és nagyon bánom hogy elnyomott az álom. De hát aznap korán keltem... :(
Mélie 2009 márc. 04. - 00:13:12 Előzmény PhdDarthRobert
(8/32)
Hááát,nem t'om...
Lehet,h nevetni fogtok,de én végig bevettem...pontosabban addig a pontig,amíg kiderült,ill nem derült ki,hogyan menekült meg,és utazott haza egyedül...!(olvastam én elég útleírást,amelyekrõl máig nem tudni,mennyiben a fantázia szüleményei,mert azok a területek ma sem felkutatottak...!ld.pl.:Sir Percy Fawcett ezredes útjai Amazóniában!)
Aztán jöttek a feliratok,meg,h kiktõl származtak a szövegrészletek...
Eléggé föl voltam háborodva,h hogy lehet ennek a címe alá kiírni,h 'dokumentum film'!!Sztem ez BECSAPÁS!
Inkább írták volna,h fantasy,v sci-fi...!
Ha tudom,biztos nem kezdem el nézni,mert minek?
Viszont kétségtelen,h hatásos,és ahhoz elég jó volt,h elhitesse...
Igaz,h a fõszereplõ hajóács,"túl jó",mint interjúalany,és néha teátrális.
Még vm azért közben is okot adhat a gyanakvásra: ez pedig,h néha,ha halványan is,-de színesek az archív felvételek...persze utólag is kiszínezhették...
PhdDarthRobert 2009 márc. 03. - 14:40:16 Előzmény karthauz
(7/32)
Bár én elaludtam, de ez nem a film hibája. Nekem nagyon tetszett, és nem tudom miért baj, hogy ez fikció. Nem csalás ez, hanem egy áldokumentumfilm. Ez is csak egy mûfaj, méghozzá nagyon is jó. A filmen látszik hogy megrendezett (pl. ha egy kamera volt, hogy készülhet a vízen a hajóról külsõ felvétel). De ez mind mellékes. Nagyszerû stílusa van, az archív felvételek (amik valószínûleg nem ezen az expedíción készültek) nagyon jól beleillenek a történetbe. Az öreg hajóács karaktere kissé teátrális, de ilyennek kell lennie. Nagyon jó narrátor.
Szerintem ez egy nagyon jó film.
tdk 2009 márc. 03. - 14:25:16
(6/32)
Egyébként ez igaz, hogy jól összerakták a filmet. A jegesmedvés rész pl. egyszerre volt megrázó és félelmetes/sejtelmes.
proletár 2009 márc. 03. - 12:50:35
(5/32)
zseniális film, nagyon tetszett.
a misztikus szépirodalmi anyagokat( Melville, Poe, Coleridge, Verne) ötvözte az expedíciós útleírásokkal (Nansen, Scott, Amundsen, Shackleton),egykorú felvételekkel és sejtelmes zenével! nagyon megérte fennmaradni! :)
tdk 2009 márc. 03. - 10:47:04 Előzmény karthauz
(4/32)
Igen, attól elég kiábrándító is volt. Én nem tudtam róla semmit, csak amennyit az ajánlóban közöltek. Aztán az ember leül megnézni, és szép lassan elkezdi kapisgálni, hogy kamu az egész - közben megy az az idegesítõ tálalás, mintha minden valóban megtörtént volna. Gyerekeknek biztos érdekes lenne egy ilyen mese, de én nekik sem ajánlanám, mert teljesen félrevezetõ, ha valaki beveszi a sztorit. Lehet, hogy pont ezért (is) kapott 18-as besorolást (néhány kegyetlenebb, csak elmesélt esemény okán kívül).
kocamama 2009 márc. 02. - 12:00:33 Előzmény karthauz
(3/32)
Érdekesnek tûnik.
karthauz 2009 márc. 02. - 08:09:25
(2/32)
Ezzel a filmmel az a gond, hogy nem a valóságot dolgozza fel, hanem csak egy kitalált történet, ahol viszont valódi sarki expedíciók filmanyagát vágják bele.
Igazán, annyi szép, férfiasan vakmerõ, és tragikusan végzõdõ ilyen történet volt.- Kár elrontani egy teljesen légbõl kapottal, mint ez!!! MIért nem dolgoztak fel egyet a tényleg megtörténtek közül. Akár lehetett volna benne egy kis dramaturgia is egy hajóácsról. De így?? Ez egyszerû csalás.
Mianserin 2009 febr. 24. - 21:52:10
(1/32)
Én ezt nagyon meg szeretném nézni, jókat hallottam róla. Elöljárónam csak annyit, hogy nagyon érdekes (állítólag). Meglátjuk, a képek és a fülszöveg nagyon biztató...