liliom31 2012 júl. 07. - 18:47:34
(820/2630)
Szívesen, de nem mindig én írom le elõttem pl ha jól emlékszem lilei írta le. Lényeg az, hogy ha kéritek valaki leírja :-)

Amúgy szerintem sokan láttuk a film végét, ahogy én is és hála Allahnak az utolsó rész fent van angol felirattal így az egészet értettem is. Én nem bántam meg, hogy láttam, mert így teljesen másképp látom az elõzményeket és nekem így sokkal érdekesebb nézni, mivel nem arra koncentrálok, hogy jujj mi lesz ebbõl vagy abbõl a helyzetbõl, hanem elemezgetem a szereplõket, élvezem a zenét, tudok figyelni az apró rezdülésekre.
10/10
Adanvariel 2012 júl. 07. - 18:21:22 10/10
(819/2630)
Uh, csúnya dolog volt lelõni a végét elõre.. :S Én magamtól voltam akkora birka hogy belelestem, mert õszintén szólva, nem számítottam arra, hogy ez ekkora csattanója lesz..Igazából csak a filmzenére akartam rákeresni, de aztán rájöttem, hogy a youtube ebbõl a szempontból egy "aski memnu" kánaán..:D
Amúgy ha rossz a vétel nálad, megtudod nézni HD minõségben a neten, mindig másnap már fent van az elõzõ napi rész Dailymotion-on! jah és magyarul :)
9/10
ehajno 2012 júl. 07. - 16:46:16 9/10 Előzmény liliom31
(818/2630)
Neked külön köszönet, hogy mindig leírod az aznapi részt, ugyanis annyira rossz nálam a vétel, hogy csak következtetni tudok néha, hogy mit is mondtak. Azt megfigyeltem, hogyha fúj a szél, akkor másodpercekre kikapcsol az adás. Na mit gondoltok, hogy egy szélcsendes napon mikor támad fel a szél? 17:15 perckor! :)
9/10
ehajno 2012 júl. 07. - 16:42:56 9/10
(817/2630)
Örülök, hogy betetted!

Különben azt hiszem, hogy valamennyien, akik a fórumot olvassuk bekaptuk, és bizony megláttuk a film végét is, mert valaki még régen beszúrta a hivatkozást és nem írta oda, hogy spoiler (lsd. a fórum elejénél valahol). Mindettõl függetlenül a filmet lehet úgy nézni, hogy nem jut eszembe, mert leköt a napi történés.
10/10
Adanvariel 2012 júl. 07. - 15:20:32 10/10 Előzmény handi99
(816/2630)
Oh,szuper, megtaláltam!!!! Köszönöm szépen!!!! :)))

"Õ fent van a hegy tetején, a kristálypalotában. Amikor felnézek a magasba, mindig õt látom. Bárhogy szeretném, nem érem el. A nap elvakítja a szememet és nem látom. Csak szeretnék a közelében lenni, tudom lehetetlen, tudom, hogy nem lehet az enyém. Néha arra gondolok, hogy elmegyek,de képtelen vagyok rá. Az nem lehet, hogy nem része az életemnek. Még ha nem is valósulhat meg, úgy érzem elég, ha mellettem van. De nem elég. Nem elég."

:(
10/10
Adanvariel 2012 júl. 07. - 15:04:29 10/10
(815/2630)
Köszi szépen:)) Örülök, hogy idetaláltam, mivel nagyon tetszik ez a sorozat, jó megosztani a gondolatokat. Úgyhogy fogok írni..sajnos,már tudom mi a vége, de így is érdekes továbbra is.
7/10
kiskukac63 2012 júl. 07. - 14:28:28 7/10
(814/2630)
Lehet, hogy más nem így látja, de én Bihter ominózus "nagyon fáj" kifejezésénél egy picit Adnanra is gondoltam, szerintem látszott Bihteren,valahányszor belefogott volna, hogy elmondja az igazságot,hogy nem könnyû neki,és hogy szormorú, bántja amit tett a férjével.(az üvegházi együttlét után is õszintén sírt, vsz. itt magát is siratta és a tettét is!) Én sem gondolom Bihtert egy velejéig romlott, könnyû nõcskének, szegény folyamatosan vívódik a férje jósága és a saját szerelme, szenvedélye között. És egy ilyen áldatlan helyzetben nagyon nehéz okosan dönteni, mások megbántása nélkül szinte lehetetlen, különösen úgy, hogy a környezete pedig egyáltalán nem könnyíti azt meg, sõt!
handi99 2012 júl. 07. - 12:57:29
(813/2630)
"Ezért olyan logikátlan az is, hogy Bihter miért nem hagyja el Adnant akkor is ha Behlül nem megy vele."
Ezt én sem értem. Már kétszer jelentette ki Behlül elõtt, hogy õ mindenképpen elhagyja Adnant, akár vele tart Behlül, akár nem; aztán mindig visszamegy a férjéhez. Tanult, értelmes nõ. Miért nem megy el egyedül?
liliom31 2012 júl. 07. - 11:57:15
(812/2630)
Igen teljesen igaz a múlt században íródott és ráadásul igaz történet az alapja. Már korábban írtunk is errõl itt a fórumban, meg arról is, hogy pont ezért szerintem sok dolgot nem sikerült átültetniük a forgatókönyvíróknak a mai idõkre. Pl szerintem Nihal sem lehetne ennyire naív a mai idõkben, mert ha el is zárják tõle a világot, mivel néz tévét olvas újságot és ott az internet egy kicsivel felvilágosultabbnak kellene lennie. Ezért olyan logikátlan az is, hogy Bihter miért nem hagyja el Adnant akkor is ha Behlül nem megy vele. A múlt században érthetõ volt, mivel egy nõ kiszolgáltatottabb volt egy férfinak anyagilag, de itt Bihter el tudna menni dolgozni ha elhagyná Adnant egy idõ után szerintem Behlül kullogna utána, ha meg nem akkor legalább kiderülne, hogy nem is szerette igazán.

Azért Ady Lédáját nem kellett félteni. Idõsebb is volt Adynál meg tapasztaltabb is. Bihter azért szerintem törékenyebb nõ ennél.:-)

Nagyon tetszenek a hozzászólásaid, remélem rendszeresen fogsz írni ezután :-)
10/10
Adanvariel 2012 júl. 07. - 11:24:43 10/10
(811/2630)
Köszönöm szépen a válaszokat! Megkeresem ezt a részt, ki akarom írni...
Egyébként azért lehet furcsa, ahogy viselkednek a szereplõk, mert a történet alapjául szolgáló könyv valamikor a múlt század elején íródott. Tehát az 1900-as évek elején. El tudom képzelni, hogy tényleg semmibe vették a szolganépet. Ha mondjuk Ady Endre szerelmére,Lédára gondolok, akirõl sokat olvastam és állítólag kiállhatatlan nõszemély volt és leordította a szolgálók fejét (Egyébként Ady sajnálta õket, össze is jött pár szobalánnyal..a kis huncut :) :)
Nagyon érdekesek az emberi kapcsolatok ebben a sorozatban,ezért is szeretem nézni. Érdekesek a motivációk is.
Adnan például nem is értem, hogy gondolta, hogy egy fiatal, 25 éves, gyönyörû lány megmarad mellette, elég lesz neki csak az, h van pénze (erre nyilván nem is gondolt, de hát..)..a másik az, hogy szerintem Bihter-nek apa-komplexusa van, és inkább azt kereste benne..mivel akkoriban halt meg az apja is....egy kis logikával leeshetett volna már Adnan-nak..Amúgy pedig a Bihter, miután rájött az érzéseire, nem tökölt, le is akart lépni, a Behlül félt felvállalni. Hozzá teszem, nagyon csúnya dolog volt leszedni a férjecske számlájáról egy hatalmas összeget és így lelépni...meg is tette volna, ha a Behlül nem gondolja meg magát..mondjuk ez is egy érdekes dolog volt a Bihter-tõl. Valaki itt írta, hogy jogosan nem érdekli Bihter-t hogy mi van Ezel-el, ebben egyetértek. Annyi ilyen lány van amúgy,mint Ezel,amit mûvel, teljesen életszerû...
A Nihal-t pedig elõre sajnálom, mert hiú ábrándokat kerget. Egyébként nekem sok minden leesett volna, ha ott élnék közöttük..néha olyan vakok az emberek!