alanis 2012 okt. 03. - 18:15:42
(2030/2630)
már kérdezni akartam, hogy mi volt itt az alázás? mert semmi sem volt.

így már értem.

az eredetiben mi volt, amit nem "mertek" leadni? azért köszi tv2.:((((
_Selma 2012 okt. 03. - 18:07:27
(2029/2630)
Az eszem megáll a komplett Behlül Bihter párbeszédet kivágták! Lehetséges ez ??????
Hogy szakadna rájuk ég!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Üzbegisztánban érzem magam. grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
nituli 2012 okt. 03. - 14:26:12
(2028/2630)
Jajjjajj, mennyi spoiler van a legújabb hsz-ek között, gyorsan becsuktam a szemem... :)

Hát, mit mondjak, zseniális volt a tegnapi rész! A végén, ahogy nevetett Bihter, jól látszott rajta az õrület! Beren Saat fantasztikus volt! (Ha belegondolok, hogy ehhez képest milyen a magyar sorozatok színvonala...inkább hagyjuk! :( ) Behlülnek mekkora pofáraesés már, hogy befújja magát parfümmel, készül a szerelmi légyottra, erre megjelenik az egész család, hogy: "Meglepetééés!!" :) A helyében nagyon ideges lettem volna!

Sajnos az elejét nem láttam (váratlan vendégek) a tegnapi résznek, de ahogy a hsz-ekbõl kiveszem, megint elszólta magát Behlül Nihal elõtt? Hihetetlen, hogy Nihal mennyire vak! Persze fiatal, tapasztalatlan, de nagyon idegesítõ!

Mekkora szívatás már, hogy végignézel egy sorozatból kismillió részt, és amikor már végre izgalmassá válik, hogy mi lesz a vége, akkor leveszik mûsorról...remélem, nem itt nálunk, mert akkor megyünk tüntetni!! :DDD

A "dallasos" befejezés nekem is tetszene! :DD
_Selma 2012 okt. 03. - 13:27:02
(2027/2630)
***SPOILER***

Bizony, bizony;)lesz egy komoly beszélgetésük (78. bölüm), aminek a végén a Bihter már tényleg úgy viselkedik, mint egy elmebeteg:)))

***SPOILER VÉGE***
_Selma 2012 okt. 03. - 13:23:09
(2026/2630)
***SPOILER*** ***SPOILER*** ***SPOILER*** ***SPOILER*** ***SPOILER***

Szerintem maga Allah sem állíthatta volna meg Bihtert, ugyan voltak még kapaszkodásai pl.: Peyker marasztalása, ami még törökül is nagyon megrázó volt, de ahol egyértelmûen véget ért minden, és talán az utolsó löket volt a végsõ döntéséhez az Behlül ideges telefonhívása volt az autóból, képletesen a fiú adta a kezébe a fegyvert az ott elhangzottak után. A szobában történtek már csak a befejezés. Mire a fiú odaért Bihter már sajnos fél lábbal a túlvilágon volt.

A fegyver jó helyen volt a széfben, gondolom B. tudta a kódot, mert ott feltehetõleg mást is tároltak, pl. útlevelek, okmányok, stb amire neki is szüksége lehet, na és pont a ház úrnõje ne tudta volna?:) )

Ha Adnan látta volna, a kezében a fegyvert, akkor nyilvánvaló, h máshogy reagál, de mivel nem látta, nem érzékelte(ugye itt másodpercekrõl beszélünk), így a feleségére szinte egy pillantást sem vetett, mintha ott sem lenne, csak és kizárólagosan Behlül-re összpontosított. A véleményem az, hogy ha látja, biztos megpróbálta volna megakadályozni (ugyanúgy szavakkal, mint Behlül), de sztem akkor sem sikerült volna:(((

Nihal az eddig látottak alapján, bármelyik verzió után idegösszeomlást kapott volna (azért Bihter csak nem egy Sedef:) )

***SPOILER VÉGE*** ***SPOILER VÉGE*** ***SPOILER VÉGE***
liliteve 2012 okt. 03. - 13:07:50
(2025/2630)
Spoiler

Adnan el akarta hagyni Bichtert?
7/10
kiskukac63 2012 okt. 03. - 11:53:40 7/10
(2024/2630)
""SPOILER""
Hamár itt tartunk: egyáltalán miért tárolnak úgy egy fegyvert egy házban, hogy bárki ilyen könnyen hozzáférjen?! Igaz, nem mutatták, hogy Bihter hogyan szerezte meg, vagy tudta a széf jelszavát?! Bihteren az utolsó részekben különösen látszottak a mély depresszió jelei, senki nem gondolt az öngyilkosság lehetõségére, s hogy ezt megakadályozza?! Az anyja is a házban volt még, Adnan igaz, hogy elhagyni készült, de szerintem bármennyire is kiábrándult belõle, segíthette volna ebben, mint ahogy másokon is mindig segített!! Áh, rengeteg a "mi lett volna ha?"
""SPOILER VÉGE""
bloodofthedragon 2012 okt. 03. - 11:05:13
(2023/2630)
Nyilván, mi csak arról beszélgettünk mit csinálnánk másképp. Nem forgattak le alternatív befejezést, a tv2 meg nem teheti meg hogy teljesen más véget csinál neki:D Amúgy megnyugtató a hír hogy ez nem nálunk lesz...de értitek basszus, ÜZBEGISZTÁN, a tv-ben meg csak elhangzik egy szalagcím a rajongók meg érthetõ okból azonnal ráparáznak.
liliteve 2012 okt. 03. - 10:23:38
(2022/2630)
Spoiler

Akkor húzza meg a ravaszt, amikor Adnan belép a szobába, szal éppen talán meg tudta volna akadályozni, de sztem nem akarta volna. Biztos lepergett benne minden és mint minden emberben ilyen élethelyzethen, sztem a saját nyomorùsàga erõsebb volt benne. És persze az is lehet, h nem gondolta volna, h Bichter megteszi.

Egyébként jók a felvetèseid. Engem pl érdekelt volna , h mit tarsalognak Behlüllel. Sztem a végét összecsaptàk.
7/10
kiskukac63 2012 okt. 03. - 09:59:40 7/10
(2021/2630)
Szerintem psychésen merült ki és nem fizikailag!Szörnyû is lehetett neki halálra izgulnia magát, hogy Denise asszony mégiscsak "köpni" fog és romba dõl zseniálisan felépített elképzelése arról, hogy hogyan ússza meg ezt a képtelen helyzetet! :)
10/10
malczikaantaika@gmail.com 2012 okt. 03. - 09:04:17 10/10
(2020/2630)
Behlülben semmi érzés nincs Besir iránt, nem azért ment be hozzá, mert megszerette, hanem érdekbõl, meg akarta tudni hogy mi a szándéka, és a kulcs is nagyon érdekli.
Az elõzõ részben óriási volt, amikor a kertben leültek az asztalhoz és Behlül azzal kezdi: KIMERÜLTEM!!!! Miben? Hiszen utál dolgozni!
Bihter zseniális volt tegnap! (is)
offtopic
handi99 2012 okt. 03. - 08:39:04 Előzmény _Selma
(2019/2630)
SPOILER-t tartalmaz:

Kíváncsi lettem volna, hogy mi történik, ha Adnan meglátja a fegyvert Bihter kezében. Meg tudta volna akadályozni, hogy végezzen magával? ... és ha igen, vajon Nihal akkor is ennyire összeomlott volna, v. csak simán összevesztek volna Behlüllel? ... és persze a legfõbb kérdés, hogy ha Bihter nem hal meg, akkor Behlül vele marad?

SPOILER VÉGE
9/10
lilei 2012 okt. 03. - 08:31:30 9/10
(2018/2630)
Sziasztok...
SPOILER

itt válaszolok a vége megmásítása miatt. Szerintem ugyanaz lesz a vége....pisztolylövés, halál...csak a véres jelenetet kivágják majd,mármint nem mutatják, csak hallani fogjuk a dörrenést...és a temetést látni majd... Láttunk már ilyet, az Ezel sorozatban minden vérben úszó dolgot kivágtak...attól még az események megtörténtek. Szerintem itt is "csak"ennyit csinál majd az RTL:-(
handi99 2012 okt. 03. - 08:21:39 Előzmény bloodofthedragon
(2017/2630)
Nem a tv2-rõl van szó. A cikk arról szól, hogy pl. Üzbegisztánban nem adták le végig a sorozatot. Az ok, hogy a két fõhõs közötti kapcsolat túlságosan is szembemegy az iszlám tanításaival.
liliteve 2012 okt. 03. - 00:58:06
(2016/2630)
Ha emlékeim nem csalnak, az esküvõt 1 héttel elhalasztottàk a jósnõ miatt.
liliom31 2012 okt. 02. - 23:20:42
(2015/2630)
Nagyon jó volt a mai rész.

Nihal-Behlül párbeszéd a kocsiban.-Annyira foglak szeretni, hogy megunsz, -Miért most nem szeretsz?

Bihter és Adnan esti jelenet, Bihter arca nagyon kifejezõ volt. Jaj!

Behlül számomra egy rejtély. Sok esetben nagyon érzékeny más emberek problémáira. Pl: most Besír esetében. Mintha két énje lenne. Persze azért szenté avatni nem fogjuk.

Behlül pacsulizós jelenete igen vicces volt. A vége szenzációs volt. A holnapi részt is nagyon várom. :-)

Én nem változtatnék a sorozat végén. Valahogy már megbarátkoztam vele. Inkább az érdekelne, hogy mi lesz a szereplõkkel a végkifejlet után? A jósnõ azt jósolta Nihalnak, hogy sorsfordító esemény történik az esküvõjük napján. Ami igaz is, de vajon mihez kezdenek azután? Akár még boldogok is lehetnének, ha tudnak tanulni a történtekbõl és a hibáikból.
_Selma 2012 okt. 02. - 23:19:41
(2014/2630)
oké ez nekem is megfelel, csak mindez történjen meg mondjuk a 39. bölümben és akkor már tényleg minden szuper;)

na jó most már én is „leléptem”:))
_Selma 2012 okt. 02. - 22:58:40 Előzmény liliteve
(2013/2630)
„Akárhogy is, nekem tetszett Bichter húzása. Persze egy ilyen átverésnek akkor van értelme, ha utána tartja magát egy nõ és nem próbál meg teperni megint ezerrel.”

Szerintem is nagyot szólt, bár az az optimális, ha egy nõnek nincs szüksége ilyen játékra, mert bármilyen arcot is mutat Bihter a külvilág felé, mi nézõk pontosan tudjuk, hogy valójában milyen viharok dúlnak benne. Én nem érzem, hogy õ igazán élvezné ezeket a szívatásokat, inkább már csak ez az õrült hév hajtja.

„Nem tudom azok után még hogy tud reménykedni Bichter, h az egész család elõtt megkapta Behlültõl: elhagylak minimum 4 évre.”

Hát úgy, hogy totál mindegy, hogy a Szöszke nagy plénum elõtt mit hadevál, õ hármat toppant, kettõt csettint és már Behlül a szállodai szoba ajtajában áll illatfelhõbe burkolózva… ilyen egyszerû, és ezt õ pontosan tudja. Csak éppen a lényeg nem akaródzik összejönni, azaz: „- na jó feladom, gyere Bihter, tojunk mindenki fejére, andalogjunk el a naplementébe örökre együtt sálálálá” Érzi õ ezt, de képtelen beletörõdni. Kétségbeesésben egyre csak húzza magához a fiút, amivel egyben ugyan olyan erõvel taszítja is el magától.
bloodofthedragon 2012 okt. 02. - 22:32:59 Előzmény liliteve
(2012/2630)
Részben egyet tudok érteni veled de kicsit radikálisabb vagyok: Bihternek és Behlülnek le kéne lépnie együtt, vállalva a lelkiismeret furdalást és egyebeket persze, de csak is miután szembenéztek Adnannal, úgy mégiscsak tisztább és talán könnyebb a lelkük késõbb, Nihalnak...nos nem is tudom, fel kéne nõnie, annyi megfelelõbb párt találhatna még, és ha Beshir nem halna meg, esetleg vele is próbálkozhatna. Többiekrõl nem tudnak nyilatkozni, Firdi bármi történik megérdemli a sorsát, Adnan...hát nem is tudom...mondjam azt hogy így járt?:D Így se boldog már a házasságában. És ott van neki Deniz asszony, hisz az eredeti befejésben is vannak apró utalások, hogy valami lesz.

Egy apróság, nem nevezném szappanoperásnak, sõt lehet hogy valószerûbb ez a végkifejlet mint a Mi idealizált, korrektnek gondolt megoldásaink:) Továbbá ne tévesszük szem elõl, hogy nem puszta forgatókönyvírói szappanopera fordulatról beszélünk, ez egy 19.sz. végi regény adaptációja, akkoriban a romantikus/realista/naturalista (különös hogy már mindegyik kategóriába láttam besorolva), mûvekben, amik alapjaiban az emberi lélekben zajló folyamatokat fedték fel (mindegyik a maga módján), a történetnek alig ha lehetett boldog, vagy éppen ésszerû(nek tûnõ) vége.
liliteve 2012 okt. 02. - 22:12:00
(2011/2630)
Ja és arról mit tudtok: valóban nem adja le a tv2 a végét?

Az sztem nem illene a sorozathoz, ha a végén beteljesedne B-B szerelem. Viszont az sem lenne jó vég, ha Nihal és Behlül összehàzasodnànak. Sztem mindenkinek külön-külön kellene új életet kezdenie. Talán ez egy olyan megoldás lenne, ami nem lenne túlságosan szomorú ugyanakkor nem lenne túlságosan szappanoperàs...
rapidf30 2012 okt. 02. - 22:11:26
(2010/2630)
Milyen más vége lehetne? Tényleg nehéz.Valahogy már most a levegõben van a tragédiák sorozata. A nagybeteg Beshir, Bihter kétségbeesett érzései,Pejkerék készülõdnek. ...és a fiatalok esküvõje sem az az õszinte készülõdés.
liliteve 2012 okt. 02. - 22:05:37
(2009/2630)
Akárhogy is, nekem tetszett Bichter húzása. Persze egy ilyen átverésnek akkor van értelme, ha utána tartja magát egy nõ és nem próbál meg teperni megint ezerrel. Nem tudom azok után még hogy tud reménykedni Bichter, h az egész család elõtt megkapta Behlültõl: elhagylak minimum 4 évre.

Eddig nem tudtam eldönteni, h Behlül mit érez vagy érez-e még vmit Bichter iránt, de a mai meg az avaros rèsz után azt kell, h mondjam, h még mindig szereti és képes lenne ez elõl a szerelem elõl akár Amerikáig is elmenekülni...h.! Milyen szánalmas!

Spoiler

Szóval akkor akkor ahogy gondoltam, Behlül visszavág Bichternek és megalàzza ezért a kis árverésért? Azért öt is meg lehet érteni. Na nem, csak vicceltem! Megérdemelte...meg ennél sokkal többet...
_Selma 2012 okt. 02. - 21:54:51
(2008/2630)
„ Egyébként, hogy fejeznétek be a történetet, ha lehetne változtatni rajta?”

olyan dallasosan: Bihter felébred reggel, kiderül, h csak álmodta az Adnannal való házasságát tulajdonképpen õ Behlülhöz ment hozzá, és épp Nihal és Besir esküvõjére készülnek:))))

viccet félre téve, huhhh jó kérdés, a nyilvánvaló és várható mély sérülések miatt nem is tudom igazán, hogy mi lett volna emészthetõbb vég.
7/10
kiskukac63 2012 okt. 02. - 21:47:04 7/10
(2007/2630)
Bihter sorsa tipikus példa egy romantikusnak induló, de a körülmények miatt tiltott, végzetes, eszelõs, soha be nem teljesedõ szerelemre. A mai részben tökéletesen beigazolódott számára, hogy Behlül érzékei felett még mindig mekkora hatalma van. S ez a tudat kergette õt egy olyan öntudatlan mámorba, amelyben teljesen elveszítette az önkontrollját! Ebbõl az állapotból sajnos, segítség nélkül csak lefelé vezet az út....
_Selma 2012 okt. 02. - 21:29:38
(2006/2630)
majd elfelejtettem! a vizuális bomba: tango jelenet! szuper lett! Behlül, h kapaszkodott már Nihalba:))
Bihter meg annyira formában volt, hogy inkább tûnt Adnan unokájának, mint a lányának, sõt pláne nem a feleségének:)
borzadály....:)
_Selma 2012 okt. 02. - 21:16:56
(2005/2630)
Besirt látva üvölteni tudnék…. ez annyira nem fair…….

Beren Saat játéka zseniális volt megint, külön kiemelve a hálószoba jelenetet.

A kocsikázós Nihal Behlül is kedvenc /Bir günah gibi:)/, B. arca tanulmány volt végig, mint ahogy a liftben is a végén.

Bihter eszelõs nevetése eredetiben jobban ütött. A buli folytatása jó alázós lesz a számára:(( különben én itt éreztem elõször, hogy ebbõl képtelen lesz ép ésszel kiszállni.

És a nap best mondata is Bihter-tõl származik: „- visszatért a mi Besirünk” EPIC
_Selma 2012 okt. 02. - 21:15:45
(2004/2630)
jaja:D annyit fújt magára, hogy még a boy is kapott belõle:))))
rapidf30 2012 okt. 02. - 21:14:31
(2003/2630)
Teljesen egyet értek Veled, h hülyeség ez a "még egyszer utoljára..." szöveg. De én, itt simán bevettem a szépasszony szövegét. Hát nem tudom ki lepõdött meg jobban. Szereti vagy csak sz*vatja "Nihal-nét",nehezen dönteném el de közben meg is kaptam itt a választ. Beteg ez a nõ. Behlül az agyamra tud menni, de azért elnézném még egy pár hétig...
8/10
mamucili 2012 okt. 02. - 20:53:56 8/10
(2002/2630)
Huhhh, de egyetértek Veled a bohózattal kapcsolatban!
Valaki észrevehetné már, hogy ez a nõ milyen beteg. Bihter kapaszkodása Behlülhöz szerintem nem szerelem, hanem betegség és ha valaki, leginkább az anyja segítene neki, még menthetõ lenne. Bár az õ kapcsolatuk soha nem volt olyan mély, hogy az anya a lánya lelkébe lásson.
Azért merem ezt írni, mert az életben a szemem elõtt zajlott hasonló eset és végül az illetõ talpra állt, pedig már a gödör alján a föld is hullott rá. Itt annyira megbeszélnek mindent, csak pont azt nem, amit kellene.
7/10
kiskukac63 2012 okt. 02. - 20:41:16 7/10
(2001/2630)
A mai résznek sajnos, csak a második felét láttam, azt is nyomokban, ugyanis hatalmas vihar volt nálunk és elszállt a UPC mûhold, ettem is a kefét rendesen! Alig várom, hogy holnap feltegyék valahová és megnézzem!
Csak pár gondolat a történésekhez: szerintem egy ANYA soha nem mondhatja azt a gyermekének, "hogy leveszem rólad a kezem, csak rohanj a vesztedbe," stb. Dehát tudjuk, hogy Firdi egy boszorkány, nem anya!
Bihternek ezzel az agyafúrt húzással annyi volt a célja, hogy igazolva lássa maga elõtt, hogy még mindig képes elcsábítani Behlült! MIndenesetre elég nagyot szólt ez az akció! Különben meg oltári hülyeség ez a "csak még egyszer, utoljára legyünk együtt, szépen búcsúzzunk..."
Mennyire más hangulatú volt az Adnan+Bihter tánc, mint a korábbi Bihter+Behlül tangó!! Ugyanakkor gyönyörûen volt fényképezve, szikrázóan erotikusra sikeredett, (mármint az operatõri munka) a "mintavõlegény" -hogy ellopjam ezt a találó kifejezést - nem gyõzött pislogni és nyeldesni a nyálát.
Közeledik a vég...
alanis 2012 okt. 02. - 20:15:19
(2000/2630)
azért árulkodó volt ám Behlül arca. :) nem igazán repesedt a boldogságtól,hogy egy jó kis kamaty helyett népünnepély várta. :)

a másik arc Bihteré volt... nem igaz, hogy még mindig nem tûnik föl a többieknek, ezzel a nõvel valami nem stimmel. az a túljátszott jókedv, és hogy milyen elégedett volt magával. itt leginkább egy félõrült-ripacsnak tûnt.

viszont fura volt, hogy õ ugrált ott elõl, aki azért a külvilág szemében senkije Behlülnek, a menyasszony meg valahol hátul állt.

komolyan mint egy bohózat olyan volt az utolsó jelenet.
handi99 2012 okt. 02. - 19:16:17
(1999/2630)
Valamivel oda kellett csalni a buliba. Bihter szokásos szívatása.
Azért Behlül nem volt semmi. Mielõtt felment volna a találkozóra, azért szépen befújta magát kölnivel. Még jó, hogy neki egyáltalán nem jelent semmit Bihter. :)
liliteve 2012 okt. 02. - 19:04:06
(1998/2630)
Sosem értettem, hogyha eleve tudják, h egy mûsorban "nyugalom megzavaràsàra" alkalmas jelenetek vannak, akkor miért adják le du...erre nem gondolt korábban a szerkeszõsèg?! Akkor adják lè este...ha meg me

gvàgjàk, pont a lényeget nem látjuk...

Jah, Bichter nem volt semmi:) igaz nem értem miért vágta át Behlült, sztem ezzel kihúzta nála a gyufát és nem pedig azt ette el, h sóvàrogjon...gaty rosszul látom?

Mindenesetre a tüdõbeteget is fèl tudnám kepelni...
handi99 2012 okt. 02. - 18:43:36
(1997/2630)
Kérdés, hogy a délutáni vetítés miatt nem fogják-e megvágni.

Egyébként, hogy fejeznétek be a történetet, ha lehetne változtatni rajta?
antsa10 2012 okt. 02. - 18:37:49
(1996/2630)
De jó, hogy te láttad! Nekünk Upc-nk van itt nem jön az RTL II! :-((
antsa10 2012 okt. 02. - 18:35:32
(1995/2630)
Mintavõlegyény! Ez jó! Nagyon tetszik! :-)))
liliteve 2012 okt. 02. - 18:34:01
(1994/2630)
Én nem láttam a saját szememmel, csak hallottam. REM nem nálunk! Az ember vegigszenvedi aztán a végét meg nem látja. Köszi, REM ezt nem gondolja komolyan a tv2!
rapidf30 2012 okt. 02. - 18:27:07
(1993/2630)
eeeeez nem volt semmi Bihtertõl! Mi lesz a hivatalos verzió, hogy miért ment oda ez a mintavõlegény?
rapidf30 2012 okt. 02. - 18:19:15
(1992/2630)
Köszönöm szépen. Akkor így,hogy majdnem tudjuk a teljes végét, nekem valahogy mégis olyan hiányos a hogyan tovább.
bloodofthedragon 2012 okt. 02. - 18:11:14
(1991/2630)
Epizód olvasó nõi fórumozók, mi ez a szalagcím a reklámban? "Tiltott szerelem - Betiltották a sorozat végét"??? Ugye nem nálunk?
alanis 2012 okt. 02. - 18:07:59
(1990/2630)
Behlül még meg tud lepni. hiába egy féreg, egy gyáva alak, és hiába tudom, a lelkiismeret-furdalása vezérli a mostani helyzetben, de ez most szép volt tõle, amit Besír-ért próbál tenni.

valaki le tudná írni a mai rész legelejét? vagyis hogy folytatódott a tegnapi félbe hagyott rész? köszi!
liliteve 2012 okt. 02. - 17:44:14
(1989/2630)
Rosszul vagyok Behlültõl. Komolyan mondom, ha ez nem egy sorozat lenne, behùznèk neki egyet...és sajnos az a baj, h téli a való élet hasonló féreg pasikkal!
8/10
mamucili 2012 okt. 02. - 16:24:02 8/10
(1988/2630)
Imádom a török filmeket, így a Tiltott szerelem is a szívem csücske. Tegnap viszont elkezdõdött at RTL-II-es csatornán a Végsõ akarat címû török film. A téma alapján érdekes lesz és ha az eddig látottakhoz hasonló a feldolgozás, ezt is érdemes lesz nézni. Sajeste asszonyt véltem felfedezni benne :-)
9/10
lilei 2012 okt. 02. - 14:32:06 9/10
(1987/2630)
Firdi megmondta: ...én eddig segítettem neked...ezután leveszem a kezem rólad.
Kérdem én, hogy mit segített?
Kátyát bevonta abba a telefonálós dologba...na meg is lett a családnak a baja belõle...még talán elõrébb is hozták az esküvõ napját a fiatalok, házat is vettek...mert amúgy a nagy telefonos trükk után Behlülék is kibékültek fél óra alatt:-)
Na ....ez tényleg jó kis segítség ahhoz, hogy ne legyen házasságkötés:-)

Gratula Firgáné...mert az én férjem így hívja:-DD
9/10
lilei 2012 okt. 02. - 14:27:20 9/10
(1986/2630)
Igen, jövõ héten pénteken...ha jól számolom:-)
rapidf30 2012 okt. 02. - 13:55:08
(1985/2630)
sziasztok!
egy kis segítséget kérek. Készülnek az esküvõre, aznap, lesz ami lesz... az már az utolsó rész?
offtopic
handi99 2012 okt. 02. - 11:17:05
(1984/2630)
Akkor már hárman vagyunk. Én sem tudok örülni annak, hogy Bihter egyre mélyebbre süllyed.

SPOILER-t tartalmaz.

Nekem már az is sok volt, hogy Ezel öngyilkos akart lenni Behlül miatt. (Egy ilyen gyáva fiú miatt...) Bihter meg is teszi. Nihal meg teljesen összeomlik. 1 év alatt szép teljesítmény Behlültõl.

SPOILER VÉGE
_Selma 2012 okt. 02. - 10:15:20
(1983/2630)
Szerintem nem vagy egyedül a véleményeddel, én sem tudok kárörvendeni, ahogy egyre jobban siklik ki Bihter élete, még ha nehéz is, de lenne más irány. Nem gondolom, hogy a rossz döntésekbe *** SPOILER bele kellene halni SPOILER VÉGE ***, engem ez bosszant a leginkább. De persze tudom, hogy az eredeti történetbe már nem szerettek volna ilyenformán belenyúlni a készítõk.
Btw olvastam egy blogon, hogy Törökországban (mivel ott ez a regény szinte kötelezõ olvasmánynak számít, ezért pontosan tisztában voltak a végével), is izgultak, hogy esetleg változtatnak e a végkifejleten a forgatókönyvírók.
alanis 2012 okt. 02. - 09:34:43
(1982/2630)
lehet egyedül leszek ezzel, de én tegnap nagyon sajnáltam Bihtert. amilyen boldog volt, hogy Behlül végre mellette döntött és újra együtt lesznek, vége a szenvedésnek, a hallgatásnak. erre ez a gyökér meg csak hallgat és nem mondja ki nyíltan, amit akar, hanem húzza az idõt. szerencsétlen csaj meg reménykedik ezerrel. Behlül meg a biztos, nyugodt életbe menekül elég kevés érzelemmel.

Bihter eddig sem állt már két lábbal a földön, de ez még mélyebbre fogja szerintem lökni. ahonnan már tényleg nincs visszaút számára.

Firdeus mint anya újfent lezerepelt. milyen anya az ilyen? oké tudjuk, õ minden csak normális anya nem. de hogy leveszi a lányáról a kezét, mikor látnia kéne, hogy Bihternél nagy gondok vannak. segíteni kéne neki, nem pedig magára hagyni, hogy zuhanjon még mélyebbre. még erõszakkal is, mert Bihter ugye nem érzékeli ezt. most hogy Firdeus révbe ért, õ meg van menekülve, az õ jövõre biztosítva van, nem is érdekli tovább semmi és senki. még a saját lánya sem.

páran itt feszegettétek Adnan felelõsségét is. ha nem is közvetlenül, de közvetve hibás õ is. neki jól jött egy dekoratív, fiatal feleség, aki helyrerakta a lelkét, az önbizalmát. olyan megerõsítés szaga van az egésznek, hogy igenis igazi férfi vagyok még mindig. bár valamilyen szinten szerette Bihtert, ezt aláírom, de mély érzéseket nem néztem ki belõle. erõs szemellenzõvel éli az életét. hát most jó nagy pofon várja. (õt is)

Nihal sosem tartozott a kedvenceim közé, de most... rém idegesítõ személy lett a szememben mostanra.

valahogy a végére azt érzem, hogy az írók egyik karaktert sem bírják már úgy megírni, hogy az szerethetõ legyen. Bülent a nagy kivétel. :)
10/10
malczikaantaika@gmail.com 2012 okt. 02. - 06:44:18 10/10 Előzmény kiskukac63
(1981/2630)
Az egyetlen korrekt ember a Mademaiselle, kár, hogy nem tudta megmondani Adnannak (dömdöm, amit szeretett volna. Behlül a szokásos formáját hozta: határozatlan, kétszínû, álszent, bizonytalan, számító, kétoldalú munkaundortól szenvedõ selyemfiú. Meg van õrülve Bihterért, de fél Adnantól és attól, hogy semmije sem lesz. Nihal túllihegi a szerepét, már valóban idegesítõ minden megmozdulása, megjegyzése. És ami nagyon nem tetszett, az az volt, ahogy Adnan (a dúvad) azt mondta Nihalnak " Anyád....) Miért nem azt mondta, hogy édesanyád? Az "anyázás" elég rossz zöngéjû. Nihat és családja undorítóan viselkedik - nem Pejkerre gondolok -, az a véleményem, hogy semmi közük B+B dolgaihoz, fõleg nem Nihatnak!!!
_Selma 2012 okt. 01. - 22:30:30
(1980/2630)
grrrr én is bosszankodtam az idióta vágás miatt .....
Bihter és Firdi mellett a Madamazel is kezd szétesni, hiába, nem neki való ez a nyomozósdi:), SPOILER amikor szó szerint a kezében lesz a bizonyíték, azt is elbénázza:)) SPOILER VÉGE
Azonban a videó üzenetben Õ valóban lányaként „búcsúzik” Nihaltól, és ez megható volt.

Én úgy vettem ki ehajno szavaiból, h õ ámblokk gondol a B+B viszonyra, miszerint Behlülnek ez csak flört lenne. Hááááát érdekes éveken át tartó flört ez......
Ha meg a „héja-nász az avaron” projektre céloz, illetve arra, hogy Behlül az érettség szobra, akkor lehet, hogy én vagyok eltévedve, de sztem egyáltalán nem vall érett viselkedésre az, hogy ledöntöm a csajt az avarba, az általam igen mélyen tisztelt Dömdömtõl pár méterre....

Abban egyet értünk, hogy a férfiaknak általában is nehezebb ellenállni (és teljesen mindegy, hogy melyik nációhoz tartozik), de amennyiben Behlül valóban éretten kezelné a helyzetet, akkor annak tudatában, hogy Bihter milyen hatást gyakorol rá fizikálisan - és mert ettõl szabadulni akarna - akkor mondjuk el is költözhetne az esküvõig máshova, és már meg is van oldva a közelség és az elcsábulás kérdése. Bár szerintem Bihter õrülete már olyan méreteket ölt, hogy képes lenne bárhova utána menni, akár még az ablakon is bemászna hozzá, egy szál pongyolában:)

Írtam már én is, hogy az utolsó nagy jelenet után sem jutottam Behlül lelkéhez közelebb SPOILER a nagy „gyónásából” pontosan azt tudtam meg, amit már eddig is tudni véltem vele kapcsolatban. SPOILER VÉGE
liliom31 2012 okt. 01. - 21:41:19
(1979/2630)
Ne haragudj ehajno, nem ehjano :-D
liliom31 2012 okt. 01. - 21:36:38
(1978/2630)
Szerintem ehjano csak a "héja-nász az avaron" címû epizódra gondolt flört alatt, bár nem akarok helyette beszélni.
Egyébként igazad van Behlülnek is meg kell szenvednie azt, hogy lemondjon Bihterrõl, de az látszik, hogy õ már döntött Nihal mellett.

Egyébként én a vége után sem lettem sokkal okosabb. Majd kíváncsi leszek a magyar fordításra. :-)
liliom31 2012 okt. 01. - 21:31:17
(1977/2630)
Lehet, hogy meg fogsz lepõdni, de amit Behlülrõl írtál azzal teljesen egyet értek, én is így látom. A bûnösségüket illetõen nem értünk csak abban egyet, hogy szerintem azért ez odáig volt eltévelyedés amíg elõször összejöttek, aztán sajnos a sok hazugság az emberek tudatos félrevezetése tette bûnné. Szerintem Behlül túl késõn kezdett eszmélni, Bihter pedig mai napig sem. Ez vezet majd odáig ahová vezet, sajnos.
7/10
kiskukac63 2012 okt. 01. - 21:21:41 7/10
(1976/2630)
"de ez csak egy kis flört Behlül számára." Kíváncsi leszek, hogy az utolsó rész után is így fogod-e ezt gondolni?!
Igazad van abban, hogy Behlül és Bihter jelenleg teljesen másként gondolják kapcsolatuk jövõjét: Bihter egyre betegesebben és elvakultabban reménykedik abban, hogy Behlül szereti Õt annyira, hogy végül mellette dönt, számára a következményeknek már nincs igazán jelentõsége. Behlül pedig egyre görcsösebb akarattal köti magát Nihalhoz, és igen, Õ vsz. teljesen el szeretne szakadni Bihtertõl, hiszen retteg leleplezõdésük következményeitõl. De ez nem jelenti azt szerintem, hogy Bihterrel csak flörtöl(t). Azért én sem hibáztatom õket, hogy a körülmények ellenére egymásba szerettek. De azért igen, hogy az õszinteség helyett a filmben bemutatott utat választották.
9/10
ehajno 2012 okt. 01. - 20:59:07 9/10
(1975/2630)
Amikor Behlül felhívta telefonon Bihtert, akkor mennyire látszott, hogy két malomban õrölnek! Nagyon jó jelenet volt!
Bihter majd kiugrott a bõrébõl, hogy Behlül beszélni akar vele. Csak arra tud gondolni, hogy õt szereti és õt akarja. Behlülön pedig egyértelmûen látszik, hogy õ már nem akarja, befejezte, józanul akarna beszélgetni. Persze, hogy csinos nõ Bihter, ezért nehéz neki ellenállni egy férfinek, de ez csak egy kis flört Behlül számára. Õ helyre szeretné már tenni Bihter agytekervényeit, hogy fejezze már be ezt a rohamozást, a zsarolást, a fenyegetést...stb.

Ti mindannyian bûnösnek tartjátok õket. Én inkább eltévelyedésnek mondanám. Elõfordulhatott, mert olyanok voltak a körülmények. Behlül érettebben viselkedik ebben a helyzetben, mint Bihter. Persze ezzel sem fogtok egyetérteni. Javaslom, hogy - amit oly sokszor említettetek már, miszerint olyan jól játszanak, mint ha a való életben történne -, gondoljátok át, hogy egy magyar férfi, a párotok, a szerelmetek hogy viselkedne, ha ilyen szituációba kerülne. Nem akarok senkit sem megsérteni, de szerintem Behlül nagyon is úgy viselkedik, ahogy egy magyar férfi viselkedne hasonló helyzetben.
Nekem ez a véleményem. Nem kell egyetérteni velem, de van elég tapasztalatom a férfiak lelki világát illetõen, ugyanis csupa férfi közt dolgoztam egész életemben.
nituli 2012 okt. 01. - 20:22:38
(1974/2630)
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok, mit szeretne Behlül megbeszélni Bihterrel? Valamiért az az érzésem, hogy Bihternek nem fog tetszeni a dolog....õ most azt hiszi, gyõzött, de nem eszik olyan forrón a kását...egy kis hempergés az avarban még nem elég, hogy Behlült meggyõzze arról, hogy van közös jövõjük.

Tényleg gáz, hogy éppen a bejelentés elõtt szakították meg az egészet. :(

Mit szóltok Kátyához? Egészen pozitív változáson ment át. A megjelenése is jobb lett, dögös kis vörös csajszi lett belõle, aki elnézõen és szerényen viszonyul a "férjéhez".

A Madmazell gondolkodását én sem értem; most mit akart elérni? Nincs bizonyítéka, így semmije sincs...

Elég durva, ahogy Besír kinéz, szerintem nincs sok hátra neki.
liliom31 2012 okt. 01. - 20:14:13
(1973/2630)
Ebbõl látszik, hogy õ is csak ember. Elragadhatják az érzelmei és lehet, hogy pont nem a legjobb pillanatban.
7/10
kiskukac63 2012 okt. 01. - 19:41:50 7/10
(1972/2630)
A Madmazell mai húzásán én teljesen kiakadtam. Õ, aki mindig tapintatos, helyén van az esze, pont a "legjobb" idõpontot találta meg, hogy Adnant felvilágosítsa. Egyszerûen nem értem, hogyha eddig hallgatott, ez MOST mire volt jó?! Talán még azt is megtette volna, hogy rámondja a videõfelvételre?! Eddig is folyamatosan észlelte az esküvõi elõkészületeket, nem igaz, hogy most tudatosult benne, hogy Nihal mire készül! Ráadásul jelenleg sincs a kezében semmivel sem több bizonyíték, mint ezelõtt!
Hát Hilmi...az meg maradt Hilmi! Nem semmi, amilyen durván megzsarolta és megfenyegette Kátyát!
Bihter meg teljesen úgy viselkedik már, mint Nihal, abból a szempontból, hogy Õ sem hallgat semmire és senkire, teljesen el van telve saját rögeszmés szerelmével, és a vesztébe rohan!
Behlül meg igazi ízelítõt kapott Nihal féltékenységi jelenete alkalmával a "szép jövõrõl"! (Attól függetlenül, hogy most teljesen rá is szolgált!!) Most akkor Nihal figyel Firdeusra vagy sem?! Hallgat rá, vagy sem?! Érdekli a véleménye, vagy sem?! Mert hogy végig arra hivatkozott, miközben számon kérte Behlült! Áhhhh, a feszültség fokozódik!
liliom31 2012 okt. 01. - 18:50:16
(1971/2630)
Igen jó formán már mindenki sejti a háziak közül de a Madmazel és Nisrin biztosan. A Madmazel már Behlül és Bihter kapcsolatának elején sejtett valamit. Mindig figyelte õket. Azután amikor kirobbant a botrány akkor szerintem már biztos volt benne, hogy igaz, csak bizonyítéka nem volt. Próbálta igazolni Besír segítségével, de a fiú nem állt kötélnek. Azért szenved ennyire, mert meg akarja védeni Nihalt, de nem tudja bizonyítékok híján ezt megtenni.

Nagyon szép volt amit mondott a Madmazel Nihalról és nagyon megható. Nem csodálom, hogy nem mondott semmit ahogy Bihter és Behlül közrefogta. Amúgy sem lenne semmi értelme bármit is mondani. Hiszen csak rá haragudnának meg, nem hinne neki senki.

Sikerült megint jól elvágni a lényegnél a filmet, gratulálok ! :-(
bloodofthedragon 2012 okt. 01. - 18:14:01
(1970/2630)
Azt hiszem lemaradtam valamirõl, a Madmoiselle már tud valamit B+B-rõl?
bloodofthedragon 2012 okt. 01. - 17:29:10
(1969/2630)
Valamennyire egyet tudok érteni mindenkivel, de fenntartom, hogy Adnan válláról sem lehet maradéktalanul levenni a terhet. Egyébként nem is tett érte sokat hogy a feleségével meghitt, egészséges kapcsolata legyen (nem mintha ez Bihteren segített volna), a pénz meg nem képes mindent elérni.
10/10
Alibaba24 2012 okt. 01. - 10:30:12 10/10 Előzmény kiskukac63
(1968/2630)
Én szeretem a szép verseket,és ezt is olyan jó újra olvasni....
Úgyhogy tényleg szép és illik B+B kapcsolatára!
_Selma 2012 okt. 01. - 02:03:37 Előzmény bloodofthedragon
(1967/2630)
Fõbûnöst keresni valóban felesleges, ez a story annál jóval összetettebb.
Adnan karaktere különben engem is irritál, de pont az lenne sablonos, ha az õ vállára helyeznénk a nagyobb súlyt.

Adnan felelõssége az egészben?
Az elhamarkodott házasságában már az elején jelen levõ (elsõ abortusz) áthidalhatatlan problémákban igen, de, hogy ez lett volna a B+B kapcsolat alapköve azt nem gondolnám.
Egyetértek elõttem szólókkal abban, hogy A. nem törekedett eléggé arra, hogy Bihter zökkenõ mentesebben illeszkedjen be a család életébe, de nem tudom, hogy ettõl más lett volna e a végkifejlet. Valamint felelõssége volt még abban is, hogy Firdi oly sokáig ûzhette áldásos tevékenységét az õ házában, igen befolyásolva ezzel mindenki életét!
Azt írod, hogy Adnan önzõ volt, hogy beállított ezzel a nõvel. Tudod, az, aki váratlanul, ideje korán elveszti a társát kivel az egész életét akarta leélni, és gyakorlatilag évekig eltemetkezik a gyászban, majd váratlanul kap egy új esélyt a sorstól, hogy ismét szerelmet érezhessen, az annyira szeretné ezt újra élni, hogy talán túl görcsösen kap utána, ez okozhat elhamarkodott lépéseket, de nyilván senki nem gondol végzetes dolgokra, és ezért senki nem ítélhetõ el szerintem. Az, hogy ilyen hosszú gyászidõ elteltével önzõség v. nem új asszonyt hozni a házba azt mindenki maga döntse el.
Arra, hogy az új feleség valóban a megfelelõ lesz nincs garancia.
És azért valljuk be a megismerkedésük elején Bihter rendesen elõadta a riadt madárkát, szerintem egy dörzsöltebb fazont is ugyanúgy megtévesztett volna a viselkedése. De azt elismerem, hogy ha a házassághoz nem is, a gyerekekhez még tényleg éretlen volt.

És itt van még a fess unokaöcs a házban témakör.
Tegyük fel, Behlül csak kéthetente jár a bácsikája házába látogatóba, és amúgy saját lakásában él, szerinted, akkor nem alakulhatott volna ki kettõjük között Bihter-el vonzás? Dehogynem. Ugyanis nem összezártságból, unalomból, mások bosszantására, v. egyéb passzióból alakult ki köztük ez a viszony.
Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy jó kinéznénk ha a házasságkötés elõtt, azt kéne mérlegelni, hogy éppen a családból ki csábíthatja el vagy nem a leendõ házastársunkat. Nyilván Adnan erre nem gondolt, furcsa is lett volna, ha ezt teszi. És miért is? Mert megbízott a szeretteiben. Behlülben is, annak ellenére, hogy tisztában volt a csapodárságával.

A látottak alapján én úgy gondolom, hogy a Bihter Behlül kapcsolat kialakulása abszolút a környezetük hatáskörén kívül és pláne nem a mások felelõsségén múlott. Csak és kizárólagosan az õ döntésük végett született, és az ebbõl fakadt helyzetek is õket terhelik egyformán. Mégis ki mást??

Ezektõl függetlenül szerintem is nagyon meredek ekkora korkülönbséggel házasodni, de nem feltétlenül és kifejezetten csak attól félve, hogy megcsalnak (mert azt akkor is megtehetik, ha szép vagy, ha mindent beleadsz, vagy ha azonos korosztály vagytok), hanem mert szinte képtelenség áthidalni a generációs különbségeket, én inkább ettõl tartanék, ha ilyen helyzetben lennék.
nituli 2012 szept. 30. - 23:50:11
(1966/2630)
Szóval, ha abból indulunk ki, hogy akkor bûnös valaki, ha SZÁNDÉKOSAN bánt meg valakit, akkor véleményem szerint Adnan nem bûnös, esetleg VÉTKES, hiszen nem bántott meg senkit SZÁNDÉKOSAN, viszont viselkedésével elõsegítette Bihter és Behlül kapcsolatát.
Mindemellett egy ilyen sótlan férjet sem kötelezõ megcsalni a feleségnek, na itt jön a képbe B&B bûne...
nituli 2012 szept. 30. - 23:40:10
(1965/2630)
Szia!
Én nem mondanám, hogy Adnan bûnös, de az biztos, hogy az elhamarkodott házassággal, a felesége ill. környezete iránti vakságával erõsen hozzájárult ahhoz, hogy kialakult ez a helyzet. Sosem vette észre, ha Bihter erõltetten mosolygott, vagy ha azt hazudta, hogy jól érezte magát valamilyen családi rendezvényen, stb. Persze ezekben a szituációkban elsõsorban Bihter a hibás, ha hazudott, nem mondta meg õszintén, mit érez...de mégis, az egész házasság mindkét részrõl eleve õszintétlenül indult és úgy is folytatódott. Benne volt a szituációban, hogy a magányos, meg-nem-értett, fiatal asszonyka keres magának valakit...
Hát ez van, így a vége felé már érezni a tragédia elõszelét...bár nem tudom, mi lesz a vége, csak sejtem.
Illiona 2012 szept. 30. - 19:31:19
(1964/2630)
Egyetértek veled.
7/10
kiskukac63 2012 szept. 30. - 18:31:28 7/10
(1963/2630)
Korábban én is írtam már ilyeneket, sokmindenben osztom a véleményedet! Én sem éreztem soha, hogy Bihter és Adnan házassága egyértelmûen szeretetteli, igazi életközösség. Ha már ilyen elhamarkodottan köttetett meg, Adnan fellángolása és Bihter bosszúja miatt, sokkal több idõt kellett volna együtt tölteniük, hogy igazán megismerjék egymást. Azért az elején még nem volt Bihternek Behlül, és Adnan nem igazán segítette akkor sem Bihter beilleszkedését, kapcsolatépítését akár a gyerekekkel, akár a személyzettel, sõt többször, amikor Bihter mellé illett volna állnia, nem tette meg! Alig voltak kettesben, valaki(k) mindig ott serte-pertéltek körülöttük, és nem volt lehetõségük megismerni igazán egymás testét-lelkét, gondolatait, életszemléletét, munkáját, gondjait stb. Valahogy össze kellett volna csiszolódni Bihter fiatalos lendületének és Adnan korosabb tempójának, de erre nem adtak egymásnak esélyt. Adnant állandó elfoglaltsága, naivitása és túlzott magabiztossága maggátolta abban, hogy idõben "vegye" a Bihter és Behlül körüli árulkodó jeleket.(Egy Hilmi-típusú pasit vsz.nem tudtak volna így megvezetni!)
liliom31 2012 szept. 30. - 17:37:54
(1962/2630)
Szerintem egyáltalán nem meglepõ, hogy Behlül és Bihter kerül inkább terítékre amikor bírálatot írunk le a szereplõkkel kapcsolatban, mert hát õk ketten a film fõszereplõi és e mellett a tettükkel a film fõ konfliktus okozói is. Bár tudom jó volna a két vonzó fõszereplõ válláról minden felelõsséget levenni és a csúnya öreg Adnan vállára tenni, de én ezzel nem értek egyet, akár sablonos akár nem :-)

Az én értékrendem szerint elsõ sorban mindenki a saját sorsáért felelõs, emellett felelõsek vagyunk a tetteinkért ha azzal más életében kárt okozunk. Adnan nem azzal követett el hibát, hogy egy fiatal lányt vett el feleségül, (hiszen egy magabiztos férfinek miért támadtak volna ilyen kétségei, miért aggódott volna azért, hogy egy fiatal ficsúr akit mellesleg a fiaként szeret elszeretheti a feleségét? ) hanem azzal, hogy úgy vitte bele ezt a nõt a gyermekei életében, hogy egyáltalán nem ismerte. Adnannak szülõként van felelõssége a gyermekeivel szemben, de Bihterrel kapcsolatban nincs. Bihtert senki nem kényszerítette, hogy hozzá menjen Adnanhoz, mint ahogy Adnant sem kényszerítette senki, hogy Bihtert elvegye.

Adnan és Nihal nem bûnösök az én szembemben. Legalábbis másnak nem ártottak csakis maguknak. Mindketten olyan emberben bíztak akik ezt nem érdemelték meg. Voltak tévedéseik de nem hiszem, hogy bármelyikõjük megérdemli azt a tanulópénzt amit ezért fizetniük kell. Bihter és Behlül esetében más a helyzet. Mindkettõjük életében vannak események, amelyek által látjuk az emberi oldalukat és néha részvéttel viseltetünk irántuk. Azonban õk ketten azok akik nem csak magukkal szemben vétettek nagyot, hanem egymással és azokkal az emberekkel szemben is akik bennük megbíztak, szerették õket, segítették õket.
bloodofthedragon 2012 szept. 30. - 16:54:16
(1961/2630)
tévedtem, ezek csak részletek, bocsi!
bloodofthedragon 2012 szept. 30. - 16:53:22 Előzmény kiskukac63
(1960/2630)
Még nem volt hozzá szerencsém de ha valakit érdekel, most látom hogy meg is lehet tekinteni az rtl2 honlapján ingyenesen az elsõ két részt: http://www.rtl2.hu/sorozatok/vegsoakarat
bloodofthedragon 2012 szept. 30. - 16:47:38
(1959/2630)
Pont nem ide tartozik de kíváncsi vagyok ki gondolja még így, azon tanakodtam, hogy mennyivel nagyobb Adnan felelõssége az egészben, mint a két fõszereplõnek. Divatszámba megy Bihter, de méginkább, sablonszerûen Behlül osztása, és bár mindkettõben van igazság, gondoljunk csak bele, Adnan, felelõsségteljes felnõtt emberként, ebben a korban önzõ módon beállít ezzel a nõvel aki alig idõsebb a saját lányánál, mindezt úgy, hogy mellékesen egy fess fiatalember is leledzik Ziyagiléknál. Hmmm! Érdekes. Mindemellett Adnanban én borzasztó egoizmust és birtoklási vágyat látok, Bihterben inkább élvezi, hogy az övé, minthogy valóban szeresse, még a sorozat végén se látunk az arcán bármiféle érzelmet. Úgy gondolom felesleges fõbûnöst keresni, de nálam õ vezetné a rangsort. Ja, és mérhetetlenül irritál is.
7/10
kiskukac63 2012 szept. 30. - 12:06:21 7/10 Előzmény liliom31
(1958/2630)
Minden teljesen rendben van! Puszi:)
10/10
HarisnyásPippy 2012 szept. 30. - 10:44:59 10/10 Előzmény kiskukac63
(1957/2630)
Köszi, azt a sorozatot már láttam, igaz nem minden részt, de nagyon jó.Itt egy török sorozat, igaz még magyar tv nem adta, de nekem nagyon elnyerte a tetszésem, aki teheti nézzen bele, de lehet hogy már valaki látta is. A címe Muhteºem Yüzyıl.
7/10
kiskukac63 2012 szept. 30. - 10:12:14 7/10
(1956/2630)
Teljesen igazad van, ez fontos mondat volt Bihter szájából! Zsarolásnak hatott Behlül felé: megízleltette vele a mámort, a beteljesülést pedig feltételhez kötötte! Ügyes!:O
9/10
ehajno 2012 szept. 30. - 09:38:24 9/10 Előzmény kiskukac63
(1955/2630)
Na ez az! Ez valóban róluk is szólhatna.
9/10
ehajno 2012 szept. 30. - 09:36:24 9/10 Előzmény édesmaya
(1954/2630)
Szerintem ez tök nem illik Bihter és Behlül kapcsolatára! Ez egy mély szerelmi érzésrõl szól ez a dal, inkább plátói szerelem. Behlül és Bihter kapcsolata egyáltalán nem az! Ez a vad, szenvedélyes szerelem, vagy csak simán testi vágy.
9/10
lilei 2012 szept. 30. - 00:27:15 9/10 Előzmény kiskukac63
(1953/2630)
Azt azért hozzá kell tenni, hogy azt mondta, hogy akkor lesznek újra együtt, ha Nihalt elhagyja...szerintem ez kicsit még fontos volt itt.
9/10
lilei 2012 szept. 30. - 00:15:57 9/10 Előzmény _Selma
(1952/2630)
Köszönön Selma:-)
liliom31 2012 szept. 29. - 23:11:38
(1951/2630)
Ne haragudj a figyelmetlenségemért. Köszönöm, hogy leírtad a verset, így elolvasva még találóbbnak érzem erre az utolsó Bihter-Behlül jelenetre. :-)
7/10
kiskukac63 2012 szept. 29. - 21:04:38 7/10
(1950/2630)
Október 1-tõl (hétfõ) indul az RTL2-n 15:OO-tól a Végsõ Akarat címû török filmsorozat. A facebook-n olvastam, akik már látták, hogy jó, érdemes nézni.
andy_balog 2012 szept. 29. - 20:10:40 Előzmény lilei
(1949/2630)
Nincs mit. Ha van még valami ami érdekel kérdezz nyugottan. Én nem bírtam ki a tv.ben a sok reklámot, meg hogy 1 részt 3-4 fele osztanak, úgyhogy már rég végig néztem felirattal.
10/10
HarisnyásPippy 2012 szept. 29. - 18:51:08 10/10
(1948/2630)
Hali. Valaki esetleg tudja milyen sorozat lesz a Tiltott szerelem után? remélem valami jó török
7/10
kiskukac63 2012 szept. 29. - 17:00:57 7/10
(1947/2630)
Igazából különös jelentõsége nincs, de Adanvariel a 814-ben Léda kapcsán írt Adyról, a "héja-nász az avaron" tõlem származik, az 1338-n!:)) Szerencsére szinte izzik ez a fórum, így nem véletlen, hogy esetleg összekeverednek egy kicsit bennünk a hozzászólások tartalmai! :)) Bárhogy is van, ez a vers gyönyörû és igen kifejezõ Bihter és Behlül kapcsolatára. Talán nem haragszik meg senki, ha idemásolom:

Héja-nász az avaron

Útra kelünk. Megyünk az Õszbe,
Vijjogva, sírva, kergetõzve,
Két lankadt szárnyú héja-madár.

Új rablói vannak a Nyárnak,
Csattognak az új héja-szárnyak,
Dúlnak a csókos ütközetek.

Szállunk a Nyárból, ûzve szállunk,
Valahol az Õszben megállunk,
Fölborzolt tollal, szerelmesen.

Ez az utolsó nászunk nékünk:
Egymás husába beletépünk
S lehullunk az õszi avaron.
10/10
édesmaya 2012 szept. 29. - 12:18:54 10/10
(1946/2630)
Sziasztok! A faceról hoztam egy véleményt, nekem nagyon tetszik:

Tarjányi Éva:SZÁMOMRA EZ A SZÖVEG TÜKRÖZI BIHTER ÉS BEHLÜL SZERELMÉT!!!(az eredeti dalt Karády Katalin énekli,gyönyörû,nem mertem beilleszteni,nehogy kinevessetek!...)

Ez lett a veszted, mind a kettõnk veszte
E csillagos mély, forró május
este.
Mert ahogy ott csendben álltunk
Lassan összeért a vállunk.

Váratlanul rohant reánk vágyunk, ez a furcsa láng,
Oltsd el hamar, oltsd el hamar, mert már a húsomba mar.

E csillagos mély, forró május este.
Mert ahogy ott csendben álltunk
Lassan összeért a vállunk.

A lelkünk egybe forrott akkor este.
Vadul, némán fogtuk egymás kezét
És ezt te már nem téped soha se szét.

És ezt te már nem téped soha se szét.

http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/20971/karady-katalin/ez-lett-a-vesztunk-zeneszoveg.html
liliom31 2012 szept. 29. - 12:00:57
(1945/2630)
Ez tényleg "Héja-nász az avaron" Ady után szabadon :-) Adanvariel hasonlította Behlül és Bihter kapcsolatát Ady verséhez és tényleg most szó szerint láthattuk :-D

Behlül egy puding ezt mindig is tudtuk. Bihter pedig nagyon kétségbeesett, hogy azt hiszi, hogy a bájaival el tudja téríteni Behlült a házassági szándékától.

Adnan nem látta már azt, hogy Behlülnek is leveles lett a háta. Nihalnak pedig feltûnt, hogy valami nem stimmel de még azt nem tudhatjuk mi lesz erre a reakciója.

Nem tudom figyeltétek e, hogy amikor Behlülék hazahozták az esküvõi meghívókat akkor mit meséltek? Nihal azért tolta el az esküvõ dátumát, mert azt jósolták neki, hogy sorsfordító esemény történik velük azon a napon.

Bihter nagyon alattomosan viselkedik a testvérével, ahogy kizárta az életébõl és a Ziyagil család elõtt egyértelmûen úgy állította be, mintha cinkosa lett volna Himlinek. Nihal helyes értékrendje itt is megmutatkozott. Benne fel sem merült, hogy Peyker benne lehet az ügyben. Peyker pedig hogy kiállt a testvéréért a férjével szemben is. Nemrég azt írta valaki, hogy Bihternek ott van az anyja és Peyker. Behlülnek pedig nincs senkije így neki nagyobb szüksége van a Ziyagil családra. Én ezt fordítva látom. Bihtert már senki nem érdekli a rögeszméjén kívül, hogy Behlül az övé legyen. Ha rádöbben arra, hogy Behlül nem lehet az övé, össze fog omlani mert nem marad senkije hiszen mindenkit elmar magától.
antsa10 2012 szept. 29. - 08:51:19
(1944/2630)
Jaj nagyon köszi! :-) Most komolyan ezek után sem vágta le a dolgokat Adnan és Nihal?
Be****k tõlük!
7/10
kiskukac63 2012 szept. 29. - 08:20:50 7/10
(1943/2630)
Bocsi, a végénél eltûnt egy mondatrész, tehát értelmesen: "Bihter elszaladt boldogan, Behlül kicsit mérges volt magára, majd az étkezõben Adnan Bihter hajából, Nihal pedig Behlül melegítõfelsõjérõl szedegette le az avart."
7/10
kiskukac63 2012 szept. 29. - 08:17:06 7/10
(1942/2630)
Magát a tárgyalást nem mutatták, illetve tulajdonképpen nem is volt. Felvonult a Zyagil család:Adnan, Ahsen, Bihter, Behlül és Nihal, majd Hilmi mellett elõvezették Saitot és megjelent Kátya valamint Nihat is. Kátya láttán Bihter átkozódni kezdett, majd Ahsen vezetésével és Bihter kivételével mindenki igyekezett lebeszélni Adnant a tárgyalásról, félve, hogy miket fog kiteregetni Kátya. Nihat pedig majdnem összeverekedett Behlüllel, mert Õ valami olyasmit mondott neki, hogy "végre megtaláltad a helyedet". Adnan nagyon elgondolkozott, miközben Bihter próbálta nagy bátran rávenni, hogy ne álljon el a pertõl, Õ áll elébe. Ezután már a pezsgõzõ Hilmi-társaságot mutatták, ahol elhangzott, hogy Adnan elállt a pertõl,Kátyának meg sem kellett szólalnia. A végére betoppant Peyker, aki nagyon kiakadt, látva a társaságot, és Nihattól számonkérte, hogy mit tett, ill. Kátyának késõbbi elszámolást ígért. A résznek azzal lett vége, hogy Hilmi ki akarja faggatni Kátyát, hogy mit tud!
Az erdõben pedig futás közben találkozott Bihter és Behlül és szóba elegyedtek. Behlül megpróbált zavartan távozni. Bihter azt mondta neki, hogy már kilépett az életébõl, nem akar már tõle semmit, csak egyet: õszintén vallja be neki, hogy õrülten hiányzik és vágyik rá. Erre Behlül, miután körbenézett, hogy látja e õket valaki, elkapta Bihtert, szenvedélyesen csókolózni kezdtek, hemperegtek az avarban. Bihter fogta vissza magukat és mondta,hogy nem itt akar az övé lenni, de nagyon vágyik rá, Behlül hasonlóan vallott. Majd Bihter elfutott boldogan, Behlül melegítõfelsõjérõl szedte le az avart.A pár próbált terelni, de Firdi rögtön kapcsolt, Nihal pedig elrévedezett, ezzel lett vége a résznek.
liliteve 2012 szept. 28. - 21:40:30
(1941/2630)
A facebookon el tudod olvasni meg egy-két jelenet is fent van.
antsa10 2012 szept. 28. - 20:39:30
(1940/2630)
Vki megírná a mai rész tartalmát röviden? Mi volt a tárgyaláson, mit beszéltek az erdõben?
Elõre is köszi!
antsa10 2012 szept. 28. - 20:16:38
(1939/2630)
Ma volt az erdõs jelenet? Banyek, lemaradtam, pedig pont azt a részt néztem volna meg!
Deszpina 2012 szept. 28. - 17:22:54
(1938/2630)
_Selma 2012 szept. 28. - 17:11:29
(1937/2630)
SPOILER

A kulcs a függöny alól Besir ágya melletti fiókba landol, és egyszer még a kórházi kukába is kidobja, én utána többet már nem láttam, de avatatlan kezekbe biztos nem kerül, mert majd maga Besir kéri meg Süleyman-t, hogy menjen el a bankba és a széf tartalmát adja át Behlül-nek. Ugyan lesz egy kis fight a Madamazel-el a lemezért, de végül is Behlül megszerzi.

SPOILER VÉGE
Deszpina 2012 szept. 28. - 16:34:10
(1936/2630)
Még csak annyit tennék hozzá, hogy a barátnõm nagy rajongója a sorozatnak, a kulcs kapcsán kérdeztem, hogy egyáltalán mirõl is van szó.
Törököknél olyan halálos bûn lenne, ha egy nõtlen fiatalember félrekefél? Attól miért hiusulna meg a házassága? (Biztos valami több is történt csak én nem vagyok képben)
Deszpina 2012 szept. 28. - 16:31:54
(1935/2630)
Az ablak alá rúgta a nõvér véletlenül, annak a függönye alá került. (Én nem nézem a sorozatot, de tegnap tallózás közben éppen ezt láttam.
7/10
kiskukac63 2012 szept. 28. - 14:15:47 7/10
(1934/2630)
Én arra emlékszem, mintha "birkóztak" volna egy kicsit a kulcs miatt, a madmazel és Besír, de Besír rosszullett, bejött a nõvér és a kulcs pedig leesett egy ágyon lévõ terítõ alá.
9/10
lilei 2012 szept. 28. - 11:36:54 9/10
(1933/2630)
Liliom...és aki már látta!!!.....a kulccsal mi lesz?....nekem nem rémlik ez a dolog, erre nem figyeltem amikor néztem a törökön.
10/10
csikosi 2012 szept. 28. - 10:58:06 10/10
(1932/2630)
Éppen ideje volt már, hogy felpörögjenek az események!
Az utolsó részekben végre.
liliteve 2012 szept. 28. - 07:30:29
(1931/2630)
Nem láttam a tegnapi részt, de ahogy olvaslak Titeket, felpörögnek az események:)