Téma: Titanic

Aagika 2009 júl. 07. - 18:37:48
(477/1117)
Meg lehet kövezni, én egészen hétvégéig nem láttam ezt a filmet. Egyszer láttam a végét, bár akkor is csodálkoztam, milyen borzasztó élmény lehetett az ottaniaknak. De igazándiból így tudtam magam beleélni, hogy elejétõl végéig megnéztem. Nagyon szép film, gyönyörû korszak az akkori, teljesen a hatása alá kerültem :) Hihetetlen, hogy ilyen jóra meg tudták csinálni a filmet.. igaz, olvastam fórumon a bakikról, de istenem.. az lenne csoda, ha nem lennének bakik.. :) A szerelmi szál pedig végképp betett (legalábbis nekem) :))
10/10
sarahangel 2009 júl. 07. - 17:44:55 10/10 Előzmény tommee
(476/1117)
Nem biztos, hogy nekem (is) szántad ezt a kérdést - mert én úgy írtam, hogy itt-ott talán súrolja a csöpögés határát, de nem találom giccsesnek ;) -, de azért válaszolok.

A filmben elég sok érzelem, ill. érzelmes jelenet van, már eleve az alapsztori, plusz a szép szerelmi szál. Ha az alkotók - ezt általánosságban írom, nem csak a Titanicra - nem vigyáznak, könnyen giccsessé is válhat egy ilyen produkció. A Titanicban szerintem még jól alkalmazták az 'érzelmi mennyiséget', de ha egy picit több, lehet, hogy még nekem is sok lett volna. Így viszont szinte tökéletes. :)

De ez is, mint minden, nyilván szubjektív. Én összességében nem találom csöpögõsnek, de ha valaki igen, azt is valahol megértem. ;)
10/10
sarahangel 2009 júl. 07. - 17:37:26 10/10 Előzmény szibag
(475/1117)
Szerencsére nincs. Azért mondom, hogy szerencsére, mert a folytatások ritkán olyan jók, mint az elsõ rész egy sikeres moziból (ellenpéldaként így hirtelen csak a Terminátor jut eszembe, mert abból a 2. rész jobb lett, mint az elsõ, legalábbis szerintem; ja, meg még a Birodalom visszavág is jobban tetszett, mint a legelsõ rész, a Csillagok háborúja). ;)

Ráadásul ezt a témát már nem is lehetett volna folytatni, max. nagyon erõltetett módon; kár lett volna elrontani vele a film hírnevét. ;)

Korábban olvastam olyan híreszteléseket, hogy az esetleges 2. részben kiderülne, hogy Jack mégsem halt meg. Én ugyan happy-párti vagyok, de mégsem akartam (egy ilyen) folytatást. ;) Meg hát mivel a filmben ugrottak vagy 75 évet, és a néni történetébõl nem derült ki, hogy Jack életben maradt volna, így ezt semmiképp sem lehetett volna értelmesen megmagyarázni. Annak meg pláne nem lett volna értelme szerintem, hogy 75 évvel késõbb kerül elõ Jack. ;)

Persze biztos voltak vagy vannak olyan alkotók, akik szívesen alkalmazták volna a rókabõr-lehúzást, de mindenképpen jó, hogy ez nem valósult meg. Így (szinte) tökéletes filmként marad meg az emlékezetünkben. :)
10/10
offtopic
sarahangel 2009 júl. 07. - 17:29:28 10/10
(474/1117)
Szia! Köszi, Téged is jó volt újra 'felfedezni' itt, mert már rég 'láttalak'! ;)

/Megkaptam, köszi, és válaszoltam. ;)/

Ez a kép nagyon jó. :) Vajon ki rajzolhatta igaziból? Mert biztos nem Leo. :D;)
Rommi 2009 júl. 07. - 11:20:38 Előzmény sarahangel
(473/1117)
Ó szia Sarahangel! Jó látni téged erre is:)) Apropó jövök neked egy priváttal.
Hogy ne legyek teljesen offtopic, itt egy kép XD
Naphinel 2009 júl. 06. - 12:09:21
(472/1117)
A kérdéses videóból én is láttam részletet, miszerint Jack pár évtizeddel a tragédia után (!) döbbenten konstatálja, hogy Rose idõközben meghalt.
Nevetséges, aki ezt elhiszi, az még párszor nézze meg a filmet, és a vége felé nagyon figyeljen oda, h mi történik Jackkel. :D
9/10
zs9302 2009 júl. 06. - 10:47:17 9/10
(471/1117)
Még jó, hogy nincs. Nem is tudnák mivel folytatni.
Naphinel 2009 júl. 06. - 10:24:20
(470/1117)
NINCS Titanic 2 és 3!
Az a szereplõk filmjébõl összevágott valami, de nem a folytatása.
szibag 2009 júl. 06. - 10:05:02
(469/1117)
Most néztem a youtube-on hogy van Titanic 2 és 3 is.
10/10
05starsfan 2009 júl. 04. - 16:25:14 10/10
(468/1117)
Imádom ezt a filmet! A végét képtelenség kibírni sírás nélkül :)
10/10
tommee 2009 júl. 02. - 01:06:26 10/10
(467/1117)
én szeretem ezt a filmet.Aki meg azt mondja hogy csöpögõs azzal nagyon nem értek egyet.Nekem az tettszett a legjobban amikor állnak a hajóorrba meg a szép ég meg a zene nagyon sokat segitett annál a jelenetnél.Nemértem,hogy ebbe a filmbe mi a csöpögõs. Szerintem semmi. De akinek az a véleménye hogy csöpögõs attól megkérdezném hogy miért gondolja annak.
könnycseppek 2009 júl. 01. - 13:11:53 Előzmény flyer004
(466/1117)
Tudom, hogy csak kitalált szereplõk; ha olvastad volna az elõzõ hozzászólásomat, láthattad volna, hogy én is ezt írtam:-)
Csak arra reagáltam, amit korábban írtak a sztorival kapcsolatban; azt viszont nem gondolom, hogy mikor írtam a 'Rose élte tovább az életét a tragédia után is' szöveget, akkor azt is ki kellett volna írnom, hogy 'a kitalált történet szerint' ;-)
Naphinel 2009 jún. 30. - 20:03:03
(465/1117)
Én azt a jelenetet nagyon szeretem, mikor Jack és Rose a hajóorrban állnak, majd a kép szép lassan átmegy a tenger alján lévõ hajóroncsba. Gyönyörû.
Tökéletes ellentét, de annyira összeillõ jelenetsor.
10/10
sarahangel 2009 jún. 30. - 19:59:16 10/10 Előzmény Rommi
(464/1117)
Hali! :)
Nekem sok kedvenc jelenetem volt benne, nehéz lenne választani egyet. ;)
Az egyik nekem is az, mikor a végén mutatják a fényképeket - ez azért is érdekes, mert én amúgy nem szoktam szeretni, ha egy filmbeli love story esetén meghal az egyik fél, és mutatják, hogy a másik továbblépett, de ez valamiért kivétel volt számomra. ;)

Meg azt is nagyon szerettem, mikor a kazánházban futnak, meg... meg... meg... nem akarom mindet felsorolni, még annyit, hogy anno a legnagyobb kedvenc talán a 'hajóorrban álló' jelenet volt (mai szememmel nézve talán egy picit már csöpögõs, de attól még nagyon ott van). A jelenben játszódó felvételek közül meg legjobban a víz alatti felvételek nyûgöztek le - tragikus ugyan, de ugyanakkor mégis szép látvány nagyon és valahogy romantikus is. ;)

Ja, és ami még sokat hozzátesz a filmhez, az szerintem a zene; megérdemelte a díjakat nagyon, tökéletesen passzolt az adott jelenethez mindig az adott aláfestõ zene. ;)
Naphinel 2009 jún. 30. - 19:45:20
(463/1117)
Rose nem volt élõ, mert a Titanic utaslistáján nincs rajt. Õ is kitalált, mint Jack.
10/10
sarahangel 2009 jún. 30. - 19:43:24 10/10 Előzmény flyer004
(462/1117)
Most visszaolvastam egy kicsit, és Könnycseppek szerintem nem arra gondolt azzal, hogy 'ÉLTE az életét', hogy élõ személy lett volna Rose, hanem hogy sikerült túltennie magát Jack halálán/teljes értékû életet élt/boldogult az életben, vagy valami ilyesmire... ;)

Már ha jól értettelek, és erre gondoltál. ;)
10/10
sarahangel 2009 jún. 30. - 19:09:57 10/10
(461/1117)
Anno a kedvenc filmem volt, képes voltam 3x megnézni moziban. :-) Sokan giccsesnek mondják, szerintem nem az, bár itt-ott talán súrolja a csöpögés határát. De akik romantikus lelkületûek (mint én is;)), azoknak általában bejön. :)

Ma is szeretem, csak már nem nagyon szoktam nézni a tv-ben, ha adják, mert annyira sokszor láttam (meg gondolom, jól tele is nyomták reklámokkal :S). Mindenesetre - én ritkán osztályozok (nem azért, mert szigorú vagyok, csak valahogy nem az én stílusom :D;)), de - ez a film megérdemli a 10 csillagot. Ha nem is hibátlan alkotás, de a kellõ hatást eléri, az biztos. :-)

Érdekes volt látni 2007 õszén a Titanic kiállítást, örülök, hogy meg tudtam nézni. Kicsit úgy éreztem, hogy ott vagyok én is a hajón - na jó, ez azért túlzás :D, de furcsán jó érzés volt valamilyen szinten 'kapcsolatba kerülni' az eredeti, Titanicról származó tárgyakkal. ;-)
10/10
tommee 2009 jún. 30. - 18:11:17 10/10
(460/1117)
Én az olyan jelenetekre gondoltam amik ilyen törölt jelenetek.Pl mielõtt Rose leakar ugrani azelõtt dobál összevissza mindent a szobába. Az olyan jelenetekre gondoltam.Vagy azok olyan jelenetek amit az eredeti dvd-kbe se raktak bele?
Rommi 2009 jún. 29. - 12:53:43
(459/1117)
Ne is mondd, én azon a jeleneten is bõgtem:) Igazából persze nagyon nehéz kiválasztani mondjuk a "három legszebb" jelenetet a filmbõl, mivel televan velük. Csak próbáltam a három legszívszorítóbbat kiválasztani:)

Nem lehet, h a mentõcsónakos rész egy törölt jelenet volt és az extrák között láttad? Bár igaz, a Youtube-on fennvan a legtöbb deleted scene, és emlékeim szerint azok közt se volt ilyen. Talán egy másik filmmel kevered?
10/10
musu77 2009 jún. 28. - 17:45:34 10/10
(458/1117)
Csak gondoltam valami alteregója (nem teljesen hasonlít rá de mégis), és akkor õ meg összejött az unokával..