5/10
The Cortez 2025 okt. 05. - 22:01:55 5/10
(5/5)
Ez az epizódfilm a Tíz perc: Cselló receptje alapján készült (pontosabban az készült ez alapján): minden felvonás elején stílusosan megjelenik az alkotó neve + aláírása, ám itt 7 rendezőtől látható 7, vagyis mindenkitől egyetlen 10 perces rövidfilm, melyeket ezúttal trombita szó köt össze.

A kutyák nem jutnak pokolra

Aki Kaurismaki műve abszurd történettel- és humorral operál. Nem igazán érdekes, nem is különösebben vicces, leginkább unalmas.

Életvonal

Victor Erice rossz értelemben véve művészfilmes alkotása. Fekete-fehér képekkel meg csenddel mesél a történet első felében. Sokáig némafilmnek érződik, mivel semmit sem pofáznak benne, ám a vége fele beindul a duma, valamint valamennyire összeáll a sztori.

Tízezer évvel később

Herzog hozta a formáját: ismét egy egzotikus helyre, Brazíliába utazott, hogy egy ottani, esőerdőben élő őslakos törzset filmezzen. A doksi vontatott, érdektelen, ráadásul időnként baszottul röhejes.

Éjjel.bent.lakókocsiban

Jarmusch fekete-fehér agymenésében, Chloe Sevigny színésznőt játszik, aki a forgatási szünetben lazítani próbálna, de kollégái folyamatosan basztatják. Az egész lassú, meditatív, álmosító.

Tizenkét mérföldre Tronától

A sivatagi országút, illetve a rock and roll track miatt ez egy full amerikai darabnak tűnik, pedig Wind Wenders a rendezője. LSD-trippel turbózott, pszichedelikus road movie drámáról van szó, amely a legfrissebb, legmenőbb epizód az összeállításon belül.

Megloptak minket

Spike Lee teljesen politikai dokumentumfilmje, mely a floridai szavazat-újraszámlálási botrányról szól.

Mélyre rejtett 100 virág

Chen Kaige ázsiai szereplőkkel dúsított, kínai feelingű története egyszerre nevetséges, szentimentális és a dinamikus montázs ellenére is unalmas. Ebben a felvonásban látható az egyetlen animációs betét.

Összességében gyengébb eresztés, mint a csellós párdarab.
9/10
sanderb 2011 nov. 20. - 17:18:32 9/10
(4/5)
Felülmúlja a "Cselló"-t, szellemesebb és frissebb is. A témák is sokszínûbbek és talán fogyaszthatóbb a tálalás is. Remek! 10/9
rockertoro 2007 ápr. 11. - 00:41:36
(3/5)
hát, nekem az elsõ tetszett (Aki Kaurismäki), az utolsó (Chen Kaige) meg a Wenders sem volt rossz. a Spike Lee amerikai választásokról szóló kisfilmje meg inkább érdekes. a benszülötteset nem tudtam értékelni... összességében talán a csellós jobb volt.
perry 2007 ápr. 10. - 16:18:05 Előzmény verdeleth
(2/5)
Mindkettõt láttam. Számomra is van olyan etûd amely kevésbé tetszik, és van olyan rendezõ akivel szubjektív módon elfogult vagyok. Ami számomra mindkét összeállításban izgalmas, hogy sokféle színész vezetést, hangulat teremtést , operatõri munkát követhetek nyomon.
verdeleth 2007 ápr. 03. - 23:07:53
(1/5)
sajnos a cellórol lemaradtam de ma nézem meg Ez viszont zseniális volt.A legjobban Kaurismaki,Wenders, Shen Kaige és Jarmusch kisfilmje tetszett.Erice kisfilmje is jó volt bár kicsit talán túl régiesnek tûnt.Herzog kis dokumentumfilmje is elgondolkodtató, nagyon várom már az új játékfilmjét. Viszont Spike Lee kisfilmje abszolút nem illett ide.Tudom hogy mindegyik kisfilm az idõrõl szól vmilyen formában de ez akkor sem jött ide.
De javarész nagyon jó kis filmesszék voltak gratula az összeállitásért.Most pedig irány a csellót nézni!