Edmond Dantes 2014 márc. 16. - 18:26:08
(2/2)
Emlékezetes marad szereplése Koncz Zsuzsa vendégeként a március 14-ei jubileumi (10.) Aréna-koncerten. Szemben másik neves pályatársával, õ vállalta...jól tette.
9/10
Johann 2012 okt. 30. - 10:37:09 9/10
(1/2)
Meglepõ számomra, hogy Tolcsvay László fórumát (is) én indítom. Szerintem megérdemelné, hogy már sok-sok hozzászólás szerepeljen itt. Ha másért nem, hát a Magyar Miséért mindenképp. Néhány nappal ezelõtt hallottam élõben a Budafok-Tétényi Klauzál Gábor Mûvelõdési Központban. Csodálatos élmény volt! A koncerten Tolcsvay Lászlón kívül - többek között - szólót énekelt Sáfár Mónika és Sasvári Sándor is. Hatalmas sikerük volt! Sokunknak okozott örömöt, hogy a koncert után cd-n is meg lehetett vásárolni ezt a kivételes mûvet, ugyanezen mûvészek elõadásában (annyi eltéréssel, hogy a lemezen Sebestyén Márta is közremûködik). Negyed század telt már el a mû születése óta, de semmit se veszített érvényességébõl se a zene, se a szöveg.
Jó volt látni, hogy az eseményt megtisztelte jelenlétével a városrész polgármestere, Szabolcs Attila is. (Bár õszintén szólva ennek az ellenkezõje lett volna meglepõ: szinte valahány alkalommal, amikor a Klauzál Házban járok, ott látom a polgármester urat is, legyen szó Ghymes koncertrõl vagy éppen színházi elõadásról. Mi több, saját kerületén kívül is többször láttam már színházban, úgyhogy minden bizonnyal méltán pályázhatna az egyik legtöbbet mûvelõdõ politikus címére!)
A Magyar Misét mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy kicsit is fogékony a "spirituális tartalmakra"! A zene is és a szöveg is maradandó értéket képvisel. Elõbbit Tolcsay Lászlónak, utóbbit pedig testvérének, Tolcsvay Bélának köszönhetjük. Rajtuk kívül hálás vagyok a Magyar Mise elõadásában közremûködõ valamennyi énekesnek, így pl. a Rotunda énekegyüttesnek is. (Jó volna, ha mindenkit fel tudnék itt sorolni.) Sokunk nevében mondhatom: Köszönjük!