Téma: Topmodell

10/10
Hochreinmarci 2023 febr. 16. - 01:21:18 10/10
(12/12)
Szeretnènk újra láti a Topmodell sorozatot !!!
10/10
Hochreinmarci 2020 febr. 12. - 23:44:28 10/10
(11/12)
Nagyon jó lenne megnézni ujra a Topmodell sorozatot
10/10
liame24 2012 márc. 17. - 22:10:04 10/10 Előzmény Vinogradov
(10/12)
:)) én is emlékszem rá! Csak a címe nem volt meg valamiért, aztán egy régi könyvembe belelapozva a fejemhez csaptam! Hát persze, a Topmodell! A fõbb szereplõk megvoltak és az egész hangulata. Én is nagymamámmal néztem, ezt is, a Külügyi ügyeket (arra emlékszik valaki? itt a porton még csak nem is listázzák). Jó kis délutáni sorozatok voltak ezek. (Még ebbe a kategóriába tartozik, ott is volt divat de színtiszta amerikai volt a Gazdagok és szépek... esti sorozatok közül pedig a mai napig élesen emlékszem a francia Chateauvalloni polgárokból látott részekre, abból persze nincs sok emlék, hiszen este futott én pedig még túl kicsi voltam).
A Homok titkai egyáltalán nem tetszett, és az azt követõ latin-amerikai sorozatok sem.
10/10
alor 2009 nov. 17. - 22:45:48 10/10 Előzmény hirvi
(9/12)
Regi szep idok... :D
offtopic
hirvi 2009 jún. 04. - 18:44:35
(8/12)
Azta! Ez de régen ment a TV-ben! :) Én ebbõl csak annyira emlékszem, hogy volt egy rakat gyerek benne, aki mind idióta volt, meg valami öreg tyúkok veszekedtek a még öregebb apukáért, vagy valami ilyesmi. Meg volt benn egy depressziós fiatal srác meg a barátnõje, a modell, aki csúnya volt. :P :)
Nagybátyáméknál a Szomszédok meg a Dallas után ez volt a harmadik nézett sorozat. :D Akkor még kuriózum volt, ugye... :P
Vinogradov 2008 nov. 01. - 11:11:43
(7/12)
":) van ez így..."

Velem (szinte) mindig így van :D



"na ebbõl a sorozatból nem sokra emlékszem, csak arra, hogy akkor néztük, amikor jött a nagyi vigyázni rám, és olyan nagy "hatással" volt rám, hogy utána én is divatbemutatósat játszottam. :D kiborogattam a szekrénybõl a ruhákat, anyu meg pakolhatta vissza, amikor hazaért. XDD"

LOL!
Rám is nagy hatással volt kis koromban - de azért nem ennyire...
(Rám való elementáris hatását tekintve egyébként inkább a Homok titkait vagy az Ûrgammákat emlegetném ebbõl az idõszakból. Bár minden idõk legdöbbenetesebb filmélménye még négy-öt éves koromban a Turpi úrfi volt - a legjobb az, hogy fogalmam sincs róla miért, de mozgókép még nem ütött ki annyira, mint az. Teljesen transzban voltam, ha kezdõdött a TV-ben)...



"de most hogy nézegettem videókat, Duda annyira ismerõs... meg Gaspar :D na azokon jókat röhögtünk... de hogy konkrétan hogy mirõl szólt a sorozat, arra már nem emlékszek."

Nem hiszem, hogy annyira csodálatos és kivételes története volt, hogy megjegyzésre méltó. Inkább egyes jelenetek maradtak meg bennem is - fõleg Gasparral kapcsolatban, aki tényleg hatalmas arc volt!
9/10
fuge7 2008 nov. 01. - 02:31:36 9/10 Előzmény Vinogradov
(6/12)
:) van ez így...

na ebbõl a sorozatból nem sokra emlékszem, csak arra, hogy akkor néztük, amikor jött a nagyi vigyázni rám, és olyan nagy "hatással" volt rám, hogy utána én is divatbemutatósat játszottam. :D kiburogattam a szekrénybõl a ruhákat, anyu meg pakolhatta vissza, amikor hazaért. XDD

de most hogy nézegettem videókat, Duda annyira ismerõs... meg Gaspar :D na azokon jókat röhögtünk... de hogy konkrétan hogy mirõl szólt a sorozat, arra már nem emlékszek.
10/10
alor 2008 febr. 21. - 16:43:48 10/10 Előzmény Vinogradov
(5/12)
Hm ténylegsok minden ugrik elõ. én pl. megnéztem az egyetlen port.hu-s képet, és rögtön beugrott ki kicsoda. A Késöbbi sorozatokkal ez már nincs így. Sztem még ez volt az egyik legnormálisabb dél-amerikai szappanopera. Tényleg volt min rögöhni. Emlékszem, mindig kókuszdióból ittak, de mai napig nem tudom, mi benne a jó.
Plusz emberiek voltam a szereplõk. Nem úgy, mint most,h kikenve-kifenve ébrednek reggel fel. Valamint Duda és a kissrác is eredeti volt, és még valóban aranyos.
Lehet, hogy felkeresem a youtube-ot egy kis emlékezés végett. :)
Vinogradov 2008 febr. 16. - 15:20:00
(4/12)
Úristen!
Hogy tudtam ERRÕL ENNYIT írni???
Vinogradov 2008 febr. 16. - 15:19:06 Előzmény alor
(3/12)
Ha már mindenki ilyen õszinte, akkor én is bevallom, hogy természetesen néztem, de hát könyörgöm, valami hat vagy hét éves voltam: mit nem néztem akkoriban?

A nyolcvanas-kilencvenes évek brazil, argentin és mexikói sorozatainak hatásáról és kultúrtörténeti jelentõsségükrõl ld. a Homok titkai-topicban a közelmúltban feltûnt, alapvetõ jellegû teoretikus bölcselkedésemet - ezt a kérdést most nem taglalnám.

Szóval bennem is eléggé megmaradt egy-két dolog: például, hogy volt benne egy Alex-nevû fõgonosz, aki minden szempontból Gábor Gáborra emlékeztet a Szomszédokból (bevallom, akkor azt is néztem, azóta persze abszolút megváltozott a véleményem róla), és vele kapcsolatban sajátítottam el elõször a "pszichopata" kifejezést.

Aztán volt Dudá - a fõszereplõ kisasszony -, aki akkori szerény megítélésem szerint egész jól nézett ki, habár a volt magyartanárom által brilliánsan megalkotott nõi kategóriák egyikének, a "nyolcvanas évekbeli fekete (hajú) szépség" nõtípusának prominens képviselõjét üdvözölhettük benne - az ilyen minõsítést szerzett hölgy tízes skálán csak ritkán érhet el 6.5-nél magasabb helyezést - az õ esetében ez szintén igaz.

Igazából, ami nagyon bejött, az Gaspar és szellemi holdudvara volt. Azon is hatalmasakat röhögtem, hogy minden gyereket híres énekesrõl (Elvis, Lennon stb.), neveztek el, meg azon is, hogy milyen hihetetlen jó poénokat nyomtak.
Ha valaminek még fel kellene sejlenie a Topmodellel kapcsolatban, az Saldanha feje, aki egy hatalmas idióta volt - ahogy a filmben, úgy gondolom az életben is. Ez azonban nem sejlett fel: némi utánanézés után tudtam visszaszivárogtatni emlékezetem alagútjaiból.

Ugyanis, mivel egyszercsak eszembe jutott ez a meglehetõsen régi sorozat (tizenkilenc éves!!!), és kíváncsi voltam, akad-e egy ember is a földön aki EZT még ismeri, utánanéztem kicsit.

Közölném, hogy youtube-on van egypár remek kis videó - a hihetetlenül ötletes és retrospektív hangulatú fõcímmel egyetemben. A nevek és az arcok is csak ezek megtekintése során tolultak fel tudatalattimból.
És közölném persze azt is, hogy Brazíliában ma is van FUNCLUB-ja, sõt, mindenféle tévémûsorokban is szerepelt tavaly, a tizennyolcadik évforduló kapcsán. Az akkori kissrácok igencsak felnõttek, Dudá tisztes családanya, Gaspar pedig inkább tûnik õszülõ milliárdosnak, mint szörfözgetõ tréfamesternek.
Csak Saldanha nem nõtt fel: õ ma is ugyanakkora idióta, mint 1989-ben...

Mi hálistennek többé-kevésbé azért felnõttünk az eltelt évek alatt- nekünk kevesebb idõnk volt rá, mint brazil kortársainknak, mert hozzánk csak úgy négy-öt év késéssel jutott el a sorozat (hol voltak még torrent oldalak, nem hogy internet!) -, a legtöbben letagadjuk persze, hogy valaha hallottunk volna róla - pedig néztük ám!

Meg amúgy ez még tényleg nem volt rossz sori: például végtelen hosszú, mint a maiak. Nem ment benne az az éktelen nyavalygás, nyávogás, nyivákolás, ami a mai szemetekben zajlik (de ki is néz ma már ilyet - hál istennek), viszont sokkal eredetibb és humorosabb volt. Sõt, kicsit inkább vígjátéki síkon zajlott ez az egész: nem kellett vajmi komolyan venni, s talán éppen ezért - is - élveztük annyira...

Jó volt ezeket akkor (még) nézni, de ma már nem tudom, mennyit bírnék ki belõle: az igényküszöböm igen alacsony dél-amerkai sorozatról lévén szó.
10/10
alor 2008 febr. 08. - 11:16:41 10/10 Előzmény StJust
(2/12)
:)
Én is felvállalom, én is néztem rendszeresen, és sok minden megmaradt a fejemben, pedig még gyerek voltam.
Ez volt az elsõ "kortárs" szappanopera akkor (elõtte a Kisasszony és a Megveszem ezt a nõt volt).
Én nagyon bírtam anno, lehet most más lenne, de a két fõszereplõ nagyon helyes volt, volt egy kis bolondság Gaspar és Beatles-es gyermekei által is. Emlékszem még jól a szereplõkre, s néhány storyra is. Talán ez még nem volt annyira bugyuta, mint a késõbbiek. Persze ez még újdonság volt... :)
StJust 2007 máj. 12. - 15:42:14
(1/12)
Hát úgy látszik,hogy csak éln néztem annak idején ezeket a hülyeségeket,vagy csak én merem bevallani. Nem baj,de ami még gázabb,a mai napig emlékszem az egész sztorira,meg a szereplõk neveire stb.A fölösleges dolgok minek ragadnak meg az ember agyában? Bezzeg,aminek kéne,az rögtön elpárolog. Ez a sorozat egyike az elsõknek a nagy szappanoperaláz idejébõl.