Téma: Tőrbe ejtve

Zimka 2021 szept. 12. - 23:41:59 Előzmény sorozatneked.hu
(87/127)
Teljes mértékben egyetértünk.........nem kellene belemenni ebbe a ........ csakabevándorlólánylehetajófigura ....... deafehérgyereknem........vitába belemenni!! Az Christies stílus érzéklete sokkal inkább szimpi. Már a helyszín maga eleve erre inspirálja az embert, a ház belseje egyszerűen lehyűgöző!! Nekem sajnos a Craig vizenyős kék szemekkel a kamerába bámulása nem jött be, helyette mást is el tudnék képzelni, messze nem egy lazán zseni nyomozót láttam, de hagyjuk. Maga a film nagyon jó, ne hagyjátok magatokat lebeszélni róla!!!
Rókatündér 2021 szept. 12. - 01:03:01 Előzmény olahmiki1959
(86/127)
Üdv!
SPOILER!
Szerintem a címmel a film végére utalnak. Ha úgy olvassuk, hogy : tőr beejtve. Érted.. De így mégsem írhatják le. ;) De vicces volt amúgy a mozdulat. :))
Rókatündér 2021 szept. 11. - 23:38:58
(85/127)
Hú de xarul néz ki mindenki! :o Még a C. Plummer meg a Don Johnson tartja magát a legjobban. :) Megy az Idő... bakker. Most látom, hogy ez egy 3 órás film a tv-ben? .. Nem láttam az első felét. De a családi összeugrást imádtam.. :D
xxyloppa 2021 szept. 11. - 19:35:13 Előzmény olahmiki1959
(84/127)
jól látod, tényleg furcsa a magyar kifejezés :)
olahmiki1959 2021 szept. 07. - 16:10:45
(83/127)
Sajnos, én nem tudok jól angolul, csak szavakat ismerek, de ennyi...
Azonban feltűnt a film magyar címe.
Miért "Tőrbe ejtve"? A fordítók jó munkát végeztek?
"Tőrbe csalva", vagy "Csapdába ejtve" nem lett volna szerencsésebb? - kérdezem félénken...:)
2/10
lightvanilla 2021 jún. 13. - 19:41:12 2/10
(82/127)
Ja még csak annyi, ez a film pontosan példázza a mai amcsi filmipar elfogult és sarkított látásmódját mindenről. Ahogy folyamatosan egy archetípust akarnak hősnek kikiáltani és mást a sárba lehúzni, csak fekete és fehér létezik az ő eszköztárukban, semmi árnyaltság. Itt is tökéletes példa rá, jószívű és szerethető ember csak egy bevándorló, színes bőrű lányka lehet, ficsúr és pénzhajhász pedig csakis egy gazdag sarj, semmi átmenet.. semmi valós, életszagú jellemrajz. Hányok ettől a propagandától.
2/10
lightvanilla 2021 jún. 13. - 19:24:07 2/10
(81/127)

Érdekes, hogy Marta, az ápolólány: az erkölcs és a jóság védőszentje mindenben morálisan megtámadhatatlan döntéseket tudott hozni, de amikor az örökségről volt szó, egy értelmes mondatot sem tudott kinyögni és nem volt számára alapvető, hogy ahhoz semmilyen joga nincs, még akkor sem ha wannabe "jóember". Egyszerűen annyira erőltetett és gáz volt nekem ez a szál, ahogy leakarják nyomni az ember torkán a feddhetetlen nagy szemekkel pillogó, tátogó bevándorló lány jellemét, hogy az borzalmas. Nem is értem, ennek mi célja?
Úgy éreztem, mintha már három órája nézném a filmet és valahogy számomra egyik "csavar" sem volt frappáns vagy megrendítő, inkább mesterséges, mű és kreált. Kb amikor valaminek nagyobb a füstje mint a lángja, valami nagy hűha hatást akartak elérni a készítők, de sajnos elmaradt... a szerepjátszás szintén élvezhetetlen volt, egyszerűen nem is tudom hova tenni, hogy ilyen színészekkel hogyan lehetett ennyire erőltetett. A Chris Evans által képviselt karakterből vágytam volna többre, több odamondásra, jellemrajzra, hiszen ő volt a tipikus lázadó szemben az álszent, sznob, életről mit sem tudó buta családdal, akik csak pénzben tudnak gondolkodni. Persze mint kiderült, ő is, de legalább volt személyisége és egyedi. Tudom, ezek a 2010 után készülő futószalagon gyártott és lebutított ipari filmektől nagy elvárások, főleg, hogy itt még humort is akartak csempészni egy krimibe, na de kérem.. ennyire megszégyeníteni a műfajt? Mert sajnos a krimi műfaj alapvető és jól működő elemeiből lopás, sikkasztás ment, hogy azt a film javára tudják fordítani, de a végeredmény inkább csak az lett, mintha egy Rolex óra helyett egy papíron megrajzolt, kivágott órát kaptam volna diplomaosztóra. Biztos tudnék még mit írni, de minek is.. inkább hagyjuk.

8/10
sorozatneked.hu 2021 máj. 10. - 22:29:44 8/10
(80/127)
8/10

Kellemes meglepetés volt a film, először azt hittem, hogy hamar végzek vele, mert megunom, de végül lekötött az utolsó percig. Én is csodálkoztam a 40. percnél, hogy ha minden kiderült, mi fog itt még történni a következő 80 percben? Az egész egy klasszikus Agatha Christie krimire hasonlított a jelenkorban. Az eleje kicsit lassan indul be, de megéri odafigyelni, mert sok mindennek van jelentősége később. Gondolkodtam, hogy egy erősebb hetest vagy egy gyengébb nyolcast adjak rá, de mivel rég láttam jó krimit, ezért az utóbbi mellett döntöttem. Pár érdekesség a filmmel kapcsolatban. Daniel Craig és az ápolónőt alakító Ana de Armas együtt játszik az új James Bond filmben. A nagyapát alakító Christopher Plummer idén februárban halt meg 91 évesen. Elesett, beverte a fejét és komplikációk léptek fel. Az ügyvédet alakító Frank Oz mozgatta Yodát (és a hangját is ő kölcsönözte neki). Szegény Jamie Lee Curtis valahogy csúnyán öregedett meg, ellenben Don Johnsonnal, aki szerintem tök jól tartja magát. Ja, és érdekes volt Amerika kapitányát ilyen szerepben látni.
9/10
Pöszke12 2021 máj. 05. - 02:45:11 9/10
(79/127)
Kb 1 éve làttam először, és bàr tetszett, nem ájultam el tőle és sok részlet nem is igazán állt össze. Aztán megnéztem most újra, mert habár a lènyegi dolgokra emlékszem még, de kedvet kaptam, hátha kicsit más szemmel látom. Ez így is lett, másodjára teljesen magával ragadott és összeállt a kép. Az eleje kicsit vontatott, de aztán szépen felpörögnek az események. Kicsit az is meglepő volt, hogy úgy tűnt, már az elején kiderült ki a gyilkos, hogy törtènt, na mondom, akkor ez is csak arról fog szólni, a tettes hogy ússza meg, de aztán nagyon fordulatos és kiderülnek hàttér dolgok. Ana de Armas zseniálisan alakítja a megtört bevándorlólànyt, minden mozzanatát öröm nézni a jàtékának, Daniel Craig úgyszint szuper a detektív szerepében. Ez tipikusan az a film, amit első nézésre nem tudsz hova tenni és egy “elment egynek” film, de többször nézve megszereted és szórakoztat de ki is kapcsol.
10/10
fervadag 2021 ápr. 05. - 23:03:48 10/10
(78/127)
Régi adósság egy ilyen film a klasszikus krimi rajongói számára. Végre!A premier hetén néztem meg moziban és nem bántam meg. Egyszerre krimi és krimiparódia (de semmiképpen sem vígjáték). Agatha Christie-n szocializálódottak számára kötelező, minden szokásos elem adott: nagy ház, nagy család, újabb gyilkosság... Csak a zseniális nyomozó hiányzik, inkább a nézőre hárul a rejtély megfejtése.
8/10
horkoló 2021 márc. 11. - 09:13:36 8/10
(77/127)
Tipikus angolszász krimi, nem rossz, de sokszor kiszámítható. A fordítónak viszont fogalma sem volt a dáma és a gó közötti különbségről...
paolo81 2021 febr. 11. - 21:57:58
(76/127)
A sztori mint krimi nem vehető komolyan.
SPOILER!!!!!!

Az unoka akkor sem kapja meg az örökséget, ha a kiscsajra próbálta volna rákenni a nagyfater halálát, mivel az öreg kizárta őt az örökségből. Plusz, nincs olyan bíróság, amelyik megítélné az örökséget a kiscsajnak, mivel ő tevékenyen részt vett az öreg halálában, tudniillik nem hívott segítséget. Nem keresek logikát amcsi filmekben, de ez a két kapitális baki, pont egy krimiben, hát, elég gáz.
Saponatus 2021 febr. 07. - 01:13:44 Előzmény zetevar
(75/127)

Igen, egy színházi kellék volt. Ahogy a film elején elhangzott, az öreg úgy vélte, hogy a srác ne tudna megkülönböztetni egy igazi kést, egy kelléktől.
A film végén be is igazolódott. Nagyon jó, hogy minden elejtet mondatra, lett példa a film cselekménye során.
A srác összecserélte a gyógyszeres üvegek tartalmát. Tehát, ha a csaj nem cseréli össze, akkor beadja a halálos adagot és elmegy. Akkor a fiú visszamegy, visszacseréli az üvegek címkéjét és kész is a műhibaper. De a csaj elmondta, hogy ő összecserélte az üvegeket. Tehát a megfelelő dózist adta be mindenből. Az öreg pedig elvágta a torkát...de így nincs műhibaper, hanem szimpla öngyilkosságról van szó.

10/10
Kuktafazeka 2021 febr. 01. - 22:52:45 10/10
(74/127)
Klasszikus krimi, jó színészekkel. Agatha Christie-stílus, de ez nem baj.
zetevar 2021 jan. 26. - 09:03:49
(73/127)
Nem pontozok, de sztem sem nem volt annyira rossz, sem nem volt annyira jó, de kikapcsolódtam, szóval inkább jó, mint rossz ...

SPOILER

De segítsen ki valaki, hogy a srác miből jön rá, hogy nem sikerült a vakcina cserés trükkje? Mert attól, hogy észrevették a dolgot, még beadhatta volna a csaj a rossz gyógyszert. Erre max. a véreredményből jöhetett volna rá...
+ Homályosítson már fel vki, hogy mi van a végén a késsel? Visszacsúszik a nyelébe?
9/10
strln888 2021 jan. 14. - 21:44:53 9/10
(72/127)
Végre egy jó film, szórakoztató és fordulatos. Meglepett, hogy megosztja az embereket itt, sokan 9-10, sokan meg 1-2 pontot adnak. Nem tudom, mit várt, aki 1-2 pontot ad. Talán nincsenek nagy tanulságok a világról benne, de hát ez egy szórakoztató vígjáték akart lenni, és annak jó.
9/10
maysee 2020 dec. 29. - 00:35:56 9/10
(71/127)
Fordulatos, jó sztori, remek színészi játékok!
10/10
cumasumlaude 2020 dec. 17. - 15:41:58 10/10
(70/127)
harmadjára néztem meg a filmet és

most már biztos vagyok benne, hogy ez a film a néző átverése. A képet tényleg csak úgy lehet összerakni, ha az elejétől megnézzük több alkalommal. A legtöbb infó az elején található, amiből később ki lehet bogozni ezt a filmet.

8/10
itsme1 2020 dec. 13. - 18:07:03 8/10
(69/127)
Agatha Christie stílusú krimi hollywoodi sztárparádéval kicsit hosszúra nyújtva.
10/10
c p 2020 dec. 09. - 23:50:53 10/10
(68/127)
Ez nem egy film. Nem krimi, nem vigjatek, nem komedia... Ez egy jobarat, aki szorakoztatni akar. :D Egy barat, aki talan tul sok Waczak Szallot nezett es epp ezert nagyon furan mesel, magyaraz. :) De megis elvezettel figyelsz oda, mert mulatsagos, ahogy csavargatja ide-oda a tortenetet. Es latod rajta, hogy mikor todit hozza... "mert akkor... kicsit... megakad... khhmm..." - latod rajta, hogy tori a fejet, akkor talalja ki, mert erdekes akar lenni. Szoval leginkabb vele nevetsz - es egy kicsit rajta is... de nem sz@rfejsegbol, csak halas vagy neki, hogy mindent belead.

De tenyleg: a lany, aki rokazik, amikor hazudik? Mesekonyvekbe vele! :D Az egesz film mer egy kicsit infantilis lenni, de mindezt veg-te-len komoly abrazattal adja elo. Most komolyan, a nyomok osszetapicskolasa a sarban. Megszakadtam! :) A keseles a vegen! :D Es nem azert, mert akkora poenok, hanem mert csak jottek es jottek egymas utan a kicsit ossze nem illo darabok... es szorakoztatott, hogy megis elkezdett osszeallni egy jo erzes, egy kellemes lelkiallapot: jol szorakozom.

Nem a tortenet miatt, mert az valoban nem egy nagy durranas. De kiszinezi pl. a "tortenelem legertelmetlenebb autosuldozese", ami rohadt jo kis onreflexio. Es az, hogy az "itt emberek serulnek" felismeres egy fordulopont mer lenni, amikor inkabb befekezunk, hogy ne artsunk tobbet. Le a kalappal! Gyermeki, naiv az egesz talalas - ami jo kontrasztot kap igy a felnottek s*ggfej latasmodjaval szembeallitva.

Daniel Craig pedig a joltaplalt, nagyszaju ovodas, akinek a karaktere tudja, hogy az ovis meseeloadason ove a foszerep! O is es a foszereplo lany karaktere is annyira "kezzelrajzolt", kartonpapirbol kivagott, egyszeruen ertheto. Az egesz valahogy... kedves.

Az mar csak a hab a tortan, hogy a nepszeru toposz, a "felsobb korok" kritikaja is csak mintegy mellekszalkent lett behozva. Nem lett nagy odamondas. Persze lenez rajuk a teraszrol a vegen a lany... igen, tarsadalomkritika, hallelujja! De kinezem beloluk, hogy csak azert tettek bele, hogy rohogjenek azokon, akik a jelenetet latva komoly keppel bologatnak, hogy "hat igen... osztalyharc, geccc..." :D