Téma: Tőrbe ejtve

10/10
Böhöm máj. 24. 22:36:39 10/10
(128/128)
Nagyon jó hangulatú, klasszikus detektívregénybe oltott angol humorú komédia. A show-t egyértelműen a főszereplő hölgy viszi.
Tusmi márc. 25. 20:10:08
(127/128)

Mondjuk... Akármennyire is ártatlan a nurse, az kétségtelen, hogy az öngyilkosságot ő idézte elő az öregnél.

9/10
Dubhe febr. 23. 23:21:10 9/10
(126/128)
Jó film, többször nézve is.
8/10
The Cortez 2025 dec. 28. - 20:29:56 8/10 Előzmény cinemad
(125/128)
Persze, mindig változnak az igények, nézői szokások. Én meg mindezt úgy írtam a TikTokkerek védelmében, hogy nincs TikTokkom. Engem csak az általánosítás zavar, és az "új" dolgok démonizálása. De ezt most nem csak rád értem.
A nézői szokások változásához úgy tűnik bizonyos műfajok eltűnése is hozzá tartozik. A westerneknek, illetve a poirotos krimiknek is meg volt a maguk korszaka, ettől függetlenül néha ma is készülnek. A szuperhősmozik bukását a 2020-as évekre jósolták. Még mennek, de már nincs rájuk akkora érdeklődés, mint mondjuk a Covid előtt.
danek87 2025 dec. 28. - 19:04:33 Előzmény cinemad
(124/128)
Csak arra utaltam hogy ha nem is tonnszám gyártják ezeket, de nem is nagyítóval kell őket keresni a mai korban sem :)

A Guy RItchie-s Sherlockot sose láttam.. már a trailere is eltaszított... Nem szeretem ikonikus karakterek ilyenfajta újragondolását..
8/10
cinemad 2025 dec. 28. - 16:22:16 8/10 Előzmény danek87
(123/128)
Az általad írt kivételek is csak erősítik a szabályt. :D A Branagh féle próbálkozást jó példának tartom (még akkor is, ha Branagh főleg az erőltetetten raccsolni próbáló magyar szinkronnal - nem is bírom megnézni így - nem a legjobb Poirot), de szerintem ezzel együtt sem cáfoltad azt a véleményem, hogy bár lehet léteznek ilyenek, meglehetősen ritkán vágnak bele hollywoodi producerek hasonló projektbe (vagy akcióhőst csinálnak a főszereplőből, mint Guy Ritchie Sherlock-ból, mondván milyen unalmas az, ha valakinek annyi a szuperképessége, hogy okos). :)
8/10
cinemad 2025 dec. 28. - 16:01:41 8/10 Előzmény The Cortez
(122/128)
Én egyáltalán nem gondolom, hogy minden TikTok felhasználónak nehéz a felfogása, vagy mindenki hülye lesz tőle. :) Valószínűleg picit leegyszerűsítetten fogalmaztam az első megjegyzésemben, ezért értettél félre. Abban azért remélem kiegyezhetünk, hogy változik a fogyasztók elvárása a tartalmakkal szemben (mindegy, hogy a hozott példákkal kapcsolatban már 20 éve is megváltozott, nem csak azóta). Ebben pedig nagy szerepet játszik az, hogy manapság az emberek nem akkor látnak videót, ha bemennek kéthetente a "tékába", hanem a fiatalok úgy szocializálódnak, hogy minden percben ömlik hozzájuk (például TikTok) a gyors élményt kínáló tartalmak töménytelen mennyisége, és a korlátlan hozzáférésnek hála az ingerküszöbük olyan magasan van, hogy azt nehéz elérni olyan filmekkel, amit 20 éve vagy pláne régebben készítettek, amikor még más igényeknek kellett megfelelni. De ezzel nincs semmi gond, minden változik. Mindössze ennyit szerettem volna mondani. Azt pedig a legkevésbé sem, hogy mindenki akinek TikTok accountja van az buta. Főleg, hogy nekem is van. :D
danek87 2025 dec. 27. - 23:19:06 Előzmény cinemad
(121/128)
"ma már szinte egyáltalán nem készítenek például "Poirot like" krimiket, amit én sajnálok."

Bocsánat hogy igy belefolyok a beszelgetésbe de azt azért cáfolnam.. Elég csak a Branagh féle Poirot filmekre gondolni, vagy ott a szintén régi sztoriból lett feldolgozott pàr részes Vàd tanúja minisori Toby Jones-al... Depardieu féle Maigret... Nem haltak még ki a "brainstormingoló nyomozók" ma se..
8/10
The Cortez 2025 dec. 27. - 22:37:26 8/10 Előzmény cinemad
(120/128)
Milyen mindig? Csak abban az esetben, ha hülyeséget vagy valótlanságokat írtok róluk, de ez más filmeknél is így van.
Ne mutasd be a TikTokot! Az a baj a bemásolt okfejtésekkel, hogy ezt minden TikTokozó emberre rá akarják húzni. Holott nem lesz tőle hülye mindenki.
Azt a 25 év alattiaktól kérdezd, hogy hányan néznek közülük Cápát. Poirot meg a Columbo pont nem jó példák, mert azok 20 éve is lassúak voltak. A Tőrbe ejtve bár hasonlít egy Poirotra, de fényévekkel izgalmasabb, színvonalasabb.
10/10
ropogós 2025 dec. 27. - 21:53:12 10/10
(119/128)
Röviden, tömören…kurvajó!

Ennyi🤘🏻
8/10
offtopic
cinemad 2025 okt. 31. - 00:04:14 8/10 Előzmény The Cortez
(118/128)
Szeretem azt, ahogyan mindig kardot rántasz, ha valaki a képregény adaptációkkal szemben fogalmaz meg kritikát. Vagy, ha úgy értelmezel, akár tévesen egy mondatot, hogy az a műfaj ellen irányul. Pont mint ebben az esetben is... Miért veszed ennyire magadra ezeket? Semmi bajom a képregényfilmekkel általában. Vannak köztük jók, és van sajnos sok, ami nem képvisel túl nagy minőséget (egész pontosan nekem nem tetszik), épp mint bármilyen más műfaj esetében.

De nem is erről szólt az idézett bekezdés, hanem általánosságban arról, hogyan változik a filmkínálat, mi az, ami ma már nem divat és amire nincs kereslet, ezért kínálat sem igazán. Bár próbáltál valami minőségi hozzászólást megfogalmazni a "boomer duma ideokádása", meg a "proli duma" megnyilvánulással, a helyzet az, hogy ez nem valami, bezzeg az én időmben típusú gondolat volt a részemről, hanem egészen konkrét TÉNY a média és tartalomfogyasztási szokások változásáról, aktuális trendjéről. Javaslom olvass utána picit a témának, kezd mondjuk a "TikTok Brain" kifejezéssel. Majd utána a Z és Alfa generáció digitális tartalmi igényeivel kapcsolatos anyagokkal. Fogsz olyanokat látni, hogy:

- a nagyon rövid, gyors váltásos tartalomfogyasztás és az erősen stimuláló tartalmak miatt az ebben a térben szocializálódó emberek nehezebben tudnak hosszabb ideig egy témára fókuszálni (egyes kutatások szerint ez az idő az elmúlt húsz évben pont az ötödére csökkent)
- az ingerküszöböt az azonnali, erőteljes, vizuális hatások érik el, a filmek, videós tartalmak esetén ez azt eredményezi, hogy kiemelt szerepet kapnak az akció-, és látványelemek gyors narratívák, erős vizuális jelenetek, ritmusos, gyors váltások/vágások
- a short form videó tartalmak fogyasztása gyors "jutalmat" kínál, ha ahhoz szokik valaki, hogy 15 másodperc alatt választ, csattanót kap, akkor egy lassabban kibontakozó történet során elveszti a türelmét, érdeklődését

Ezzel semmi probléma nincs, nem elítélendő stb. Szimplán ez a trend (és persze nem minden egyénre, hanem a többségre igaz). Egyszerűen tény, ha tartalmat árulsz, akkor ezekhez kell igazodni, ugyanúgy a filmgyártásban, mint a marketing és minden egyéb digitális kommunikációban.

A '75-ös Cápa milyen hatást váltott ki a megjelenésekor? Ma ki bírja ezt végignézni 25 év alatt? Ezért van ma 30 méteres megalodon, T-Rex, óriáspolip és gépfegyveres bandaháború egy cápás filmben. Szerinted hányan néznek Columbo-t, vagy hogy visszatérjünk az eredeti témára egy Poirot filmet a Z generációból?

Kedvenc jelenetem, ami zseniálisan szemlélteti ezt, imádom. :) https://www.youtube.com/watch?v=mIL7A9jokiE

Ez nem kritika, nem lenézés vagy bármi, egyszerűen megváltoztak a fogyasztási szokások, igények, ezért más filmeket gyártanak. Ez egy ténymegállapítás. Ezért ma már szinte egyáltalán nem készítenek például "Poirot like" krimiket, amit én sajnálok. Ennyit mondtam, felesleges volt a felháborodásod azt gondolom, senkit és semmit nem kritizáltam, ténymegállapítást tettem és sajnálatomat (vagy inkább örömömet, hogy találni gyöngyszemet) fejeztem ki.
8/10
The Cortez 2025 okt. 27. - 22:26:57 8/10 Előzmény cinemad
(117/128)
„Ez a műfaj mára szinte teljesen megszűnt, hiszen a 15 másodperces TikTok videókon szocializálódott generáció képtelen végigülni két órát úgy, hogy nem gyalulnak le tíz percenként szuperhősök és több száz méteres CGI lények teljes metropoliszokat, nem robban, törik, pusztul valami minden percben. Nem bírnak ennyi ideig figyelni, nem köti le őket az, hogy gondolkodjanak, ötleteljenek mi lehet a megoldás. ”

Sikerült az előre legyártott boomer dumát ideokádni. A műfaj nem a TikTok generáció miatt szűnt meg szinte teljesen, és elég sok TikTok-generációs végig tud ülni 2 órát. Hogy jönnek ide a szuperhősök meg a több száz méteres CGI-lények? Melyik az a film, amiben robban, pusztul valami minden percben? Leginkább az nem tud gondolkodni, ötletelni, aki a soron legyártott proli dumát ismételgeti.
8/10
cinemad 2025 okt. 27. - 03:40:55 8/10
(116/128)
Ez egy szuper film. Igazán üdítő színfolt az elmúlt húsz év kínálatában. Ez a műfaj mára szinte teljesen megszűnt, hiszen a 15 másodperces TikTok videókon szocializálódott generáció képtelen végigülni két órát úgy, hogy nem gyalulnak le tíz percenként szuperhősök és több száz méteres CGI lények teljes metropoliszokat, nem robban, törik, pusztul valami minden percben. Nem bírnak ennyi ideig figyelni, nem köti le őket az, hogy gondolkodjanak, ötleteljenek mi lehet a megoldás. Ezzel szemben nagyon meglepett, hogy mennyire pozitív fogadtatásban részesült ez. A film felépítése, helyszíne, karakterei és sztorija is egy az egyben egy AC remake-nek néz ki, még akkor is, ha ez egy "fiktív" történet, nem az író valamelyik művének feldolgozása. Szereposztás parádés, és a színészi játék is igazán magas színvonalú lett. Többen fanyalogtak, de Craig szerintem kiválóan hozta a karakterét. Armas, Collette, Johnson, Curtis, Shannon, stb egyaránt jól játszottak. Kellemes, visszafogott, intelligens humor van benne, ami miatt még szórakoztatóbb, és a mértéktartás miatt szerencsére nem vált paródiává vagy komolytalanná az egész. Maga az ügy, ha nem is a valaha volt legfrappánsabb, de teljesen korrekt sztori, a csavar is rendben van. A "terhelt", elfojtott sérelmekkel teli gazdag család remekül hozza az AC filmek hangulatát, ebben igazán erős. De modernebb hasonlattal élve az Utódlás alternatív évada is gond nélkül lehetne ez a brigád, ami ezúttal nem Brian Cox, hanem Christopher Plummer koncain marakodik. Ha pedig már mindenki AC Poirot filmjeihez hasonlítja (teljes joggal), akkor érdekes, hogy nagyjából ezzel egyidőben kezdték el csinálni a Poirot feldolgozásokat: Gyilkosság az Orient Expresszen, Halál a Níluson és Szeánsz Velencében. Szintén hasonlóan szuper szereposztással. Bár itt sokan mondják, hogy a Tőrbe ejtve nem elég jó egy AC filmnek, véleményem szerint abszolút jobb, mint az előbbi három "igazi" remake (bár rossznak azokat sem mondanám), amihez persze az is kellett, hogy egyrészt Kenneth Branagh bántóan nem egy David Suchet, mi több az igazi bűncselekmény amit azokban elkövettek a színész magyar szinkronja volt. Egy szó mint száz, mondanám, hogy Craig mennyivel jobb egy hasonló karakterben és szívesen nézném további részekben, ha nem tudnám, hogy a folytatás már sajnos jó nagy bukta lett.
leho 2025 szept. 06. - 15:09:17
(115/128)
Nem inkább Tőrbe csalva?
Skaterboy 2025 márc. 25. - 01:54:20
(114/128)
Van egy alapvető hiba rögtön a legelején, ami senkinek sem tűnt fel.
Az öreg ötlete Marta felelősségre vonásának elkerúlésére azon alapszik, hogy majd nem végeznek toxikológiát, mert nem lesz ra ok.
De aztán mégis elvégzik csak úgy, annak az eredményével fenyegeti meg a cseléd a rosszfiút, aztán az a nem letező terhelő eredményével Martat.
Tehát volt egy toxikologiai vizsgálat, és miért végeztél el, csak úgy, tehát azt mindenképpen elvégzték, így az öreg nagy tervének nem sok értelme volt. De onnantól már kijön.
Illetve még a cseléd zsarolási kisérlete is eléggé sántít. Odahívja a gonosz erős csávót egy sötét elhagyatott helyre találkozni, mert az biztos jó ötlet, lásd bele is hal, ja és amikor közelebb akar menni, oda ahová ő hívta, akkor megijed, és : Ne gyere közelebb! Akkor minek hívta oda.
10/10
KriszXD56 2024 aug. 23. - 15:24:22 10/10
(113/128)
Érdekes volt Craiget a kicsit bohókás nyomozó szerepében látni. (James Bond után főleg) Ügyessen fel van építve. És végig fönttartja a néző figyelmét. Vannak dolgok amikre csak a filmvégén kapunk választ. És végig félrevezetnek mikor az ápolóra terelik a gyanut. Közben meg Hugh mesterkedik (végső csavar) Ha kedveled a krimit vétek kihagyni.
4/10
trudy 2024 júl. 27. - 21:37:13 4/10
(112/128)
Hiába a sok sztár, nem sokat dobott az összképen. A főszereplők, élén Ana de Armasszal - gyengék, a karakterek nincsenek kidolgozva, a filmnek nincs hangulata, a sztori nagyon el van nyújtva, nem kifejezetten izgalmas, a végén pedig, amikor már kellően belefáradtunk, kapunk Daniel Craigtől egy szájbarágós magyarázatot, ami igazából már mindegy is. Egyszer is csak nyögvenyelősen nézős.
7/10
fclariss 2024 jún. 19. - 20:32:48 7/10
(111/128)
Másodszor futok neki, sajnos nincs türelmem a túl hosszúra nyújtott filmekhez, most megpróbálom megszakításokkal. A szereplők ígéretesek, de már az első 25 percben érzékelhető a "rétestészta" jelleg. Agatha Christie rajongó/függő vagyok, megbirkózom vele..., ja, ui., ez a film egy modern köntösbe ágyazott A.Ch. történet.
9/10
dianmarci 2024 jan. 28. - 00:47:46 9/10
(110/128)
Szeintem az utóbbi évek legjobb krimije. Rejtélyes hangulat, szép képi világ, érdekes szereplők, jo színészi játék. És nincsenek benne logikai hibák, ami a halálom.
10/10
gBandi1983 2023 nov. 05. - 20:43:44 10/10
(109/128)
Az egyik legjobb film. Maximális 10es