zszoltan 2007 ápr. 17. - 20:02:51
(2/2)
Ja, a történetérõl is írjak valamit? OK, OK. Egy hazafelé tartó ûrhajón baleset történik, és az oxigénkészlet jelentõs része elvész. A jármû utasainak ki kell választaniuk maguk közül azokat, akik 'önként' feláldozzák életüket a többiek túlélése érdekében. Ezt a problémát mindenki vérmérsékletének megfelelõen próbálja megoldani. És mindenkiben felmerül az örök kérdés: ki az értékesebb, kinek van joga a túlságosan szûk erõforrásokat saját túlélésének szolgálatába állítani?
zszoltan 2007 ápr. 17. - 19:49:40
(1/2)
Amikor - 'valaha réges rég' - megláttam a Tv-mûsorban, hogy Clarke Halálos feszültség címû novellájából filmet készítettek, nagy várakozással ültem le a képernyõ elé. Egy jó kis thrillert vártam, és egy - kevésbé jó - hollywoody sci-fit kaptam helyette.
Kétségkívül próbáltak az alkotók több mondanivalót is belevinni. Talán épp ezzel sikerült szétforgácsolniuk a történetet, ami eredetileg egyetlen kétszemélyes 'párbaj' köré sûrûsödött. De az is lehet, hogy a nem éppen maradandó színészi játék, vagy az Alien-utóíz volt a kudarc oka. Talán mindhárom együtt.

Ha valahol véletlenül összefutok vele, legalább még egyszer megnézem, hátha mégis érdemesnek találom az elhangzottnál komolyabb ajánlásra. (Ha valaki tudja a magyar címét, az írja ide. Köszönöm.)
Remélem, hogy hamarosan ennek is készül egy remake-je, egy igazi sci-fi/thriller, ami elõdjénél sikeresebben adja át a mondanivalóját, és emellett érezhetõ lesz benne a novellában olvasható 'halálos feszültség'.