Téma: Trónok harca

6/10
bigzoli31@gmail.com 2022 dec. 09. - 12:15:26 6/10
(2144/2154)
Így utólag megnézve az összes évadot, ki lehet jelenteni , hogy jó sorozat volt ez, egyedi, maximálisan kidolgozott karakterek, szuper történet... Vagy várjunk csak, mintha emlékeznék olyanra is, valahol 4-ik évad vége felé, hogy a fejemet a falba verve mondom: "MIÉRT NEM TÖRTÉNIK MÁR VALAMI" ??? Az első 4-5 évadot össze lehetne foglalni kb. 1 percben, egy hatalmas időhúzás az egész... Látszik, hogy a késztők a lehető legtöbb pénzt akarták kihozni, jól elnyújtva az egészet, aztán a 8-ik évad vége felé pedig észbe kaptak, hogy "bakker, közeledünk a végéhez, gyorsan zárjuk le 1-2 részben" , no comment. 1000 példa lenne, de a kedvencem az, hogy a "mások" talán a 2-3 évad végén megindulnak, erre a 7-ik évad végén törték át falat. Tényleg 5 évad kellett ahhoz, hogy elérjék a céljukat? Persze, hogy nem... Hatásvadász célzott évad befejezés, hogy elkezd a következőt. Ha pisztolyt nyomnának a fejemhez, AKKOR SEM nézném újra az első 4 évadot. Azzal meg ne gyertekk nekem , hogy "Bevezetés, tárgyalás, befejezés." OK , de a bevezetés nem 3-4 évad könyörgöm. Megnézve a sárkányok házából 3 részt, na arra mondom azt, hogy itt pörögnek események, ezt kellett volna a "Drónok harcában" is.
10/10
gm262 2021 dec. 22. - 08:19:48 10/10
(2143/2154)
Én most fedeztem fel az HBO GO-n a Trónok harca összefoglaló: Karakterek című 12 részes mini sorozatot, ahol 12 főszereplő színész a saját karakterét meséli el egyenként 15-16 percben. Ezt is érdemes végig nézni a rajongóknak.
10/10
gm262 2021 nov. 30. - 16:02:46 10/10
(2142/2154)
Nem hiába döntött meg minden eddigi csúcsot ez a sorozat. Tényleg nagyon szórakoztató. Sokáig szemezgettem vele az HBO GO-n, de most két hónap alatt napi két résszel végig néztük a párommal. Egy szóval: szuper. Igazat adok annak a főszereplő színésznek, aki az HBO GO-n látható kétrészes záró bulin nyilatkozott. Ugyanis kinevette az ügynökét amikor ajánlotta neki ezt a "sárkányos" filmet. De elolvasta forgatókönyvet és rájött, hogy ez egy középkori, kosztümös dráma, szerelemmel, árulással, cselszövéssel, barátsággal, önfeláldozással, hűséggel, királyokról, harcosokról, kicsikról, nagyokról. Színes, látványos forgatag. Ja és néha vannak sárkányok.
9/10
Ivy00 2021 nov. 29. - 14:02:03 9/10
(2141/2154)
Nem igazán szeretem a sorozatokat, nagyon keveset nézek, néztem. Ez viszont nagyon jó, nagyon tetszett egészen addig, amíg követi a könyveket. Sajnos a forgatókönyvírók nem tudnak olyat, mint a regényíró, és mitha hamar le akarták volna zavarni a végét. Ennek az eredménye az utolsó két évad - különösen az utolsó. Igazán kár ezért a sokrétű, izgalmas, magával ragadó történetért, amit a végére sajnos így elrontottak. Pedig egyébként remek a feldolgozás, ami ritka, különösen egy ilyen szerteágazó cselekményű alapanyagnál. Képtelenség lett volna mindent filmre vinni, és szerintem nagyon jó érzékkel húztak belőle. Nem hiányoltam különösebben azokat a szálakat, szereplőket, amik, akik kimaradtak, vagy nem követtek végig; nem zavarak a kisebb változtatások. Még azt is meg merném kockáztatni, hogy ettől a filmsorozat követhetőbb, emészthetőbb, mint a regény, pedig azt is szerettem. A karaktereket jól eltalálták, szerintem nagyon jól választották ki a színészeket. Talán Sansa, aki szerintem más karakter, mint a könyvben. A filmben "kinövi magát" a könyvhöz képest, de ez nem akkora baj. A kivitelezésbe is beleadtak mindent, remek jelmezek, díszletek, helyszínek, látványosak a trükkök, élvezetes a zene. Maga a főcím is egy kis brilliáns, ahogy a helyszínek bemutatása követi a változó cselekményt. Nagyon nagy kár, hogy az író nem fejezte be a történetet (nem úgy néz ki, hogy valaha is fogja), egészen biztos, hogy jobbat talált volna ki a végére. Különösen fájt, hogy a végig izgalmas és titokzatos Mások szála nem lett rendesen kidolgozva így, nagy kár érte. Bár lassan indul be a cselekmény, ez a sorozat valóban képes néhány rész után beszippantani a nézőt. Kedvenc marad, lealábbis a 7. évadig biztosan.
offtopic
Annabella3 2021 okt. 11. - 19:46:37
(2140/2154)
Én vagyok az Gabriella nevű felhasználó. Azért regisztráltam újra mert az előző profilomal már nem tudtam belepni.
wévajudit 2021 aug. 11. - 11:40:33
(2139/2154)
Egyben megnéztem az egészet, a meztelenséget ha kihagyták volna ez egy nagyon jó film lett volna, 3 nap alatt lezavartam, voltak jó és rósz részek de a törpe nagyot alakított...
9/10
gyereamozibabe 2021 jún. 14. - 00:43:57 9/10
(2138/2154)
A főveréb (Jonathan Pryes) miért nincs a stáblistán?
8/10
Brigitta1986 2021 ápr. 20. - 09:31:50 8/10
(2137/2154)
1-6ig mestermű, 7ik évad Jon és Daenerys miatt kedvences számomra de a 8ik inkább sose készült volna el.
Bigpapa 2021 márc. 01. - 11:33:23
(2136/2154)
Voltak jó és rossz részei a sorozatnak,de azt meg kell hagyni, hogy díszletben, kosztümben, helyszín, mindent beleadtak :) Már rég végig néztem, de 2 hete gondoltam egy nagyot és megcsináltam magamnak kicsibe a trónt :) kb 25 cm magas 400 db kard van rajta. Azt hittem,sose lesz kész :D
lowbudget 2021 febr. 27. - 14:47:08 Előzmény Sz. Péter
(2135/2154)
Hát, ha tovább nézem ezt a sorit, akkor belebetegszem az tuti..