Téma: Tyúk

7/10
ardian máj. 03. 08:33:33 7/10
(11/11)
A tyúk sztorija nagyon jó volt, az emberi szál jóval kevésbé. Írnám, hogy azt ki lehetett volna hagyni, de gyanús, hogy amiatt jött létre a tyúk is, mint szemlélő... Pedig az emberi sztoriból kívül maradtam. Talán mert nehéz volt felfogni, ki kivel van, mi ez az egész családszerűség, ingerlő volt a nő állandó fülsértő, közönséges ordítozása, az egész nő közönséges volt, érthetetlen volt, miért alakult ki a helyzet. A vége túl groteszk volt számomra. De voltak benne nagyon jó (tyúkos) részek, ezért a 7 pont.
1/10
tesz-vesz ápr. 09. 09:44:45 1/10
(10/11)
A festészetben is gyakoriak az autisztikus emberek, akik órákig néznek egy képet. Úgy látszik a filmek alkotóinál is közönségénél is gyakori lehet ez.
1/10
tesz-vesz ápr. 09. 09:41:33 1/10
(9/11)
Atyaúristen, de ráérnek egyesek. Mondjuk azokután, hogy a Final Cutot sztárolták belterjesen és sznobul, a Tyúkon már meg se lepődök. Mondjuk én vidéki vagyok, láttam már tyúkot, a háttértörténetet meg el tudom képzelni. Vannak ám komplexebb dolgok is ennél...
9/10
zimzum1111 ápr. 07. 20:35:59 9/10
(8/11)
Itt maradtak nekünk a dínók utódaiként.
A Tyúk olyan hétköznapi jelenség, hogy szinte magától érdetődik.
De mint lény a fejlődésében hordozza mindazt, ami az emberre is hat.
Úgy tartják, hogy mielőtt emberré lesz a lélek, előtte az állatlétből is merít, mert különben nem tudná, hogy milyen különbség van az emberlény és állatlény között.
A TYÚK tehát mementó. Ő az, akin keresztül elgondolkodhatunk arról, hogy mi az, hogy anya, mi az, hogy ösztön, hogy vágy, hogy természet...
A TYÚK az emberré válás varázslatának legfontosabb misztériumainak tanúja.
A tojással és a TYÚK-kal jobban érthető a világ...

Nagyon kedves és elgondolkodtató film.
10/10
fanaf1@vipmail.hu ápr. 04. 21:42:28 10/10
(7/11)
Imádom a tyúkokat, mint állatot, háziállatot, így alap volt, hogy ezt a filmet megnézem. Igaz, én a tyúk miatt néztem, de volt benne egy másik szál, ami meg érdekes/megrettentő/izgalmas volt. Amúgy szerintem az volt a rendező alapsztorija, és a tyúk történetén keresztül bemutatva tompított rajta. Zseniális alkotás, a sztori, a struktúra, kis humorral fűszerezve, és kiválóan érzékeltet az aláfestő zenékkel.
10/10
FarkasKriszta ápr. 01. 06:45:47 10/10
(6/11)
Nagyon tetszett. Sokkal összetettebb annál, mint amit az ismertető sugall.
blaze86 márc. 17. 17:13:58
(5/11)
de rohadt jó a koncepció :D Remélem, több mozi is adja majd!
Lizus-ka márc. 13. 15:52:22
(4/11)
Remélem sok moziban vetítik majd.
Alexandra Maruzsi márc. 12. 00:22:16
(3/11)
Fantasztikus alkotás. Végre valami teljesen más. Egy kis humorral, néhány könnycseppel, 2 adrenalinlökettel.... mindenképp lélekig hatol.
alonso14 febr. 21. 18:35:27
(2/11)
Már maga a koncepció is elismerésre méltó, de nagyon izgalmas és lényegre törő lett a megvalósítás is. Egy igazi, mély, drámai és életigenlő film egy egyszerű háziállat szemüvegén keresztül. Mint minden újszerű dolog, valószínűleg nem mindenkinek talál majd be elsőre, de nem is hiszem, hogy ez gond. :) Gratulálok az alkotóknak!
György Kádár febr. 15. 22:32:09
(1/11)
Unalmas, mint egy Fekete István regény.