Téma: Úri muri

sagkrisz 2011 jan. 10. - 08:59:16 Előzmény tettingerr
(5/5)
...
9/10
kumi47 2010 okt. 11. - 15:03:58 9/10
(4/5)
Ez a vasárnap délutáni elõadás Stohl András miatt marad számomra
emlékezetes.Olyat alakított,hogy az ember teljesen elhiszi neki azt
a figurát akit játszik.Döbbenetes hangulatváltások,teljes kitárul-
kozás és ÉRTHETÕ MAGYAR BESZÉD!!!Azért nem mindenkit hallottunk
rendesen.Martinovics Dorinának szólhatna valaki,hogy beszéljen
hangosabban.A többi úgy jó ahogy van,ugyanis szinte mozdulatlanul
ültem végig mind a két felvonást.(köszönhetõen a kényelmes széknek)
A Nemzetibe öröm járni,még egyszer sem csalódtam.A várazslat ismét
megtörtént velem,ezért köszönet a színvonalas és teljesen hiteles
elõadásért.Szegény Buci!
mondolat 2010 okt. 07. - 14:39:16 Előzmény tettingerr
(3/5)
Akinek a kérdése az, hogy ez lenne-e a dzsentri, ajánlom, olvassa el Móricz regényét, amibõl az elõadás készült: az Úri murit! Igenis köpnek benne, belemarkolnak puszta kézzel a rántottába, hashajtót tesznek a pálinkába és a fingó kutyákról anekdotáznak. Hogy mindez mirõl árulkodik, az az olvasó és nézõ dolga, hogy megfejtse, értelmezze! Nem olyan nehéz...
Minek a nevében emel kifogást az, aki nem ismeri a mûvet? Hogy õ milyennek ismeri, képzeli a dzsentrit? Ez a mû arrõl szól, hogy Móricz milyennek látta.
10/10
Gabriella54 2010 febr. 18. - 23:51:16 10/10 Előzmény tettingerr
(2/5)
Nem tudom, mert nekünk nagyon bejött! Teljesen azt láttuk, ami nagyon sok helyen ma is van: gátoljuk, kritizáljuk azt, aki merne újítani, változtatni. Meg persze a kirekesztettség, az egymás folyamatos megalázása - annyira rá lehetett ismerni a 21. századi Magyarországra!
Szakhmáry Zoltán természetesen rengeteget hibázik, nem meri vállalni a döntéseit, õrlõdik a két nõ között. Rozikát simán lek*rvázza, mégis õ jelenthetné a megváltást.
A szereplõk közül párat emelnék ki: László Zsolt, Hevér Gábor, Martinovics Dorina, Stohl András és természetesen Garas Dezsõ, akinek jelenléte mindig öröm :)
2/10
tettingerr 2010 febr. 15. - 11:33:34 2/10
(1/5)
Jó: Mricz nem tudott szandarabot írni. De így játszani, még annál is rosszabb. Izléstelen katyvasz, unalmas állóképek, igaz: nagyszerû zenével, amelynek semmi köze az adott korhoz. Köpnek, isznak, hánynak, böfögnek, - danásznak és hülyeségeket beszélnek. Mi köze ennek a dzsentrihez?
Egyetlen vigasz: Martinovics Dorina Rozikája, a talpraesett, okos lányka, aki átlát ezen a fertelmes mácsó-világon. Igazán jó színész!!! /A többiek közt is lennének, csak nem ebben az ocsmányságban/