10/10
vcs4ba 2013 szept. 30. - 14:02:24 10/10 Előzmény Ford Mustang
(2/2)
Ezzel kb. azt mondtad, mintha egy autóról adnál jellemzést és azt mondanád: Hasonló a többi autóhoz, de nem rossz :-)

Valójában a film arról szól, hogy ha a feltételezések helyesek, akkor az Európán esély van rá, hogy legalább valami a bakteriális életet találunk. Gyakorlatilag egy jégréteggel fedett vízóceán-holdról beszélünk. Ha valóban így lesz, és az élet fejlõdése a földitõl eltérõ utat járt be, akkor akár azt is feltételezhetjük, hogy a biológiai élet teljesen hétköznapi, megszokott jelenség a világegyetemben, hiszen ha egy naprendszeren belül két égitesten is kifejlõdött, akkor valóban nincs okunk feltételezni, hogy más naprendszereken ne fejlõdött volna ki.

Ha találunk életet, de az a földi élet bizonyos szakaszától fejlõdött csak külön, az a pánspermia elmélet gyakorlati bizonyítéka lesz. Azaz, egy bolygóról "átkerülhet" az élet egy másik bolygóra (holdra), vagy akár másik naprendszer bolygójára is.

Sajnos csak a felét láttam és azt is nagyon hézagosan, mert egy kisgyerekre kellett vigyáznom. Közben gondoltam, hogy majd megnézem az ismétlést, de nem adták többször. :-( Ha tudtam volna, akkor kikötöm a gyereket a szék lábához és megnéztem volna. :-)
Ford Mustang 2011 szept. 22. - 00:52:35
(1/2)
Hasonló a többi világegyetemes témával foglalkozó mûsorral, de nem rossz.