Min-Rin 2015 márc. 01. - 11:42:45
(21831/23571)
Park Yeomni észak-koreai disszidens és emberi jogi aktivista beszéli el, hogyan szöktek meg Észak-Koreából, milyen viszontagságokon mentek keresztül útjuk során.

A videó angol felirattal készült, de átfordítható magyarra.
https://www.youtube.com/watch?v=ufhKWfPSQOw&feature=youtu.be

A fiatal lányról az alábbi linken olvashattok:
http://en.wikipedia.org/wiki/Park_Yeon-mi

A képen Yeomni és édesanyja látható.
Min-Rin 2015 márc. 01. - 11:15:39 Előzmény hanguktaekwondooo
(21830/23571)
Park Dae Chul, a Saenuri Párt jogi szakértõje azt nyilatkozta, tiszteletben tartja a bíróság döntését, de az országnak erõfeszítéseket kell tennie, hogy megõrizze a házasságokat és a családot.

Számos jogi szakértõ azt jósolta, hogy a döntés ellentmondásos egy olyan országban, amelyre a több évtizedes nyugati hatás ellenére továbbra is nagy hatást gyakorol a konzervatív konfuciánus örökség.

Ahogy eltörölte a bíróság a törvényt, a legnagyobb óvszergyártó részvényeinek az ára azonnal 15%-kal, az esemény utáni tablettákat és terhességi teszteket gyártó gyógyszergyártóé pedig közel 10%-kal nõtt.

http://america.aljazeera.com/articles/2015/2/26/south-korea-strikes-down-adultery-ban.html
Min-Rin 2015 márc. 01. - 09:42:23
(21829/23571)
Choi Min Sik egyéniségéhez ezt a koktélt képzeltem:

A keverõpohárba sok jég, rá fél dl soju,
hozzá 3 cl száraz vermut
Alapos összerázás után talpas tölcsérpohárba öntjük,
belepottyantunk három szem olajbogyót
A pohár szélére egy szelet citromot illesztünk
Min-Rin 2015 márc. 01. - 09:25:19 Előzmény Maryu
(21828/23571)
Milyen jót alkottál...! Nagyszerû az indoklás is. :)
Min-Rin 2015 márc. 01. - 09:22:31
(21827/23571)
Maryu 2015 febr. 28. - 20:22:15 Előzmény hanguktaekwondooo
(21826/23571)
Attól tartok, hogy cocktail kérdésben nagyon kicsit vagyok járatos. Már több, mint 30 éve ittam cocktail-t utoljára.
Ezért ez csak egy fantázia ital, annak is nagyon gyengécske.

Mandarin cocktail-t csináltam képzeletben. Elõször azért választottam ezt, mert Rain nagyon szereti a mandarint. Állítólag az a kedvenc gyümölcse. Másodszor Rain számomra olyan, mint a napsugár és a mandarin valahogy megjeleníti a napsugarat. Õ egy meleget sugárzó, szeretettel teli egyéniség (és semmiképpen nem a hold, mert annak még a fénye is jéghideg). Harmadszorra biztos vagyok benne, hogy õ maga is egy könnyebb cocktail-t választan (ha inna egyáltalán).
Összetevõk:
1 db Mandarin
2 oz Vodka
1 oz Triplesec
1 oz Lime juice
1 oz Orangw juice

A hámozott kisebb mandarint részekre szedjük és betesszük a shaker-be alulra. majd ráöntjük a többi összetevõt és egy nagyon kevés jeget teszünk bele.
A poharat egy kis szelet mandarinnal díszítjük és betesszük egy tálka jégbe. (Rain gyakran megfázik, ezért gondolom, nem iszik jeges italt).
Min-Rin 2015 febr. 28. - 18:19:10
(21825/23571)
Újabb koktélihletet kaptam :)

Yoon Eun-Hye életvidám és eredeti, ezért hozzá a piros színû koktél illik.

3 cl vörös vermutot
3 cl camparival
jégen alaposan összerázunk.
A koktélpohár aljára egy korty gránátalma vagy grenadine szirupot töltünk,
majd óvatosan felöntjük a szesszel,
vigyázva, hogy a sziruppal ne keveredjen el.
Díszítésként lime vékony, szerpentinszerûen csavart héját helyezzük
Min-Rin 2015 febr. 28. - 18:12:52
(21824/23571)
Min-Rin 2015 febr. 28. - 08:39:01
(21823/23571)
Jó reggelt!

Nell - Onetime Bestseller
https://www.youtube.com/watch?v=8fgLW9HoUD8
Min-Rin 2015 febr. 27. - 12:15:11
(21822/23571)
:)) És azok közül sem mindnek!
Min-Rin 2015 febr. 27. - 12:13:49 Előzmény hanguktaekwondooo
(21821/23571)
Szinte mindenben egyetértek, de amit írsz, felvet egy kérdést. Az érvényben levõ törvény visszatartó erõ volt?
Attól tartok hogy nem.
Az igazi visszatartó erõ a társadalom íratlan erkölcsi szabálya, ami viszont már valószínûleg inkább csak emlék. Azt már úgy lehet mutogatni, ahogy a hanbokot és társait - a drámákban.
hanguktaekwondooo 2015 febr. 27. - 12:10:09
(21820/23571)
Remek.
Érzem a fortyogó indulatokat
ez kell egy tüzes péntek estéhez.
Black and Decker indítás.
hogy aszongya

What-a-Night! inspired by Kang Ji-hwan

Behûtött pohárba 2-3 jég, rá
6 cl whiskey
2 cl száraz vermut
1 cl barackpálinka
5 csepp Pernod
1 cl grapefruitlé
1 csepp intenzív ízû virágméz

csak tökösöknek.
hölgyeknek tilos.
hanguktaekwondooo 2015 febr. 27. - 12:03:28
(21819/23571)
Ez az egész kétélû.
Büntetni ilyesmit marhaság, a félrelépõ elõbb utóbb úgyis elszámol magának meg Felfelé.
Meg aztán sokféle házasságtörés van.
Olyan is amibõl késõbb házasság kerekedik.
Vagy egyszerûen csak valakik életében kivirágzik a szerelem, ami nagy, ritka ajándék.
Az is lényeges, hogyan intézi mindezt az a három -négy ember. ami viszont tényleg csak rájuk tartozik.

Másrészt ez a feloldozás megvadíthatja az erkölcsileg gyenge lábakon álló tömeget.
Szabad a gazda, a gazdasszony meg pláne, így lazulhatnak a családi kötelékek.
Hiszen nincs már túl nagy visszatartó erõ. Vidéken még csak -csak, de nagyvárosokban már így is foszlik a társadalom alapvetõ és fontos alaprészecskéje, a család.
Mivel a sötét cinikus és rafkós, biztos vagyok benne, hogy ennek a törvénynek is ez a lényege.
Éljen a szabadság, mi?
ugyan.
és mennyi embert megetetnek.

Ott bújik ki a szög a zsákból, hogy ezt ennyire nagydobra verték :-)
egy félszemet takargató, példaképek helyett illuminátus rabszolgákat abszurd módon favorizáló
állandóan mobilozó, iskolákban kreativitást elnyomó, médiatermékek nagyrészében kommunikáció helyett csak érzelgõ,
vastag elektroszmogban élõ, mesterségesen kettészakított ám most sutyiban egyesíteni kívánt
irtózatos mennyiségû, agresszivitást hizlaló húsokat elõnyben részesítõ országban,
ahol a média csakúgy mint a munka utáni kötelezõ iszogatások a fõnökkel cakumpakk
már ott a bundibugyiban is

ha csak csendben változtattak volna a törvényen, akkor hajlamos lennék bekajálni, hogy mindez az emberért történt.
Min-Rin 2015 febr. 27. - 06:46:34
(21818/23571)
Jó reggelt!

Nemesis(네미시스) - Drum solo (Vivaldi summer presto) korea band
https://www.youtube.com/watch?v=tFMu5IatTpE

Vajon az öreg mit szólna hozzá?
Min-Rin 2015 febr. 26. - 18:54:45
(21817/23571)
Ma döntött a koreai Alkotmánybíróság arról, hogy érvényben maradjon-e az 1953-ban megalkotott, a házasságtörést bûncselekményként meghatározó törvény.
A muszlim országokon kívül Dél-Korea az egyedüli a világon, ahol a házastársi hûtlenség bûncselekmény. A törvény felülvizsgálatát már korábban - 1990, 1993, 2001 - is napirendre tûzte a taláros testület, de akkor nem változtattak.
Eredetileg a nõk jogait szándékozott védeni a törvény, ennek ma már nincs jelentõsége, hiszen az asszonyok nincsenek olyan gazdasági és egyéb függésben, mint néhány évtizeddel korábban.
Évrõl évre csökken a házasságtörés miatt elítéltek száma, amely egyúttal bizonyítéka annak, hogy a törvény szükségessége természetes módon megszûnik. 2004-ben 216, 2008-ban 42 ítélet született.
Legutóbb Ok So-Ri színésznõ került bíróság elé házastársi hûtlenség vádjával. A nagy port kavart ügyben a férj, Park Chul a maximálisan kiadható két év börtönbüntetést szerette volna, az ügyészek 18 hónapot javasoltak. Végül 2008 decemberében két évre felfüggesztett nyolc hónap büntetésre ítélték.
2008-ban öt bíró törvényellenesnek ítélte a törvényt arra hivatkozva, hogy a házasságtörés nem bûncselekmény, nem jogi, hanem erkölcsi fogalom. Azóta jó néhány petíciót indítottak megszüntetésére.

http://www.straitstimes.com/news/asia/east-asia/story/south-korea-court-rule-legalising-adultery-20150226

http://en.wikipedia.org/wiki/Ok_So-ri

A hír önmagában is érdekes, de van egy pikáns oldala. Azt mondják - ki tudja, mi az igazság - hogy a koreai férfiak meglehetõsen csalfák. Mivel a szexhez két ember szükséges, szokványos esetben egy nõ és egy férfi, a dolog csak úgy értelmezhetõ, hogy a koreai nõk sem hûségesek. Tehát abban az országban, ahol állítások szerint az emberek az átlagosnál gyakrabban lépnek félre, olyan törvény van/volt életben. :)
hanguktaekwondooo 2015 febr. 26. - 12:44:21
(21816/23571)
én se.
na és?
plusz a másik térfelen még elõnyben is vagytok
a hölgyek nagy része ösztönös zseni, ha ízharmóniáról van szó
s lõn.
Min-Rin 2015 febr. 26. - 12:28:51
(21815/23571)
Mondom én, hogy nem értek hozzá! :))
hanguktaekwondooo 2015 febr. 26. - 12:23:16
(21814/23571)
Ez nagyon állat!
A datolyaszilva és zöldalma párosítás szokatlan, de nagyon zamatos lehet
-az elõbbi diszkréten olvad, rafinált, lágy ízzel kényeztet
míg a másik hersegõ gyümölcsbõl kinyert frissítõ nedû
pezsdül és ringat
nyam
hanguktaekwondooo 2015 febr. 26. - 12:16:15
(21813/23571)
Nagyon jó az alap Firestone, a tejszínes különösen –üt is és bársonyos is.
Tegyél még bele valamit, változtass kicsit az arányokon
és crusta helyet
–por –vagy kristálycukor szegély a pohár szélén-
érdemes ennél kipróbálni a mogyorósat:
a pohár szélét mártsd whiskey –be vagy brandybe
-bár sztem itt egy jobbfajta kávé- vagy csokoládélikõr karakteresebb lenne-
és utána õrölt, pörkölt földimogyoróba ;-)

olyan sötétben bujkáló somolygó lesz mint búvalbélelt mosolyú kis pacsirtád
https://www.youtube.com/watch?v=_Z4zkhcB1Dw
Min-Rin 2015 febr. 26. - 12:08:56 Előzmény hanguktaekwondooo
(21812/23571)
Íme az én koktéljaim, de felelõsséget nem vállalok értük. Nem vagyok nagy ismerõje a koktélkészítés mûvészetének, meg hát ki is kellett volna próbálni. Félek, nem elég elképzelni a dolgot.

Yoochun-álom
Egy érett, édes sárga húsú õszibarackot összetörünk, a shakerbe dobott jégkockákra öntjük, hozzá 3 cl cointreau. Jó összerázzuk, majd egy pohár aljára két-három jégkocka, rá a keverék. Óvatosan felöntjük szódavízzel. A pohár szélére egy félig felhasított eperszemet tûzünk.

Yiruma-ihletés
Egy karcsú pohár aljára kevés összetört jég, rá egy lédús datolyaszilva gerezd. Felöntjük egy zöld alma levével, majd pár percig állni hagyjuk. Végül jöhet rá fél - lelkesülteknek egy - dl száraz pezsgõ, a tetejére két mentalevél.