10/10
OrRo 2008 máj. 29. - 09:55:39 10/10
(122/642)
Teljesen igazad van.Ma megyek és megveszem Dvd-n^^.Szerintem nagyon jól el lett találva arról meg nem is szólva hogy télleg én Hugo-ból nem néztem volna ki hogy ien karaktert ien jól tud alakitani.Egyszerûen fantasztikus.Szerintem az a legjobb hogy pl a vér, meg a romantikus elemek nem ömlesztve vannak hanem fokozatosan jellenek meg.
Elég nehéz lehetett álarcal érzélkeltetni a jelenetek darabjait viszont ezeket fantasztikusan oldoták meg.
Eurydicee 2008 máj. 28. - 20:22:01 Előzmény OrRo
(121/642)
Télleg jó film. Abszolút rajongó lettem! :-) Hugo is más arcát mutatta - még ha nem is láthattuk - mint általában. Nagyon tehetséges, én nem gondoltam volna.

A képregény ami alapján készült a film ugyan kicsit más - sokkal rémisztõbb, sötétebb, kevésbé átlátható - mégis, az adaptációnak nagyon hasonló a mondanivalója. Egy picikével fogyaszthatóbbá akarták tenni szerintem a készítõk a filmet, mint amilyen a képregény. A képregény verzióban V ugyanis nem szabadsághõz, hanem anarchista, és bár e kettõ egy diktatúrában nagyon közel esik/eshet egymáshoz, mégsem teljesen fedi egymást.

A kritikusok idióták. Akit idézel, az valószínû félúton elbambult - hát igen, nehéz is egy komolyabb filmet komolyan nézni, pattogatottkukorica ropogtatás közben.
A másik idióta meg azt bírta írni hogy az eredeti író, Alan Moore elhatárolta magát a filmtõl. Na igen. Ez így van, de azt azért megjegyezném, hogy ez a pasas az összes többi az õ képregényébõl készült filmtõl elhatárolta magát. És azért tegyük azt még hozzá hogy a rajzoló viszont, David Lloyd kifejezetten üdvözölte a filmet. Azt mondta, hogy teljesen élvezhetõ, a változtatások ellenére, neki tetszett.
Abban sincs igaza a kritika írójának, hogy a film nem mutatta meg a diktatúra velejét. Hogy agymosás van, meg ilyenek. Hát, akkor vajon mi a túróért mondta azt V, hogy ha felelõst keresnének azért amiben élnek (ti. diktatúra) akkor nézzenek a tükörbe? Pont ez a lényeg, a szoft-diktatúra (mondjuk sztem a kijárási tilalom annyira nem szoft, de most vegyük annak, mert kritikusunk is így tett), pont ilyeneken alapul. Hogy az ember ellustul. Jó ez így. Minek lázadjak? Megvan ami kell, amit nem szabad arra meg megtanulok nem vágyni. Agymosás. Ha ez nem tûnt fel a kritikusnak akkor ez a másik hülyével együtt pattogatott kukoricázott a film alatt...
10/10
OrRo 2008 máj. 27. - 19:33:34 10/10
(120/642)
Nagyon jó film nekem nagyon bejött.Minél többször nézem meg annál több részletett lehet megnézni és annál több dolgot lehet megérteni.Azonban mélyen felháborit az egyik kritika linknél ("Heti Válasz, 2006.04.27.: V mint vérbosszú") az utolsó mondatan szereplõ rész igazán tükrözi a magyarok ....... inkább haggyuk
,,A türelem és megértés alapvetõ emberi erényét akkor vesztjük el, amikor egy megható jelenetben V, aki sohasem veszi le álarcát, és akit állítólag egy Hugo Weawing nevû férfi színész alakít, kifejti, hogy õ valójában nõ és leszbikus. A nézõ pedig sokáig gondolkodik azon, mikor nézték utoljára ekkora baleknek..."

Szabolcs Imre

Már bocs de én ien részre nem emlékszek és szerintem a kritika irója nem is nézte meg a filmet...
10/10
HuncutDémonÁgi 2008 máj. 26. - 22:47:50 10/10 Előzmény Asys
(119/642)
Szerintem fantasztikus a film.De minél többször nézed meg annál több mindenre jössz rá.Igazából a való világot mutatja be csak a sok ember elvakult és nem veszi észre,hogy mekkora agymosás,manipuláció folyik mindenhonnan...csak az a bibi ,hogy vannak olyan emberek akik ezt nem veszik be! És ilyen V is röviden és tömören ez fáj a "felsõbbrendûeknek"
Asys 2008 ápr. 11. - 11:50:07
(118/642)
Az benne a lényeg,hogy nem egy embert képviselt,hanem egy eszmét...A film mondanivalója ez volt!De úgy látom,egy-két ember leragadt a tõrdobálós jelenetnél;a lényegrõl meg lemaradt...Ez van,Maddox...Egyébként meg nem diktatúráról van szó,nyíltan;hanem a demokrácia bõrébe bújtatott terror-ról!Lehet plazma-TV a falon,lehet Heineken a hûtõben;a gáz az,ha nem lehet véleményed,megbélyegeznek azért,mert másban hiszel,mint az éppen hatalmon lévõk...
Ekkor eszköz lehet a média (net,TV,újságok);így lehet mosni az emberek agyát!Ezt tökéletesen láthatod Magyarországon is...
7/10
zee944 2008 ápr. 11. - 00:13:00 7/10
(117/642)
Pl. szólásszabadság, kijárási lehetõség...? Rengeteg módon el lehet nyomni az embert lelkileg, és ennek nem sok köze van az anyagiakhoz, az sokszor csak látszat. Te egész tûrhetõen elszórakoztál a filmen, majdhogynem tetszett, aztán adsz rá egy szép kövér 1-est. Ha igazán idelógiai elvekrõl lenne szó, akkor már a nézése közben is taszított volna. Na mind1, te tudod.
7/10
zee944 2008 ápr. 11. - 00:01:41 7/10
(116/642)
Ennek a hozzászólásodnak volt valami elõzménye? Nem nagyon értem egymás után ezt a két beírást.
scick 2008 ápr. 10. - 23:56:03
(115/642)
Maddox pedig egy vak és ostoba ember benyomását kelti. Semmi probléma, van ilyen.

A film egész egyszerûen elképesztõ. Olyan pontosan írja le a mai magyar belpolitikát, hogy a hideg futkos a hátamon. Ez a film kötelezõ minden józanul gondolkodó és épeszû magyar embernek.
sushi 2008 márc. 22. - 00:52:46
(114/642)
szeretlek V:)...
sushi 2008 márc. 14. - 14:34:37
(113/642)
egyszerûen fantasztikus film...V karakterébe beleszerettem...ez a titokzatosság, soha fel nem fedi kilétét(pedig reménykedtem benne)..õ a jóságos,a fény a rendszerben,a remény megtestesítõje...de nem csak V volt nagyszerû...

***SPOILER***

hanem maga a történet a csavarokkal megkörítve...áh... a mai napig is a hatása alatt vagyok...arról nem is beszélve hogy a film végén egy könnycsepp csordult végig arcomon...mindenkinek ajánlom...
goodboy 2008 márc. 03. - 09:02:24
(112/642)
Tetszett nekem is ez a film.
xchriss 2008 márc. 03. - 02:02:06
(111/642)
Nekem is tetszett, kötelezõ darab!
Wale 2008 márc. 02. - 23:49:58
(110/642)
Nagyszerû film. Hatalmas alkotás, ami tényleg aktuális a magyar nézõk számára. :)
Asys 2008 márc. 02. - 15:12:04
(109/642)
Megnézettetném a Gyurcsány ,,Csináljuk meg" Fecóval és az Orbán ,,Hajrá Magyarország" Vikivel!Utána meg gondolkodjanak el...
K.rva jó film egyébként és frankón aktuális!
Diktatúra a demokrácia köntösébe bújtatva,az emberek soha nem lesznek igazán ,,szabadok"!
Nagy igazság egy másik filmbõl:X-Men-A kívülállók-Magneto szavai Vadóchoz a Szabadság-szobornál...
9/10
Peter005 2008 márc. 02. - 11:32:21 9/10
(108/642)
Ennyire aktuális filmetrég nem láttam... Nem hiszem, hogy a közeli (és távoli) jövõben valamelyik kereskedelmi csatorna leadja...
És Natalie Portman újból bizonyítja, hogy generációjának legjobb színésznõje.
Mr.Smith 2008 jan. 19. - 14:37:37 Előzmény bree-gee
(107/642)
Teccett a film.
bree-gee 2008 jan. 17. - 14:14:22
(106/642)
Én is kellemesen csalódtam a filmben. Nagyon tetszett, és szuper jó volt a szinkron is.lebilincselt a pasi hangja.
lilian93 2008 jan. 17. - 13:55:48
(105/642)
Ngaoyn-nagyon jó ez a film!!Hihetetlenül jó!Nem tudja vki honnan lehet letölteni?Vagy esetleg nem tudná vki elküldeni?
vforvendetta 2007 nov. 28. - 15:29:51
(104/642)
szerintem ez egy nagyon jó film és nem csak az van benne hogy a jó meg a rossz gyilkolásszák egymást összevissza hanem ennek egy nagyon jól kidolgozott története van és azthittem hogy nagyon elrontják a magyarhangot de nem vészes
***SPOILER***
csak a végén nagyon fura volt mer végig azthittem hogy nem fog meghalni na mind1 összefoglalva: nagyon jó film
zszoltan 2007 nov. 10. - 15:04:19
(103/642)
OFFTOPIC
Hogy az építõ kritika alkotásának nehézségeirõl már ne is beszéljünk...

Egyébként esthajnal megfogalmazásából én azt olvastam ki, hogy sok negatív véleményt olvasott. És tényleg szerencsésebb lett volna, ha ehhez a kifejezéshez ragaszkodik. Ugyanis a kritika az általad vázolt tevékenység. Bár lehet, hogy ilyet a hölgy nem is olvasott még, ezért nincs tisztában vele, milyen is az. Én sem túl gyakran olvasok kritikákat. Számomra túl érthetetlen legtöbbjük.